Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

johnnykola

#47676 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

shape of despair wrote:Vrlo vrlo dobar film.
https://www.imdb.com/title/tt6908274/
:thumbup:
House

#47677 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by House »

Image

kakav bog od filma.
johnnykola

#47678 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

House wrote:Image

kakav bog od filma.
90minut

#47679 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

kakav bog od filma.
Tek pogledao?
House

#47680 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by House »

90minut wrote:

kakav bog od filma.
Tek pogledao?
da. :skoljka:
90minut

#47681 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

House wrote:
90minut wrote:

kakav bog od filma.
Tek pogledao?
da. :skoljka:

Ništa kontra tebe to je samo plus mogu mislit koliko se još starijih filmova krije da nisi pogledao..

Baš me zanima da li si pogledao ova dva filma onako na prvu da ti preporucim jer sumnjam da si pogledao..

https://www.imdb.com/title/tt0861739/

Ima i drugi dio..

https://www.imdb.com/title/tt0317248/

I možda najbolji gangsterski film svih vremena ili je rame uz rame s još 10tak njih..
House

#47682 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by House »

hvala. :thumbup: vjeruj da nisam.

https://www.imdb.com/title/tt0059646/

isto jedan od jačih filmova ikada. :thumbup:
90minut

#47683 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

House wrote:hvala. :thumbup: vjeruj da nisam.

https://www.imdb.com/title/tt0059646/

isto jedan od jačih filmova ikada. :thumbup:
Nisam gledao upravo cu skinuti, a pogledati u narednom periodu.

Ti idi odma upali city of god zanima me sta ces reci.
House

#47684 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by House »

valjda nađem hd verziju.

repulsion je vrh! :thumbup: obavezno pogledaj
90minut

#47685 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

House wrote:valjda nađem hd verziju.

https://yts.lt/movie/city-of-god-2002

Nisam otvorio da vidim kako skida, al' ovi s YTS su uvijek regularni.
House

#47686 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by House »

90minut wrote:
House wrote:valjda nađem hd verziju.

https://yts.lt/movie/city-of-god-2002

Nisam otvorio da vidim kako skida, al' ovi s YTS su uvijek regularni.
Euphoria

#47687 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Euphoria »

.
Logovan

#47688 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Logovan »

Odličan.
Image
90minut

#47689 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

Što me zajeba neko za Hotel Mumbai, kad ono čista fikcija osim da su ljudi mrtvi.

Bolivud jedan kroz jedan tek ocjena koju ima je za ismijavanja.
johnnykola

#47690 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

HRT3 20.05, također i sutra (petak) u reprizi na HRT3 u 08.05 sati.

Najtoplija preporuka, još jedan odličan film Roy Anderssona. FIlm je prikazan u okviru programa Midnight Meetings na trinaestom SFF-u 2007. godine. Iz žurnala festivala:

Image

O ljudskoj prirodi debata i ovdje.

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#47691 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

Dobar je Karlito, a iako sam veliki fan Al Pacina, ucinio je sebi medvjedju uslugu tipskim ulogama kriminalaca i karakteristicnim izdiranjem i preglumljavanjem, valjda se tako pise.
johnnykola

#47692 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

AMC 20.00.

Odličan. Detektiv Leon Zat prolazi kroz mračni lavirint ljudskih odnosa, na svom putu da riješi misteriju nestanka terapeutkinje Valerie Somers. Skida sloj po sloj kako bi otkrio mračnu stranu ove zagonetne opsesije između muškarca i žene koja se naziva ljubav. Svaki ga taj sloj podstiče da razmišlja o vlastitom braku, o onome šta je izgubio i onome šta mora vratiti.

Image

Cinemax 2 23.50.

Preporučivao ga je Danak. :-D

Pilot zračnih snaga u Drugom svjetskom ratu očajnički pokušava izbjeći ludilo rata. Međutim, katkad je ludilo jedini zdrav način da se nosimo s ludom situacijom. Kvaka 22 parodija je na vojni mentalitet i birokraciju općenito.

Po tom pitanju nenadmašan je, ipak i naravno, Dr. Strangelove kojeg morate pogledati.

Vraćamo se sad šteki. :D Progonjen smrću mladog topnika, pretjerano racionalni kapetan Yossarian želi izbjeći ostatak bombaških misija Drugog svjetskog rata, ali publicitetom opsjednut pukovnik Cathcart i njegov ulizica pukovnik Korn nastavljaju povećavati broj misija koje Yossarian i njegovi suborci moraju izvesti. Nakon što Doc Daneeka kaže Yossarianu da ga ne može proglasiti ludim ako Yossarian zna da je suludo nastaviti letjeti, Yossarian pokušava glumiti ludilo, između ostalog, pojavivši se gol golcat pred despotskim generalom Dreedleom. Dok svi Yossarianovi prvobitno stabilni prijatelji istinski gube glave, a četine zalihe rasprodaje ultrapoduzetnički nastrojen Milo Minderbinder, Yossarian shvaća da je cijeli sustav poludio i da on može igrati igru ili dezertirati.

Naravno, i Kvaku i Doktora Čudneljubavi posvema šiša na istu temu knjiga Doživljaji dobrog vojnika Švejka. Obatalite filmove, sjedite i čitajte Hašeka:

Image

Image

Image

:-D :-D :-D
House

#47693 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by House »

Logovan wrote:Odličan.
Image
:thumbup: čekamo drugi dio.
90minut

#47694 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

johnnykola wrote:
karanana wrote:nesto imam podijeljena misljenja sto sam procito za ovaj farhadijev pa nesto nemam motiv da gledam.

inace dobra lista filmova sa spanskog govornog podrucja. wild tales je argentinski.
Da, to mu je daleko najlošiji film.

Image

HRT1 22.10.

Porodični moralni kodeks nađe se na kušnji nakon što Ray Tierney (E. Norton) povede istragu kojom razotkrije šokantni skandal o policijskoj korupciji u koju je upleten i brat njegove žene. Za Raya istina predstavlja Pandorinu kutiju koja bi mogla razoriti same temelje porodice Tierney, ali i cijelu njujoršku policiju.

Farhadijev Everybody knows stvarno razočarenje pravo prvih pola sata mnogo dobro i onda strmoglav pad u ništa.
johnnykola

#47695 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

Nova TV 10.05.

Legendarni američki vestern o sedmorici revolveraša koji pokušavaju odbraniti selo od napada odmetnika. Opaki i neustrašivi odmetnici ipak pokazuju i svoju humanu stranu, baš kao i seljani koji prvi put uviđaju da su sposobni izboriti se za svoja prava.

Meksičko selo čija populacija ne poznaje nasilje već samo mukotrpan rad na zemlji na stalnom je udaru bandita koji im otimaju hranu zagorčavajući im život. Umorni od konstantnog izrabljivanja i terora konzultiraju se sa seoskim mudracem koji im poručuje da je vrijeme za borbu. Predstavnici seljana odlaze preko granice ne bi li pronašli oružje, međutim, u jednom mirnom američkom gradiću nailaze na Vina (Steve McQueen) i Chrisa (Yul Brynner), dvojicu prijatelja i revolveraša koji ih uvjeravaju da im je pametnije unajmiti ljude koji znaju s oružjem. Njih dvojica okupljaju ekipu od sedam iskusnih revolveraša od kojih većina vjeruje kako će dobiti nagradu ukoliko odbrane selo. Oni dolaze među seljane i pokušavaju ih naučiti revolveraškim vještinama istovremeno spremajući odbranu sela.

Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu G4:

Image
KB9

#47696 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by KB9 »

zadnje sto sam gledo su brightburn i alita

oba dobra
brightburn je, ruku na srce imo vise potencijala nego sto su uspjeli izvest
alita je vizualno skoro pa perfektno uradjena, film ko film malo kaska za tim al je opet prilicno dobar

johnnykola

#47697 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

HRT3 06.45 (upravo traje) i 23.25.

Sir Richard Attenborough (Shadowlands) okupio je impozantnu glumačku ekipu, među kojima se nalaze Sean Connery, Gene Hackman, Michael Caine, Anthony Hopkins i Robert Redford, kako bi na velike ekrane prenio knjigu Corneliusa Ryana koja se bavi istinitim događajima Bitke za Arnhem.

Ratni spektakl reditelja Richarda Attenborougha koji je, između ostalog, poznat po zapaženim ulogama u filmovima The Great Escape (1963) i The Flight of the Phoenix (1965). All-star glumačku ekipu čine: Dirk Bogarde, James Caan, Michael Caine, Sean Connery, Edward Fox, Elliot Gould, Anthony Hopkins, Gene Hackman, Hardy Krüger, Laurence Olivier, Robert Redford… Film je sniman na originalnim lokacijama iz Drugog svjetskog rata uključujući i autentičnu spasilačku i vojnu opremu, uniforme kao i jedan tenk koji je za potrebe filma skinut sa vrha spomenika. U filmu su upečatljive scene zračne invazije gdje je za potrebe filma iskakalo preko 1000 padobranaca.

Trosatna radnja prati savezničku operaciju Market Garden u septembru 1944. godine nakon savezničke invazije u Normandiju. Operacija je za cilj imala prebacivanje 35000 savezničkih vojnika na tlo okupirane Holandije, tj. iza neprijateljskih linija radi zauzimanja 6 strateški važnih mostova uključujući i Arnhemski most na Rajni koji bi otvorili put savezničkom napredovanju ka srcu Nemacke. Operacijom je upravljao američki feld marsal Bernard Montgomeri koji je kasnije ocijenio da je operacija bila 90% uspješna.

Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu C3:

Image

Image

FTV 13.05.

Radnja filma smještena je u 1993. godinu i prati grupu beogradskih glumaca vođenih potrebom za brzom zaradom. Nesvjesni u šta se upuštaju, dolaze u ratom zahvaćena područja Bosne i Hercegovine i lutaju od ratišta do ratišta. Njihova naivnost vodi ih u centar stravičnih događaja i istovremeno ih spašava iz nevjerojatnih, po život opasnih situacija. Turneja je prikazana na preko 30 međunarodnih filmskih festivala a nagrađena je u Montpellieru (Grand Prix za najbolji film), u Solunu (Nagrada kritike za najbolji film) i Montrealu (Najbolja režija i nagrada kritike).
SmokingMan

#47698 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by SmokingMan »

Ko se svo ovo vrijeme,kao ja,dvoumio oko filma John Wick,neka pogleda.Ja sam se baš pravo zabavio gledajući... :thumbup:
johnnykola

#47699 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

SmokingMan wrote:Ko se svo ovo vrijeme,kao ja,dvoumio oko filma John Wick,neka pogleda.Ja sam se baš pravo zabavio gledajući... :thumbup:
Hvale ga, da.
mayab

#47700 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by mayab »

Koji dio?
Meni je prvi sasvim OK :thumbup: , drugi pizdarija djetinjarija :lol: :-x (mislim puno pretjerivanja, što je previše, previše je!), ne znam šta će biti sa trećim
Post Reply