Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4776 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Nermin123 wrote:Kate
Jeli to onaj Selver Oruc u cijem se mercedesu jedno vrijeme vozio Zeljko
Jeste, isti tajkun koji je dobar jednako i sa SDA i sa SDP. Sa jednom razlikom, što je na primjer Tihić tvrdio da mu je babovina :lol: :lol: :lol: (ili da je pošteno kupio, svejedno) stan u Alipašinoj, a Željko Komšić je rekao da priznaje grešku i da je neće ponoviti. Po meni, velika razlika.
U društvu otimačine, sistemske korupcije, ne krize nego neimanja osnovnih etičkih postulata, jedini tračak nade u uvođenje malo, samo malo morala i samo malo suzbijanja lopovluka, krađe i nepravde vidim u njemu. Ostali su svi davno pali sve popravne i izgubljene godine. Baš svi. Što ne znači da će se moja nada obistiniti, ali ako mu ne dam glas, nikad to neću saznati.
Oko Vučića, da ne citiram 2x, nije uopće tema on niti njegova analiza, nego to da ima damu, ili slijedi upute , svejedno mi je da se bori protiv korupcije , da moli investitore i da RADI. Ko ovdje šta radi? Sem što otima Bosansku sirotinju svatko.
Saraba

#4777 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Saraba »

KatarinaKosaca wrote:
Jeste, isti tajkun koji je dobar jednako i sa SDA i sa SDP. Sa jednom razlikom, što je na primjer Tihić tvrdio da mu je babovina :lol: :lol: :lol: (ili da je pošteno kupio, svejedno) stan u Alipašinoj, a Željko Komšić je rekao da priznaje grešku i da je neće ponoviti. Po meni, velika razlika.
U društvu otimačine, sistemske korupcije, ne krize nego neimanja osnovnih etičkih postulata, jedini tračak nade u uvođenje malo, samo malo morala i samo malo suzbijanja lopovluka, krađe i nepravde vidim u njemu. Ostali su svi davno pali sve popravne i izgubljene godine. Baš svi. Što ne znači da će se moja nada obistiniti, ali ako mu ne dam glas, nikad to neću saznati.
Oko Vučića, da ne citiram 2x, nije uopće tema on niti njegova analiza, nego to da ima damu, ili slijedi upute , svejedno mi je da se bori protiv korupcije , da moli investitore i da RADI. Ko ovdje šta radi? Sem što otima Bosansku sirotinju svatko.
Pa ni on ne radi na icemu drugom osim na svom marketingu
KatarinaKosaca

#4778 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Saraba wrote:Pa ni on ne radi na icemu drugom osim na svom marketingu
Kao prvo u marketingu nema ništa loše. Dapače. De, živ bio reci ko to radi nešto drugo, daj mi ime živ bio!
Saraba

#4779 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Saraba »

KatarinaKosaca wrote:
Saraba wrote:Pa ni on ne radi na icemu drugom osim na svom marketingu
Kao prvo u marketingu nema ništa loše. Dapače. De, živ bio reci ko to radi nešto drugo, daj mi ime živ bio!
U Bosni ili Srbij :?:
KatarinaKosaca

#4780 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Saraba wrote:U Bosni ili Srbij :?:
U BIH, dakle na tržištu gdje će DF izaći na izbore. Ko radi i šta radi? Ko išta pozitivno radi? Ko radi za građanina? Ko ne krade? Ko ne zapošljava svoje? Ko spominje najobičnije vrijednosti normalne države? Čekam ime... :meza:
Mastermind30

#4781 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mastermind30 »

KatarinaKosaca wrote:
Gdje i kako ti pravis granicu izmedju SDP-a i Komsica
Saraba

#4782 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Saraba »

KatarinaKosaca wrote:
Saraba wrote:U Bosni ili Srbij :?:
U BIH, dakle na tržištu gdje će DF izaći na izbore. Ko radi i šta radi? Ko išta pozitivno radi? Ko radi za građanina? Ko ne krade? Ko ne zapošljava svoje? Ko spominje najobičnije vrijednosti normalne države? Čekam ime... :meza:
Patriotska stranka
Saraba

#4783 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Saraba »

Mastermind30 wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Gdje i kako ti pravis granicu izmedju SDP-a i Komsica
Komsic dobro SDP zlo
webby-x

#4784 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

webby-x wrote:
KatarinaKosaca wrote:Zapošljavanje preko natječaja, a za to ima autoritet i kredibilitet. To se puno efikasnije i kredibilnije radi iz nebodera u Hrasnom nego iz vile na Poljinama ili stana u Alipašinoj kupljenog od strane Selvera Oruča :evil:
Možeš li mi reći koga je to Komšić zaposlio preko natječaja?
Jesu li njegovi savjetnici išli na natječaj, jesu li polagali neke
testove? Koje su im kvalifikacije?
Evo da ponovim pitanje za Kosaču.
KatarinaKosaca

#4785 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

webby-x wrote:Evo da ponovim pitanje za Kosaču.
Ne znam uopće da je ikoga zaposlio prije svega. Nije ni poslodavac, nije ni Jakob Finci, šef državne službe :D
Nego, da i ja ponovim pitanje: Ko u ovom momentu na političkoj sceni BIH daje nadu da će uraditi išta kontra stanja u kojem se nalazimo? Još uvijek čekam ime. Stanje, mislim da je suvišno opisivati.. Možda nekome jeste, ko je partijski poslušnik i nagrađeni kadar. :D Na te i takve se, naravno, pitanje ne odnosi, stoga i već jedno preskakanje pitanja svrstavam u tu kategoriju , uzgred vrlo neuspjelog sarkazma
webby-x

#4786 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

KatarinaKosaca wrote:Ne znam uopće da je ikoga zaposlio prije svega. Nije ni poslodavac, nije ni Jakob Finci, šef državne službe
Kako nije. Jeste barem savjetnike, a i ambasadore neke.
Dakle, je li birao po stručnosti, natječaju?

:)
KatarinaKosaca wrote:Ko u ovom momentu na političkoj sceni BIH daje nadu da će uraditi išta kontra stanja u kojem se nalazimo?
Nitko, a posebno ne Komšić.
KatarinaKosaca

#4787 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

webby-x wrote:
KatarinaKosaca wrote:Ne znam uopće da je ikoga zaposlio prije svega. Nije ni poslodavac, nije ni Jakob Finci, šef državne službe
Kako nije. Jeste barem savjetnike, a i ambasadore neke.
Dakle, je li birao po stručnosti, natječaju?
Jel mu netko od familije ambasador? Jel mu kum savjetnik? Kao dobar vojnik partije što jeste bio, ali ja lojalnost ne smatram manom, nego dapače vrlinom do određene mjere, do momenta kada je istupio.

webby-x wrote:
KatarinaKosaca wrote:Ko u ovom momentu na političkoj sceni BIH daje nadu da će uraditi išta kontra stanja u kojem se nalazimo?
Nitko, a posebno ne Komšić.
U boldiranom je suština. Sa razlikom da su ostali oprobani, Komšić ne. Oni su pali sve popravne ispite, on još nije ni upisao razred. Utoliko mislim da mu treba dati šansu, ali mene nećeš stjerati u kut kao slijepog dogmatu, jer niti sam zaslijepljena, niti oduševljena, niti plaćena, niti ushićena i puna nade. Jednostavno, jedino što se još može pokušati i imati neka nada.
Saraba

#4788 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Saraba »

KatarinaKosaca wrote:
Ne znam uopće da je ikoga zaposlio prije svega. Nije ni poslodavac, nije ni Jakob Finci, šef državne službe :D
Nego, da i ja ponovim pitanje: Ko u ovom momentu na političkoj sceni BIH daje nadu da će uraditi išta kontra stanja u kojem se nalazimo? Još uvijek čekam ime. Stanje, mislim da je suvišno opisivati.. Možda nekome jeste, ko je partijski poslušnik i nagrađeni kadar. :D Na te i takve se, naravno, pitanje ne odnosi, stoga i već jedno preskakanje pitanja svrstavam u tu kategoriju , uzgred vrlo neuspjelog sarkazma
Patriotska stranka :)
KatarinaKosaca

#4789 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Saraba wrote:Patriotska stranka :)
Red je odgovoriti na pitanje umjesto preskakanja i neuspjelog sarkazma skakanjem na svaki post. Nisu vas valjda tako učili marketingu :lol: :lol: :lol:
Saraba

#4790 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Saraba »

KatarinaKosaca wrote:
Saraba wrote:Patriotska stranka :)
Red je odgovoriti na pitanje umjesto preskakanja i neuspjelog sarkazma skakanjem na svaki post. Nisu vas valjda tako učili marketingu :lol: :lol: :lol:
Sto mislis da oni ne odgovaraju opisanom :?:
webby-x

#4791 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

KatarinaKosaca wrote:Jel mu netko od familije ambasador? Jel mu kum savjetnik?
Dakle, može štela, bez natječaja, samo ako nije obitelj ili kum?
Pa ti daješ neke nove definicije nepotizma.
KatarinaKosaca wrote:Sa razlikom da su ostali oprobani, Komšić ne.
Proban je i Komšić, pa nije neke novo lice.
Tom logikom nije proban ni LDS, Naša stranka, Mirnes i tako dalje.
KatarinaKosaca

#4792 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

webby-x wrote:
KatarinaKosaca wrote:Jel mu netko od familije ambasador? Jel mu kum savjetnik?
Dakle, može štela, bez natječaja, samo ako nije obitelj ili kum?
Pa ti daješ neke nove definicije nepotizma.
Da ne bih ja davala definicije:
(lat. nepos, nepotisneæak) povlaštenostroðaka u davanju položaja i službe na raèun drugih zaslužnijih ljudi koji bi,s obzirom na svoje zasluge i sposobnosti, trebali imati prednost; uvlaèenje roðaka na unosne i utjecajne položaje; prvobitno: utjecaj papin

Kako god, koliko znam po zakonu se ne biraju ni ambasadori ni savjetnici natječajem. Utoliko se moja refleksija odnosila na mjesta koja se biraju natječajem, a to je u našoj zemlji uvijek pro forma natječaj.

webby-x wrote:
KatarinaKosaca wrote:Sa razlikom da su ostali oprobani, Komšić ne.
Proban je i Komšić, pa nije neke novo lice.
Tom logikom nije proban ni LDS, Naša stranka, Mirnes i tako dalje.
Naša stranka donekle jeste, jer participira u gradskom vijeću. Kao vlast ili oporba još nisam skontala :? , ali nazočni su :D Za LDS se slažem, sa tim da je između Lamije i Komšića moj izbor prije Komšić. Dakle, ja ovdje govorim o svojoj percepciji, svom razmišljanju, svojoj volji kome da dam glas.
Mastermind30

#4793 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mastermind30 »

KatarinaKosaca wrote:
Koliko ih je zaposlio SDP dok je on bio u njemu, posebno prije donosenja zakona o drzavnoj sluzbi
Saraba

#4794 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Saraba »

Mastermind30 wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Koliko ih je zaposlio SDP dok je on bio u njemu, posebno prije donosenja zakona o drzavnoj sluzbi
On je bio dobar vojnik partije ali ona lojalnost ne smatra manom, nego dapače vrlinom do određene mjere, do momenta kada je istupio.
KatarinaKosaca

#4795 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Saraba wrote:On je bio dobar vojnik partije ali ona lojalnost ne smatra manom, nego dapače vrlinom do određene mjere, do momenta kada je istupio.
Dovoljno jasno napišem svoje misli, da je sasvim suvišan tvoj polupismeni prijevod. Nego imaš li ti kakav argument ili opet lošim "marketingom" :-) :-) po postovima :lol: :lol: :lol:
Saraba

#4796 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Saraba »

KatarinaKosaca wrote:
Saraba wrote:On je bio dobar vojnik partije ali ona lojalnost ne smatra manom, nego dapače vrlinom do određene mjere, do momenta kada je istupio.
Dovoljno jasno napišem svoje misli, da je sasvim suvišan tvoj polupismeni prijevod. Nego imaš li ti kakav argument ili opet lošim "marketingom" :-) :-) po postovima :lol: :lol: :lol:
Ne odgovaras mi na postavljena pitanja
webby-x

#4797 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

KatarinaKosaca wrote:Da ne bih ja davala definicije
Sada se već blesava praviš.
Valjda je nepotizam i dati prijatelju posao, ne samo rođaku.
Po tebi samo rođake ne smiješ zapošljavati i sve ok.

:roll:
KatarinaKosaca wrote:Naša stranka donekle jeste, jer participira u gradskom vijeću. Kao vlast ili oporba još nisam skontala :? , ali nazočni su :D Za LDS se slažem, sa tim da je između Lamije i Komšića moj izbor prije Komšić. Dakle, ja ovdje govorim o svojoj percepciji, svom razmišljanju, svojoj volji kome da dam glas.
Pa participira i DF u Kantonu Sarajevo.
Također, sam Komšić je na visokim funkcijama već 10 godina, kao
i ljudi iz vodstva te stranke.

Dakle, ti ćeš glasovati za Komšića jer ti se on sviđa, a ne zato jer
"nije bio na vlasti", što je čista laž. Priča "dajmo mu šansu on je nov"
je čista ubleha.
Orange Revolution

#4798 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Orange Revolution »

Ima li vas još malo više, da se aktivirate iz straha za vaše i njihove fotelje.Strah je starašan možete li spavati.
Ne brinite svakako će vam biti računi pomršeni nema više toliko fotelja da kradete i ojadite jos više ove narode.

DEMOKRATSKA FRONTA
ŽELJKO KOMŠIĆ I NAROD je protiv vas.
KatarinaKosaca

#4799 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

webby-x wrote:
KatarinaKosaca wrote:Da ne bih ja davala definicije
Sada se već blesava praviš.
Valjda je nepotizam i dati prijatelju posao, ne samo rođaku.
Po tebi samo rođake ne smiješ zapošljavati i sve ok.

:roll:
Dakle, ,konkretno ime i prezime, please. Slučaj. Ili više njih. Što bi rekao Fahro "Sav sam se u uvo pretvorio"
webby-x wrote:
KatarinaKosaca wrote:Naša stranka donekle jeste, jer participira u gradskom vijeću. Kao vlast ili oporba još nisam skontala :? , ali nazočni su :D Za LDS se slažem, sa tim da je između Lamije i Komšića moj izbor prije Komšić. Dakle, ja ovdje govorim o svojoj percepciji, svom razmišljanju, svojoj volji kome da dam glas.
Pa participira i DF u Kantonu Sarajevo.
Također, sam Komšić je na visokim funkcijama već 10 godina, kao
i ljudi iz vodstva te stranke.

Dakle, ti ćeš glasovati za Komšića jer ti se on sviđa, a ne zato jer
"nije bio na vlasti", što je čista laž. Priča "dajmo mu šansu on je nov"
je čista ubleha.
Stranka je tek oformljena i jedva se, evo oformljava. Ni na kakve izbore nije izašla, nikakve glasove nije dobila, prema tome, nigdje ne participira, ako nećemo opet isto guslanje o Hanki i njenom sinu, koje je valjda najneinovativniji izum iz alipašine ulice. Komšić jeste drugi mandat član Predsjedništva, to ne treba biti naučnik pa znati :D Kao takav nije upao u aferu mita, korupcije, niti ga se veže sa brzim bogaćenjem. Utoliko može imati , ponavljam, kredibilitet da počne neke pozitivne pomake koji su ovoj zemlji neophodni da nije glavna tema na forumu "Kako otići iz BIH", jer je totalno beznadežno. Samo se govori o šteli, mitu, ni o čemu normalnom i poštenom. I to već postaje pravilo i generacije se u tom "normalitetu" odgajaju i odrastaju. Za drugo, drugačije i ne znaju. Tako da mi je potpuno svejedno hoće li to učiniti takozvana ljevica ili takozvana desnica, ovdje se imaju raditi vrlo korijenite promjene krize morala u svakom segmentu. U tom osobno najviše kredibiliteta dajem Komšiću i zato ću mu dati svoj glas. Niti to znači zajapurenu i bezuvjetnu podršku, jednostavno i samo glas. A kome to drugom? :D
Saraba

#4800 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Saraba »

Saraba wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Ne odgovaras mi na postavljena pitanja
Post Reply