Sirija

Locked
Emir Khattab

#4776 Re: Sirija

Post by Emir Khattab »

Ponovo da vam objasnim neke stvari, ko od vas podrzava Assada i njegove ratne zlocince, to mu isto dodje kao da podrzava Ratka Mladica. Poceo je ubijat demonstrante, nije zelio da ode sa vlade po cijeni da dodje do gradanskog rata izmedju islamski sektasa(sija) i sunita, sad kad su dosli Mudzahidi sirom svijeta prepali ste se, da znate samo kako ste jadni..

Pravo lice Assadavog terrora:
jefferson

#4777 Re: Sirija

Post by jefferson »

Imal kakve mogucnosti da neki forumasi ovdje dobiju neki posao, ono da imaju sta radit tokom dana?
A Challenger, mogao bi se zaposliti i kao mehanicar bar kada si vec opsjednut toliko motorima!
Ja_Ja

#4778 Re: Sirija

Post by Ja_Ja »

Veoma komplikovana situacija na terenu. Covjek je diktator! Mora da ode s vlasti bez obzira na sve, jer je to jedino normalno rijesenje. Ono sto komplikuje stvari je vec vise puta prezvakano. Nemaju Ameri dovoljno konkretne dokaze da je on upotrijebio hemijsko oruzje. Nemaju niti cistu sliku opozicije koja se bori protiv Asada, jer je sve veci broj clanova Al-Kaide prisutan u Siriji. I na kraju krajeva i da je akcija opravdana i potvrdjena cinjenicama, Americka administracija nema vise podrsku svojih gradjana za bilo kakvu akciju u svijetu. Amerima je pun klinac placanja za neke ratove u koje su se uvalili i koji traju vec duze od decenije. Tako da neko izleti i nadje pune dokaze pa da i nekog hemijskim oruzjem opali ispred samog Obame njemu bi bilo strasno tesko da dobije podrsku za bilo kakve napade.
sarajevoxxxx

#4779 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Homs, naselje Al Var: Demonstracije sirijske opozicije 11.09.2013.

Co0l

#4780 Re: Sirija

Post by Co0l »

Ako se pored svih Asadovih zlocina samo cekaju dokazi za napad hemijskim oruzjem bolje onda ni za to da ga ne optuzuju jer bi to ionako bio samo vrh ledenog brijega zlocina njegovog rezima.
sarajevoxxxx

#4781 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Idlib: Oboren još jedan režimski avion !!!
sarajevoxxxx

#4782 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

U mjestu Sarakib, u sirijskoj pokrajini Idlib FSA je danas protivavionskom toplotno navodjenom raketom oborila režimski MIG

sarajevoxxxx

#4783 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Pogodak režimskog tenka na ulazu u brigadu 66. Crvenom strelom - predgrađe Hame

snaga_znanja

#4784 Re: Sirija

Post by snaga_znanja »

sarajevoxxxx wrote:U mjestu Sarakib, u sirijskoj pokrajini Idlib FSA je danas protivavionskom toplotno navodjenom raketom oborila režimski MIG

Nidje veze ovaj video sa obaranjem bilo cega..
Challenger__

#4785 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

muhafuca wrote:Dva nedavno oslobodjena Evropljana (iz zarobljenistva terorista)
tvrde da su teroristi upotrebili Hemijsko oruzje
a ne Assad

Ovaj video treba podvući, jer je sadržaj u DIREKTNOJ SUPROTNOSTI sa tvrdnjama IDF-a, AIPAC-a, KSA, Al-Qaede i njihovih simpatizera.
Challenger__

#4786 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:Ako se pored svih Asadovih zlocina samo cekaju dokazi za napad hemijskim oruzjem bolje onda ni za to da ga ne optuzuju...
Koja logika ts,ts,ts... Ne diraj, ne istražuj, možda je ipak pokolj napravila Nusrica, a onda će biti svega... :-)
Challenger__

#4787 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Idlib: Oboren još jedan režimski avion !!!
Smanji font, Allaha ti, nije III svjetski, nekog će strefiti srce.
Avetinho

#4788 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:Ako se pored svih Asadovih zlocina samo cekaju dokazi za napad hemijskim oruzjem bolje onda ni za to da ga ne optuzuju...
Koja logika ts,ts,ts... Ne diraj, ne istražuj, možda je ipak pokolj napravila Nusrica, a onda će biti svega... :-)
Eno ti ima gore link na izvjestaj HRW.
Clanak ovdje:
https://www.hrw.org/news/2013/09/10/syr ... cal-attack
Kompletan izvjestaj ovdje:
http://www.hrw.org/reports/2013/09/10/attacks-ghouta

Ovaj izvjestaj treba podvuci, jer je u poptunoj suprotnosti od onoga sto tvrde ruske sluge.
Herr Flick

#4789 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Human Rights Watch je americka internacionalna nevladina organizacija koja se bavi ljudskim pravima u svijetu. Sjedište organizacije je u gradu New Yorku, ali ima urede i u drugim gradovima, kao što su Berlin, Brisel, Chicago, Ženeva, Johannesburg, London, Los Angeles, Moskva, Pariz, San Francisco, Tokio, Toronto i Washington

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Challenger__

#4790 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Ni to im ne vrijedi ni 5 para. Ratnohuškači su došli u tako mizernu poziciju da im bivši senatori...

Image

...kao npr. Ron Paul tvrde da je u Guti bio "false-flag Al-Qaeda linked terrorist".

Bez dokaza (koje očigledno nemaju) te svoje "izvještaje" mogu reciklirati u toalet papir.
Challenger__

#4791 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Mislim, stvar je sasvim jasna... Jedina enigma u ovoj čitavoj priči je samo intimna Obamina pozicija. Ne izlazi mi iz glave veteran Gordon Duff i njegova teza da su on i Putin jedan tim nasuprot ratnh huškača iz AIPAC-a, KSA i Al-Qaede.

Vrijeme ispred nas će dati odgovor i na to, poslednje preostalo pitanje.
caco_sarajevo

#4792 Re: Sirija

Post by caco_sarajevo »

Image

Ova slika sve govori....svaki je komentar suvišan.
Challenger__

#4793 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Image

Image

Surce: 2 Millions Bikers to DC
Challenger__

#4794 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Bravo Syria, you're a Miracle!

:wink:
sarajevoxxxx

#4795 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Evo šta Beograd misli o Asadu - 07.03.2012

Protiv tiranije Bašara al Asada
Protesti Sirijaca u Beogradu

Image

Stotinak Sirijaca koji žive u Srbiji protestovali su ispred sirijske ambasade u Beogradu u znak podrške sirijskom narodu i protiv režima diktatora Bašara al Asada. Demonstranti, među kojima je bilo dosta Srba, nosili su transparente na kojima je pisalo "Za slobodnu Siriju", "Zaustavimo laž, pljačku, ubistva", kao i sirijske, srpske i libijske zastave. Tokom protesta protiv Asadovog režima, koji su počeli u martu prošle godine mirnim demonstracijama, snage lojalne sirijskom diktatoru masakrirale su više od 8.000 građana

Demonstranti su nosili transparente na kojima je pisalo "Za slobodnu Siriju", "Sirija bez Bašara", "Zaustavimo laž, pljačku, ubistva". Oni su se posle protesta mirno razišli.

Abudrahman Mheimid, koji se predstavio kao organizator demonstracija, rekao je novinarima da je protest organizovan u znak podrške sirijskom narodu i kako bi se uputio poziv sirijskom režimu "da prestane sa ubijanjem svog naroda i da mu omogući život u slobodi, sa svim ljudskim pravima".

Prema tvrdnjama Mheimida, za manje od godinu dana poginulo više od 10.000 ljudi, a da je isto toliko nestalo ili proterano, dok narod živi bez struje, vode, hrane, telefona i potpuno je izolovan od sveta.

Učesnici protesta nosili su pored sirijskih i srpske i libijske zastave. Prema proceni Mheimida, među demonstrantima je bilo dosta Srba, od kojih su mnogi ranije živeli u Siriji, ali su odatle proterani, i koji su došli da pruže podršku Sirijcima.

Policija je obezbeđivala skup, a tokom protesta iz ambasade Sirije se niko nije pojavio.

Tokom protesta protiv Asadovog režima, koji su počeli u martu prošle godine mirnim demonstracijama, snage lojalne sirijskom diktatoru masakrirale su više od 8.000 građana.

Međunarodna zajednica je, kao poslednju u nizu akcija za okončanje sukoba u Siriji, odlučila da pošalje svog specijalnog izvestioca Kofija Anana, koji bi u Damask doputovati 7. marta.
Avetinho

#4796 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Image

Image

Surce: 2 Millions Bikers to DC
Maske su ponovo pale sa fejsbuka. Joker.
Avetinho

#4797 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Herr Flick wrote:Human Rights Watch je americka internacionalna nevladina organizacija koja se bavi ljudskim pravima u svijetu. Sjedište organizacije je u gradu New Yorku, ali ima urede i u drugim gradovima, kao što su Berlin, Brisel, Chicago, Ženeva, Johannesburg, London, Los Angeles, Moskva, Pariz, San Francisco, Tokio, Toronto i Washington

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ne valja ti ni HRW sada?

Na srecu, tu su advance, Ruskaja Pravdaja i SANA da ti kazu istinu o zlocinima u svijetu.

Osim toga ovo americka nije istina. Ali ovo jeste: internacionalna nevladina organizacija koja se bavi ljudskim pravima u svijetu.
Last edited by Avetinho on 11/09/2013 19:50, edited 1 time in total.
Co0l

#4798 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
muhafuca wrote:Dva nedavno oslobodjena Evropljana (iz zarobljenistva terorista)
tvrde da su teroristi upotrebili Hemijsko oruzje
a ne Assad

Ovaj video treba podvući, jer je sadržaj u DIREKTNOJ SUPROTNOSTI sa tvrdnjama IDF-a, AIPAC-a, KSA, Al-Qaede i njihovih simpatizera.
Aha,neoboriv dokaz :zid:
Ko ocekuje da neko ko je bio 5 mjeseci u zarobljenistvu,gdje je maltretiran,nakon oslobadjanja ne iskoristi svaku priliku da popljuje svoje otmicare,je u direktnoj suprotnosti sa mozgom.
sarajevoxxxx

#4799 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Doduše ima Beograđana koji brane Asada, ali ne i Sirijaca među njima.

Komunisti nedaju na Asada !!!

08.09.2013. godine, u Beogradu, u organizacji Nove Komunističke Partije Jugoslavije i Saveza Komunističke Partije Jugoslavije održan je protest podrške Sirijskom narodu. I ovog puta je NKPJ pokazala da je najprogresivnija i istinski anti-imperijalistička snaga na teritoriji bivše Jugoslavije. Tom prilikom je drug Nemanja Potrebić ispred NKPJ i SKOJ održao govor podške Siriji, a ispred Saveza Književnika Jugoslavije, drugarica Ana Ručnov.

Challenger__

#4800 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Evo šta Beograd misli o Asadu - 07.03.2012

Protiv tiranije Bašara al Asada

Stotinak Sirijaca koji žive u Srbiji...

- pretenciozan, neaktuelan i neistinit naslov. Stotinjak Sirijaca (vjerujem) nisu svi Sirijci iz Beograda, a još manje grad Beograd u cjelini. Što se tiče vlade u Beogradu, siguran sam da su protiv Assada, kao što si na spisak mogao i dodati naslov - "Banski dvori protiv Assada - Avigdor i Mile gnušaju se režima u Damasku". Ili staviti šta lupetaju Zlatko i Bakir...

Image

Pusti, bolan, balkanske šibicare...
Locked