U Kantonu 10 će migranti ostati bez glave druže, neće ni stići do granice. U Hrvatskoj, zemlji EU, svećenik otvoreno poziva da se migrantima ne pomaže. Zamisli šta se tek o njima priča u Sovicima pored Gruda ili u Grborezu pored Livna. Tamo bi mogli tamnoputi muslimani zanociti, osvanuti sigurno neće. Granice ne postoje u Kantonu 10 za Čovića, Tutu i Stelu...ali su dole debele granice za afroazijske ilegalne putnike. Iliti prema staroj poslovici:"što je dozvoljeno Jupiteru, nije volovima." A migranti su volovi u toj priči.It_is_a_Leclerc wrote:Granice u Kantonu 10 praktično nema. Dolje je sve varijabilno. Pa i danas šverc cvjeta na tom području, i to znaju aposlutno svi.Edin H. wrote:Pa objasnite im gdje mogu lakse preci.It_is_a_Leclerc wrote:
Znaš šta je još na putu do Evrope - Novi Grad, Bosanska Gradiška, Brčko, Orašje, a da ti, dobri moj CPT, nee pričam o svi putevima koji u EU vode preko Kantona 10.
Ali se migranti, odnosno oni koji ih šalju, odlučiše baš za najjasnije utvrđenu, najbolje uređenu i najstrože čuvanu EU granicu - onu na GP Izačić i GP Maljevac.
Pa koga vi maslate i kome pamet solitE?![]()
Ilegalni prelazi su uvijek postojali i postojace, ja kada sam sluzio vojsku u Sloveniji dvadeset-trideset ljudi je dnevno prelazilo prema Austriji i nesto iz Austrije.
Istina mahom ovi sto sada kontaju da su uhvatili muda za bubrege iz zemalja Varsavskog pakta.
Kako to nije poznato ljudima koji o tome jedino i trebaju da vode računa, e to mi nije jasno.
Vi ste, kako si i sam rekao, merhametli. Samo ste se u ovoj priči debelo preračunali. Naivno da naivnije niste mogli.