FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#47651 Re: FC Barcelona
Nisam gledao, naravno, ali stariji tvrde da je trio Kubala, Kocsis i Czibor bio najbolji u istoriji kluba. Tri Madjara koji su pravili haos. Dosli su u finale tada kupa sampiona i izgubili od Benfice u Bernu. Prokleta utakmica i jos prokletiji stadion za Madjare. Benfica je osvijila kup pobjedom od 3-2 a cetiri udarca Barse su zavrsili u stativama i precki. Posljednje finale sa cetvrtastim stativama. Od tada , pa do danas,okrugle. I da, na istom stadionu Madjarska "laka konjica" je izgubila finale od S.R. Njemacke. Kazu, mozda najbolji tim koji je ikada igrao fudbal

- AmiĐa_Idriz
#47652 Re: FC Barcelona
Jesu to igrači dobili dan odmora, šta li. Vidim Luisito skoknuo do Liverpool-a 
- NK33
#47653 Re: FC Barcelona
Da, dva dana odmora. Neymar malo do Brazila a Suki do raje u LiverpoolAmiĐa_Idriz wrote:Jesu to igrači dobili dan odmora, šta li. Vidim Luisito skoknuo do Liverpool-a
- Tito_i_Partija
#47654 Re: FC Barcelona
Najbolji trio u istoriji kluba = zijanili od Benfice u jedinom finalu u kojem su igrali?skenderija04 wrote:Nisam gledao, naravno, ali stariji tvrde da je trio Kubala, Kocsis i Czibor bio najbolji u istoriji kluba. Tri Madjara koji su pravili haos. Dosli su u finale tada kupa sampiona i izgubili od Benfice u Bernu. Prokleta utakmica i jos prokletiji stadion za Madjare. Benfica je osvijila kup pobjedom od 3-2 a cetiri udarca Barse su zavrsili u stativama i precki. Posljednje finale sa cetvrtastim stativama. Od tada , pa do danas,okrugle. I da, na istom stadionu Madjarska "laka konjica" je izgubila finale od S.R. Njemacke. Kazu, mozda najbolji tim koji je ikada igrao fudbal
Pa onda su samo po tome daleko gori od MSN-a, bez obaveze da idemo dublje.
-
sizifinho
#47655 Re: FC Barcelona
tako ti je @tito danas u nogometu...neka historijska nostalgija, u kojoj je vazda nesto u proslosti malo bolje.
- skenderija04
#47656 Re: FC Barcelona
Ne moramo. Samo sto je tada igrao samo sampion a Benfica nije bila bilo ko, samo aktuelni sampion evrope koji je eto, odbranio titulu. Igrao je i neki Eusebio, kazu da nije bio los.Tito_i_Partija wrote:Najbolji trio u istoriji kluba = zijanili od Benfice u jedinom finalu u kojem su igrali?skenderija04 wrote:Nisam gledao, naravno, ali stariji tvrde da je trio Kubala, Kocsis i Czibor bio najbolji u istoriji kluba. Tri Madjara koji su pravili haos. Dosli su u finale tada kupa sampiona i izgubili od Benfice u Bernu. Prokleta utakmica i jos prokletiji stadion za Madjare. Benfica je osvijila kup pobjedom od 3-2 a cetiri udarca Barse su zavrsili u stativama i precki. Posljednje finale sa cetvrtastim stativama. Od tada , pa do danas,okrugle. I da, na istom stadionu Madjarska "laka konjica" je izgubila finale od S.R. Njemacke. Kazu, mozda najbolji tim koji je ikada igrao fudbal![]()
Pa onda su samo po tome daleko gori od MSN-a, bez obaveze da idemo dublje.
-
LSD
#47657 Re: FC Barcelona
Skenderbeže, u katalonskim medijima pominju se neki puteri kao moguca pojacanja Barce na ljeto...Debmele (18) iz Rena i Christensen (19) iz M'Gladbacha
http://www.mundodeportivo.com/futbol/fc ... ntral.html
http://www.sport.es/es/noticias/barca/d ... na-4955343
Pominje su još neki mladići iz holandske lige.
Cini mi se da Enrique želi na ljeto dovesti mlađe igrace, tj. podmladiti tim.
- skenderija04
#47658 Re: FC Barcelona
Jako puno mladih se spominje. Mirise na kićenje novinara. Ja mislim da bi najvece pojačanje bio novi ugovor sa Neymarom i Busqetsom. Denis, Halilovic, Nolito i stoper. Za to ce biti paraLSD wrote:Skenderbeže, u katalonskim medijima pominju se neki puteri kao moguca pojacanja Barce na ljeto...Debmele (18) iz Rena i Christensen (19) iz M'Gladbacha
- Tito_i_Partija
#47659 Re: FC Barcelona
Ne kazem da je Benfica tada bila bilo ko, al' nostalgija ima tu cudnu osobinu da daje uvecanu vrijednost svemu, pa cak i ovome.skenderija04 wrote: Ne moramo. Samo sto je tada igrao samo sampion a Benfica nije bila bilo ko, samo aktuelni sampion evrope koji je eto, odbranio titulu. Igrao je i neki Eusebio, kazu da nije bio los.
A koliko god Eusebio dobar bio, sa Messijem vala ne moze u ni u istu recenicu.
-
Vertig0
#47660 Re: FC Barcelona
Ja procitah negdje kao da uprava ne racuna na usluge Halilovica ni naredne sezone. Ima li istine u ovome?skenderija04 wrote:Jako puno mladih se spominje. Mirise na kićenje novinara. Ja mislim da bi najvece pojačanje bio novi ugovor sa Neymarom i Busqetsom. Denis, Halilovic, Nolito i stoper. Za to ce biti paraLSD wrote:Skenderbeže, u katalonskim medijima pominju se neki puteri kao moguca pojacanja Barce na ljeto...Debmele (18) iz Rena i Christensen (19) iz M'Gladbacha
- skenderija04
#47661 Re: FC Barcelona
E jebi ga, nostalgija za 1961 godinom. Ko je sa foruma mogao gledati to finale i da mu je ostalo u sjećanjuTito_i_Partija wrote:Ne kazem da je Benfica tada bila bilo ko, al' nostalgija ima tu cudnu osobinu da daje uvecanu vrijednost svmu, pa cak i ovome.skenderija04 wrote: Ne moramo. Samo sto je tada igrao samo sampion a Benfica nije bila bilo ko, samo aktuelni sampion evrope koji je eto, odbranio titulu. Igrao je i neki Eusebio, kazu da nije bio los.
A koliko god Eusebio dobar bio, sa Messijem vala ne moze u ni u istu recenicu.
Ali treba znati i proslost kluba koji se prati. Vaznost Kubale je bitna za istoriju kluba. Zbog njega je i napravljen novi stadion i usput prodan Luis Suárez. I debi cibora i kocisa je bio pred 110.000 ljudi. Čovječe, to su temelji ovoga sto danas gledamo. Naravno da je Messi bolji,.I Cruyff je bio bolji.. Ali nije vaznost samo broj titula, prosjek golova i drugi podaci.
-
LSD
#47662 Re: FC Barcelona
Da, valjda žele iz Barce da ga pošalju na kaljenje još jednu godinu.Vertig0 wrote: Ja procitah negdje kao da uprava ne racuna na usluge Halilovica ni naredne sezone. Ima li istine u ovome?
Pominje se i povratak Denisa Suareza iz Villareala i svaša nešto.
Mene zanimaju izlazni transferi, koga ce se odreci, koga ce prodavati ovo ljeto.
- skenderija04
#47663 Re: FC Barcelona
Ko zna. Transfera ce biti u zavisnosti od prodaje. Bartra je isglena kandidat nº 1 . Prije par dana su valjda uhvatili menadzera Mathieua u nekim pregovorima sa Monacom. Ter Stegen tesko da ce pristati na ovu ulogu i sljedece godine... Polako, prvo da se zavrsi ova sezonaLSD wrote:Da, valjda žele iz Barce da ga pošalju na kaljenje još jednu godinu.Vertig0 wrote: Ja procitah negdje kao da uprava ne racuna na usluge Halilovica ni naredne sezone. Ima li istine u ovome?
Mene zanimaju izlazni transferi, koga ce se odreci, koga ce prodavati ovo ljeto.
- skenderija04
#47664 Re: FC Barcelona
Izgleda da je na konkursu za novi stadion pobijedio japanski biro Nikken Sekkei. NJije zvanicno
-
LSD
#47665 Re: FC Barcelona
Matija je svakako i doveden kao zakrpa, da odradi dvije sezone i dosta od njega....Bartra, šta reciskenderija04 wrote:Ko zna. Transfera ce biti u zavisnosti od prodaje. Bartra je isglena kandidat nº 1 . Prije par dana su valjda uhvatili menadzera Mathieua u nekim pregovorima sa Monacom. Ter Stegen tesko da ce pristati na ovu ulogu i sljedece godine... Polako, prvo da se zavrsi ova sezonaLSD wrote:Da, valjda žele iz Barce da ga pošalju na kaljenje još jednu godinu.Vertig0 wrote: Ja procitah negdje kao da uprava ne racuna na usluge Halilovica ni naredne sezone. Ima li istine u ovome?
Jedini problem bi bio eventualni odlazak Ter Stegena...ali relano, Bravo brani odlicno, ne može mu se ništa loše reci i to je taj problem oko golmana.
Mada sam ja u svakom slucaju za forsiranje njemca.
- skenderija04
#47666 Re: FC Barcelona
Ovi iz uprave ce gledati da namaknu pare. Osim za Lea Neymara Iniestu Busquetsa Suareza i Piquea svaka ponuda ce biti razmotrena.LSD wrote: Matija je svakako i doveden kao zakrpa, da odradi dvije sezone i dosta od njega....Bartra, šta recimomak se nije nametnuo kod Enriquea, mekan igrac.
Jedini problem bi bio eventualni odlazak Ter Stegena...ali relano, Bravo brani odlicno, ne može mu se ništa loše reci i to je taj problem oko golmana.
-
LSD
#47667 Re: FC Barcelona
Mislim da i Alba spada u tu skupinu "zašticenih" igraca, kojima je stavljen veto na prodajuskenderija04 wrote:Ovi iz uprave ce gledati da namaknu pare. Osim za Lea Neymara Iniestu Busquetsa Suareza i Piquea svaka ponuda ce biti razmotrena.LSD wrote: Matija je svakako i doveden kao zakrpa, da odradi dvije sezone i dosta od njega....Bartra, šta recimomak se nije nametnuo kod Enriquea, mekan igrac.
- skenderija04
#47668 Re: FC Barcelona
Tačno. Alba je u grupi zaštićenih
-
Crvena Tifoza
#47670 Re: FC Barcelona
Dobiše Japanci posao, a bio sam ubijeđen da će to Gensler klepiti. Svaka im čast. Lijepo će izgledati novi stadion.
-
Vertig0
#47671 Re: FC Barcelona
Koliko ce biti kapacitet novog?
Nasao sam 105 000
Nasao sam 105 000
- skenderija04
#47673 Re: FC Barcelona

I sada zvanicno.:
Sud oslobadja bilo kakve odgovornosti u slucaju" Neymar" klub, Bartu i Rosella. Samo mogu ponovo pokrenuti proces.
- HB_BHF
#47674 Re: FC Barcelona
A vjerovatno hoće pokrenuti novi proces?
- skenderija04
#47675 Re: FC Barcelona
Mogu pokusati, po zakonu imaju pravo.HB_BHF wrote:A vjerovatno hoće pokrenuti novi proces?