Laertes wrote:Čitam temu od početka, i tačno mi je muka i od manijaka i od pitara. Ne zatvaraj temu, Tommy, banuj ih, jebo ih više i bordo i plavo.
On topic:
Protiv sam Osima mlađeg. Više je razloga:
- nepotizam
- dosadašnje iskustvo jako usko, nema veze sa reprezentacijom, vodio jedan klub u PL, malo Japan, malo Katar
- jebiga, gadan je i pojavom i pričom; još je gadniji nakon ove kampanje po novinama
Za Prosinečkog sam. Više je razloga:
- iskustvo vođenja reprezentacije, iskustvo sa Bilićem- Čovjek je bio sa hr reprezentacijom na velikim takmičenjima o kojima mi sanjamo.
- čitav trenerski vijek u Evropi
- gospodin čovjek
- hoće svoje pomoćnike (a ne nekakve Periće, Tuliće, Sredojeviće i ine stručnjake)
Sad kad me napadnu da sam pitar. A nisam. Boli me racq za sarajevske klubiće (jest' da sam nekad k'o dijete navijao za želju - 1985, Kup UEFA, Dinamo Minsk).
Nepotizam - Da, kao i Jordi Cruyff, zaboga preziva se pogrešno.
Vodio jedan klub - Koliko je klugova vodio Robi? Dva, i to neuspješno.
Gadan pojavom i pričom - To je pošteno. Međutim, nije relevantno.
Iskustvo velikih takmičenja - Ima ga kao pomoćnik, što znači da onda može i neki od Papetovih pomoćnika biti selektor.
Trenerski vijek u Evropi - Kakve to veze ima je li Evropa ili van Evrope? Ili Grbavica nije u Evropi?
Gospodin čovjek - Subjektivno i nerelevantno.
Hoće svoje pomoćnike - Kako znaš da Amar neće?
Dakle, argumenti za kurac, kao i većina ostalih.
Što reče Hrasno, Leško je najpošteniji, kaže barem iskreno da ga ne voli i da mu je gadan. Jbg, i meni je Robi gadan, i neću gledati ako ga izaberu. Ali meni se to zamjera, a njemu ne. Ali dobro...