Champions league 2013/14
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- p206
#4776 Re: Champions league 2013/14
Barca je ispala jer ima očajnu odbranu koja bi večeras sigurno primila bar 1 iz kontre ili kornera.... Atletico je zaslužio igrati polufinale jer su bili bolji
0-0 nije nikakva prednost Chelsea, prime jedan kući-moraju dati 2
Chelsea je takva ekipa koja kad joj daš loptu i braniš se bunkerom ne zna šta će sa njom... zato gube protiv ekipa iz donjeg dijela tabele. I prije će izgubiti od takve ekipe nego neke koja ih napada čitavu utakmicu.
0-0 nije nikakva prednost Chelsea, prime jedan kući-moraju dati 2
Chelsea je takva ekipa koja kad joj daš loptu i braniš se bunkerom ne zna šta će sa njom... zato gube protiv ekipa iz donjeg dijela tabele. I prije će izgubiti od takve ekipe nego neke koja ih napada čitavu utakmicu.
-
todd_smith
#4777 Re: Champions league 2013/14
Samo sto se polufinale ne igra u bodoveW0LVERINE wrote:Mou je veliki takticar,i ptice na grani bi skontale da igra na rezultat,a kakva ce igra da bude,to sto se mi nerviramo i sto ga pljuju na svakom koraku,to ga najmanje zanima!![]()
Dosadna utakmica,ali s obzirom na ulog,nista drugo nisam ni ocekivao!
Ima`l neko broj centarsuteva igraca Atletika?Protiv onakve odbrane,tesko!
Kapa dole,dosli su po bod,bod su i odnijeli!
- Partijaner
#4778 Re: Champions league 2013/14
Ma ispada Chelsea, Atletico ce tamo zabiti gol i to je gotovo, dosta je vise provlacenja, ovaj rezultat samo moze biti plus za spance a nikako za plavce.
- House
#4779 Re: Champions league 2013/14
Kad Mourinhu treba on će napasti naravno . Ovako doktorski zatvorio utakmicu , i pustio jadnike iz Atletika da nešto urade ...
Nije lijepo za oko , ali majstor ostaje majstor
- Tito_i_Partija
#4780 Re: Champions league 2013/14
Nije mi drago, ali to je to. Smorinju sasvim godi ovaj rezultat. Chelsea dobija kod kuce i ide u finale.
- House
#4781 Re: Champions league 2013/14
Partijaner wrote:Ma ispada Chelsea, Atletico ce tamo zabiti gol i to je gotovo, dosta je vise provlacenja, ovaj rezultat samo moze biti plus za spance a nikako za plavce.
Kao što je Chelsea ispao od PSG-a
- Muhamed Đakmić
#4782 Re: Champions league 2013/14
Garcia je veznjak, ne napadač. Drugo, centrirali su jer ih je Chelsea ograničio na to. Treba pogledati kako su dobijali ostale utakmice da se vidi da nisu ni izbliza jednodimenzionalni kakvim ih se ovdje predstavlja. Zapravo, ovo što su večeras odigrali uopšte nije njihov pristup igri. I neće biti ni u Londonu, nemaju potrebu da srljaju i ofanzivno će biti opasniji nego večeras, osim ako Chelsea ne odluči i kući igrati bunker.todd_smith wrote:Chelsea prolazi u finale.
Stamford Bridge je previse uzak za Atletico i njihovu "ubaci pa bude sta bude" igru.
Koji debil moras biti da imas 2 odlicna napadaca u Costi i Garsiji i da protiv odbrane koja je najjaca u skoku u Europi bas igras na skok. Gluho bilo.
Golman 40 godina, oni mu niti jedan sut nisu uputili kako treba. Dragi su mi, ali nakon veceras pokazali su da im je ovo plafon sto se tice igranja protiv velikih ekipa u Europi.
- W0LVERINE
#4783 Re: Champions league 2013/14
todd_smith wrote:Samo sto se polufinale ne igra u bodoveW0LVERINE wrote:Mou je veliki takticar,i ptice na grani bi skontale da igra na rezultat,a kakva ce igra da bude,to sto se mi nerviramo i sto ga pljuju na svakom koraku,to ga najmanje zanima!![]()
Dosadna utakmica,ali s obzirom na ulog,nista drugo nisam ni ocekivao!
Ima`l neko broj centarsuteva igraca Atletika?Protiv onakve odbrane,tesko!
Kapa dole,dosli su po bod,bod su i odnijeli!
Zna se na šta sam mislio!
-
todd_smith
#4784 Re: Champions league 2013/14
Znam, ali veceras je igrao tu ulogu. Cak je vise puta bio na kraju centarsuta u 16 nego Diego Costa. Zivi bili pa vidjeli, ja ih zelim gledati u finalu ali veceras su cke ispale. Kod kuce igrali na ubacivanje, nije ih Chelsea na to ogranicio, nego su od prve minute na to krenuli.Muhamed Đakmić wrote:Garcia je veznjak, ne napadač. Drugo, centrirali su jer ih je Chelsea ograničio na to. Treba pogledati kako su dobijali ostale utakmice da se vidi da nisu ni izbliza jednodimenzionalni kakvim ih se ovdje predstavlja. Zapravo, ovo što su večeras odigrali uopšte nije njihov pristup igri. I neće biti ni u Londonu, nemaju potrebu da srljaju i ofanzivno će biti opasniji nego večeras, osim ako Chelsea ne odluči i kući igrati bunker.todd_smith wrote:Chelsea prolazi u finale.
Stamford Bridge je previse uzak za Atletico i njihovu "ubaci pa bude sta bude" igru.
Koji debil moras biti da imas 2 odlicna napadaca u Costi i Garsiji i da protiv odbrane koja je najjaca u skoku u Europi bas igras na skok. Gluho bilo.
Golman 40 godina, oni mu niti jedan sut nisu uputili kako treba. Dragi su mi, ali nakon veceras pokazali su da im je ovo plafon sto se tice igranja protiv velikih ekipa u Europi.
- MOSALJOZE
#4785 Re: Champions league 2013/14
todd hajde reci koji je to drugi način da lopta prodje pored 10 igrača??
- veljaca
#4786 Re: Champions league 2013/14
Poznavajuci Murinja, sanse da igraju i kuci bunker se vece nego da ne igraju ........Muhamed Đakmić wrote:Garcia je veznjak, ne napadač. Drugo, centrirali su jer ih je Chelsea ograničio na to. Treba pogledati kako su dobijali ostale utakmice da se vidi da nisu ni izbliza jednodimenzionalni kakvim ih se ovdje predstavlja. Zapravo, ovo što su večeras odigrali uopšte nije njihov pristup igri. I neće biti ni u Londonu, nemaju potrebu da srljaju i ofanzivno će biti opasniji nego večeras, osim ako Chelsea ne odluči i kući igrati bunker.todd_smith wrote:Chelsea prolazi u finale.
- dinooh
#4787 Re: Champions league 2013/14
Ba dobio zuti u produzecima a nisam ni skontao, ipak bilo vise zutih. Taman cenera vise za sutra za kladenje
- Partijaner
#4788 Re: Champions league 2013/14
Ne interesuje me PSG, ja govorim o Atleticu, Murinju ce se obit o glavu sa uvijek istom formacijom i bunkerom na strani, da su zabili gol vec vi bili finalisti, ovako spancima i nerijeseno odgovara tako da ako su protiv PSG prosli sretnim golom Dembe sad ce ispast i to glatko.House wrote:Partijaner wrote:Ma ispada Chelsea, Atletico ce tamo zabiti gol i to je gotovo, dosta je vise provlacenja, ovaj rezultat samo moze biti plus za spance a nikako za plavce.
Kao što je Chelsea ispao od PSG-a
-
todd_smith
#4789 Re: Champions league 2013/14
Pa bilo je prilika kada su ih razbili i umjesto da se probiju po strani oni je vrate nazad ili uspore.MOSALJOZE wrote:todd hajde reci koji je to drugi način da lopta prodje pored 10 igrača??
Uzmi peglaj loptu ispred njih izvuci igrace. Imas teren dovoljan da razvlacis igru.
Costa vuce Terrija i Cahailla sa sobom, trebao je i Villu ubaciti. Jbga i ti da znam ne bi tebi pisao, trenirao bih Atletico, ali ono se iz aviona moglo vidjeti da ce biti X jer Atletico jednostavno nije imao drugi plan. Usli su u utakmicu sa taktikom da je nabijaju i ako bude bude i to je to. Chelsea je imao taktiku za svaki scenario, bas kao sto su imali protiv PSGa kod kuce. I to je razlika koja ce dijeliti Atletico od finala LS.
-
palermo
#4790 Re: Champions league 2013/14
Pa Chelzijev problem je što nema dovoljno kvalitete. Posebno kad Hazard ne igra.
Ali mislim da će u prvih dvadesetak minuta Mou odigrati presing, ne vjerujem da će Atletico izdržati, i onda povlačenje u odbranu i igra na kontre.
Ima šanse Atletico naravno, ali mislim objektivno da su Chelzijeve veće.
Ali mislim da će u prvih dvadesetak minuta Mou odigrati presing, ne vjerujem da će Atletico izdržati, i onda povlačenje u odbranu i igra na kontre.
Ima šanse Atletico naravno, ali mislim objektivno da su Chelzijeve veće.
-
eki to
#4791 Re: Champions league 2013/14
smor tekma, k'o da sam gledao dvije ergele konja po terenu
-
5 0 5
#4792 Re: Champions league 2013/14
46W0LVERINE wrote: Ima`l neko broj centarsuteva igraca Atletika?
-
todd_smith
#4793 Re: Champions league 2013/14
Doduse Chelsea je u drugoj utakmici bez Ceha, Lamparda, Mikela i vjerovatno Terrija i ponovo Hazarda.
- nKrkan
#4794 Re: Champions league 2013/14
Ode ovo na penale 
-
missko
#4795 Re: Champions league 2013/14
Celsi ce kuci igrat siguricu sa vise posjeda ali bez srljanja i napast ce tek zadnjih 15 minuta ako ni to onda u produzetcima . Mou ne riskira ako nije hitno
Gesendet von meinem SM-N9005 mit Tapatalk
Gesendet von meinem SM-N9005 mit Tapatalk
- Zmijuga loma
#4796 Re: Champions league 2013/14
Normalno da su centrirali. Imali su opciju ili igrati direktno na centaršuteve (tako inače i igraju) ili kombinatorikom nešto uraditi. Druga opcija po prirodi otpada zbog ultra povučene ekipe (zadnja 4 na vrhu šesnaesterca, praktično tri osigurača ispred njih i dva defanzivna krila na boku) koja vrlo lako pokriva prostor. Bilo bi peljanje Barcelona - Inter vol. 2. Plus, Simeonev Atletico inače igra prost fudbal, očekivati od njih da se u utakmici polufinala LP tehnički transformišu u Bayern je iluzorno.
Što se Mourinha tiče, inače mislim da svaku taktiku opravdava rezultat i generalno ne popujem protiv igranja bunkera, ali majku mu jebem, vodiš tim vrijedan pola milijarde eura i bunariš u maniru Stokea. Azpilicueta iz auta na 40 metara, čeka kao kod kornera da se ovi postave u 16 i ho ruk. Pulisov Stoke je estetski Mona Liza za ovu Mourinhovu brljotinu. Apsolutno se ne vidi nikakav ozbiljan segment gdje je Mourinho unaprijedio ovu ekipu u odnosu na Di Mattea ili Beniteza.
Što se Mourinha tiče, inače mislim da svaku taktiku opravdava rezultat i generalno ne popujem protiv igranja bunkera, ali majku mu jebem, vodiš tim vrijedan pola milijarde eura i bunariš u maniru Stokea. Azpilicueta iz auta na 40 metara, čeka kao kod kornera da se ovi postave u 16 i ho ruk. Pulisov Stoke je estetski Mona Liza za ovu Mourinhovu brljotinu. Apsolutno se ne vidi nikakav ozbiljan segment gdje je Mourinho unaprijedio ovu ekipu u odnosu na Di Mattea ili Beniteza.
- Quaresma
#4797 Re: Champions league 2013/14
Muhamed Đakmić wrote:Nisam fudbalski purista i apsolutno opravdavam bunkere, ali ovakav bunker protiv Atletica nije nužna potreba. Ne znam koliko je Chelsea ovim dobio. Atleticu jesu zaustavili igru skroz, ali ovo isto kući neće moći ponoviti, iz prostog razloga što moraju i oni malo napadatiHouse wrote:Muhamed Đakmić wrote:Ako je Atletico karna, Chelsea je još veća na osnovu večerašnje partije
Nije
bez 5 prvotimaca nije nuzno?
Sent from my RM-875_eu_hungary_298 using Tapatalk
- Arteta
#4798 Re: Champions league 2013/14
Koliko bi od tih 5 igralo van svog sesnaesterca?
- Logovan
#4799 Re: Champions league 2013/14
Mourinho kralj remija.
Čovjek voli ovakav fudbal, kada se braniš, kada ti protivnik ne može prići šesnaestercu a kamoli golu a tvoja ekipa samo igra na kontre. Sad će u revanšu napasti, zabit će dva-tri gola i gotovo. Sumnjam da će Atletico proći, iako sam na njihovoj strani. Trebali bi prvi zabiti gol da se mogu nadati finalu. Ako prvi prime gol mislim da će to biti njihov kraj.
- nKrkan
#4800 Re: Champions league 2013/14
Ako ostane ovako kako jest u Londonu
-----------Schwarzer-----
-Azpi---Ivanvoić-Cahiil-Cole
----Ramires--Luiz----
Willian---Oscar---Schurle
-----Torres-----
Not bad
-----------Schwarzer-----
-Azpi---Ivanvoić-Cahiil-Cole
----Ramires--Luiz----