Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
1Gala

#4776 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by 1Gala »

bierkof wrote:
1Gala wrote:Sam pao, sam se ubio.
Ako ti je toliko stalo do tih 30KM, idi komsi iscjepaj i slozi drva , ali se potrudi da te klepi koje u glavu dok slazes, ne bi li bio pametniji.
Pik je pun seljaka, poput ovoga. Eto ti se razbacujes okolo parama...

1) preko pik-a ne kupuj skuplje stvari, kupuj za onoliko novca koliko mozes halaliti. neko 10, neko 50...
ebay i kinezi su gospoda!
2) danas sam bio u posti da pitam da li mogu otvoriti paket da se uvjerim u ispravnost istog, rekli su da ne mogu.
Sto se tice Seljaka manje-vise cu zaobici, sto se tice eBay-a, eto kinez mi posalje kesicu perlica velicine 3x3cm za 0.99$.
Ako je to sto trazis ispod 50km, bjez na eBay. :)
hamoo

#4777 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by hamoo »

nema preuzimanja pošiljke dok se ista ne plati
1Gala

#4778 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by 1Gala »

hamoo wrote:nema preuzimanja pošiljke dok se ista ne plati
Pa zar nije logika dok posiljku ne platis da nije tvoja, tj. da je ne smijes otvarati/dirati?
hamoo

#4779 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by hamoo »

kada vas prevare prvo optužite BH Poštu a ne prevaranta , kada vas neko prevari pa umjesto naručenog mobitela u paketu dobijete kablove isl, odmah se obratite policijskoj stanici na čijoj je teritoriji pošta gdje ste preuzeli pošiljku. policija kontaktira poštu dobiva podatke o prevarantu ime prezime adresu i grad gdje se isti nalazi, kako prevarant mora doći po pare u poštu gdje je predao paket isti biva upozoren da vrati novac ili se pokreće postupak po prijavi policije
bierkof

#4780 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by bierkof »

Mada to je pravo supacko pravilo poste. Sa tim samo idu na ruku prevarantima.
Posti nista ne smeta npr. sto neko otvori pakte, vidi nije cigla i plati. Ako je cigla unutra posta ce to njemu vratiti i naplatiti svoju postarinu.

Sta ako ja kazem, nema para dok ne dobijem posiljku, a oni nema posiljke dok ne das pare, i tako moze u beskonacnost. :D
quarterback

#4781 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by quarterback »

hamoo wrote:kada vas prevare prvo optužite BH Poštu a ne prevaranta , kada vas neko prevari pa umjesto naručenog mobitela u paketu dobijete kablove isl, odmah se obratite policijskoj stanici na čijoj je teritoriji pošta gdje ste preuzeli pošiljku. policija kontaktira poštu dobiva podatke o prevarantu ime prezime adresu i grad gdje se isti nalazi, kako prevarant mora doći po pare u poštu gdje je predao paket isti biva upozoren da vrati novac ili se pokreće postupak po prijavi policije
zar mislis da ce se murija trzati oko siće?

zapališe onolika auta pa se niko ne počeša a oni trebaju ganjati necije ogrebane cdove ili sto je neko umjesto mobitela dobio dorinu sa keksom...

nema sanse drug
hamoo

#4782 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by hamoo »

i ja bih volio da je takvo pravilo , ali tada radnik pošte krši pravilnik ,zapisnik o otvaranju pošiljke se sačinjava samo kada je pošiljka otvorena ili oštećena u transportu , ne slaže se naznačena težina sa stvarnom isl. mi u pošti nemamo problema sa pošiljkama iz kine i internet narudžbe jer sve ono što naručite stvarno bude u pošiljci, problem su ovi naši sitni kokošari - prevaranti
Ljakan

#4783 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Ljakan »

vani vlada neko pravo-zakon pa ces dobit svoje nazad bez peglanja zato su i posteni da je ko kod nas koristili bi i oni neboj se...
zato kod nas preskaces postu u sirokom luku pa neces bit namagarcen.
mobile9

#4784 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by mobile9 »

Ja šaljem BH poštom do sada sve fer i korektno. Par puta mi dolazio paket privatnom poštom i zovnu me par puta dok mi dostave smor.. :-? Pa nisam vam ja GPS!
TheHound

#4785 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by TheHound »

Ljakan wrote:skoro sam negdje procito da je i kod nas bila prevara za iphon 6 poslani romani umjesto telefona a valjda pare ili dio para vec bio na racunu kod varalice....
licno, smijesni su mi ljudi koji ce tek tako preci preko toga da ih neko levati a jos da ga za to plate :D
Nisu zato smijesni, nego su smijesni zato sto su levati. Gdje ces nekome dati pare na povjerenje, to ni na ebay ne bi prolazilo da ebay nema svoju politiku koja kaze da prodavacu nece dati pare sve dok ti ne kazes da si dobio paket i da je sve u redu.
Fallen Angels

#4786 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Fallen Angels »

1Gala wrote:A otkud mi znamo da Dr. Mr. Prof. Fallen Angel nije dobio igre regularno ispravne, odirgao ih, izgrebao DVD i uzeo covijeku 30KM od kojih je i kupio, i onda nastavio da sa tih istih 30KM izradi nekog drugog momka na isti nacin?

Ko pije, a ko placa?
Ja nisam vise imao namjeru da se logujem na ovaj forum. Prvenstveno jer ne zelim da budem tu, ali i zbog toga sto sam na ovoj temi rekao ono sto jeste. Sta se poslije desi, udjem da vidim jel neko nesto novo dodao i naletim na tvoje idiotske komentare. Zar mozes bit toliki idiot i uradit kontru svega ovoga sto sam prilozio? Sve i jednu poruku sam prilozio i ti na osnovu toga mozes bit siguran da sam ja uzeo sestar i izgrebao igre kako bih trazio pare nazad. Ma daj urazumi se ili se odi lijecit ako imas nekih zdravstvenih problema. P R I N C I P, svaka cast Ljakanu na objasnjenju. Princip je ono sto me dovelu u tu komplikovanu situaciju. Sta sad svi trebamo zbog ''popisanih 30 KM'' odustati i halaliti. 30 po 30....po 30 u nedogled itd. Pa ako tebi i onom ko je rekao da odem cijepat drva komsiji (ne znam ko je pa ne mogu da citiram) ovo lici na igranku ili neku za*ebanciju onda vam ocito nista na ovom svijetu nije od znacaja. Ova tema je iskljucivo za prijavu sumnjivih PIK korisnika ali i dokazanih prevaranata. Ako tebi i slicnima ne odgovara sto neko cijeni svoj novac i ne pusta ga tako olako imas druge teme i gubi se odavde. Prvo su poceli sa trolanjem sada jos i tipovi poput tebe. S druge strane, mozda nisi ni procitao poruke iz screeshotova koje sam poslao, a i zasto bi, nisi budala jel tako? Al si ipak nasao vremena da me napadas i blatis. I mene nije zabolio gubitak 30 ''popisanih konvertibilnih maraka'' koliko me zabolilo ono sto je ta osoba napravila. Vidjet cemo tebe hoces li ti ikad u zivotu halalit i 5 KM za prevaru, kamoli 30. Lazni moralisti, ne mogu vas organski. :)

Mala dorada posta:
I mislio sam da si ti taj koji pametuje o cijepanju drva.
P.S. Molim te nauci pravopis, nepismen si haos! Savjetujem te za tvoje dobro. :)
1Gala

#4787 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by 1Gala »

Fallen Angels wrote:
1Gala wrote:A otkud mi znamo da Dr. Mr. Prof. Fallen Angel nije dobio igre regularno ispravne, odirgao ih, izgrebao DVD i uzeo covijeku 30KM od kojih je i kupio, i onda nastavio da sa tih istih 30KM izradi nekog drugog momka na isti nacin?

Ko pije, a ko placa?
Ja nisam vise imao namjeru da se logujem na ovaj forum. Prvenstveno jer ne zelim da budem tu, ali i zbog toga sto sam na ovoj temi rekao ono sto jeste. Sta se poslije desi, udjem da vidim jel neko nesto novo dodao i naletim na tvoje idiotske komentare. Zar mozes bit toliki idiot i uradit kontru svega ovoga sto sam prilozio? Sve i jednu poruku sam prilozio i ti na osnovu toga mozes bit siguran da sam ja uzeo sestar i izgrebao igre kako bih trazio pare nazad. Ma daj urazumi se ili se odi lijecit ako imas nekih zdravstvenih problema. P R I N C I P, svaka cast Ljakanu na objasnjenju. Princip je ono sto me dovelu u tu komplikovanu situaciju. Sta sad svi trebamo zbog ''popisanih 30 KM'' odustati i halaliti. 30 po 30....po 30 u nedogled itd. Pa ako tebi i onom ko je rekao da odem cijepat drva komsiji (ne znam ko je pa ne mogu da citiram) ovo lici na igranku ili neku za*ebanciju onda vam ocito nista na ovom svijetu nije od znacaja. Ova tema je iskljucivo za prijavu sumnjivih PIK korisnika ali i dokazanih prevaranata. Ako tebi i slicnima ne odgovara sto neko cijeni svoj novac i ne pusta ga tako olako imas druge teme i gubi se odavde. Prvo su poceli sa trolanjem sada jos i tipovi poput tebe. S druge strane, mozda nisi ni procitao poruke iz screeshotova koje sam poslao, a i zasto bi, nisi budala jel tako? Al si ipak nasao vremena da me napadas i blatis. I mene nije zabolio gubitak 30 ''popisanih konvertibilnih maraka'' koliko me zabolilo ono sto je ta osoba napravila. Vidjet cemo tebe hoces li ti ikad u zivotu halalit i 5 KM za prevaru, kamoli 30. Lazni moralisti, ne mogu vas organski. :)

Mala dorada posta:
P.S. Molim te nauci pravopis, nepismen si haos! Savjetujem te za tvoje dobro. :)

Aj kad vec tares tastaturu i kucas ovoliko da bi dokazao da te covijek izradio za 30KM, ili nije, ili si ti njega, ili nisi, ili ste se medjusobno izradili, trebao si studirati pravo, tamo se mozes svadjati i handriti ljude za pare, pa cak i za 10KM, ne 30! Eeej, svadjati se za 10KM! Jos na sudu! Savrseno za tebe!

P.S. Potrosio si, eto, 30KM struje do sad.
TheHound

#4788 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by TheHound »

1Gala wrote:
Fallen Angels wrote:

Ko pije, a ko placa?

Mala dorada posta:

Aj kad vec tares tastaturu i kucas ovoliko da bi dokazao da te covijek izradio za 30KM, ili nije, ili si ti njega, ili nisi, ili ste se medjusobno izradili, trebao si studirati pravo, tamo se mozes svadjati i handriti ljude za pare, pa cak i za 10KM, ne 30! Eeej, svadjati se za 10KM! Jos na sudu! Savrseno za tebe!

P.S. Potrosio si, eto, 30KM struje do sad.
I meni je malo nelogično da neko ovako zapne radi 30KM kao da ništa nije dobio, a dobio je igrice možda pokvarene a možda je i do njegovog čitača :)
Lik djeluje kao pravi 'cigan' (ne mislim na Rome :)), ima para da kupi konzolu i kupuje igrice a ovamo se šuga i kuka liku preko pika kako nema para, kako mu je puno tih 30KM, napisao enciklopediju čitavu radi 30KM ko da će umrijeti od gladi zbog njih.

To bi očekivao od nekog ko je dao tih zadnjih 30KM za vreću brašna da prehrani porodicu, a ne od lika koji baca pare na konzole i igrice i onda kuka. Iz svega ovoga što je priložio gore ja sam dobio utisak jedino da je lik pravi 'cigan' i pegla, ne djejule mi uopšte kao neko ko ima neke principe (kako on tvrdi). Možda griješim al takvi su moji utisci :)
Mehemed
Vozim: automobil

#4789 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

hamoo wrote:i ja bih volio da je takvo pravilo , ali tada radnik pošte krši pravilnik ,zapisnik o otvaranju pošiljke se sačinjava samo kada je pošiljka otvorena ili oštećena u transportu , ne slaže se naznačena težina sa stvarnom isl. mi u pošti nemamo problema sa pošiljkama iz kine i internet narudžbe jer sve ono što naručite stvarno bude u pošiljci, problem su ovi naši sitni kokošari - prevaranti
Meni je par puta stigla pošiljka iz Kine otvorena, otvori se u transportu, ali niti jednom nije falio konektor, a kamo li šta više. Jednom primio pošiljku u kutijici koju možeš otvoriti i zatvoriti bez problema, nije bila zalijepljena niti išta, samo zatvorena, ni tada nije falilo ništa.
1Gala

#4790 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by 1Gala »

Ili neko ko je skupljao djetetu da kupi, ajde, i nekako, htio da usreci dijete svoje. A ne drtina, 34g kako pise, handri lika za 2 DVD-a. Ma daj bjezi bolan...

@TheHound
Stjui

#4791 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Stjui »

da pitam ove što prijavljuju po pik-u...maloprije ukucah "suzuki" u kategoriju motocikli i izbaci mi kamaru nekakvih skuterčića drugih marki,motora drugih imena,a sve zato što je mrsko ciganima izdvojit svoj artikal pa nabacaju još kamaru imena da im se artikal pojavljuje u što više pretraga.jel se ovo može prijavljivat?evo jedan što misli da je pametan zato što je na svoju kozu stavio još imena:

Image
Mračajski proto

#4792 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mračajski proto »

Hahaha :lol:
Zeljoooo

#4793 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Zeljoooo »

:lol: :lol: :lol:
ODB

#4795 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by ODB »

Ebay ispravlja takve oglase sa više imena,nepravilno napisana,velika-mala slova ,nepotrebni znakovi itd. pa bi realno bilo da i Pik-u to smeta koji god razlog bio.
Prijavi ga ,ništa ne gubiš.
dzemaludin007

#4796 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by dzemaludin007 »

Nisam niakd slao nista preko poste. Htjeo bih da posaljem neki telefon kupcu. Da li daju u posti kutiju, ili ja pakujem, s obzirom da nemam kutije ? I koju uslugu zhtjevam, sa otkupninom paket ili kako vec preciznije ?
fortaleza

#4797 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by fortaleza »

KvaziExpert wrote: trebalo bi da u pošti možeš kupiti kutiju, kovertu s mjehurićima, običnu kovertu, šta god da ti treba, samo mislim da je kod njih najskuplje. Možeš naći bilo kakvu manju kutiju i onda ubaciti u kovertu s mjehurićima. I trebaš odabrati uslugu "vrijednosno pismo s otkupninom". Već sam to par puta ovdje pisao, slao sam mobitel u Mostar na servis, i lik u pošti mi je objasnio, ako kažeš šaljem "pismo", platiš, lupam sad 10KM (čini mi se malo manje), a ako kažeš "paket" platiš poprilično više (30-40KM). Za potpuno istu uslugu, prevoz mobitela od Tuzle do Mostara.

Ti moraš platiti slanje, a taj iznos možeš uračunati u visinu otkupnine, ako si dogovorio da kupac plati poštarinu. Mislim, ne možeš mu poslati, pa da on plati troškove (kao što može kod kurirskih službi)
Nije točno, slao sam i primao pakete i to na relaciji BH Pošta - HP Mostar (što bi trebalo biti skuplje) i izlazilo bi me od 5-8 KM kao otkupna pošiljka i isto toliko i onu drugu stranu. Bitno je naglasiti "otkupna" pa da kupac prvo plati pa preuzme (a bilo bi ok i da smije pogledati prije preuzimanja). Najbitnija stavka je težina samog paketa, lupam sad do 5 ili 10 kg je ova cijena.
dzemaludin007

#4798 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by dzemaludin007 »

Na sjatu poste srpske ima servis za izracunavanje postarine, i nema razlike slao kao pismo ili paket. Stavio sam 1kg tezina cijena 50KM, posiljka sa otkupninom, cijela malo vise od 6km. :)
dzemaludin007

#4799 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by dzemaludin007 »

Zar smo ovoliko pukli da ni telefon od 30 maraka ne mozes prodati bez nekih zamjena :lol: Imam oscjecaj i dzaba da mu ga dam, da bi mu mrsko bilo doci :) :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4800 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

oce na klik da dobije kroz monitor
Post Reply