TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
probook

#4776 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by probook »

shalla wrote:Kad smo se već dotakli teme usluge, ja kad sam krenuo da kupim TV, već sam znao šta hoću (na kraju opet uzeo još malo bolji/skuplji TV :lol: ) i odem gore u Dr.Techno u BBI i lik mi ponudi taj TV koji sam na kraju i uzeo (Sony XD8005) i ja fino kažem ok, vratiću se za 10 minuta. Doslovce samo pređem preko puta u DOMOD i kažem onako kroz ljubazni osmijeh ovim riječima dvojcu koji tu radi (mlađi momak i djevojka) "evo spreman sam dati toliko i toliko love, privolite me da kupim TV kod vas". Napominjem da im je radnja bila prazna, dakle nisu baš morali opsluživati još nekoga pa da ih opravda gužva i lik kaže toj curi "eto vidi šta mu treba" i okrenu se, nađe se u nekom poslu i ona sad gleda, uslužila bi ona mene al ne zna ni ona kako i ja pitam "imate li SONY XD8005 od 43" i po kojoj cijeni", ona se unezgodi, ode do njega, on kliknu par puta tamo i vraća se ona i govori "nema taj ali ima _______ model"... Ja se zahvalim i kažem ništa, ipak odoh u drugu radnju, ma misliš da su se počešali...

Da se razumijemo, što kaže Cook, ne treba mi niko titrati jer kad kupujem tehniku fkt dođem spreman (hvala Klixu i još nekim forumima) ali ako sam ušao u radnju spreman da pljunem 1500 KM, pokaži bar mrvicu entuzijazma da mi prodaš svoj proizvod...
Tako sam ja u prodavnicu, da ne imenujem, prije par godina usao onako bezveze da prekratim vrijeme, ali fino obucen (pantale, cipele, kosulja) i radnici skocili ma ljubazni cudo jedno... Za nekih mjesec ipo ponesem 1000+ KM u dzepu i onako u kucnoj varijanti trenerka + majica u istu prodavnicu da razgledam = mislis da mi je neko prisao da pita sta mi treba, a kamoli usluzio :shock: I tako hodao 20-tak minuta gledao i otisao u drugu prodavnicu i kupio :mrgreen:
semirsar

#4777 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

ma kaka, gospodska ili kucna varijanta, kod mene vazdi klosarska... i prilaze mi, podozrivo ali ipak prilaze :mrgreen:
zomri

#4778 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

Ne mogu griješiti duše meni su u Technoshopu izašli u susret i više nego što bih očekivao. Najmanje 10x sam dolazio, pa sa USB-om pa pusti ovaj klip, pa onaj, pa prebaci na drugi model pa isto...Čak su mi i kablovsku dofurali da vidim kako ona izgleda na modelima, a to mislim da im je zabranjeno mušterijama pokazivati ;-) Elem, skidam kapu momcima u onom glavnom Staniću na Koreji :thumbup:

Od ostalih Domod - jako nezainteresovano plus su lagali mušteriju pred mojim očima i ušima samo kako bi kupio tv (čovjek bio zainteresovan za OLED, oni ga na QLED premuntaše - "isto ti je to samo su na ovom boje ljepše" :-? ). Zaobilaziti u širokom luku.
Adrian1946

#4779 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Adrian1946 »

Kakvi su vasi utisci sa Tehno mag ? Opcenito da li su televizori skuplji nego u Domodu ili staniću. i koja opcenito radnja nudi tv neko do 600 km a da je makar od 94 ili 95 cm ima li neka radnja ? Hvala unaprijed na prijedlozima.
MTV

#4780 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Nadji moj post na ovoj themi opisano vec iskustvo sa Tehnomagom.
Adrian1946

#4781 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Adrian1946 »

MTV wrote:Nadji moj post na ovoj themi opisano vec iskustvo sa Tehnomagom.
Pročitao sam znaci da ni u ludilu ne bacam pare i tamo kupujem tv? Jer u vecini prodavnica cijena je u pet deka ali jeftinije npr prodjem u Tehnomagu sta me briga što su namrgođeni, i tako slicno ja kupujem za svoje pare ali dobro vidjet cu jos ovih ostali kolega forumaša pa cu skontati gdje da kupim tv i koji. Lijep pozdrav i ako mozes pogledaj poruku u inboxu.
MTV

#4782 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Adrian1946 wrote:
Pročitao sam znaci da ni u ludilu ne bacam pare i tamo kupujem tv? Jer u vecini prodavnica cijena je u pet deka ali jeftinije npr prodjem u Tehnomagu sta me briga što su namrgođeni, i tako slicno ja kupujem za svoje pare ali dobro vidjet cu jos ovih ostali kolega forumaša pa cu skontati gdje da kupim tv i koji. Lijep pozdrav i ako mozes pogledaj poruku u inboxu.
Nisi fino razumio.
Tehnomag i mobilmedia by Tehnomag pogotovo na Koreji imaju veliku preporuku od mene. Tu nema sta nije uzeto a prodavci uvijek fini bilo potroseno kod njih 50 KM ili 1500 KM isto su ljubazni i susretljivi.

Sabane iz Imteca zaobilaziti. Sve nesto nadrkano, da izvines a i skuplje od Tehnomaga.
Adrian1946

#4783 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Adrian1946 »

MTV wrote:
Adrian1946 wrote:
Nisi fino razumio.
Tehnomag i mobilmedia by Tehnomag pogotovo na Koreji imaju veliku preporuku od mene. Tu nema sta nije uzeto a prodavci uvijek fini bilo potroseno kod njih 50 KM ili 1500 KM isto su ljubazni i susretljivi.

Sabane iz Imteca zaobilaziti. Sve nesto nadrkano, da izvines a i skuplje od Tehnomaga.
Hvala ti onda puno na mišljenju mada mi je bitno da i drugi moraju da mi kažu njihova iskustva!
MTV

#4784 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

I semirsar je pohvalio tehnomag. A on i ja nismo ista osoba. Barem mislim :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4785 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by konektovan »

Ima li lijeka za DSE (dirtyscreeneffect) na tv-u???
Pocelo sve više i više da se pojavljuje.
avaks

#4786 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by avaks »

U Tehnomag ni slučajno, oni ti anamotamo imaju odjel gdje radnike uče kako da se mršte i obmanjuju korisnike.
Prodaće ti kakav Vox sa SONY naljepnicom ne daj Bože...
MTV

#4787 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

:lol: :lol:
Adrian1946

#4788 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Adrian1946 »

avaks wrote:U Tehnomag ni slučajno, oni ti anamotamo imaju odjel gdje radnike uče kako da se mršte i obmanjuju korisnike.
Prodaće ti kakav Vox sa SONY naljepnicom ne daj Bože...
Ovo si sigurno opisivao sarkastično.
avaks

#4789 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by avaks »

Pa svi hvale taj Tehnomag, mora i negativnih komentara bit.
Em im žene ne rade, em smrknuti uvijek a znaju i tv da podvale pa ti sad vidi jel sarkastično ili ne.
Kupiš TV od 43'' a oni ti uvale 42... :izet:

Nego metar u ruke kad kreneš anamotamo:
Image
Adrian1946

#4790 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Adrian1946 »

avaks wrote:Pa svi hvale taj Tehnomag, mora i negativnih komentara bit.
Em im žene ne rade, em smrknuti uvijek a znaju i tv da podvale pa ti sad vidi jel sarkastično ili ne.
Kupiš TV od 43'' a oni ti uvale 42... :izet:

Nego metar u ruke kad kreneš anamotamo:
Image
Ja u bilo koju radnju da odem a kupujem nesto sto ima centimetre ili metre i slicno ponesem fino Metar. A ne da me zajebavaju.
diablobih

#4791 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

:lol: :lol: :stolica1:
CooK

#4792 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

konektovan wrote:Ima li lijeka za DSE (dirtyscreeneffect) na tv-u???
Pocelo sve više i više da se pojavljuje.
Obicno se stanje sa DSE na televizorima niti pogorsava a niti poboljsava tokom vremena nego bude isto tokom cijelog radnog vijeka televizora, od dana kada je kupljen pa do njegovog posljednjeg dana. Ovo se odnosi na normalno koristenje televizora a ako si ga previse pritegao na nosacu ili ga svaki dan diras(mices) moze doci do blagog pogorsanja. Jesi li uopste siguran da je DSE u pitanju a ne neka druga deformacija panela? Ako ti nije mrsko fotografisi ili snimi video pa nam postavi link da vidimo o cemu se radi. Sto se tice lijeka odnosno smanjivanja DSE-a ne postoji ni jedan nacin za to. Zato je bitno dobro pogledati TV odmah nakon kupovine jer ako ga kasnije otkrijes ne mozes nista jer nijedan proizvodjac ne priznaje garanciju za DSE nego samo deformacije na staticnoj slici.
konektovan

#4793 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by konektovan »

[quote="CooK"][quote="konektovan"]Ima li lijeka za DSE (dirtyscreeneffect) na tv-u???
Pocelo sve više i više da se pojavljuje.[/quote]
Obicno se stanje sa DSE na televizorima niti pogorsava a niti poboljsava tokom vremena nego bude isto tokom cijelog radnog vijeka televizora, od dana kada je kupljen pa do njegovog posljednjeg dana. Ovo se odnosi na normalno koristenje televizora a ako si ga previse pritegao na nosacu ili ga svaki dan diras(mices) moze doci do blagog pogorsanja. Jesi li uopste siguran da je DSE u pitanju a ne neka druga deformacija panela? Ako ti nije mrsko fotografisi ili snimi video pa nam postavi link da vidimo o cemu se radi. Sto se tice lijeka odnosno smanjivanja DSE-a ne postoji ni jedan nacin za to. Zato je bitno dobro pogledati TV odmah nakon kupovine jer ako ga kasnije otkrijes ne mozes nista jer nijedan proizvodjac ne priznaje garanciju za DSE nego samo deformacije na staticnoj slici.[/quote]

[img]https://i.imgur.com/n69wCyr.jpg[/img]

Evo, nadam se da se vide fleke, nisam mogao bolje uslikati.
Odgovorno tvrdim, da ovo nije bilo u pocetku. Tek nakon 3-4 mjeseca se pojavilo na jednom mjestu, a poslije se pocelo širiti. Tv nije pricvrscen na zid.
Last edited by konektovan on 15/02/2018 16:51, edited 1 time in total.
Doda37

#4794 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Doda37 »

da ti pomognem za sliku

Image
CooK

#4795 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

konektovan wrote:Image
Evo, nadam se da se vide fleke, nisam mogao bolje uslikati.
Odgovorno tvrdim, da ovo nije bilo u pocetku. Tek nakon 3-4 mjeseca se pojavilo na jednom mjestu, a poslije se pocelo širiti. Tv nije pricvrscen na zid.
Cini se da to uopste nije efekat prljavog ekrana(DSE) nego fakat prljav ekran. U nekim slucajevima to serviseri mogu ocistiti a u nekim ne. Ako se prljavstina uvukla u sam panel(najcesce ispod polarizera) to se ne cisti a ako se uvukla izmedju panela i ploha za pozadinsko osvjetljenje to se moze ocistiti.
konektovan

#4796 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by konektovan »

Doda37 wrote:da ti pomognem za sliku

Image
Ne nam sta je sa slikom, bila je u pocetku. :mrgreen:

Image
CooK

#4797 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Ma divno, sad imamo 4 iste slike jednu ispod druge. :roll: BTW, odgovorio sam ti iznad.
konektovan

#4798 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by konektovan »

CooK wrote:Ma divno, sad imamo 4 iste slike jednu ispod druge. :roll: BTW, odgovorio sam ti iznad.
Ne znam sta je sa slikama, ja samo jednu vidim. :mrgreen:
Tv je još u garanciji, pa da li bi to uradili, moram oh kontaktirati.
CooK

#4799 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

konektovan wrote:
CooK wrote:Ma divno, sad imamo 4 iste slike jednu ispod druge. :roll: BTW, odgovorio sam ti iznad.
Ako je jos pod garancijom onda nemas sta brinuti, ako ne mognu ocistiti zamijenit ce ti panel. Mozes li samo napisati koji je to televizor?
konektovan

#4800 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by konektovan »

CooK wrote:
konektovan wrote:
Ako je jos pod garancijom onda nemas sta brinuti, ako ne mognu ocistiti zamijenit ce ti panel. Mozes li samo napisati koji je to televizor?
Philips 49PFS5301 smart tv
Post Reply