Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
channel10 wrote:Sta su ovo počeli naplaćivati proviziju kod plaćanja mtel računa?
Da, i to unazad 3-4 mjeseca, tako da se sada i u Komercijalnoj banci naplaćuje provizija za plaćanje m:tel računa (mislim da je preko 1km). Računi m:tel-a bez provizije, sada se mogu samo platiti putem njihove aplikacije m:pay (koja je opet, ograničena samo na korisnike Nove Banke).
Iz mog iskustva, najmanja provizija je u NLB banci i to 0,50km za račune do 30km a preko je 0,70km. Ako neko ima saznanja gdje je uzimaju manju proviziju, neka piše.
Za ove provizije sigurno misliš na plaćanje putem nema,ne na salteru banke?!
Ja plaćam u BH Posti i prvi put su mi neki dan naplatili proviziju(1,5) i kažu da više nema nigdje bez provizije. Malo neozbiljno od MTela.
Nisam te baš najbolje shvatio za ovo prvo. Uglavnom, m:tel račune više nigdje nije moguće platiti bez provizije (plaćanje na šalterima banaka i pošte). Do nedavno, u Federaciji proviziju nisu naplaćivale BH i HT pošte a u RS to je bila Komercijalna banka.
Sada, njihove račune bez provizije je moguće platiti samo putem m:pay aplikacije od m:tel-a za koju moraš imati otvoren račun u Novoj banci (eto provizije na održavanje računa).
Tako da, najmanja provizija na njihove račune je sada u NLB banci, kako sam gore napisao.
channel10 wrote:Na salteru NLB banke? Nesto mi mala ta provizija od 0,7 KM za bilo koji račun s obzirom da je svuda 1,5 i više.
Ne znam, generalno plaćam račune u NLB banci i stvarno su niske provizije. Evo npr. za račun el. energije Elektroprivrede RS do 50km uzimaju samo 0,20km proviziju. Tako i za m:tel 0,50 (do 30km računa) ili 0,70 za račune preko 30km.
channel10 wrote:Na salteru NLB banke? Nesto mi mala ta provizija od 0,7 KM za bilo koji račun s obzirom da je svuda 1,5 i više.
Ne znam, generalno plaćam račune u NLB banci i stvarno su niske provizije. Evo npr. za račun el. energije Elektroprivrede RS do 50km uzimaju samo 0,20km proviziju. Tako i za m:tel 0,50 (do 30km računa) ili 0,70 za račune preko 30km.
Lako je vama. Ja mislim da u Federaciji nema provizije ni za marku,a kamoli niže od marke. Neki dan mi u posti naplatili marku i pol provizije.
Radar71 wrote:Na šalteru NLB banke za račun (Eronet) od 29,56 KM uzeli mi proviziju 2 KM
Zasto ne placas na Eronet uplatnom " bankomatu" bez provizije, ja imam 4 racuna mjesecno od Eroneta, u stvari svaki racun placam bez provizije, EP i voda..
channel10 wrote:Sta su ovo počeli naplaćivati proviziju kod plaćanja mtel računa?
MTEL se tiho povlaci sa trzista FBiH, gdje im je broj korisnika znatno pao. Fokus su stavili na broadband trziste RS-a (Open IPTV platforma) i modernizaciju fiksne mobilne mreze u RSu.
U FBiH cemo imati trziste izmedju Eroneta i BH Telecoma na polju mobilne telefonije, jer MTEL nece ulagati u dalju modernizaciju svoje mobilne mreze u FBiH koja je vec sada korak iza BH Telecoma i Eroneta.
Sačekaj kad bude hallo izbacivao duple GB pa aktiviraj 2 puta mjesečnu opciju. Sada je recimo 2 GB 8 KM za mjesec dana. Kada budu davali duple GB, onda aktiviraš 2 opcije odjednom, dobiješ 8 GB za 16 KM.
Radar71 wrote:Na šalteru NLB banke za račun (Eronet) od 29,56 KM uzeli mi proviziju 2 KM
Zasto ne placas na Eronet uplatnom " bankomatu" bez provizije, ja imam 4 racuna mjesecno od Eroneta, u stvari svaki racun placam bez provizije, EP i voda..
Kako gdje šta?
To se zove platomat , provjeri u svom gradu imaju li u poslovnici Eronet-a platomat
Sačekaj kad bude hallo izbacivao duple GB pa aktiviraj 2 puta mjesečnu opciju. Sada je recimo 2 GB 8 KM za mjesec dana. Kada budu davali duple GB, onda aktiviraš 2 opcije odjednom, dobiješ 8 GB za 16 KM.
Prepaid napisao sam gore iznad, ne pretplata.. Nažalost izgleda nemaju ništa
kad se ne znate snaći
kupiš dual sim mobitel i onda kao drugu sim koristi operatera koji ima najbolju internet ponudu, eto ultru sa 5 GB za 15 KM ili gofree 3 GB za 10 KM sa flatom na 128 kbps !! i opcijom da ako dokupiš dan prije novih 3 GB i oni nepotrošeni od prije ti se sabiraju !!!
MTEL se tiho povlaci sa trzista FBiH, gdje im je broj korisnika znatno pao. Fokus su stavili na broadband trziste RS-a (Open IPTV platforma) i modernizaciju fiksne mobilne mreze u RSu.
U FBiH cemo imati trziste izmedju Eroneta i BH Telecoma na polju mobilne telefonije, jer MTEL nece ulagati u dalju modernizaciju svoje mobilne mreze u FBiH koja je vec sada korak iza BH Telecoma i Eroneta.
Ovo su neki insajderski podaci ili lična pretpostavka?
Ne valja ti matematika. Ja uzmem 4 puta po 2 za 12 km.
escobar__ wrote:[quote="ElRe"Sta su ovo počeli naplaćivati proviziju kod plaćanja mtel računa?
Nije licna pretpostavka.[/quote]
Hajd neka se povuku, ali neka povuku i ove moje racune, da vise ne placam i svako sebi
Vizionar 1985 wrote:
Ne valja ti matematika. Ja uzmem 4 puta po 2 za 12 km.
Ti pricas o sedmicnim? Ja sam isao na mjesecnu opciju jer je kolega pitao za 30 dana. a svakako je da ima i povoljnijih opcija i da se moze fino odabrati sta kome treba.