Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

notsure

#47651 Re: Zeničani

Post by notsure »

Ci-Nick wrote: 07/11/2020 21:48 Uz sve svoje mane u ponudi nema bolje opcije od Fude.
Jasno je svima da je on bivši član SDA, jasno je i da se privatno okoristio tim članstvom, jasno je i da je učestvovao u privatizaciji i došao do nekretnina,.. ali Fudo je poduzetan.
Ko se sjeća kako se zove onaj SDP gradonačelnik koji je imao mandat prije Huse ?
Sjeća li se ko šta je taj poštenjačina uradio u svom četvorogodišnjem mandatu ?

Ako u sljedećem mandatu koji će sigurno dobiti uspije dovesti investitore za poslovnu zonu Zenica Jug ja mu sve halalim. i sve dosadašnje grijehe,. i to što će se okoristiti privatno, gradnjom te poslovne zone.
Možda se ti ne sjećaš ali Zakir Pašalić je od željezare uspio ćapiti ono što se zove poslovna zona Zenica 1 u kojoj sad radi 1500 ljudi. Zakir je raspisao tender za Kamberoviće. Zakir je napravio Mošćanicu i zatvorio Siđe. Zakir je u gradskoj kasi ostavio par miliona... i onda dođe Huso i pokupi kajmak: naštima tender Bananoviću, potroši pare koje su ga zapale od uvođenja PDVa i još digne kredit. Jebiga lako je tako biti najbolji, kad imaš viška miliona.

Zakiru možeš prigovoriti samo to da nije znao reklamirati svoje zasluge, a za sve ostale on je dingospo. Besim, Huso, Fudo... obične seljačine i čobani
Nivelacija

#47652 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Jimmy McNulty wrote: 07/11/2020 23:43
Nivelacija wrote: 07/11/2020 19:51
Vidi, ako stavim lokacija Mars znaci li da sam sa Marsa.?
Sigurno se pitas sto pise Travnik, pa zato sto sam morao zamesti trag nekako dok onog @bach nisam navukao na trajni ban 8-) zbog sramoćenja Zenice na temi koja je od njegovog bana pala u zaborav. Vjerovatno ni ne znas o cemu se radi.
Eto te, pravi SDA-ovac. Ne sjećaš se mene kako sam tad šehidio sa Bachom boreći se za ovaj grad. Doduše on trajni, a ja mjesec dana. Zar si zaboravio to?
Ti si se pokazao tada, da je takvih vise bogdom ♥️
Tempo
ZeModerator

#47653 Re: Zeničani

Post by Tempo »

Rothmans wrote: 07/11/2020 23:41
Tempo wrote: 07/11/2020 23:27
Rothmans wrote: 07/11/2020 22:48

:shock:

Ono kad gubari sa bambucom u parku iza denara izgledaju uljudnije od tebe.
pravi covjek, a ne ko pocesljane spodobe u sanerskim odjelima sa kupovnim zubima i zmijskim pogledom sto su djeci krali majcino mlijeko.
:D

Salu na stranu, nema pravo da nas ovako predstavlja pa haj. krkan jedan pijani, masni
ne predstavlja on nikoga, on je drzavni sluzbenik. to predstavljanje su vam usadili ovi indijanci na vlasti.
npr. clanovi predsjednistva ne predstavljaju bosnjake, srbe i hrvate, nego su oni kolektivni sef drzave. dakle, predsjednistvo nije vijece poglavica, nego oni preko medija staraju laznu sliku o tome zato sto to odgovara njihovom daljem ostajanju na vlasti i nasoj daljoj agoniji. tako i gradonacelnik. ne predstavlja on grad zenicu, nego upravlja gradskim strukturama u skladu sa ovlastima koje mu daju zakonski akti. za taj posao on prima platu. od drzave. zato sto je on drzavni sluzbenik.
predstavnik je opet nesto drugo. npr. nas predstavnik na pjesmi evroizije ili olimpijadi, a ni on nas ne predstavlja, nego mi njega predstavljamo svijetu i ziriju i kurcu-palcu.
predstavnik o kome drkaju mediji bi valjda bio neki opunomocenik koji kao nesto drka kurac negdje umjesto nas i u nase ime, ali tako nesto ne postoji ni u ustavu ni u zakonu, niti smo mi takvog birali i izabrali.

jbg, trebate vise citati, a manje pisati.
Tempo
ZeModerator

#47654 Re: Zeničani

Post by Tempo »

Nivelacija wrote: 07/11/2020 23:59
Jimmy McNulty wrote: 07/11/2020 23:43
Nivelacija wrote: 07/11/2020 19:51
Vidi, ako stavim lokacija Mars znaci li da sam sa Marsa.?
Sigurno se pitas sto pise Travnik, pa zato sto sam morao zamesti trag nekako dok onog @bach nisam navukao na trajni ban 8-) zbog sramoćenja Zenice na temi koja je od njegovog bana pala u zaborav. Vjerovatno ni ne znas o cemu se radi.
Eto te, pravi SDA-ovac. Ne sjećaš se mene kako sam tad šehidio sa Bachom boreći se za ovaj grad. Doduše on trajni, a ja mjesec dana. Zar si zaboravio to?
Ti si se pokazao tada, da je takvih vise bogdom ♥️

ti se uvjek pokazujes. da je takvih manje bogdom
Ci-Nick

#47655 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

notsure wrote: 07/11/2020 23:52
Ci-Nick wrote: 07/11/2020 21:48 Uz sve svoje mane u ponudi nema bolje opcije od Fude.
Jasno je svima da je on bivši član SDA, jasno je i da se privatno okoristio tim članstvom, jasno je i da je učestvovao u privatizaciji i došao do nekretnina,.. ali Fudo je poduzetan.
Ko se sjeća kako se zove onaj SDP gradonačelnik koji je imao mandat prije Huse ?

Ako u sljedećem mandatu koji će sigurno dobiti uspije dovesti investitore za poslovnu zonu Zenica Jug ja mu sve halalim. i sve dosadašnje grijehe,. i to što će se okoristiti privatno, gradnjom te poslovne zone.
Možda se ti ne sjećaš ali Zakir Pašalić je od željezare uspio ćapiti ono što se zove poslovna zona Zenica 1 u kojoj sad radi 1500 ljudi. Zakir je raspisao tender za Kamberoviće. Zakir je napravio Mošćanicu i zatvorio Siđe. Zakir je u gradskoj kasi ostavio par miliona... i onda dođe Huso i pokupi kajmak: naštima tender Bananoviću, potroši pare koje su ga zapale od uvođenja PDVa i još digne kredit. Jebiga lako je tako biti najbolji, kad imaš viška miliona.

Zakiru možeš prigovoriti samo to da nije znao reklamirati svoje zasluge, a za sve ostale on je dingospo. Besim, Huso, Fudo... obične seljačine i čobani
Moje izvinjenje ako su to njegove zasluge,.. meni je po sjećanju njegov mandat bio izgubljen isto kao i mandat zubara, a za Husu znam.
Uvođenje PDV-a je donijelo suficit, pa je lako bilo postati slavan.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#47656 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ne pada snijeg da prekrije brijeg...
smartXL

#47657 Re: Zeničani

Post by smartXL »

notsure wrote: 07/11/2020 23:52

Da, to je urađeno za vrijeme Zakira, ali posao je obavljao upravo Britvar kojeg smatraju (uglavnom SDP-ovci) SDA igračem. Zenica 1 i Moščanica su ideja Britvara kao tadašnjeg šefa urbanizma.
avenija

#47658 Re: Zeničani

Post by avenija »

Vratiti ce se dani prosperiteta ako Bog da Inshallah :)
Tempo
ZeModerator

#47659 Re: Zeničani

Post by Tempo »

avenija wrote: 08/11/2020 11:15

Vratiti ce se dani prosperiteta ako Bog da Inshallah :)
naravno. samo da pometemo opstrukcioniste.
smartXL

#47660 Re: Zeničani

Post by smartXL »

@avenija opet dizati kredite pa da neko drugi vraća, upravio kao i GGM?

Pitanje je gdje je nestalo oko pola milijarde maraka za 12 godina vladavine. Hvaliti se GGM-om a da ga nisu finansirali iz budžeta, je umobolno.
kakavdanakneiskustvu

#47661 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

zakir pašalić?
N.N.

#47662 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Ajde neka Fudo bar uradi gore Armije BiH ulicu, od Jabuke do Perce, i dole Blatusu...jebe mi se jel iz kredita ili budzeta...daj vise da ne skakucemo u autu kada vozimo istim :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#47663 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Od Jabuke do Perce bi trebale Autoceste jer su to njihovi kamioni sjebali, a Meokusnice trebaju parking pod hitno. Najmanje 2 podzemne garaze sa po 3 etaze, jer ono je horor...
Nivelacija

#47664 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

smartXL wrote: 08/11/2020 11:20 @avenija opet dizati kredite pa da neko drugi vraća, upravio kao i GGM?

Pitanje je gdje je nestalo oko pola milijarde maraka za 12 godina vladavine. Hvaliti se GGM-om a da ga nisu finansirali iz budžeta, je umobolno.
Projekti veličine GGM nigdje u svijetu pa i u gradovima koji imaju budzet kao Beograd se ne mogu finasirati bez kredita. GGM projekat nije samo GGM, nego komplet jos od 10 tak gradskih ulica i kruznih tokova. Od komplet Aska Borica ulica, kruznog na stanici, Bulevar Kralja Tvrtka, Bulevar Kulina Bana, novi most u Lukovnom polju, Gorazdanska, spoj Odmuta i Babine rijeke i kruzni, Crkvice kruzni, Fakultetska, Londža itd itd sve je to finansirano od GGM na desetine kilometara gradskih ulica. Za vas je to nuklearna fizika jer jedino sto znate je projekat od 50 000 maraka gdje posaljete kamion sa asfaltom i valjkom da sela asfaltiraju bez ikakvih podloga, rasvjete i bilo cega. Cipi cips asfalt i projekti kojima se Han Pijesak ne hvali a kod nas se predstavlja kao da je dio Marsa aafaltiran sa 4 trake. I onda kaze da ovu sirotinju izmanipulise sve bez kredita. 😂😂😂

Gdje nestade projekat led rasvjete? :lol:
Casual's

#47665 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Cuj led, pa imamo led na mostovima.
smartXL

#47666 Re: Zeničani

Post by smartXL »

@Nivelacija
Treba znati razumjeti napisano pa onda komentarisati. Pitanje se više odnosilo na pola milijarde utrošenih a od tih sredstava nije finansiran GGM, a uporedo se hvaliti tim projektom.

Spiskane tolike pare i jos zadužili Grad a vraćaju oni koji su došli poslije njih.

Teško je tebi to za razumijeti...
Nivelacija

#47667 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Casual's wrote: 08/11/2020 13:00 Cuj led, pa imamo led na mostovima.
Salu na stranu, lijepo je vidjeti osvjetljene mostove a evo i dva - tri mjeseca su bez kvara konačno. Što više svjetla to manje mraka i tame.
Daft Haruki

#47668 Re: Zeničani

Post by Daft Haruki »

Sta kaze .Evropska Zenica ahahahahahah
Sve se raspada Bogte .....
Ekonomski strucnjak....poduzetnik....ahahaha
De nihlo legendo jos jednom zaljepi onaj svoj post ovde ekonomske analize rada vrlog strucnjaka....
Samo jedno me pitanje muci kako neko moze dati u ruke svoje pare covjeku koji se obogatio iz budeta sda vladavine cija uza familija ima nekretnina u desetcima miliona a taj isti glasac radi od prvog do prvog ako radi za 500 do 900 max.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#47669 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Zato se Pivic obogatio na Wall Streetu i doktorirao na Oxfordu.
slavemaster

#47670 Re: Zeničani

Post by slavemaster »

Piciv bogatiji od fude? Nešto sumnjam..

I dokad će se birati manje zlo...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#47671 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Dok ne iskristalisemo najbolju opciju.
avenija

#47672 Re: Zeničani

Post by avenija »

Sve nepismeno i primitivno sto je bilo u Zenici okupilo se oko Fude.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#47673 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ma hajte molim vas
slavemaster

#47674 Re: Zeničani

Post by slavemaster »

Kako ovi iz centrale agituju prisiljen si da braniš fudu jbt

A nije valjda da su svi ostali kandidati kukavičja jaja
Casual's

#47675 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Fudo je sda otpad, a sda je sama od sebe otpad. On u normalnim sredinama ne bi bio u izboru za predsjednika mjesne zajednice.
Post Reply