Iznesi dokaze za ovu tvrdnju?MyTao wrote: Drustvena stavka koja je sama od sebe evolvirala... a pored toga ljudi su evolvirali da budu drustveni... Sta se izrodi iz tog drustva je opet zaslugom evolucije.
Kakve veze sa moralom ima cinjenica da postoji mnogo toga sto mozemo nauciti od izolovanih plemena? Pa dosta toga se moze nauciti i od drugih zivotinja, a da ne pricam o ljudima.
Moral jeste evolvirao... Ono sto je "moralno" danas nekada i nije bilo... Evo kad smo vec na temi o religiji Muhamed je ozenio djete od 9 godina... to danas (u vecini mjesta) nije nesto moralno... tada je ocigledno bilo. Da moral dolazi od boga valjda bi bog svog poslanika naucio da nije uredu da covjek od 50 godina ozeni dijete od 9.
Da ne bude da samo napadam islam, krscani su dugo dugo koristili bibliju i boga da opravdaju ropstvo.
Moral nikako ne moze doci od boga. Kada sam napisao da je to ugradjeno u nas, mislio sam da u sebi imam mehanizam koji nas cini drustvenim bicima i koji od nas trazi da konstatno budemo pravedniji i pravedniji...
Nadam se da ti je jasno da, ako nemaš dokaza, tvoja izjava spada u čisto vjerovanje koje namećeš kao činjenicu.