last mohicans wrote:
Mora da se sam krije u kasnim nocnim satima i lično lijepi na sve strane. Ne mislis valjda da ih stranka lijepi. Unajme se ljudi, obicno studenti ili nezaposleni koji lijepe gdje stignu. Nisu ti zasmetali Mr.Kifla, koji ima tri covjeka u klubu, nema stranackih prihoda, infrastrukture, a i ima za plakata. Otkud mu, nisi se zapitao? Sad vidimo otkud mu. SDP ima svoju infrastrukturu i finansije da proprate svoju kampanju i mislim da to odlicno rade. Sa ovim mladim i zgodnim djevojkama što se vrte po gradu itd. Ne smeta ti prva heroina Bošnjaka koja u sred radnog vremena vrši kampanju, još dovede obezbjeđenje iz KC da je paze, izvan kruga KC, isto tako u toku radnog vremena. Efendic recimo, koji se po guzici nije počešao, a znamo šta je učinio, pa nam se smiješi iz svakog ćoška. Neki ljudi i upoznaju kandidate kroz plakatiranje. Naravno, treba imati mjeru i ne lijepiti na svaku slobodnu površinu, ali mišljenja sam da to stranke ne mogu bas ni upratiti,osobito ljepljenje plakata koji nisu dzambo, euro i drugi plakati na mjestima namijenjenim za to.
Leverage wrote:
A šta bi kao trebao da bude odgovor? Grad prepun plakata i promotivnog materijala, a nekom je zasmetao baš Irfan Čengić. Mislim de ba.
Čitam i ne mogu da vjerujem o kakvom je demagoškom branjenju riječ upoređujući ovo sa Konakovićem, Sebijom, Efendićem i sl. Zabrinjavajuća je vaša logika, jer je istovjetna pomenutim. Znači, lijepi gdje stigneš, svi lijepe. Je li to taj PLAN 10? Ovo sam pomenuo, upravo iz razloga što je dotični na svakoj banderi zalijepljen obimom bandere na dionici Vogošće, a ne visi po predviđenim mjestima, što se njegov lik agresivno koristi po vjetrobranima auta sarajevskih naselja i to jedini iz SDP sa primitivnim pristupom oglašavanja koja sam već naveo, da ne ponavljam itd. Imam želju da SDP bude onaj stari, prvi i najjači, ali ne na ovaj način, istovjetni kao SDA i SDA otpaci, već dostojanstveno i korektno. Sve je za 10 u kampanji, ali samo Irfan odskače i zato jeste zabrinjavajuće, već kako sam napisao.