Dope_Man wrote:Kad je neko seljacina dzaba ti sve... eto nista me ne iznervira sad kao ti idioti od pjesaka (kakve inace pocesto sretnem na ovoj brzoj cesti prema Blazuju).. koji ces moj na hebenoj zatvorenoj cesti.
Prijatelju to je malo komplikovano.
Problem je neplanska gradnja i generalno nikakva koordinacija, opstina i kantona itd. Evo vidis ovdje sta se desava, projektovan kruzni tok, odobrena sredstava, izabaran izvodjac - ne valja, hoce jos jedan prikljucak ljudi. Daj, ponovo. Propustena 3 mjeseca super vremena za izgradnju.
Brza cesta u Blazuju je prekinula to naselje napola. Zasto je dozvoljeno da se tu naprave neki novi objekti tik do ceste (neki napravljeni prije, a neki i poslije igzradnje ceste, e to je problem).
Dalje, na nekih 2km ili koliko vec ima 1, jedan jedini pothodnik. Priznat ces da je to malo? Idem i ja cesto tom cestom i sretnem pokojeg pjesaka, ali nista alarmantno. Dokaz tome je i cinjenica da ja se ne sjecam kada je tu neki pjesak udaren ili nesto. Jednostavno ljudi su se pomirili s tim. Sto je zalosno, jer im se trebao obezbjediti jos pokoji pothodnik, prelaz. Pa u stranim zemaljam zivotinje imaju vise onih prelaza preko autopua, nego kod nas ljudi.
Mislim, samo kazem, probaj se staviti u poziciju tih ljudi. Da treba da predje na drugu stranu nesto sitno da obavi, da ode kod komsije nesto da uzme, ne znam, dakle treba kruziti 1km nek ide sa sredine, proci, pao onda jos 1km - da li bi ti to uradio? Budi iskren?