Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Radar71 wrote:prijateljica mi ima mini15 i u Neumu je već sedmicu, i juče provjeri račun 34 KM.
Obavila je ono par poziva dnevno i koristila nista pretjerano net, sta je uradila pa je nabila racun?
Radar71 wrote:prijateljica mi ima mini15 i u Neumu je već sedmicu, i juče provjeri račun 34 KM.
Obavila je ono par poziva dnevno i koristila nista pretjerano net, sta je uradila pa je nabila racun?
Da li je prvo provjrila na kojoj je mrezi, a u Neumu bi trebao da bude dobar signal BHT-a jer ga zna biti i na peljescu preko puta Neuma.
nije, bas se i ne konta puno u mreze
Nema BHT mreže u Neumu. Stari je prošli vikend imao isti problem, hvata HR mreže
doff wrote:
Nema BHT mreže u Neumu. Stari je prošli vikend imao isti problem, hvata HR mreže
Ima BH mobile samo moraš ručno izabrati kad stigneš. Moji svake godine idu, i na pretplati i na ultri ide normalno. Ali je istina da je bolja pokrivenost sa HR mrežama, pa treba to odmah po dolasku podesiti
Ima BH mobile samo moraš ručno izabrati kad stigneš. Moji svake godine idu, i na pretplati i na ultri ide normalno. Ali je istina da je bolja pokrivenost sa HR mrežama, pa treba to odmah po dolasku podesiti
Problem je što se svako malo gubi signal, što si niže dole. Znači da je slab signal. Loša pozicija BS il nedovoljan broj.
Ne znam, ja nisam primjetio to gubljenje signala. Ono, visim po Neumu i od Primorske do Mimoze signal je vise no dobar. Odmah 'cim sletim' podesim rucno mrezu i to je sva mudrolija.
Pored ovog problema sa TV-om što sam već naveo, internet počeo štekat. Odjednom nisam mogao da otvorim većinu stranica. Sve google-ovo je radilo, facebook i mislim hotmail. Čačkanjem nađem da je IPv4 Connectivity bio bez pristupa internetu a IPv6 je radio (većina stranica radi preko IPv4 pa je to problem bio).
Nađem (srećom) na mob preko 3G neko rješenje preko Command Prompt-a da se očisti DNS resolver cache i onda ručno podesio TCP/IP. Ima detaljno uputstvo na microsoft forumu. Poslije restarta je proradilo.
Zvao servisera danas za TV kaže nije mehanički kvar nego neki klinac oko prepoznavanja ip adrese STB-a. I naravno ono legendarno restartuj sve. Ovaj put ipak malo naprednije, isključi sve pola sata-sat (da "zaboravi" stare postavke" pa probaj - što naravno nije pomoglo. Ni onaj "čačkalica" restart nije pomogao za TV.
doff wrote:Nema BHT mreže u Neumu. Stari je prošli vikend imao isti problem, hvata HR mreže
Ima BH Mobile mreža u Neumu, i 2G i 3G. Šta vi hvatate i ganjate ne znam ali ja dolje nikakvih problema s mrežom nisam imao... Štaviše, ima signala i na Pelješcu.
Zna li neko šta je sa ovim otvorenim vikendom na moja tv za cinemax i cinemax 2 kanale, da li se moraju aktivirati preko stb-a ili bi trebali biti već otključani sami tokom vikenda?
trnokop666 wrote:Zna li neko šta je sa ovim otvorenim vikendom na moja tv za cinemax i cinemax 2 kanale, da li se moraju aktivirati preko stb-a ili bi trebali biti već otključani sami tokom vikenda?
Koja prljava propaganda BH Telecoma i blacenje Telemacha putem placenih clanaka na klixu, fuj , propali dabogda, taman kad se pomisli da su dotakli dno oni uspiju jos dublje.
Dok putujes prema i dok se kreces po Neumu moze doci do promjene mreze i ako joj nije blokiran data promet u romingu dovoljno je da osvjezi prognozu ili da pogleda viber.
Reci prijateljici neka predje na Moj Mini 15 da ne dobija veci iznos racuna zbog mInterneta.
trnokop666 wrote:Zna li neko šta je sa ovim otvorenim vikendom na moja tv za cinemax i cinemax 2 kanale, da li se moraju aktivirati preko stb-a ili bi trebali biti već otključani sami tokom vikenda?
Otključani su već.
Upravo sam vidio, nisam bio kod kuće čitav dan. Super