SDP

Leverage

#47601 Re: SDP

Post by Leverage »

Na Hadžikadića džaba bacaš glas, nisam fan Komšića ali razumijem ako neko glasa za njega, ima logike.

U Sarajevu SDP ili NS, a vam Sarajeva samo SDP, sve ostalo je bačen glas.
GandalfSivi

#47602 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

Nivelacija wrote:
Imam 2000 KM da lobiram a ti dangubis po cijeli dan za djabe po forumu :izet:
Dvije milje? Svaka cast majstore!!!
Control panel

#47603 Re: SDP

Post by Control panel »

KatarinaKosaca wrote:Logicno, Dodik iskoristio :mrgreen: moze Dodik jednostrano unijeti meni u drzavljanstvo entitet? Daj, ba.. uzivajte u sendvicima i dogmi...
E koji si ti jad. Kad nema argumenata ubacis smajli i opruziz nekog da je stranacki bot. Da sam bot imao bih duplo vise postova od tebe a ne pet puta manje. Ja nisam bolesnik niti frustrirana ko ti da visim po forumu i da jedva cekam da se nekome nesto nagovorim i da svakom loncu budem poklopac.
Ako vec dogmu pominjes. Da jesam ja sam titin pionir i time se ponosim. I nikada se necu mijenjati, za kilu kafe. Najgori ljudski soj su ljudi koji su crveni dres zamijenili nacionalnim.
Ne pripadam tvojoj generaciji kojoj nista nije sveto i na sve pljuju. I sva sreca da ne razmisljam ko ti i mislim i govorim da je SDP gori od SDA. To moze samo krajnje zloban covjek reci. Uzivaj u svom izboru, uzivaj u svojoj zloci i svojim frustracijama. Lazi i izmisljaj i dalje.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#47604 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Zanimljivo. 2 godine me nema na forumu, tvoj stranacki kolega sretan sto me nema, ti kazes da visim na forumu :mrgreen: ... usaglasite se barem. Necu ti odgovarati. Jer ne koristis cinjenicu nego dogmu. Dakle lazes da SDP nije krao asfalt i lazes da Lagumdzija nije dao Dodiku ustupak entitetskog drzavljanstva za svoje ministarsko mjesto i tim oslabio BIH drzavu. Statisticki ekonomski pokazatelji tih nesretnih godina postoje. Tako... uzivajte..
Control panel

#47605 Re: SDP

Post by Control panel »

KatarinaKosaca wrote:Zanimljivo. 2 godine me nema na forumu, tvoj stranacki kolega sretan sto me nema, ti kazes da visim na forumu :mrgreen: ... usaglasite se barem. Necu ti odgovarati. Jer ne koristis cinjenicu nego dogmu. Dakle lazes da SDP nije krao asfalt i lazes da Lagumdzija nije dao Dodiku ustupak entitetskog drzavljanstva za svoje ministarsko mjesto i tim oslabio BIH drzavu. Statisticki ekonomski pokazatelji tih nesretnih godina postoje. Tako... uzivajte..

Polako bona, nemoj od da ti sta bude od te zlobe.
Nije ti dugo trebalo da odgovoris. Vidi se ko visi po forumu. Postala si ovisnik.
zbiljovski

#47606 Re: SDP

Post by zbiljovski »

Leverage wrote:
zbiljovski wrote:Ono što smo pisali prije 2 godine, evo mjesec dana pred izbore postaje stvarnost. Kriminalnu SDA moze pobjediti samo SDP i niko drugi. Sve više građana pozdravlja takav scenario, kojeg su ublehaši i uhljebljeni iz SDA postali svjesni i zato će najviše udarati i napadati na SDP, želeči pri tome sve političke opcije i odgovornost za trenutno stanje u državi staviti u istu ravan! Ne treba nasjedati na takve stvari, neka botovi zarade koju markicu, jer nakon izbora im je kanta. U ovom trenutku, zbog izborne kampanjr je nepopularno pisati "nisam clan SDP-a, ali mislim da pobjedu protiv SDA treba graditi oko SDP-a", međutim ako neko prelista moje postove, gdje sam od simpatizera i glasača NS-a, definitivno odlučio da zbog infrastrukture, logistike i veče šanse - glasam za SDP!
SDP će imati 5-6 puta više glasova nego članova, tako da to i nije neko čudo ako neko nije član, a podržava SDP ili čak i agituje da se glasa a SDP.
Ne slažem se u potpunosti s tobom, pogotovo u prvom dijelu. SDP ima negdje oko 47 000 članova, što bi tvojom tezom po defoultu značilo
da će dobiti cca 250 - 300 000 glasova, što je u ovom trenutku nerealno! Šta će se dešavati do izbora, hoće li SDP nastaviti rast, to ćemo tek da vidimo. Pratim sve predizborne skupove i zasad djeluju najozbiljnije, logistički su najjači uz SDA i mislim da će na kraju uspjeti da pobjede SDA.
Leverage

#47607 Re: SDP

Post by Leverage »

To je realno i moguće. To se desilo 2010. godine.

Biće veliki rast u glasovima u RS-u i kantonima sa hrvatskom većinom, čak i u odnosu na 2010.
drug_profi

#47608 Re: SDP

Post by drug_profi »

U prilog SDP-u ide i uzasno stanje koje nam ostavlja "reformisticka " vlast. Ne moze se ni nabrojati sta su sve sjebali.
A generalno sjebani su nam zivoti dugorocno. Vjerovatno se jos nije rodila generacija koja ce ovdje vdjeti zelenu granu.

Toga su svi svjesni, tj. svi koji nemaju uhljebe u familiji.

E takvo stanje svijesti i revolta ide u korist najvise SDP-u, koji i pored svega slovi kao najozbiljnija stranka opozicije. Tako da je moguce pozitivno iznenadjenje, mada treba biti oprezan sa prognozama.
Leverage

#47609 Re: SDP

Post by Leverage »

drug_profi wrote:U prilog SDP-u ide i uzasno stanje koje nam ostavlja "reformisticka " vlast. Ne moze se ni nabrojati sta su sve sjebali.
A generalno sjebani su nam zivoti dugorocno. Vjerovatno se jos nije rodila generacija koja ce ovdje vdjeti zelenu granu.

Toga su svi svjesni, tj. svi koji nemaju uhljebe u familiji.

E takvo stanje svijesti i revolta ide u korist najvise SDP-u, koji i pored svega slovi kao najozbiljnija stranka opozicije. Tako da je moguce pozitivno iznenadjenje, mada treba biti oprezan sa prognozama.
Kad ljudi uđu u onu kabinu i kad krenu zaokružit' nekog marginalca ili neku marginalnu stranku, pred očima će im sjevnut' slika Novalića kako im govori da je minimalna plata od 420 maraka društveno opasna. Znajući da će im se taj isti Novalić kezit' u facu još 4 godine samo zato što im je glas otišao uzalud, vjerujem da će kod mnogih ruka na kraju završiti u pravougaoniku pored imena SDP-a. Vjerovatno će u raji pričati kako su glasali za tog nekog fensi kandidata ali bitno je ono što je na listiću.

SDP se vratio.
drug_profi

#47610 Re: SDP

Post by drug_profi »

Vjerujem također i da će SBB iznenaditi.
Indikativno je kod nas da ona stranka na koju se svi osipaju kad je pomenes, i za koju nikad ne bi glasali, nekim cudom pokupi dosta glasova.
Kao nacionalne stranke 1990.
Leverage

#47611 Re: SDP

Post by Leverage »

drug_profi wrote:Vjerujem također i da će SBB iznenaditi.
Indikativno je kod nas da ona stranka na koju se svi osipaju kad je pomenes, i za koju nikad ne bi glasali, nekim cudom pokupi dosta glasova.
Kao nacionalne stranke 1990.
Pa i mene bi bilo stid da kažem da glasam za SDA. Onako realno. Bolje slagat'.
cadburry

#47612 Re: SDP

Post by cadburry »

Jedna od najuspjesnijih ostavstine SDP-ove vladavine, pored podizanja namjenske industrije, je upravo izgradnja autoputa. Ni prije ni poslije njih se autoput nije gradio tom brzinom. A volio bih da cujem ko je iz SDP-a, kada, na kojoj dionici i kako krao asfalt. Ta laz i ubleha dolazi direktno iz SDA kuhinje.
Leverage

#47613 Re: SDP

Post by Leverage »

Zato SDA pri izgradnji autoputa provjereno nije ukrala ni lopatu.

U makadamu je snaga.
Bosanski_kralj

#47614 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

Teško je prognozirati ove izbore. Za USK je procjena da će za skupštinu kantona pobjedu odnijeti koalcija A-sda - POMAK.

E sad za SDP nisam siguran kako kvalitetan rezultat će ostvariti. Ogroman uspjeh bi im bio 6 skupštinskih mandata (od ukupno 30), ma da iskreno sumnjam da će to ostvariti.

Za državni parlament uspjeh bi bio jedan mandat, a za Federalni bi puna šaka brade bila dva mandata.

Nosioci lista za federalni i državni parlament su po mom ukusu i mislim da se radi o vrlo kvalitetnim ljudima. Radi se o Albinu Musliću i Enesu Eminiću.
KatarinaKosaca

#47615 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

cadburry wrote:Jedna od najuspjesnijih ostavstine SDP-ove vladavine, pored podizanja namjenske industrije, je upravo izgradnja autoputa. Ni prije ni poslije njih se autoput nije gradio tom brzinom. A volio bih da cujem ko je iz SDP-a, kada, na kojoj dionici i kako krao asfalt. Ta laz i ubleha dolazi direktno iz SDA kuhinje.
Nije ba. Iz Bakirivig kabineta. Sa centralom se samo ponekad cujem.
Control panel

#47616 Re: SDP

Post by Control panel »

KatarinaKosaca wrote:
cadburry wrote:Jedna od najuspjesnijih ostavstine SDP-ove vladavine, pored podizanja namjenske industrije, je upravo izgradnja autoputa. Ni prije ni poslije njih se autoput nije gradio tom brzinom. A volio bih da cujem ko je iz SDP-a, kada, na kojoj dionici i kako krao asfalt. Ta laz i ubleha dolazi direktno iz SDA kuhinje.
Eee katarina, tebi je zivot pravo ispunjen kad u 03:10 ujutro rjesavas svoj zivotni problem.
Montana1

#47617 Re: SDP

Post by Montana1 »

Da se razumijemo, ne pripadam nijednoj stranci. Znam samo za koga ću glasat za predsjedništvo. Međutim, da sam za SDP ne bih bio optimističan kao što su neki ovde.
SDP nije više isti nakon 2014. Narod je uvidio da izmedju njih i SDA nema razlike. Čak su u nekim stvarima bili i gori. SDP je imao priliku koju nije iskoristio. Uspjeh iz 2010. nikad više neće ponovit.
KatarinaKosaca

#47618 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Control panel wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Eee katarina, tebi je zivot pravo ispunjen kad u 03:10 ujutro rjesavas svoj zivotni problem.
Naravno. To je vremenska zona klijenta od kojeg placam racune jer mu radim prijevod... a ti to sve sa balkona vidis? :D
Novak20

#47619 Re: SDP

Post by Novak20 »

Na Bajrovićev poziv za povlačenje kandidature Denisa Bećirovića, oglasio se SDP.

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/923 ... i_sdp.html
Iako smo očekivali da će se i oni fokusirati na kritiku aktualne vlasti, nažalost, svjedoci smo kako se koalicija DF-GS ponovno obrušila na našeg kandidata Denisa Bećirovića i njegovu kandidaturu. Zato ih javno pitamo da li bi voljeli više da pobijedi SDA i Šefik Džaferović, nego Denis Bećirović i SDP ?

Svi se možemo sjetiti da je to već viđeno kad su učinili sve da sruše SDP-ove kandidate za načelnike i gradonačelnike. Ako je to tako, to je legitiman politički stav, ali onda javnost treba da zna kako se time svrstavaju i direktno rade za SDA.

Naš protivnik nisu građanske, već nacionalne stranke i stanje beznađa koje su stvorili.

Za početak bilo bi dobro da se javno izjasne bi li oni voljeli da Denis Bećirović pobijedi Šefika Džaferovića, kao što smo mi jasno rekli da želimo da Željko Komšić pobijedi Čovića.
Capsicum

#47620 Re: SDP

Post by Capsicum »

Voljeli bismo da bude Denis član predsjedništva. To što će biti posljednji, to je manje bitno. :thumbup:
Novak20

#47621 Re: SDP

Post by Novak20 »

Capsicum wrote:Voljeli bismo da bude Denis član predsjedništva. To što će biti posljednji, to je manje bitno. :thumbup:
Ako biste voljeli Denisa, što ga onda preko Bajrovića pozivate da odustane od kandidature za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda

Što ne pozovete Šefika i SDA da oni odustanu od kandidature. :D
Last edited by Novak20 on 16/09/2018 14:45, edited 1 time in total.
Leverage

#47622 Re: SDP

Post by Leverage »

Voljeli bismo da pobijedi ali nek odustane :lol:

Lijevo krilo SDA radi punom parom.
Capsicum

#47623 Re: SDP

Post by Capsicum »

Ne budite djeca :thumbup:

Bitnije je da opstane BiH nego da SDP-ov kandidat bude član predsjedništva. Ali svako ima svoje prioritete...
Leverage

#47624 Re: SDP

Post by Leverage »

Pa i nismo djeca da nas neko ubijedi u tu dječju priču da neće biti države ako Komšić ne bude zasjeo u fotelju.
General War

#47625 Re: SDP

Post by General War »

Leverage wrote:Voljeli bismo da pobijedi ali nek odustane :lol:

Lijevo krilo SDA radi punom parom.
HAHAHA :thumbup:

Zna se se ko je zaduzen i za "desno krilo" :D
Post Reply