stalaktit wrote:Neutralac sam, inače Bosnu i ne pratim nešto, ali evo da velim par stvari, pa vi to uzmite kako hoćete.
Prva stvar - Bosna ima samo jednog igrača koji bi mogao igrati u većini europskih timova, i to je Džeko. To što mu tepate da je najbolja devetka u Europi je naravno notorna glupost, ali svejedno, Bosna se šverca na Džekinu klasu već godinama. Kad njemu uđe koji šut, uđe, ako ne, nema drugog rješenja. Opet, naravno, nije klasa za Real i Bayern i slične, ali je u odnosu na ostale bosanske igrače avion.
Pjanić - lik dobro igra u sustavu u svom klubu u kojem ima točno određene zadaće i gdje su oko njega sve redom vrhunski igrači koji i za njega nešto odigraju, trče bez lopte i slično, van toga sustava lik je nemoćan. Prvo je fizički inferioran, tehnika mu nije nešto, ima solidan udarac, pa i solidan osjećaj za zadnji pas, opet, kada ima jako jako dobre igrače pored sebe. Ne bi imao mjesto u većini vrhunskih europskih ekipa. Ne bi u Realu, Barceloni, Manchesterima, PSG-u, Juventusu, Bayernu itd. Ove ostale srednje bi.
Treća stvar - ciganluk. Fakini ala Spahić i Bešić su bili popularni valjda u nogometu šezdesetih i sedamdesetih godina kada su grubosti i fakinluk prolazili. Takve se danas udaljava iz klubova i reprezentacija, da su ne znam kakvi igrači, a nisu. Takvih ima stotine po Europi, i bolje je da ih se makne da ne štete ekipi i zamijeni gorima, nego da ono rade.
Ostali nisu vrijedni spomena, jer su ih Irci sabili taktički, trkački, tehnički i psihološki. I to ti isti Irci čijem su se golmanu ovdje na forumu smijali, iako je ove sezone što je odigrao branio odlično za West Ham, o ostalim ismijavanjima tih profesionalaca koji to ničim nisu zaslužili neću ni govoriti.
I na kraju, namjerno cijelo vrijeme govorim Bosna, a ne Bosna i Hercegovina, jer brate, ono zviždanje na minutu šutnje je ne sramota, nego strahota, i za vašu dobrobit, bilo bi najbolje, kada su tako nastrojeni, da ih se izbaci u kakve bliskoistočne kvalifikacije, a ne europske, jer to europa nije. Neki će reći manjina, ali bilo je i 50 000 irskih navijača na tribini, pa među njima nije bio niti jedan koji je zviždao. A među bošnjačkim nije bio jedan, ono je bilo glasno zviždanje, uvreda civiliziranoj Europi, uvreda osnovnim ljudskim vrijednostima koje zapad gaji, i od sramim se što mi na osobnoj iskaznici piše mjesto rođenja koje dijelim s tom populacijom.
Jadna zemljo, ako mi je do sada pogled bio neutralan, sad te se odričem!
Čuo sam jedan zvižduk, ali kako si ti ustvrdio da među 50 000 ljudi je taj zvižduk došao od bh navijača.
Eto samo mi to odgovori, jer ove ostale gluposti što si naveo malo koga zanimaju.