BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kema

#47651 Re: BHTelecom All About

Post by kema »

Korisnici vaših usluga koji ne znaju da uopšte imate nekakav protokol i koji
moraju doći više puta radi tako banalne stvari..
Korisnici koji se savim normalno zapute na mjesto gdje plaćaju vaše usluge,gdje sklapaju ugovore,gdje kupe ponekad i telefon,itd itd..
Tu dođu iz razloga jer misle da su baš tu na pravom mjestu da zatraže običan ključ a niko od šalteruša koje tu rade mu ne objasni DA IMAJU I NEKAKAV PROTOKOL I DA IDE TAMO
zateznistub

#47652 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

kema wrote:Korisnici vaših usluga koji ne znaju da uopšte imate nekakav protokol i koji
moraju doći više puta radi tako banalne stvari..
Korisnici koji se savim normalno zapute na mjesto gdje plaćaju vaše usluge,gdje sklapaju ugovore,gdje kupe ponekad i telefon,itd itd..
Tu dođu iz razloga jer misle da su baš tu na pravom mjestu da zatraže običan ključ a niko od šalteruša koje tu rade mu ne objasni DA IMAJU I NEKAKAV PROTOKOL I DA IDE TAMO
A ja te opet pitam, ko to mi?

Ja sam ti objasnio kako i šta trebaš uraditi ako želiš otključan telefon, ti nastavio pametovati...
sencobih

#47653 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

I njoj je valjda neko rekao i dao uputstvo sta treba od dokumenata za određene usluge, ne vjerujem da ih "šalteruša" sama smišlja na licu mjesta.
tzipiripi

#47654 Re: BHTelecom All About

Post by tzipiripi »

Samo da obavjestim one koji još ne znaju da u Moja TV više nema opcija "neograničeni razgovori prema fiksnim brojevima u BiH". Iako piše da ta opcija postoji pozivi su ograničeni na 1500 minuta mjesečno.ba
A to mi je bio jedini razlog uvođenja tog paketa. Tako da ... brojim dane.
Ali_G

#47655 Re: BHTelecom All About

Post by Ali_G »

Mislim da je uvijek i bilo to ogranicenje

Sent from my iPhone using Tapatalk
ing-ecc

#47656 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

tzipiripi wrote:Samo da obavjestim one koji još ne znaju da u Moja TV više nema opcija "neograničeni razgovori prema fiksnim brojevima u BiH". Iako piše da ta opcija postoji pozivi su ograničeni na 1500 minuta mjesečno.ba
Nisu ni u prethodnoj ponudi bili neograniceni pozivi na nekim paketima. Ako pise 'neograniceni pozivi na fer osnovi' onda je jasno sta to podrazumjeva.
I inace su sva ova obavjestenja bila puno puno ranije, april-maj kada je bilo aktuelno uvođenje novih paketa. :D
insaneinthebrain

#47657 Re: BHTelecom All About

Post by insaneinthebrain »

zna li neko kako promijeniti kvalitet slike kanala na mojoj web tv. prije je bilo normalni kvalitet i HQ a za neke je i HD. sa kad su promijenili interfejs nigdje te opcije nema. sad kad pustim arene ili kad je utakmica na bht odmah pocne stopati :? :roll:
sabanss

#47658 Re: BHTelecom All About

Post by sabanss »

ing-ecc wrote: Nisu ni u prethodnoj ponudi bili neograniceni pozivi na nekim paketima. Ako pise 'neograniceni pozivi na fer osnovi' onda je jasno sta to podrazumjeva.
I inace su sva ova obavjestenja bila puno puno ranije, april-maj kada je bilo aktuelno uvođenje novih paketa. :D
Sta bude kad prekoracis? Mada je i ovo vise od sat vremena dnevno price na mobitel, puno, treba se paziti zracenja :D
ing-ecc

#47659 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

sabanss wrote: Sta bude kad prekoracis? Mada je i ovo vise od sat vremena dnevno price na mobitel, puno, treba se paziti zracenja :D
tzipiripi wrote:Danas mi stiže račun za Moju TV Full i gledam zavalili mi za pozive prema fiksnoj mreži BH Telecoma ukupno 8 marona. 2.78 za jedan broj i 5,30 drugi, i to slabi saobraćaj :-) Jedan je od majke a drugi punice. Posl'o reklamaciju naravno pa će da vidimo.
Bude to da se naplacuju minute. :-)
escobar__

#47660 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Ne bi bilo loše da, kad već postoji mogućnost zamjene mjesta kanalima i njihovo preimenovanje, omoguće i konfigurisanje kategorija kao i brisanje i kategorija i kanala s liste, a po želji korisnika.

Natrpano bezveznim kategorijama i radio kanalima, sve bih to glatko pobris'o.
tzipiripi

#47661 Re: BHTelecom All About

Post by tzipiripi »

ing-ecc wrote:
tzipiripi wrote:Samo da obavjestim one koji još ne znaju da u Moja TV više nema opcija "neograničeni razgovori prema fiksnim brojevima u BiH". Iako piše da ta opcija postoji pozivi su ograničeni na 1500 minuta mjesečno.ba
Nisu ni u prethodnoj ponudi bili neograniceni pozivi na nekim paketima. Ako pise 'neograniceni pozivi na fer osnovi' onda je jasno sta to podrazumjeva.
U prethodnih šest i pol godina je meni bio neograničen broj poziva, više nije. A šta oni napišu je živa smijurija. Čuj "neograničeni" razgovori s ograničenih 1500 minuta besplatnih. Mislim ... znači da možeš ti i 2500 minuta pričat. Niko ne brani, ali košta :lol:
sencobih

#47662 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

sabanss wrote:
ing-ecc wrote: Nisu ni u prethodnoj ponudi bili neograniceni pozivi na nekim paketima. Ako pise 'neograniceni pozivi na fer osnovi' onda je jasno sta to podrazumjeva.
Sta bude kad prekoracis? Mada je i ovo vise od sat vremena dnevno price na mobitel, puno, treba se paziti zracenja :D
Ne vazi za pozive na mobitel, vec na fiksne mreze u bih, a mobitel mozes u naj broj pa u pola jeftinije, ili u moj izbor pa dobijes hiljadu minuta
studiorum_tuzlaensis

#47663 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

tzipiripi wrote:
ing-ecc wrote:
U prethodnih šest i pol godina je meni bio neograničen broj poziva, više nije. A šta oni napišu je živa smijurija. Čuj "neograničeni" razgovori s ograničenih 1500 minuta besplatnih. Mislim ... znači da možeš ti i 2500 minuta pričat. Niko ne brani, ali košta :lol:
Pročitaj uvijek pažljivo ono što piše sitnim slovima pa nećeš ispast glupan. Vrijedi općenito u životu ne samo kod usluga telekoma.
jarobot

#47664 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

escobar__ wrote:Ne bi bilo loše da, kad već postoji mogućnost zamjene mjesta kanalima i njihovo preimenovanje, omoguće i konfigurisanje kategorija kao i brisanje i kategorija i kanala s liste, a po želji korisnika.

Natrpano bezveznim kategorijama i radio kanalima, sve bih to glatko pobris'o.
Pa pobogu imaš mogućnost u kategoriji omiljeni kanali ubaciti šta želiš i kakav raspored želiš sebi napraviti i prilagoditi.. :D
niho92

#47665 Re: BHTelecom All About

Post by niho92 »

Jel ovo i FTV pomalo prelazi na digitalu, sinoc sam primjetio da je bolja slika
jarobot

#47666 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

niho92 wrote:Jel ovo i FTV pomalo prelazi na digitalu, sinoc sam primjetio da je bolja slika
To od kiše jonizacija povišena pa slika bolja !! :D
Čuj pomalo . Produkcija se već odavno radi digitalno , samo prijenos je analogni po zdraku a SD u Internet i kablovskim operiterima ( znači digitalno ). :D
Radar71

#47667 Re: BHTelecom All About

Post by Radar71 »

moja tv multiscreen jel jos nekom lede arene u hd-u? :-?
joske

#47669 Re: BHTelecom All About

Post by joske »

Za postojeće rezidencijalne korisnike MojaTV usluge, koji imaju ovu uslugu na neodređeno vrijeme, bez ugovorenog obaveznog trajanja ugovornog odnosa, tj. korisnike kojima je istekao prethodno ugovoreni obavezni period korištenja usluge, ova akcijska ponuda će omogućiti izbor jednog od dva benefita, po želji:

besplatno korištenje TV usluge na jednom dodatnom TV aparatu/prijemniku (dodatni STB uređaj) u toku obaveznog trajanja ugovora od 24 mjeseca, ili
besplatno korištenje HBO paketa tokom prvih 12 mjeseci zaključenog ugovora.

Pravo na benefite akcijske ponude imaće svi postojeći Moja TV korisnici koji u toku trajanja ove promotivno-prodajne akcije podnesu zahtjev za korištenje MojaTV paketa sa obaveznim trajanjem ugovornog odnosa od 24 mjeseca.

:D :D :run: sto ne nije dve godine hbo sta je s ovom drugom godinom ugovora , zasto makar simbolicno ne podjele neku majicu kacket kao rodendanski poklon nesto kao znak lojanosti kao sto ima telemach a i na zapadu je vec u poratsu slucaj nagradivanja lojanosti samo kod BHT nema toga
jarobot

#47670 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

E lijepo ja u maju uze mojutv i nedobi ništa ni onu snimalicu pustili akciju kasnije, a evo ni sad ne mogu ni ovaj dodatni stb dobiti a ni HBO.
A ne mogu ni telefon kupiti na,rate ,a nisam mogao ni onaj tablet za marku dobiti.

Poslano sa mog HTC 10 koristeći Tapatalk
niho92

#47671 Re: BHTelecom All About

Post by niho92 »

jarobot wrote:
niho92 wrote:Jel ovo i FTV pomalo prelazi na digitalu, sinoc sam primjetio da je bolja slika
Čuj pomalo . Produkcija se već odavno radi digitalno , samo prijenos je analogni po zdraku a SD u Internet i kablovskim operiterima ( znači digitalno ). :D
Nije sinoc bilo kiše, a znao sam da je kod BHT digitala, a kod FTV nisam, i šta im vrijedi ako je produkcija u digitali kad gledaoci dobiju analogiju
Del_Boy1

#47672 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

niho92 wrote:
jarobot wrote:
Nije sinoc bilo kiše, a znao sam da je kod BHT digitala, a kod FTV nisam, i šta im vrijedi ako je produkcija u digitali kad gledaoci dobiju analogiju
Ima već 2-3 dana kako se slika na FTV popravila, i ja sam to primijetio, sad je to sasvim pristojno, pogotovo u odnosu na ono kakva je bila.
made_in_sarajevo

#47673 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

Mirza sad u kojoj fazi digitalizacije ce se moci 4g pustiti?

Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
crnivrag

#47674 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

made_in_sarajevo wrote:Mirza sad u kojoj fazi digitalizacije ce se moci 4g pustiti?

Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
Pošto 4G/LTE mreža koristi frekvencije koje trenutno zauzima analogni signal, LTE mreža će se moći pustiti nakon potpunog gašenja analognog signala.

Digitalna zemaljska televizija će krenuti testno sredinom septembra u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci, i signal će se emitirati 90 dana, međutim u tom periodu neće biti ugašen analogni signal.

Nije najavljeno da li će analogni signal biti potpuno ugašen nakon isteka tog perioda, međutim to je malo vjerovatno iz razloga što proces gašenja signala traje mjesecima po regijama, dok se građani dovoljno ne edukuju i ne nabave DVB-T prijemnike za prijem digitalnog signala.
Radar71

#47675 Re: BHTelecom All About

Post by Radar71 »

Radar71 wrote:moja tv multiscreen jel jos nekom lede arene u hd-u? :-?
:skoljka:
Locked