SDP

criticos

#47701 Re: SDP

Post by criticos »

Imali tko da obuzda onog Irfana Čengića?
Nevjerovatno kako radi agresivnu i nedoličnu kampanju kršeći sva pravila promocije. Nalijepljen je po banderama, zakačen za vjetrobranska stakla auta, ubačen u sandučiće i izvire iz svakog ćoška (trafo stanice, vrata smetljarnika i sl.).
Ako se ovako ponaša kao opozicija, točno me strah ako uđe u vlast ili u Parlament FBiH da će se dodatno osiliti. Ovaj soj je najopasnji i poguban po stranku. Dobro razmislite kakvog čovjeka gurate, jer ovom je izgleda sve u prvom licu jednine. :?
seln

#47702 Re: SDP

Post by seln »

putokaz1 wrote:Univerzalna zdravstvena zaštita u FBIH je OK,ali pita se HDZ
A 100 škola to je bezveze jer nema djeca se rađaju al u Minhenu
Ne 100 novih skola, vec obnova 100 postojecih.
Trenutno obnovu finansiraju roditelji: stolarija, krecenje, pod, installacije... po 100, po 200 maraka, ako ne zelis da ti dijete sjedi u ucionici sa razbijenim prozorima, dok sa stropa curi voda.
putokaz1

#47703 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Ja bi želio da mi dijete ode odavde u
Sloveniju
Minhen
Somaliju,Sjevernu Koreju...
Bilo gdje
Leverage

#47704 Re: SDP

Post by Leverage »

criticos wrote:Imali tko da obuzda onog Irfana Čengića?
Nevjerovatno kako radi agresivnu i nedoličnu kampanju kršeći sva pravila promocije. Nalijepljen je po banderama, zakačen za vjetrobranska stakla auta, ubačen u sandučiće i izvire iz svakog ćoška (trafo stanice, vrata smetljarnika i sl.).
Ako se ovako ponaša kao opozicija, točno me strah ako uđe u vlast ili u Parlament FBiH da će se dodatno osiliti. Ovaj soj je najopasnji i poguban po stranku. Dobro razmislite kakvog čovjeka gurate, jer ovom je izgleda sve u prvom licu jednine. :?
Hoćeš li i ovaj post obrisati kao onaj o navodnom ratnom zločincu?
Prpa.ba

#47705 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Leverage wrote:Prenio sam žalbu osobama koje su zadužene za Plan 10, uz sugestiju da u narednom periodu pored pune verzije plana razmotre i ideju o light verziji, kako bi svi imali priliku da razumiju suštinu samog plana i kako ubuduće ne bi bila vršena diskriminacija među zainteresovanim prema mogućnostima razumijevanja samog materijala.
Sumnjam da kao stranacki bot imas pristup osobama zaduzenim za Plan 10%, ali hvala na vremenu izdvojenom na dovitljivu posalicu. Nadam se da se racuna u satnicu.
criticos

#47706 Re: SDP

Post by criticos »

Leverage wrote:
Nešto ste pomiješali, a ne vidim razloga da brišem napisano, kao ni do sada. Je li to odgovor na moju opservaciju o Irfanu Čengiću?
last mohicans

#47707 Re: SDP

Post by last mohicans »

Leverage wrote:
Mora da se sam krije u kasnim nocnim satima i lično lijepi na sve strane. Ne mislis valjda da ih stranka lijepi. Unajme se ljudi, obicno studenti ili nezaposleni koji lijepe gdje stignu. Nisu ti zasmetali Mr.Kifla, koji ima tri covjeka u klubu, nema stranackih prihoda, infrastrukture, a i ima za plakata. Otkud mu, nisi se zapitao? Sad vidimo otkud mu. SDP ima svoju infrastrukturu i finansije da proprate svoju kampanju i mislim da to odlicno rade. Sa ovim mladim i zgodnim djevojkama što se vrte po gradu itd. Ne smeta ti prva heroina Bošnjaka koja u sred radnog vremena vrši kampanju, još dovede obezbjeđenje iz KC da je paze, izvan kruga KC, isto tako u toku radnog vremena. Efendic recimo, koji se po guzici nije počešao, a znamo šta je učinio, pa nam se smiješi iz svakog ćoška. Neki ljudi i upoznaju kandidate kroz plakatiranje. Naravno, treba imati mjeru i ne lijepiti na svaku slobodnu površinu, ali mišljenja sam da to stranke ne mogu bas ni upratiti,osobito ljepljenje plakata koji nisu dzambo, euro i drugi plakati na mjestima namijenjenim za to.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#47708 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Haris.ba wrote:Tražio je Nikšić kao premijer FBiH 2014. povećanje akciza.
Jes' i da prihod od istih ide direktno na racun autocesta.

Ja nemam problem sa akcizama, i ne bih bio protiv istih da sam bio uvjeren da ce zaista ici u izgradnju autoceste. Ali i najzadojeniji su znali da te pare idu za krpljenje budzeta i dzabojede.
statixx

#47709 Re: SDP

Post by statixx »

Dzaba akcize, novi krediti i izvori finansiranja kada imas neefektivnu vlast - od vlade, parlamenta do samog menadzmenta Autocesta.
Leverage

#47710 Re: SDP

Post by Leverage »

criticos wrote: Nešto ste pomiješali, a ne vidim razloga da brišem napisano, kao ni do sada. Je li to odgovor na moju opservaciju o Irfanu Čengiću?
A šta bi kao trebao da bude odgovor? Grad prepun plakata i promotivnog materijala, a nekom je zasmetao baš Irfan Čengić. Mislim de ba.
Prpa.ba wrote: Sumnjam da kao stranacki bot imas pristup osobama zaduzenim za Plan 10%, ali hvala na vremenu izdvojenom na dovitljivu posalicu. Nadam se da se racuna u satnicu.
Pristup tim osobama imaju apsolutno svi uključujući i tebe. Ostatak posta zapravo najbolje govori o tvojoj kulturi i frustracijama pa ne bih puno o tome.
criticos

#47711 Re: SDP

Post by criticos »

last mohicans wrote: Mora da se sam krije u kasnim nocnim satima i lično lijepi na sve strane. Ne mislis valjda da ih stranka lijepi. Unajme se ljudi, obicno studenti ili nezaposleni koji lijepe gdje stignu. Nisu ti zasmetali Mr.Kifla, koji ima tri covjeka u klubu, nema stranackih prihoda, infrastrukture, a i ima za plakata. Otkud mu, nisi se zapitao? Sad vidimo otkud mu. SDP ima svoju infrastrukturu i finansije da proprate svoju kampanju i mislim da to odlicno rade. Sa ovim mladim i zgodnim djevojkama što se vrte po gradu itd. Ne smeta ti prva heroina Bošnjaka koja u sred radnog vremena vrši kampanju, još dovede obezbjeđenje iz KC da je paze, izvan kruga KC, isto tako u toku radnog vremena. Efendic recimo, koji se po guzici nije počešao, a znamo šta je učinio, pa nam se smiješi iz svakog ćoška. Neki ljudi i upoznaju kandidate kroz plakatiranje. Naravno, treba imati mjeru i ne lijepiti na svaku slobodnu površinu, ali mišljenja sam da to stranke ne mogu bas ni upratiti,osobito ljepljenje plakata koji nisu dzambo, euro i drugi plakati na mjestima namijenjenim za to.
Leverage wrote: A šta bi kao trebao da bude odgovor? Grad prepun plakata i promotivnog materijala, a nekom je zasmetao baš Irfan Čengić. Mislim de ba.
Čitam i ne mogu da vjerujem o kakvom je demagoškom branjenju riječ upoređujući ovo sa Konakovićem, Sebijom, Efendićem i sl. Zabrinjavajuća je vaša logika, jer je istovjetna pomenutim. Znači, lijepi gdje stigneš, svi lijepe. Je li to taj PLAN 10? Ovo sam pomenuo, upravo iz razloga što je dotični na svakoj banderi zalijepljen obimom bandere na dionici Vogošće, a ne visi po predviđenim mjestima, što se njegov lik agresivno koristi po vjetrobranima auta sarajevskih naselja i to jedini iz SDP sa primitivnim pristupom oglašavanja koja sam već naveo, da ne ponavljam itd. Imam želju da SDP bude onaj stari, prvi i najjači, ali ne na ovaj način, istovjetni kao SDA i SDA otpaci, već dostojanstveno i korektno. Sve je za 10 u kampanji, ali samo Irfan odskače i zato jeste zabrinjavajuće, već kako sam napisao.
invincible1921

#47712 Re: SDP

Post by invincible1921 »

Jedno pitanje..hoce li oprezivat i svoje plate kad ih se izabere u parlamente?
Chmoljo

#47713 Re: SDP

Post by Chmoljo »

criticos wrote:Čitam i ne mogu da vjerujem o kakvom je demagoškom branjenju riječ upoređujući ovo sa Konakovićem, Sebijom, Efendićem i sl. Zabrinjavajuća je vaša logika, jer je istovjetna pomenutim. Znači, lijepi gdje stigneš, svi lijepe. Je li to taj PLAN 10? Ovo sam pomenuo, upravo iz razloga što je dotični na svakoj banderi zalijepljen obimom bandere na dionici Vogošće, a ne visi po predviđenim mjestima, što se njegov lik agresivno koristi po vjetrobranima auta sarajevskih naselja i to jedini iz SDP sa primitivnim pristupom oglašavanja koja sam već naveo, da ne ponavljam itd. Imam želju da SDP bude onaj stari, prvi i najjači, ali ne na ovaj način, istovjetni kao SDA i SDA otpaci, već dostojanstveno i korektno. Sve je za 10 u kampanji, ali samo Irfan odskače i zato jeste zabrinjavajuće, već kako sam napisao.
zadnji put kada je SDP dostojanstveno presumjerio pare u humanitarnu pomoć za poplave umjesto plakate, odnijela ih je poplava.

očito je Čengić naučio lekciju.
al_akhisari

#47714 Re: SDP

Post by al_akhisari »

:roll: sdp: "jedini, najbolji, pravi, iskreni, odlučni..." kakva gomila demagoga, populista i sda-ovaca (sa samo crvenim dresom); kreirati promjene u društvu, plejadom "dokazanih likova" kao što su zukan, nikšić, mašić :sad:
Leverage

#47715 Re: SDP

Post by Leverage »

criticos wrote: Čitam i ne mogu da vjerujem o kakvom je demagoškom branjenju riječ upoređujući ovo sa Konakovićem, Sebijom, Efendićem i sl. Zabrinjavajuća je vaša logika, jer je istovjetna pomenutim. Znači, lijepi gdje stigneš, svi lijepe. Je li to taj PLAN 10? Ovo sam pomenuo, upravo iz razloga što je dotični na svakoj banderi zalijepljen obimom bandere na dionici Vogošće, a ne visi po predviđenim mjestima, što se njegov lik agresivno koristi po vjetrobranima auta sarajevskih naselja i to jedini iz SDP sa primitivnim pristupom oglašavanja koja sam već naveo, da ne ponavljam itd. Imam želju da SDP bude onaj stari, prvi i najjači, ali ne na ovaj način, istovjetni kao SDA i SDA otpaci, već dostojanstveno i korektno. Sve je za 10 u kampanji, ali samo Irfan odskače i zato jeste zabrinjavajuće, već kako sam napisao.
Plan 10 je ovo:

http://www.sdp.ba/publikacije/Plan10.pdf

Ali poznato je da je biračko tijelo u ovoj državi šaroliko i da je nekima mrsko čitati planove nego odlučuju gledajući plakate i letke. A svaki glas isto vrijedi i svaki glas je bitan.

I moraš se prilagoditi. To je to.
last mohicans

#47716 Re: SDP

Post by last mohicans »

criticos wrote:
last mohicans wrote: Mora da se sam krije u kasnim nocnim satima i lično lijepi na sve strane. Ne mislis valjda da ih stranka lijepi. Unajme se ljudi, obicno studenti ili nezaposleni koji lijepe gdje stignu. Nisu ti zasmetali Mr.Kifla, koji ima tri covjeka u klubu, nema stranackih prihoda, infrastrukture, a i ima za plakata. Otkud mu, nisi se zapitao? Sad vidimo otkud mu. SDP ima svoju infrastrukturu i finansije da proprate svoju kampanju i mislim da to odlicno rade. Sa ovim mladim i zgodnim djevojkama što se vrte po gradu itd. Ne smeta ti prva heroina Bošnjaka koja u sred radnog vremena vrši kampanju, još dovede obezbjeđenje iz KC da je paze, izvan kruga KC, isto tako u toku radnog vremena. Efendic recimo, koji se po guzici nije počešao, a znamo šta je učinio, pa nam se smiješi iz svakog ćoška. Neki ljudi i upoznaju kandidate kroz plakatiranje. Naravno, treba imati mjeru i ne lijepiti na svaku slobodnu površinu, ali mišljenja sam da to stranke ne mogu bas ni upratiti,osobito ljepljenje plakata koji nisu dzambo, euro i drugi plakati na mjestima namijenjenim za to.
Leverage wrote: A šta bi kao trebao da bude odgovor? Grad prepun plakata i promotivnog materijala, a nekom je zasmetao baš Irfan Čengić. Mislim de ba.
Čitam i ne mogu da vjerujem o kakvom je demagoškom branjenju riječ upoređujući ovo sa Konakovićem, Sebijom, Efendićem i sl. Zabrinjavajuća je vaša logika, jer je istovjetna pomenutim. Znači, lijepi gdje stigneš, svi lijepe. Je li to taj PLAN 10? Ovo sam pomenuo, upravo iz razloga što je dotični na svakoj banderi zalijepljen obimom bandere na dionici Vogošće, a ne visi po predviđenim mjestima, što se njegov lik agresivno koristi po vjetrobranima auta sarajevskih naselja i to jedini iz SDP sa primitivnim pristupom oglašavanja koja sam već naveo, da ne ponavljam itd. Imam želju da SDP bude onaj stari, prvi i najjači, ali ne na ovaj način, istovjetni kao SDA i SDA otpaci, već dostojanstveno i korektno. Sve je za 10 u kampanji, ali samo Irfan odskače i zato jeste zabrinjavajuće, već kako sam napisao.
Nije to nikakvo demagoško
branjenje, vec samo kontra argument. Ovi ostali sve mogu, a SDP ovi kandidati moraju dostojanstveno. Dosadašnja kampanja im je najprimjerenija i vjerujem da ce dati efekta. Ako misliš da ce mu to odmoci u kampanji, pokusaj ga urazumiti. Aktivan je na drustvenim mrezama, koliko sam upratio. Tu agresivnu kampanju ja nisam primjetio. Kroz Vogoscu vrlo rijetko prolazim, plakate koje sam vidio su zakupljeni jumbo i ovi ustakljeni. Te neprimjereno zalijepljene nisam vidio. Nisam neki branilac lika i djela, ali eto u moru prljave i neprimjerene kampanje da nekom smeta sto puno ima plakata na određenim mjestima. To mi se, onako, učini malo previše.
Haris.ba

#47717 Re: SDP

Post by Haris.ba »

Chmoljo wrote:

Ja nemam problem sa akcizama, i ne bih bio protiv istih da sam bio uvjeren da ce zaista ici u izgradnju autoceste. Ali i najzadojeniji su znali da te pare idu za krpljenje budzeta i dzabojede.
Pa ide direktno na račun. Ljudi samo usvojili ono što je Nikšić tražio. Dobro. Dodali još pet feninga. :D
Chmoljo

#47718 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Haris.ba wrote:
Chmoljo wrote:

Pa ide direktno na račun. Ljudi samo usvojili ono što je Nikšić tražio. Dobro. Dodali još pet feninga. :D
Gdje ide?

U sta je potrosen?
Novak20

#47719 Re: SDP

Post by Novak20 »

SDP tražio akcize za gradnju cesta, odnosno korištenje kredita MMF, zahtjevom upućenim UIO i Vijeću ministara. Ne sjećam se za šta se tada izjašnjavao koalicioni partner SDA koji je tada trebao podržati Nikšića. Akcize nisu dobili jer zahtjev nikad nije uzet u razmatranje u Parlamentu BiH.

Kad je SDA tražila akcize, SDP se kao opozicija sasvim legalno tome suprostavio. I ja bih uradio isto.
statixx

#47720 Re: SDP

Post by statixx »

Na otplatu kredita, kako bi drugacije vratili novih 500 mil EUR sto su ugovorili nako akciza. :D
Novak20

#47721 Re: SDP

Post by Novak20 »

statixx wrote:Na otplatu kredita, kako bi drugacije vratili novih 500 mil EUR sto su ugovorili nako akciza. :D
Pa i ovo novca što se sad prikupi za akcize ide Bog zna gdje. Ne vidim nikakvu odgovornost SDP u ovom slučaju oko akciza. Barem se vidi neki rezultat u mandatu 2010.-2014.
statixx

#47722 Re: SDP

Post by statixx »

Nisam nigdje rekao da snose odgovornost.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#47723 Re: SDP

Post by Velkoski »

Pa ovdje nikada nijedna marka od poreza, akciza i svih ostalih nameta nije otišla u "javno dobro" nego u plate naših divnih od 8 do 16 građana :D

Tačno da nikada niko nije dao marke poreza jedino bi ovi na budžetu osjetili :mrgreen:
Haris.ba

#47724 Re: SDP

Post by Haris.ba »

Chmoljo wrote:
Gdje ide?

U sta je potrosen?
Ide u vraćanje trenutnih kredita.
Chmoljo

#47725 Re: SDP

Post by Chmoljo »

koji su uzeti da bi se nadolmila džabojedna aparatura.

a rekoše nam da će ići u izgradnju cesta...
Post Reply