Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

johnnykola

#47701 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

mayab wrote:Koji dio?
Meni je prvi sasvim OK :thumbup: , drugi pizdarija djetinjarija :lol: :-x (mislim puno pretjerivanja, što je previše, previše je!), ne znam šta će biti sa trećim
Upravo treći.
mayab

#47702 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by mayab »

johnnykola wrote:
Meni je prvi sasvim OK :thumbup: , drugi pizdarija djetinjarija :lol: :-x (mislim puno pretjerivanja, što je previše, previše je!), ne znam šta će biti sa trećim
Upravo treći.
Zanimljivo da i na IMDB i na Rotten Tomatoes, drugi bolje ocjenjen od prvog :shock: , ne kontam, mora da sam ostario :lol:
johnnykola

#47703 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Ma ovaj je baš kažu podero, bolji od oba prethodnika.
Tomahawk11
Globalni moderator

#47704 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tomahawk11 »

SmokingMan wrote:Ko se svo ovo vrijeme,kao ja,dvoumio oko filma John Wick,neka pogleda.Ja sam se baš pravo zabavio gledajući... :thumbup:
Odlična akcija, sva tri :thumbup:
problemnatravunu

#47705 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by problemnatravunu »

Akcija "smozgom" je uvijek dobra, ali u JW 2 je i meni sve ono prilicno bez mozga, dječije naivno, pretjerano :lol:
SmokingMan

#47706 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by SmokingMan »

Tomahawk11 wrote:
SmokingMan wrote:Ko se svo ovo vrijeme,kao ja,dvoumio oko filma John Wick,neka pogleda.Ja sam se baš pravo zabavio gledajući... :thumbup:
Odlična akcija, sva tri :thumbup:
Prva dva nastavka sam spržio sinoć.Čekam da izađe kvalitetniji snimak za treći nastavak,još je onaj HDCAM.
forum_selektor

#47707 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by forum_selektor »

90minut

#47708 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

Aha prvi ti nije pizdarija, a drugi jeste :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
johnnykola

#47709 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

Kino Meeting Point 20.00.
BJB

#47710 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by BJB »

chakany

#47711 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by chakany »

Ovaj Yesterday je kao neka bajka. Nije loše, može se pogledati. Iako, meni definitivno najbolji od istog režisera je Slumdog Millionaire.

https://www.imdb.com/title/tt8079248/?r ... f_=nv_sr_1
Logovan

#47712 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Logovan »

Odličan. :thumbup: :thumbup:
Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#47713 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tomahawk11 »

johnnykola wrote:Image

Jovan Fitilj, 3. deo :-D
beni-bu-man

#47714 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by beni-bu-man »

Tomahawk11 wrote:

izaso je i torent :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#47715 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tomahawk11 »

Šta će mi, gledao već :D
johnnykola

#47716 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

Cinemax 20.00.

Kultni horor koji je postao klasik napravljen je bez ikakvih specijalnih efekata i jeftinih trikova zastrašivanja, s istinskom snagom postignutom zanimljivom vizualnošću, negativnim referencama na katoličanstvo, dezorijentirajućom kamerom iz ruke ili moćnim soundtrackom koji se transformira od nevine uspavanke do zastrašujućih apstrakcija.

Mladi bračni par Rosemary (M. Farrow) i Guy (J. Cassavetes) useli se u zgradu loše reputacije. Susjedi su im prijateljski nastrojen stariji par – Roman (S. Blackmer) i Minnie (R. Gordon) Castevet, koji Rosemary pružaju više pažnje no što bi ona to željela. Uskoro se počinju događati neobične stvari – djevojka iz zgrade pogine na nerazjašnjen način, Rosemary progone strašne noćne more, iza susjednog zida čuju se neobični napjevi, a i Guy postaje drugačiji nego inače – hladan i dalek. Kad Rosemary zatrudni, posve suprotno očekivanom počinje gubiti na težini, blijeda je i iscrpljena, a muče je i jaki bolovi. Uskoro počinje sumnjati da stanari zgrade imaju nekakav njoj nepoznat plan za njezino nerođeno dijete i ona će pokušati učiniti sve da ga zaštiti. No, možda nije dijete ono koje treba zaštitu.

Mia Farrow je izvrsna, jer kako tenzija raste, i mi osjećamo isto što i ona – isprva radoznalost, potom sumnju, pa paralizirajući strah i na kraju spoznaju. Zanimljivo je spomenuti da se u sceni na kućnoj zabavi pojavljuje i Sharon Tate, te da glas oslijepjela glumca preko telefona pripada Tonyju Curtisu.

Film se na mapi Movielanda nalazi kao remek-djelo u kvadrantu F6:

Image

P.S. Ako ste na Telemachu u BiH, prema ovim uputama između ostalih za džaba aktivirajte i Cinemax na kojem će večeras ići Beba.
SmokingMan

#47717 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by SmokingMan »

Tomahawk11 wrote:

Meni je ovaj treći dio do sada najbolji,jedva čekam nastavak jer su "Morpheus" i "Neo" pissed off... :izet:

Nemate pojma koliko m,i je drago što njih dvojicu opet vidim zajedno u jednom filmu :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#47718 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tomahawk11 »

Meni smeta što se dosta dobrih trilogija uništi kad krene 4., 5., n-ti nastavak :roll:
SmokingMan

#47719 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by SmokingMan »

Ne vjerujem da će biti više od ukupno četir filma,ovo bi trebala biti završnica,defo. :thumbup:
armminn

#47720 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by armminn »

Pozdrav.Nigdje ne mogu da nadjem john wick 3 i film Anna 2019 da nije cam verzija za gledanje online.Da li neko zna? Ili treba da skinem sa interneta da bih imao hd.Savjet
johnnykola

#47721 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

BHT1 21.00.

Christopher Nolan napisao je, producirao i režirao ovaj film za koji je, nakon završenog snimanja, izjavio da mu je bio najzahtjevniji projekt karijere. U svom novom filmskom uratku okupio je uistinu veličanstvenu glumačku postavu koju predvode Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe, Ellen Page i Tom Berenger, Marion Cotillard i Michael Caine.

Leonardo DiCaprio je Dom Cobb, muškarac koji posjeduje mogućnost manipuliranja snovima. Zahvaljujući ovoj fantastičnoj sposobnosti Cobb je postao iznimno tražen od strane moćnih korporacija koji koriste njegove jedinstvene vještine kako bi nadmudrili konkurenciju i domogli se vrijednih informacija. Ipak, njegov najnoviji zadatak je drugačiji od bilo čega što je prije radio.

Film je dobitnik 142 nagrade od kojih je potrebno istaknuti četiri nagrade Oscar i to za najbolje specijalne efekte, najbolji zvuk, najbolju montažu zvuka, najbolju kameru te pregršt drugih nagrada i nominacija.

Christopher Nolan ovaj je scenarij pisao 7 godina, a film je dobio izvanredne ocjene kritičara.

Inception se može naći na mapi Movielanda u kvadrantu E3:

Image

Image

TV 1000 22.40

Kako je to živjeti na međuspratu u vušegli Džona Malkovića, za kućnog ljubimca imati majmuna i stotine drugih karafeka u ovom ludilu od filma znat ćete kad bacite oko.

Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu E4:

Image

Image

HRT3 20.05.

Šezdesete su zakucale i na vrata bjelovarske obitelji Ančić. Nova će epoha ostaviti neizbrisive tragove na članovimna obitelji - ocu Branku, isprva odgovornom partijcu koji se s propašću svog preduzeća baca u privatne poduzetnike, nanovo oživjevši obiteljski klesarski zanat; majci Nevenki koja uz stalni posao nastavnice pokušava biti što savjesnija žena, majka, sestra, snaha i domaćica; baki Ruži kojoj se polako ali sigurno prikrada neizbježna senilnost; ujaku Emilu, sitnom šverceru i muljatoru u stalnom sukobu s narodnom milicijom; maloj seki Bibi, obiteljskoj komentatorici i zajedljivki koja se mora pomiriti sa svojim odrastanjem; te napose Fruli, plahom dječaku koji sve promjene u obitelji i oko nje budnim okom prati i upija i pokušava samom sebi stvoriti sliku što je on zapravo, to jest što se od njega očekuje da bude. Zajedno s Frulom i njegovim društvom putujemo kroz ono što je šezdesete učinilo šezdesetima i otkrivamo svu ljepotu prvih šuškavaca, odlazaka u kino, prve televizije, rock and rolla i prvih ljubavnih iskustava, dok djetinjstvo ne završi i započne novo deseteljeće s novim zanimljivostima i novim obavezama.
johnnykola

#47722 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

RTS1 23.00.

Odličan film Danny Boylea. Sve preporuke. Kao neka preteča njegovog Trainspottinga.

Image

Shallow Grave, dugometražni debi slavnog, i Oscarom nagrađenog, britanskog redatelja Dannyja Boylea (Slumdog Millionaire, 28 Days Later), crnohumorna je priča o trojici cimera koji stjecajem okolnosti dođu u posjed velike količine novca. Naravno, stvari uskoro izmiču kontroli i rascjep među nekad bliskim prijateljima postaje sve veći.

Image

David, Alex i Juliet u potrazi su za cimerom. Nakon što je s lakoćom prošao testni intervju i platio im ručak, Hugo je odmah osvojio simpatije troje budućih cimera. No, idući dan ga pronalaze mrtvog nakon što se predozirao drogom. Uz njegovo tijelo pronađu kovčeg krcat novcem. Nađu se u dilemi dali prijaviti smrt ili zadržati novac. Izaberu drugu opciju - odluče raskomadati i sakriti tjelo te, naravno, zadržati novac.

Film se nalazi na Criterion listi trilera ovdje. Također, na mapi Movielanda film se nalazi u kvadrantu H6:

Image

Cijeli se može pogledati ovdje:

johnnykola

#47723 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

HRT3 20.05.

Total traumatska iskustva u mladog Rakonje kao što sam i sam. Jana nema šta sve ne potrefi i to završi tragično za preslušavanja Iggyja Popa albuma Idiot. :( Odličan film i prikaz života frontmena Joy Divisiona. Film je prikazan na trinaestom SFF-u 2007. godine u okviru programa Open Air. Iz žurnala festivala:

Image

Film Control se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu C5:

Image

Image

RTS1 22.20.

Fakat odličan trilerJedan od najboljih filmova koje sam pogledao 2017. godine. Nema dasaka do onih koje život znače. A eto, značile su i za smrt.
Nisrin

#47724 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Nisrin »

ALITA-BATTLE ANGEL :thumbup: :thumbup:
90minut

#47725 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

Tomahawk11 wrote:Meni smeta što se dosta dobrih trilogija uništi kad krene 4., 5., n-ti nastavak :roll:
Baš me zanima na koje misliš kad kazes kad krene 4 nastavak pošto sam uvjeren da takvih nema ili ih ima na prste jedne ruke.
Post Reply