Pariz

Post Reply
General War

#4776 Re: Pariz

Post by General War »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
ioannes wrote:
General War wrote: a ko je taj sto utvrdjuje sta je Zlo i terorizam? Putin, Assad...Seselj.Mladen Maric?
bravo genije.... kako si samo došao na taj redoslijed navedenih osoba? :-)

Šta je sa teroristima George Bushom i Tony Blairom...
koji su dokazanim lažima prouzrokovali rat u kojem su milioni izginuli ..... jesi možda ti otvorio temu za te sve žrtve?
Iskreno spirala zla, nasilja i ratova koje je pokrenula administracija G. Busha i dalje traje. I ovaj napad možemo posmatrati kao dugoročnu posljedicu, istina ne jedinu, te nepromišljene politike. Naravno sve ovo ne opravdava ovaj užasan zločin koji je po meni u rangu ratnih zločina protiv čovječnosti.
...koje jbn-e politike...kad su spasavali nasu guzicu to je bilo opravdano, a srbi se mogu zaliti... a tamo je "spirala zla"?
General War

#4777 Re: Pariz

Post by General War »

ioannes wrote:komentar ti je naravno nikakav...
nije vala ni smiješno
Ono kad se nema argumenta... :lol:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4778 Re: Pariz

Post by un1ted »

Ljudi jeste li vi normalni? Ne postoji niti jedno ALI, ili, opravdanje, ili bilo sta sto se moze iskoristii kao opravdanje. Pa jeste li vi svjesni koliko je Francuska blizu? Šta ako dođe ovo u našu zemlju, naš grad? Koje će onda biti opravdanje?

Fakat neki od vas nisu normalni.
kamberovica polje

#4779 Re: Pariz

Post by kamberovica polje »

un1ted wrote:Ljudi jeste li vi normalni? Ne postoji niti jedno ALI, ili, opravdanje, ili bilo sta sto se moze iskoristii kao opravdanje. Pa jeste li vi svjesni koliko je Francuska blizu? Šta ako dođe ovo u našu zemlju, naš grad? Koje će onda biti opravdanje?

Imali smo u Bugojnu pa se pravdalo po forumu.
uglavnomja

#4780 Re: Pariz

Post by uglavnomja »

un1ted wrote:Ljudi jeste li vi normalni? Ne postoji niti jedno ALI, ili, opravdanje, ili bilo sta sto se moze iskoristii kao opravdanje. Pa jeste li vi svjesni koliko je Francuska blizu? Šta ako dođe ovo u našu zemlju, naš grad? Koje će onda biti opravdanje?

:thumbup:
Fantassin

#4781 Re: Pariz

Post by Fantassin »

Kako stvari stoje dobili bi jos moralnu podrsku od barem 20% populacije.
Papastadopulos

#4782 Re: Pariz

Post by Papastadopulos »

ja naprosto nmg da vjerujem da drzava kao francuska ne moze nista ovi fanaticima. ej bateee drzava sa nuklearnim oruzjem i ostalim dobrim naoruzanjem, obavjestajne sluzbe i to...i nakraju ovi kazu ovo je odmazna za nekoj sisonija sta ja znam :zoka:
razumijem da ima dosta muslimana u fr al jbg trebaju radit to bolje malo, u zadnje 2 godine dokazalo se da isil moze napast fr kad god oce jbt
Oligarh

#4783 Re: Pariz

Post by Oligarh »

Ovi što spominju Francuze i bombardovanje Faluje, onda legendarno "ali" i tako dalje i tako dalje.

Da se ovo desi nama, a Bošnjak sam, musliman, a da imam moć koju Francuska ima:

1. U svakoj džamiji u Francuskoj bi postavio bar po tri drota i dva tri agenta obavještajne u civilu.

2. Svakom preacheru koji propagira podršku ISILu i slične pizdarije bi dao odmah 20 godina murije po novom antiterorističkom zakonu kojeg bi usvojio po principu odmah.

3. Po istom zakonu bi ukinuo pravo na advokata i uveo neograničeni pritvor u istražnom postupku.

4. Porodicu svakog dosadašnjeg teroriste bih poslao u internaciju u kakvo ograđeno selo u Alpama i ograničio svim članovima porodice osnovna ljudska prava kao što su kretanje, obrazovanje, građanske slobode poput zapošljavanja, već bi ih stavio na hljeb i vodu na državnom trošku (A ko ovaj debil pogazio stotine ljudi a žena mu danas sutra ode predati za socijalnu pomoć da bi izdržavala troje djece. Dao bi joj rinaku i njoj i djeci joj koju je okotila sa debilom, a za nauk svakom novom potencijalnom teroristi).

5. Poslao sve pomorske i zračne snage i bombardovao i Raqqu i sve teritorije ISILa do neprepoznatljivosti i vratio ta.podrucja u kameno doba sa žestokom kurcoboljom za kolateralnom štetom.
Last edited by Oligarh on 15/07/2016 17:34, edited 1 time in total.
Kikibombona

#4784 Re: Pariz

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:
Alfons Kauders wrote:
insomnia78 wrote: Da, mi smo inace poznati osvetnici
De ba Alfonse
Pa po RS-u ti i dan danas hodaju ubice i silovatelji i susrecu se sa familijama zrtava

S moje sokoćalo
Zavisi od situacije. Bilo je odmazde i u ratu, i pored toga sto tada nije bilo lako doci do onih koji su pocinili zlocine. Bilo je i poslije rata.

A zamisli da neki kreten napravi pizdariju u nekom nasem gradu, da poginu desetine ljudi... I da se isti dan zna ko je, odakle je, itd. Mislis da se bas niko ne bi odlucio na nasilje?
Ne mislim. Siguran sam

S moje sokoćalo
I ja tako mislim. Ne bi niko nista uradio.

Al', isto tako, za razliku od Alfonsa, ne mislim da su nase sluzbe toliko nesposobne. Vjerovatno nisu sposobni prevenirati, ali vjerujem da jesu unistiti oznacenu metu. Ne bi bilo potrebe da rulja uzima stvari u svoje ruke. Nismo jos uvijek toliko propali.
artime

#4785 Re: Pariz

Post by artime »

Ovdje su se desili neki opasni policijski propusti. Nije mi jasno kako nije bilo policije ili nekoga ko je osiguravao taj prostor ranije. Brate puno je metara lik presao dok ga nisu stopirali i roknuli. Mislim da se mediji trebaju ovim stvarima pozabaviti a ne je li musliman ili ne. I onda ide kontra vlade, da se naoruzaju do zuba. Prekasno.
insomnia78

#4786 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Pa kako ces zaustaviti kamion u punoj brzini?

S moje sokoćalo
Fantassin

#4787 Re: Pariz

Post by Fantassin »

Papastadopulos wrote:ja naprosto nmg da vjerujem da drzava kao francuska ne moze nista ovi fanaticima. ej bateee drzava sa nuklearnim oruzjem i ostalim dobrim naoruzanjem, obavjestajne sluzbe i to...i nakraju ovi kazu ovo je odmazna za nekoj sisonija sta ja znam :zoka:
razumijem da ima dosta muslimana u fr al jbg trebaju radit to bolje malo, u zadnje 2 godine dokazalo se da isil moze napast fr kad god oce jbt
Kako kada u Fr imigrant ili neko ko nije bijelac moze bukvalno hraknuti policajca u lice a ovaj nista ne smije zbog "prava manjina,borbe protiv homofobije/islamofobije,ljudskih prava" pa posten covjek u Francuskoj ispada budala..
General War

#4788 Re: Pariz

Post by General War »

artime wrote:Ovdje su se desili neki opasni policijski propusti. Nije mi jasno kako nije bilo policije ili nekoga ko je osiguravao taj prostor ranije. Brate puno je metara lik presao dok ga nisu stopirali i roknuli. Mislim da se mediji trebaju ovim stvarima pozabaviti a ne je li musliman ili ne. I onda ide kontra vlade, da se naoruzaju do zuba. Prekasno.

evo ovdje vidis da su policajci pucali prije nego se zaletio u ljude ali nisu pogodili, mozda su se i oni iznenadili sta ova budala hoce.
General War

#4789 Re: Pariz

Post by General War »

insomnia78 wrote:Pa kako ces zaustaviti kamion u punoj brzini?

S moje sokoćalo
pogledaj video dole...ni blizu.
Fantassin

#4790 Re: Pariz

Post by Fantassin »

Oligarh wrote:Ovi što spominju Francuze i bombardovanje Faluje, onda legendarno "ali" i tako dalje i tako dalje.

Da se ovo desi nama, a Bošnjak sam, musliman, a da imam moć koju Francuska ima:

1. U svakoj džamiji u Francuskoj bi postavio bar po tri drota i dva tri agenta obavještajne u civilu.

2. Svakom preacheru koji propagira podršku ISILu i slične pizdarije bi dao odmah 20 godina murije po novom antiterorističkom zakonu kojeg bi usvojio po principu odmah.

3. Po istom zakonu bi ukinuo pravo na advokata i uveo neograničeni pritvor u istražnom postupku.

4. Porodicu svakog dosadašnjeg teroriste bih poslao u internaciju u kakvo ograđeno selo u Alpama i ograničio svim članovima porodice osnovna ljudska prava kao što su kretanje, obrazovanje, građanske slobode poput zapošljavanja, već bi ih stavio na hljeb i vodu na državnom trošku (A ko ovaj debil pogazio stotine ljudi a žena mu danas sutra ode predati za socijalnu pomoć da bi izdržavala troje djece. Dao bi joj rinaku i njoj i djeci joj koju je okotila sa debilom, a za nauk svakom novom potencijalnom teroristi).

5. Poslao sve pomorske i zračne snage i bombardovao i Raqqu i sve teritorije ISILa do neprepoznatljivosti i vratio ta.podrucja u kameno doba sa žestokom kurcoboljom za kolateralnom štetom.
Malo radikalno ali slazem se sa vecinom tacaka mada u nekom malo prilagodjenijem obliku osim Rake koju treba bombardovati dok ne postane ko Kartagena a osobno cu ako budem ziv da orem x i prosipam so na mjestu grada :mrgreen:
Papastadopulos

#4791 Re: Pariz

Post by Papastadopulos »

Fantassin wrote:
Papastadopulos wrote:ja naprosto nmg da vjerujem da drzava kao francuska ne moze nista ovi fanaticima. ej bateee drzava sa nuklearnim oruzjem i ostalim dobrim naoruzanjem, obavjestajne sluzbe i to...i nakraju ovi kazu ovo je odmazna za nekoj sisonija sta ja znam :zoka:
Kako kada u Fr imigrant ili neko ko nije bijelac moze bukvalno hraknuti policajca u lice a ovaj nista ne smije zbog "prava manjina,borbe protiv homofobije/islamofobije,ljudskih prava" pa posten covjek u Francuskoj ispada budala..
:cry: :run:
artime

#4792 Re: Pariz

Post by artime »

Obzirom da Francuska u stanju pripravnosti jos od novembra, ovakvi sigurnosti propusti su smijesni. Zelim da naglasim kako se na svako pitanje mora odgovoriti i rasvijetliti koliko god budalasto bilo, ako ne zelimo da se razmecemo teorijama zavjere. Naprosto ne mogu da vjerujem nacin, pa onda koliko se metara razmahao ova budala, a da nije ranije sprijecen.
Kako su ga propustili? Da li je bila provjera ili ono pro forme? Gdje je osiguranje itd. itd.
Ako malo razmislite obzirom da su nedavno imali teorristicki napad, ovaj sada masakr je nedopustiv za drzavu poput Francuske.
Pri tome u ovom trenutku je apsolutno nebitno, ko mu je ćukun djeda. Ako me razumijete. Narodu treba objasniti neke osnovne stvari, pa onda opleti po religijama, grupama, isilovcima itd.
Lincoln-Burrows

#4793 Re: Pariz

Post by Lincoln-Burrows »

Oligarh wrote: 5. Poslao sve pomorske i zračne snage i bombardovao i Raqqu i sve teritorije ISILa do neprepoznatljivosti i vratio ta.podrucja u kameno doba sa žestokom kurcoboljom za kolateralnom štetom.
ISIL već sad vraća ta područja u kameno doba a to će biti još bolje vidljivo ako ta vlast potraje.
insomnia78

#4794 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Evo maloprije konferencija za stampu drzavnog tuzioca
Nazad u kamionu su nadjene prazne palete i biciklo. U kabini dva pistolja. 7,65 i lazni automatski, rucna bomba i dvije puske replike. Mobitel, vozacka i kreditna kartica
Ubijen je u razmjeni vatre sa policijom i zatecen kako lezi na suvozacevom sjedistu
Kamion je iznajmljen dva dana prije
Prilikom pretresa kuce nije nadjeno oruzje ili eksploziv
Tuzilac kaze da za sada nemaju dokaza o povezanosti sa teroristickim organizacijama ali da se MO uklapa u njihov
Lik definitivno nije bio na listama kao potencijalno opasan ali je ranije bio osudjivan zbog sitnijih delikata

Sto se tice zrtava pored 84 mrtvih, od toga 10 djece i adolescenata. 202 povrjedjenih medju njima 52 u kriticnom stanju (25 je na reanimacijama).

S moje sokoćalo
insomnia78

#4795 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

General War wrote:

S moje sokoćalo
To je vec na kraju.

S moje sokoćalo
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#4796 Re: Pariz

Post by plain vanilla »

ne treba mijesati objasnjenje i opravdanje
opravdanja za ovaj zlocin nema

ali o razlozima, odnosno objasnjenju se moze diskutovati
General War

#4797 Re: Pariz

Post by General War »

insomnia78 wrote:
General War wrote:

S moje sokoćalo
To je vec na kraju.

S moje sokoćalo
ne, koliko sam shvatio ovo je pocetak, vidis da ubrzava nakon pucnjave u masu..moze biti da sam u krivu ali tako izglleda a i mediji tako govore.
Kikibombona

#4798 Re: Pariz

Post by Kikibombona »

Sarajmen wrote:
Hafis wrote:Izrael živi ovakvo poluratno stanje preko 60 godina. Ima homogenu naciju koja je na problem terorizma kroz sve ove godine iizgradila relativno ujednačen stav i popriličnu dozu ''razumijevanja'' za neke represivne poteze države.
Francuska neće riješiti ovaj problem deklarativnim osuđivanjem ovog ''sramotnog i kukavičkog čina'' i primanjem izraza sućuti iz svijeta, već samo energičnim i manje-više represivnim preventivnim djelovanjem....hoću reći, ne mora se baš cjelokupno djelovanje sprovoditi kroz legalne strukture.
Uostalom, neka upute kadar u Izrael na educiranje. Oni su razvili preventivno djelovanje te vrste do savršenstva.
Image

Ako je to najbolja edukacija koju si u stanju da preporučiš, to dovoljno govori o tebi samom. Ono što je zajedničko tvom i mom komentaru, a odnosi se na ljude, je ukazivanje na činjenicu da su Palestinci prvo svedeni na pojam izbjeglica a onda i terorista. No to nije tema.

Upravo je bilo kakav iskren izraz saučešća ili elementarne ljudske solidarnosti sa svakom nevinom žrtvom , ono što se očekuje od razumnih ljudi. Ostalo i ne baš, već sistema i ljudi u njemu koji se profesionalno bave tim poslom. Zaista je poražavajući osjećaj da bilo ko ni kriv ni dužan može da izgubi život. Kao posljedica se javlja osjećaj straha , što i jeste jedan od ciljeva terorista.

Kažu da, kad' se god na Zemlji nered čini, vrijeme se naglo proimijeni.
Isto su prosli Kurdi u turskoj teroristickoj drzavi. Al' o tome, zanimljivo je, vecina muslimana nikada ne govori. Zasto?

Pitam tebe, ako zelis odogovoriti. Odmah da kazem da necu odgovarati ako bilo ko drugi replicira.
insomnia78

#4799 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

General War wrote:
insomnia78 wrote:
General War wrote: pogledaj video dole...ni blizu.
To je vec na kraju.

S moje sokoćalo
ne, koliko sam shvatio ovo je pocetak, vidis da ubrzava nakon pucnjave u masu..moze biti da sam u krivu ali tako izglleda a i mediji tako govore.
Ma vozio se on poprilicno dugo
Jbg ne vidim nacin da zaistavis kamion

S moje sokoćalo
detroit-mercy

#4800 Re: Pariz

Post by detroit-mercy »

S moje sokoćalo
Cuj kako :mrgreen: pa sa RPGom, policajci bi okolo trebali nosati RPGove :skoljka: . Sta sve Bosnji nece naumpast, da pita kako policija nije nista mogla :-) .
Post Reply