Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#4776 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

nosara wrote:
Tomahawk11 wrote: Fino čovjek izjavi kako ne poznaje Robija i njegov rad, ali zna da je Amar bolji trener. Eto to mi objasni priznaću da nije lobiranje.
Ko ti dade da moderiras forumom, a nisi u stanju svatit prostoprosirenu recenicu? Ligata je, naprotiv, izbjegao usporedbu, samo je konstatovao da je uvjeren da Osim MOZE odgovorit.

Ukinite mu ovo moderator i stavite pitar-serator.
Gdje si ti, nema te sto godina? :D
I odmah s dvije noge, bez pardona :)

Javi se za časove jezika i gramatike, za tebe besplatno :thumbup:

Kad se budeš ti pitao, ukidaj.
Zamoliću te da ne pišeš u bordo-plavom fazonu, tema je o budućem selektoru BiH, dakle Amar Osim i Robert Prosinečki.
leškarenje

#4777 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

Strasna ekipa novinara :lol: ovog Bisea ismijavaju u onoj grupi Balkan na snegu....morao sam napustiti grupu zbog svoh neznanja,a glumio pametnicu.

Konjhodzic je dobar lik :thumbup: ali ujedno i vas sponzor medijski....zasto sutati ruku od koje se moze cvaknuti sta para :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4778 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:
hrasno38 wrote: Kako ce se izjasniti Miske, Bajevic i Kajtaz kad oni pregovaraju oko selektora. Tuce je bitan ko lanjski snijeg nema ga nigdje ni na mapi godinama, Barabarez nije uopste u fudbalu ali jeste redovno u kasinu.....za ove ostale nemoj mislit da ih nece neko priupitati....citaju ovaj forum i novinari i dao si im dobru ideju. Mada ne kontoam sto bi to biolo relevantnije misljenje Tucea od ljudi koji rade u BH fudbalu!
Super, slažem se s ovim. Nije kompetentan da priča, ne bavi se aktivno loptanjem.
Sad ćeš se ti naljutiti, ali ni Amar nije aktivan više od godinu dana, a imamo i tri godine izbivanja iz domaćeg fudbala, nije sigurno iz Katara pratio domaće igrače. Onda neko dođe i kaže poznaje mlade igrače....te mlade igrače koje je poznavao Amar prije, to su bili Željini juniori ili tek stasali za prvi tim, danas su to formirani igrači. Dosta ih ima već nastupe za reprezentaciju.
Dakle, Barba nije kompetentan, nije u fudbalu, a argument Amar i mladi igrači mi se takođe čini bez realnog osnova, kad uzmemo u obzir razvoj događaja. Eto, hajde reci realno, jesam li šta slagao? Nemoj samo, niste vi meni jasni :D
Da ali za razliku od recimo Barbareza Amar je tu prati fudbal i ako ti mislis da je jedini nacin da paris neki sport da si direktno ukljucen u njega onda strahoviti grijesis. Jel ti mislis zaista da u ovom prvom trenutacno mjestu Zelje nema i Osimovih prstiju???? Ja sam rekao za Tucea vise u konetkstu da je zaboravio kako izgleda stadion u Mostaru koliko se cesto pojavljuje na nasim prstorima a ne da omalovazim njegovo generalno igranje i ucesce u fudbalu. Amar je tu od kada se vratio i njegov cilj je bila selktorska pozicija za koju se studiozno pripremio...u to mozes biti siguran 100% ali ne moze biti siguran ni 1% da ti Ferguson sjedne na klupu da neces popusiti od San Marina!!! To su najbolje osjetili i Pape i Mesa sa Kiprom. Amar zna mlade igrace u BiH bolje nego pola trenera koji su sada na svojim stolicama ali o tom potom. Meni je neizmjerno drago sto jedna po jedna sufterska prica pada u vodu o tome kako je sve namjesteno i kako ce Prosinceki odustati itd itd. I na kraju ako se izabere Zuti treba vas vecina uzeti nesto tvrdo i spucat se ako radi nicega onda od sramote. Mada ja mislim da necete morati :D
leškarenje

#4779 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

Amar ZNA....treba ovo biti nova parola na iducim izborima....glavni adut je Amar ZNA,sta zna ?

Znam i ja pa nisam kandidat :-D
hrasno38

#4780 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

leškarenje wrote:Amar ZNA....treba ovo biti nova parola na iducim izborima....glavni adut je Amar ZNA,sta zna ?

Znam i ja pa nisam kandidat :-D
A sta bi trebalo da bude adut?!
hrasno38

#4781 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Last edited by hrasno38 on 28/12/2017 16:37, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4782 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote: Da ali za razliku od recimo Barbareza Amar je tu prati fudbal i ako ti mislis da je jedini nacin da paris neki sport da si direktno ukljucen u njega onda strahoviti grijesis. Jel ti mislis zaista da u ovom prvom trenutacno mjestu Zelje nema i Osimovih prstiju???? Ja sam rekao za Tucea vise u konetkstu da je zaboravio kako izgleda stadion u Mostaru koliko se cesto pojavljuje na nasim prstorima a ne da omalovazim njegovo generalno igranje i ucesce u fudbalu. Amar je tu od kada se vratio i njegov cilj je bila selktorska pozicija za koju se studiozno pripremio...u to mozes biti siguran 100% ali ne moze biti siguran ni 1% da ti Ferguson sjedne na klupu da neces popusiti od San Marina!!! To su najbolje osjetili i Pape i Mesa sa Kiprom. Amar zna mlade igrace u BiH bolje nego pola trenera koji su sada na svojim stolicama ali o tom potom. Meni je neizmjerno drago sto jedna po jedna sufterska prica pada u vodu o tome kako je sve namjesteno i kako ce Prosinceki odustati itd itd. I na kraju ako se izabere Zuti treba vas vecina uzeti nesto tvrdo i spucat se ako radi nicega onda od sramote. Mada ja mislim da necete morati :D
Prati, ali ne u službenom svojstvu. Prati kao ti ili ja. Jesmo li i mi relevantni onda za domaću ligu? Iskreno, čak smo relevantniji. Bili smo tu one tri godine i gledali dosta djece koja stasavaju u igrače.
Moguće da sad ima, sve ok.
Naravno, neozbiljno bi bilo kandidovati se za selektora i doći bez konkretnog plana.
Nije bolan nikakva priča, jutros bio članak, neko je postavio na temu o odustanku Prosinečkog.
Šta je sad, izbor Prosinečkog ili Osima sveden na to ko je ili nije u pravu?
To mi dođe ko gledanje u grah.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4783 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by JoseMujica »

Ivica je što se toga tiče ispao veliki gospodin...nema potrebe potezati te priče
leškarenje

#4784 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

Evo Tire strucnjaka na N1....ovo je tip novinara koji se spominju :oops:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4785 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by JoseMujica »

Prosinečki rekao "da" uz uslov oko stručnog štaba
Obavljen razgovor i sa drugim kandidatom
Delegacija Nogometnog saveza u sastavu Sead Kajtaz, Milorad Sofrenić, Ivan Beus i Jasmin Baković obavili su u Bosanskoj Gradišci razgovor i sa cdrugim preostalim kandidatom za selektora reprezentacije BiH, Robertom Prosinečkim.
markomilanov

#4786 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

Lokal patriote od trenera i novinara su naravno za amara,da se ne zamere babu,mogu i oni nešto ušićarit kad amar zasedne na prestol,putovanja,amerika,iran,oman,boje se da Robi ne donose nešto novo,od njega neće imati nikakve vajde.
Last edited by markomilanov on 28/12/2017 16:50, edited 1 time in total.
leškarenje

#4787 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

Kkao bolan Ivica nema veze sa temom....koji vam je kurac,jebo vas tema....

Cuj nema veze sa temom,jok ima moj babo....lik glavni u komisiji za izbor selektora i nema veze sa temom,joj hljebe
Tomahawk11
Globalni moderator

#4788 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

leškarenje wrote:Kkao bolan Ivica nema veze sa temom....koji vam je kurac,jebo vas tema....

Cuj nema veze sa temom,jok ima moj babo....lik glavni u komisiji za izbor selektora i nema veze sa temom,joj hljebe
Nema veze sa temom priča ko je bio gdje u ratu. Šta je sljedeće, ko je bio na liniji, ko nije?
Što bezveze potežete raspravu koja završava sa nekoliko banova :roll:
Bazinga1234

#4789 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Bazinga1234 »

JoseMujica wrote:
Delegacija Nogometnog saveza u sastavu Sead Kajtaz, Milorad Sofrenić, Ivan Beus i Jasmin Baković obavili su u Bosanskoj Gradišci razgovor i sa cdrugim preostalim kandidatom za selektora reprezentacije BiH, Robertom Prosinečkim.
Piši propalo. Pomoćnici moraju biti nametnuti od strane saveza.
hrasno38

#4790 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Bazinga1234 wrote:
JoseMujica wrote:
Piši propalo. Pomoćnici moraju biti nametnuti od strane saveza.
Moze izabrati jednog kao sto je izabaro i Mesa onog francuza
leškarenje

#4791 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

Tomahawk11 wrote:
leškarenje wrote:Kkao bolan Ivica nema veze sa temom....koji vam je kurac,jebo vas tema....

Nema veze sa temom priča ko je bio gdje u ratu. Šta je sljedeće, ko je bio na liniji, ko nije?
Nema onda veze ni ona slika Prosineckog sa proslave osvajanja Lige prvaka cini mi se.....nije u skaldu sa temom :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#4792 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote:
A ako bude insistirao da ipak budu njegov izbor? Pod uslovom da on bude izglasan, naravno.
hrasno38

#4793 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

leškarenje wrote:
Tomahawk11 wrote:

Nema onda veze ni ona slika Prosineckog sa proslave osvajanja Lige prvaka cini mi se.....nije u skaldu sa temom :oops:
jeste posto je Prosinecki kandidat za selektora mada bar sto se mene tice ta tri prsta nista ne znace jer ovo je slikano prije rata.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4794 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

leškarenje wrote:
Tomahawk11 wrote:

Tačno, nema i pobrisano je. Potiče na nacionalističku priču i na sve ono što nema veze sa ovim izborom.
vryzas

#4795 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by vryzas »

Moze Zuti, dovedi pomocnike :thumbup: ...samo sve preko 3 milje ces ti kesirati. :oops:
hrasno38

#4796 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:
hrasno38 wrote:
A ako bude insistirao da ipak budu njegov izbor? Pod uslovom da on bude izglasan, naravno.
E to ja stvarno ne znam kao sto ne znas ni ti jer bar do sada osim selektora savez je postavljao i pomocnike pa ne vidim zasto bi bilo drukcije za Prosineckog!
Radio Sarajevo

#4797 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Radio Sarajevo »

Laertes wrote:Čitam temu od početka, i tačno mi je muka i od manijaka i od pitara. Ne zatvaraj temu, Tommy, banuj ih, jebo ih više i bordo i plavo.
On topic:
Protiv sam Osima mlađeg. Više je razloga:
- nepotizam
- dosadašnje iskustvo jako usko, nema veze sa reprezentacijom, vodio jedan klub u PL, malo Japan, malo Katar
- jebiga, gadan je i pojavom i pričom; još je gadniji nakon ove kampanje po novinama
Za Prosinečkog sam. Više je razloga:
- iskustvo vođenja reprezentacije, iskustvo sa Bilićem- Čovjek je bio sa hr reprezentacijom na velikim takmičenjima o kojima mi sanjamo.
- čitav trenerski vijek u Evropi
- gospodin čovjek
- hoće svoje pomoćnike (a ne nekakve Periće, Tuliće, Sredojeviće i ine stručnjake)
Sad kad me napadnu da sam pitar. A nisam. Boli me racq za sarajevske klubiće (jest' da sam nekad k'o dijete navijao za želju - 1985, Kup UEFA, Dinamo Minsk).
Nepotizam - Da, kao i Jordi Cruyff, zaboga preziva se pogrešno.
Vodio jedan klub - Koliko je klugova vodio Robi? Dva, i to neuspješno.
Gadan pojavom i pričom - To je pošteno. Međutim, nije relevantno.
Iskustvo velikih takmičenja - Ima ga kao pomoćnik, što znači da onda može i neki od Papetovih pomoćnika biti selektor.
Trenerski vijek u Evropi - Kakve to veze ima je li Evropa ili van Evrope? Ili Grbavica nije u Evropi?
Gospodin čovjek - Subjektivno i nerelevantno.
Hoće svoje pomoćnike - Kako znaš da Amar neće?

Dakle, argumenti za kurac, kao i većina ostalih.

Što reče Hrasno, Leško je najpošteniji, kaže barem iskreno da ga ne voli i da mu je gadan. Jbg, i meni je Robi gadan, i neću gledati ako ga izaberu. Ali meni se to zamjera, a njemu ne. Ali dobro...
nosara

#4798 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by nosara »

Gdje nestadose slike novog selektora sa tri prstici? Sta, bio velikosrbin, ali vise nije? Jadovi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4799 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote: E to ja stvarno ne znam kao sto ne znas ni ti jer bar do sada osim selektora savez je postavljao i pomocnike pa ne vidim zasto bi bilo drukcije za Prosineckog!
Pa ne samo za Prosinečkog. Šta ako je to i Osimov uslov?
Neću tako da radim, šta će meni neki Tulić, Radović, ko već?
Meni uši gore kad se izgubi. Hoću svoje ljude i samo tako mogu najbolje dati od sebe.
Ne treba mi neki grijač klupe, reda radi.
Radio Sarajevo

#4800 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Radio Sarajevo »

nosara wrote:Gdje nestadose slike novog selektora sa tri prstici? Sta, bio velikosrbin, ali vise nije? Jadovi.
A fakat... Baš bijedno što ga ukloniše.
Locked