fortaleza wrote: ↑10/07/2026 09:17Pa svi volimo da je sve veće, cijeli naš ekonomski sustav se bazira na konstantnom rastu, što je na kraju šarena laža.Qwertz84 wrote: ↑09/07/2026 21:20 OK. Opet ovo nije dokaz da Kina ima 300 do 400 milijuna stanovnika ko što ona žena misli u svojem video snimku.
Zašto sada niste Kinu i Indiju ozbiljno usporedili u nekim oblastima i meni ostavili dokaz da Kina nigdje nije ozbiljan konkurent za Indiju jer ima samo oko 300 do 400 milijuna stanovnika po vašim dokazima? To me je stvarno zanimalo i ne otaj bez značaja napisani tekst. Onda ste bili bliže svojem cilju da Kina ne zaslužuje broj stanovnika od preko 1 milijardu stanovnika.
Pa iz razloga morate meni i drugim ljudima koji su možda isto zainteresirani da saznaju istinu definitivno dokazati da ste u pravu i ne pisati rečenice bez finih dokaza i onda ćemo vam vjerovati da Kina ima broj od 300 do 400 milijuna stanovnika. Vaši dokazi su opet gdje?
Haha. Pa naravno da često brojevi ne mogu biti 100% isti kada se usporede dvije različite zemlje jer i one nisu 100% iste. Hoćete li sada isto objasniti da Kina ima drugačije ime nego Indija i da se i pričaju drugačiji jezici u tim zemljama?
Pogledao sam i opet tome ne mogu vjerovati jer postoje video snimci koji isto tvrde da Kina ima preko 1 milijardu stanovnika. Evo vam video koji sam našao kada sam bio gotov sa gledanjem koji opet tvdi da Kina ima preko 1 milijardu stanovnika https://m.youtube.com/watch?v=gmehUgOy5ok
To mene šta CIA kaže interesuje 0 jer su za mene ko vi razočarali kada su prije rata protiv Iraka u 2002 i 2003 godini tvrdili da Irak ima Atomarno, Biološko kao i kemijsko oružje i iza rata su dokazi nedostajali ko što nedostaju dokazi od vas da Kina trenutno ima samo 300 do 400 milijuna stanovnika. Zašto ste počeli da pišete o BiH kada sam vas pitao o stanju u Ruandi? Niste li ništa znali o tome ili ne sviđa li vam se realnost?
Ne stavljajte beznačajne informacije bez dokaza, ja znam da svaka država ima negdje svoje probleme ali to opet ne znači da je svugdje broj stanovnika prenapuhan. Više puta pitam gdje su vaši dokazi da Kineska centralna ili lokalne vlasti profitiraju ako prenapuhavaju vlastito stanovništvo? Jer ste ih optuživali da to rade.![]()
Ne znam koja je poanta spominjanja Ruande i njihovog rata u svemu ovome, pišem od demografiji.
Imaš tipku za quote, četvrta s lijeva pa možeš postavljati u paragrafe bez ovih navodnika, nepregledno je i miješaju se naši odgovori.
Ne smatram da Kina ima 300-400 već je realnija brojka od oko 800-850 milijuna, ali uglavnom ispod milijarde. Općenito se ne osvrćem na usporedbu Kine i Indije osim po demografiji te uzrocima iste, Indija nije nikad imala politiku jednog djeteta (osim nekih lokalnih pokušaja koji su propali), nije imala industrijski zamah kao Kina, te ima vrlo mladu populaciju te je trenutni fertilitet iznad 2.
I s takvim trendovima kroz zadnjih 50 godina, nije realno da ima usporediv broj s Kinom, nema veze ni s jednim drugim parametrom već s čistom matematikom.
Ovaj video što si poslao je upravo izrazio probleme kineske demografije, prejakih mjera, te 4-2-1 obiteljske strukture. Jedino što se nisu obazirali posebno na broj stanovnika niti je rađena analiza već su samo uzeli službenu brojku. Isto tako Kina je ušla u minus prije 2022 nego kako grafikoni u videu sugeriraju, već za vrijeme kovida.
Dokazi su u čistoj matematici i trendovima, kad se uzmu natalitet, mortalitet, fertilitet.
Službeno imamo svega 105 milijuna žena u fertilnoj dobi u državi koja ima navodno 1,4 milijarde, što je jako loše ako bi ovo bila istina.
"Pa svi volimo da je sve veće, cijeli naš ekonomski sustav se bazira na konstantnom rastu, što je na kraju šarena laža.
Ne kod svih, ja se brojim u drukčije ljude i za mene je više važna dugotrajna stabilnost nego od vas opisani konstanti ekonomski rast. Ja se nadam da bi znate razlikovati te stvari.
"Ne znam koja je poanta spominjanja Ruande i njihovog rata u svemu ovome, pišem od demografiji."
Ja mislim da vi opet gubite pod ispod svojih noga jer ste već ranije tvrdili da svijet i sve zemlje svugdje imaju napuhani broj stanovnika. Ruanda je jedna zemlja u ovome svijetu u kojoj postoji demografija. Taj događaj ne može proći isključivo kao rat nego i kao genocid jer je kao takav priznat. Dajte mi dokaze da Ruanda nije imala prevelik broj ljudi u zemlji u 1994 godini? Onda ću vam vjerovati da je broj i tamo bio prenapuhan i nije ubijeno oko 800 000 ljudi u roku od 100 dana.
"Imaš tipku za quote, četvrta s lijeva pa možeš postavljati u paragrafe bez ovih navodnika, nepregledno je i miješaju se naši odgovori."
Hvala na savjetu ali već vako možemo komunicirati.
"Ne smatram da Kina ima 300-400 već je realnija brojka od oko 800-850 milijuna, ali uglavnom ispod milijarde. Općenito se ne osvrćem na usporedbu Kine i Indije osim po demografiji te uzrocima iste, Indija nije nikad imala politiku jednog djeteta (osim nekih lokalnih pokušaja koji su propali), nije imala industrijski zamah kao Kina, te ima vrlo mladu populaciju te je trenutni fertilitet iznad 2."
Sada idite opet na video snimak koji ste mi preporučili za gledati i žena koja je vas informirala je dala brojku od 300 do 400 milijuna. Sada ste opet otišli na brojku od oko 800-850 milijuna šta znači da se je broj produplio. Sada ste sami bliži 1 milijardi stanovnika. Ranije ste isto tvrdili da je politika jednog djeteta napravila štetu toj državi, korona virus je po vašem mišljenju isto napravio štetu, masovna zatvaranja su napravile štete, da su ženska djeca su bila pobacivana i pisali ste isto da je zemlja nekako do danas dodatno izgubila stanovništvo bez objašnjenja kako. Koliko ljudi je Kina zbog toga izgubila? Jesu li bili oko 150 milijuna da je mogla imati oko 1 milijardu ili je bilo manje da možete sada ostati kod broja 800-850 milijuna? Vi ste smiješni. Vi hoćete samo usporediti Kinu i Indiju u demografiji gdje je Indija u prednosti.
Indija trenutno nema fertilitet iznad 2 nego fertilitet od 1.9 do 2.0. Za pozitivan fertilitet je potreban broj 2.1 ili više. Za vašu informaciju Indija isto ima dovoljno problema i to su ovi premalo radnih mjesta za mlade ljude od oko 120 milijuna, ogromna socijalne neravnoteže, premalo industrije, slabu infrastrukturu, unutrašnju nesigurnost jer Indija ima vladu koja je nacionalistička i stvara etničku i religijsku mržnju između hindu vjernika i drugih etničkih manjina(već postoji situacija gdje se u malenom dijelu zemlje događa građanski rat), ovisnosti bitnih resursa iz inostranstva koja mogu napraviti štetu nad domaćoj valuti kao i financijskim sektoru, pada demokracije, slabi obrazovni sistem, previše birokracije, zdravstvene usluge su nedovoljno razvijene, premalo slatke vode jer Indija ima samo 4% od svjetske slatke vode ali oko 18% od svijeske populacije, dovoljno siromaštva i gladi, kao i dovoljno drugih problema koje mogu stabilnost te zemlje ugrožavati. Ota mlada populacija nema ogromna šanse u zemlji i ako se ljudi u Indiji ubrzo ne predomisle ta demografska šansa o kojoj puno ljudi ko vi pričaju je za ovaj svijet bomba koja kuca. Prenapuhani broj stanovnika za Indiju ne bih koristio na vašoj strani.
"I s takvim trendovima kroz zadnjih 50 godina, nije realno da ima usporediv broj s Kinom, nema veze ni s jednim drugim parametrom već s čistom matematikom."
Čišta matematika isto dokazuje da je Indija već skoro godinu ranije stavila broj od 1 milijarde stanovnika u 2000 godini prije nego što je popis koji je urađen 2001 godine to dokazao. Za vas na tome popisu sigurno nije varao niko jer to vašoj matematici paše, ali kada je Kina to uradila drukčije, prvo uradila popis, tek kasnije to popis potvrdio i tek onda objavila da ima preko 1 milijardu stanovnika onda su Kineska vlada ili Kineske lokalne vlasti sigurno lažirali taj događaj.
"Ovaj video što si poslao je upravo izrazio probleme kineske demografije, prejakih mjera, te 4-2-1 obiteljske strukture. Jedino što se nisu obazirali posebno na broj stanovnika niti je rađena analiza već su samo uzeli službenu brojku. Isto tako Kina je ušla u minus prije 2022 nego kako grafikoni u videu sugeriraju, već za vrijeme kovida."
Ja već znam da je Kina ima problem sa demografijom i to već i Kineska vlada isto zna jer je dozvolila da žene imaju više od jednog djeteta. Video snimak koji ste dobili nije perfektan jer u njemu isto ima grešaka. Kina isto nije ušla u demografski minus prije 2022 godine i isto ne već za vrijeme kovida, nego je najvjerojatnije ušla u demografski minus tačno u 2022 godini zato što je po prvi put od 1961 se broj stanovnika vratio nazad (negdje oko 850 000) ali ako hoćete možete i vjerovati vašoj teoriji isto ko drugim ljudima koji se bave demografijom i koji su tvrdili da se je to desilo već u 2018 godini šta nije dokazano.
"Dokazi su u čistoj matematici i trendovima, kad se uzmu natalitet, mortalitet, fertilitet."
Da Kina i Indija se dovoljno razlikuju u tim nabrojanim stvarima šta opet ne mora značiti da Kina sigurno ima oko 800 do 850 milijuna stanovnika.
"Službeno imamo svega 105 milijuna žena u fertilnoj dobi u državi koja ima navodno 1,4 milijarde, što je jako loše ako bi ovo bila istina."
UN tvrdi da ima oko 311 milijuna žena u fertilnoj dobi u Kini. Vjerujete li međunarodnoj zajednici više nego Kineskoj centralnoj vlasti i Kineskim lokalnim vlastima ili varaju li i oni jer ne daju broj od 105 milijuna žena?