Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
putokaz1
#47601 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Klix ima istu viziju u vezi SDP ko i ja .....Kljuc u Bravu...i autori klixa shvatili kuda vodi koalicija s SDA,koja se slucajno zove PDA,i HDZ om na TK,pa zakljucali forum prije sluzbenog brisanjacstranke,NS jedino opstaje u KS a na TK ih i nema jos od 16.11
-
Hakiz
#47602 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da li NS, neko iz NS-a, ima namjeru podnijeti krivične prijave zbog kršenja odluka Ustavnog suda, dakle Ustava, u vezi sa mjerama koje organ koji je od Ustavnog suda proglašen nenadležnim da mjere donosi i dalje donosi. Policijski sat itd.
Ili i NS ima pristup koji kaže "Ma, jeste, nije po Ustavu, ali trebaju mjere pa neka ih makar bile neustavne"
Ako je tako, ta priča da su svi isti ne zvuči tako nevjerovatno...
Ovo moje pitanje slobodno se može postaviti svim strankama četvorke.
Ako dozvoljavaju da kršenje Ustava prolazi bez ozbiljne borbe protv toga, šta uopšte očekivati što se tiče promjene političke paradigme?
Svaki dan moraju ne samo u medijima vršiti pritisak nego i formalno djelovati, podnositi krivične prijave protiv kršenja ustavnog poretka.
Ili i NS ima pristup koji kaže "Ma, jeste, nije po Ustavu, ali trebaju mjere pa neka ih makar bile neustavne"
Ako dozvoljavaju da kršenje Ustava prolazi bez ozbiljne borbe protv toga, šta uopšte očekivati što se tiče promjene političke paradigme?
Svaki dan moraju ne samo u medijima vršiti pritisak nego i formalno djelovati, podnositi krivične prijave protiv kršenja ustavnog poretka.
-
palermo
#47603 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa zar izborom vlade sarajevskog kantona nije prekrsen Ustav ??....Nije li malo deplasirano to pitanje ? A ako se vec krsi meni vise odgovara da se krsi u slucaju mjera.Hakiz wrote: ↑28/01/2021 15:33 Da li NS, neko iz NS-a, ima namjeru podnijeti krivične prijave zbog kršenja odluka Ustavnog suda, dakle Ustava, u vezi sa mjerama koje organ koji je od Ustavnog suda proglašen nenadležnim da mjere donosi i dalje donosi. Policijski sat itd.
-
aratet
#47604 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne kontam ti ovu logiku.
Ako se SDA slučajno zove PDA, ko je to njihov najveći rival koji se slučajno zove SDA?
-
Hakiz
#47605 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Onda ništa, nema Ustava.palermo wrote: ↑28/01/2021 15:46Pa zar izborom vlade sarajevskog kantona nije prekrsen Ustav ??....Nije li malo deplasirano to pitanje ? A ako se vec krsi meni vise odgovara da se krsi u slucaju mjera.Hakiz wrote: ↑28/01/2021 15:33 Da li NS, neko iz NS-a, ima namjeru podnijeti krivične prijave zbog kršenja odluka Ustavnog suda, dakle Ustava, u vezi sa mjerama koje organ koji je od Ustavnog suda proglašen nenadležnim da mjere donosi i dalje donosi. Policijski sat itd.
-
putokaz1
#47606 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Čiji rival
Politika PDA i SDA su jedno već dvadesetak godina,o kakvom rivalstvu pričamo
I jedni i drugi
1.Pljačkaju nas
2.Otimaju gdje stignu
3.Paru pare preko državnih jasli
4.Ucjenjuju poslom,paketićem
5.Kupuju izbore
6.Bave se nacionalizmom
7.Protive se vladavini prava
8.Usporavaju put u EU
9.Tjeraju nas iz BIH
10.Uvode politiku u sport
11.ITD
Sad odjednom :Dobro je Dr Sakić vodio Kliniku u Gračanici,Salibašić(Lukavac) vodi Nogometni Klub iz Lukavca do Lige Prvaka,Kukić ne pere pare preko Rudnika Banovići,Sad je i Husić (Tuzla) stekao legalno Milione poštenim radom,a Šiljo koji je je 2018 bio Nacionalni seljački diktator sad Heroj i Socijaldemokrata,Do juče se svi zezali s Elzinom rečenicom ''Obasjalo Sunce,Rodila Mevla Mirsada''-sad izgleda da je Mevla rodila najvećeg od Naših Naroda i Narodnosti....Branite ga Forumaši više nego TITA,Ko u KUKU dirne ko da je u SRCE dirno. Ko spomene organizovani kriminal odmah ga razapinjete ko Vučićevi Mediji one koji su protiv Vučića-Neznam u čemu su Protivnici Bakir i Kuko osim neke lične razmirice način oduzimanja od nas je isti.SDP nekad JEDAN jedini se uvjek borio protiv Kukića,Salibašić,Sakića,Šilja,Husića u SDA ili SBIH,to su NAM bili zajednički protivnici ,te nazadne politike su nam bile kao Titu Fašisti,ali eto sad ispada da volimo što nas KRADU,UCJENJUJU,PROVODE NEPOTIZAM,TJERAJU VANI....
Ja sam uvjek protiv KRIMINALA KORUPCIJE UCJENE NEPOTIZMA NACIONALIZMA MIJEŠANJA POLITIKE U SPORT UZIMANJA IZ ZDRAVSTVA i svega navedenog i nenavedenog i NEMOGU da shvatim da neko može sebe nazivati Crvenim,Lijevim,Liberalnim,Proevropskim,Normalnim i Braniti KUKIĆA i Njegove Marifetluke
Može ga Braniti Radončić ,kad su ISTI, ali ne i neko CRVENI ili Liberal
Ne ide nikako ,Naravno to će rezultati pokazati:Putokaz predviđa Nestanak NS na TK, i prepolovljeni SDP
-
aratet
#47607 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naravno da nisu jedno. Nekada jesu bili ali više ne. Dovoljno je gledati izjave SDA zvaničnika ovih dana kada Hodžina privatna vlada pada i jasno je zaključiti da tu više nema ljubavi.
Poštujem tvoje mišljenje. Ti si za to da se manjina ljevice skloni i da ve prepusti SDA kriminalnoj hobotnici kako bi ona što više jačala.
Ja se naravno ne slažem. Ja sam za to da se radi na razbijanju hobotnice. Što je dosta, dosta je.
Kuko je prošao, i Hodža će proći, SDA će iznjedravati nove vladare iz podzemlja. Imaju ih jako puno potencijalnih po TK. Tome se u kraj mora stati.
Poštujem tvoje mišljenje. Ti si za to da se manjina ljevice skloni i da ve prepusti SDA kriminalnoj hobotnici kako bi ona što više jačala.
Ja se naravno ne slažem. Ja sam za to da se radi na razbijanju hobotnice. Što je dosta, dosta je.
Kuko je prošao, i Hodža će proći, SDA će iznjedravati nove vladare iz podzemlja. Imaju ih jako puno potencijalnih po TK. Tome se u kraj mora stati.
-
putokaz1
#47608 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kriminalu se moze stat u kraj samo ako osudjeni kriminalci ko Kukic nisu na vlasti dok su na vlasti nema Napretka.Povratak PDA na vlast je ko gasenje pozara,zvanog SDA,benzinom
-
aratet
#47609 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sve se slažem ali ratni profiter i ratni dezerter Hodža nije rješenje. Treća opcija ne postoji.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
-
aratet
#47611 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne zezam.
Šta god ko pričao. Bilo je jasno prije izbora da će se stranke podijeliti u dva bloka.
Ko iole prati političku scenu znao je da se čeka samo da prođu izbori.
-
gubljenje_vremena
#47612 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Edin Forto o "pitanju svih pitanja" u dva izdanja:
EF opozicionar:
https://okanal.oslobodjenje.ba/okanal/v ... osao-20393
Citat: "steta je da jedna vlast opet i ja moram reci opet tretira ljude u privatnom sektoru i ljude u dzavnom sektoru kao dvije klase stanovnistva. ako ste na budzetu imate veca prava, ne smije vam se dirati plata, ne smije se ni pricati o smanjenju plate, a ako ste u privatnom sektoru i ostanete bez posla nemate nkakva prava.
EF premijer:
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/18 ... uzuje.html
Citat: Budžet KS je veliki jer imate 24.000 ljudi koji primaju plaću iz budžeta ili vezani su za budžet. To je jedan veliki bankomat. Plus imate još pet nivoa vlasti. Bankomat za plate, socijalna i boračka davanje, otplate kredita i ostane vam jedan dio taj za razvoj – 150 miliona je bilo zadnjih godina. Razvoj će trpiti. Nismo za to da se smanje plate. Nismo za smanjenje plata i morat ćemo ići u neko zaduženje, za razvoj. Vidjet ćemo koji su nam instrumenti na raspolaganju, postoje obveznice koje kanton može sam izdati.
EF opozicionar:
https://okanal.oslobodjenje.ba/okanal/v ... osao-20393
Citat: "steta je da jedna vlast opet i ja moram reci opet tretira ljude u privatnom sektoru i ljude u dzavnom sektoru kao dvije klase stanovnistva. ako ste na budzetu imate veca prava, ne smije vam se dirati plata, ne smije se ni pricati o smanjenju plate, a ako ste u privatnom sektoru i ostanete bez posla nemate nkakva prava.
EF premijer:
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/18 ... uzuje.html
Citat: Budžet KS je veliki jer imate 24.000 ljudi koji primaju plaću iz budžeta ili vezani su za budžet. To je jedan veliki bankomat. Plus imate još pet nivoa vlasti. Bankomat za plate, socijalna i boračka davanje, otplate kredita i ostane vam jedan dio taj za razvoj – 150 miliona je bilo zadnjih godina. Razvoj će trpiti. Nismo za to da se smanje plate. Nismo za smanjenje plata i morat ćemo ići u neko zaduženje, za razvoj. Vidjet ćemo koji su nam instrumenti na raspolaganju, postoje obveznice koje kanton može sam izdati.
-
putokaz1
#47613 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ali je Bolje rješenje,bar tako kažu u DF
''Mi smo bar u koaliciji s orginalom a vi s kopijom''
Opcija je bila Pobjeda 2022 ali te opcije više nema jer nema ni NS TK a i SDP je TK je samo u 3 Grada ,gdje još brane načelničke fotelje iz daleke 2000
- Leverage
#47614 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako DF kaže da je Hodža bolji onda nema razloga da sumnjamo 
- BHDragons
#47615 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Može li mi neko objasniti ovo pljuvanje po Irmi u komentarima na današnjem članku. Izjednačila ARBiH i HVO valjda, ja to nigdje u tekstu nisam pročitao. Još me i banovaše na portalu, ne znam ni sam zašto.
Kandidatkinja za načelnika, a komentari o ratu, u kojem je ona bila maloljetna i nema nikakve veze sa tim. Kakav smo mi bolestan narod...
Kandidatkinja za načelnika, a komentari o ratu, u kojem je ona bila maloljetna i nema nikakve veze sa tim. Kakav smo mi bolestan narod...
-
putokaz1
- Leverage
#47617 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vrlo smiješno, duhovit si k'o vreća cementa.
Ne znam kako da ti ovo bezbolno saopštim, ali Komšić je dva puta bio izabran na to mjesto kao kandidat SDP-a.
-
putokaz1
- Kikibombona
#47619 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nasa stranka u Mostaru ima win - win situaciju.
1. Da je izabrana Irma, bilo bi zaista odlicno. Velika poruka za sve u BiH i sire, da podijeljeni grad vodi liberalna stranka. Ta prica bi se daleko cula kao pozitivan primjer. Uz to, Irma ne bi stavljala potpise na kriminal i korupciju sto bi bilo vazno za gradjane Mostara.
2. Za NS bi bilo fatalno da se u Mostaru svrstala na stranu bosnjacke kriminalne stranke SDA. Time bi izgubili svaki legitimitet u buducnosti i razocarali glasace. To apsolutno ne moze biti opcija. Potezom da se NS distancira od SDA-HDZ spletkarenje stvara se pozicija za buducnost, a o tome cu nesto detaljnije pisati u narednim pasusima.
Dvije rijeci koje apsolutno ne podnosim, a koje su vazan dio naseg mentaliteta, su 'zauvar' i 'sicar'. Kroz te dvije rijeci se u dobroj mjeri oslikava nasa bijeda i gubitnicki mentalitet. Vise volimo uzeti sitnicu odmah nego se strpiti i uzeti prvu nagradu.
Podrskom za SDA sektu se nista ne bi dobilo. Mostar bi ostao grad u kojem se bez zajednicki podignute SDA-HDZ ruke ne moze nista uraditi. SDP-NS bi u tome bili nikakav faktor. Izgubili bi svaki kredibilitet da nastupaju kao opozicija. SDA i HDZ su napravili statut po svojoj mjeri i za NS je najbolje da ne ulazi u tu kanalizaciju. Kao opozicija mogu djelovati produktivno i Mostarcima ukazivati na kriminal i korupciju.
Odlukom da se ne podrzi bosnjacka kriminalna organizacija, da se BH blok ne svrsta na stranu jedne etno-mafije, stvoren je veliki zalog za buducnost. Vise niko nema osnova reci NS da je bosnjacka stranka.
To ce biti posebno vazno kada hrvatsku kriminalnu stranku HDZ budemo izbacivali sa entitetskog nivoa. Niko se nece moci buniti kada NS-SDP budu popunjavali hrvatske kvote kao multietnicke stranke. HDZ se sada raduje i mozda likuje, ali ce im ovo brzo izaci na nos.
Potrebno je gledati malo sire i dalje, imati plan za narednih 5-10 godina, a ne sitnosicarski razmisljati kako odmah ostvariti neku sitnu dobit.
1. Da je izabrana Irma, bilo bi zaista odlicno. Velika poruka za sve u BiH i sire, da podijeljeni grad vodi liberalna stranka. Ta prica bi se daleko cula kao pozitivan primjer. Uz to, Irma ne bi stavljala potpise na kriminal i korupciju sto bi bilo vazno za gradjane Mostara.
2. Za NS bi bilo fatalno da se u Mostaru svrstala na stranu bosnjacke kriminalne stranke SDA. Time bi izgubili svaki legitimitet u buducnosti i razocarali glasace. To apsolutno ne moze biti opcija. Potezom da se NS distancira od SDA-HDZ spletkarenje stvara se pozicija za buducnost, a o tome cu nesto detaljnije pisati u narednim pasusima.
Dvije rijeci koje apsolutno ne podnosim, a koje su vazan dio naseg mentaliteta, su 'zauvar' i 'sicar'. Kroz te dvije rijeci se u dobroj mjeri oslikava nasa bijeda i gubitnicki mentalitet. Vise volimo uzeti sitnicu odmah nego se strpiti i uzeti prvu nagradu.
Podrskom za SDA sektu se nista ne bi dobilo. Mostar bi ostao grad u kojem se bez zajednicki podignute SDA-HDZ ruke ne moze nista uraditi. SDP-NS bi u tome bili nikakav faktor. Izgubili bi svaki kredibilitet da nastupaju kao opozicija. SDA i HDZ su napravili statut po svojoj mjeri i za NS je najbolje da ne ulazi u tu kanalizaciju. Kao opozicija mogu djelovati produktivno i Mostarcima ukazivati na kriminal i korupciju.
Odlukom da se ne podrzi bosnjacka kriminalna organizacija, da se BH blok ne svrsta na stranu jedne etno-mafije, stvoren je veliki zalog za buducnost. Vise niko nema osnova reci NS da je bosnjacka stranka.
To ce biti posebno vazno kada hrvatsku kriminalnu stranku HDZ budemo izbacivali sa entitetskog nivoa. Niko se nece moci buniti kada NS-SDP budu popunjavali hrvatske kvote kao multietnicke stranke. HDZ se sada raduje i mozda likuje, ali ce im ovo brzo izaci na nos.
Potrebno je gledati malo sire i dalje, imati plan za narednih 5-10 godina, a ne sitnosicarski razmisljati kako odmah ostvariti neku sitnu dobit.
- bunk
#47620 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
NS je 100% bosnjacka stranka.
Kamo srece da se neki likovi tako gorljivo zalazu da se dobije koji glas od ostala dva konstitutivna naroda.
Smiju nam i vam se Reufe jer ste vic i to los..
Kamo srece da se neki likovi tako gorljivo zalazu da se dobije koji glas od ostala dva konstitutivna naroda.
Smiju nam i vam se Reufe jer ste vic i to los..
-
kluz franjo
#47621 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
SDA je 100% lopovska stranka.
Zato i imaju dobru podršku kod ostalih lopovskih stranaka.
I to nije vic. Nažalost.
Zato i imaju dobru podršku kod ostalih lopovskih stranaka.
I to nije vic. Nažalost.
- Billy The Pljuc
#47622 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mudro zboriš druže Kiki.Kikibombona wrote: ↑06/02/2021 17:54 Nasa stranka u Mostaru ima win - win situaciju.
-
Patton44
#47623 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jazuk da jedina skolovana za mjesto gradonacelnika, a uz to sa radnim iskustvom na rukovodecim funkcijama u stranci bude 
- Kikibombona
#47624 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
U Sarajevu zivi 24 000 Srba i Hrvata. Zivi 56 000 Ostalih.
To je ukupno 80 000 nebosnjaka.
Za koga su ti ljudi glasali?
Za SDA?
...
Sto se tice dijelova BiH sa vecinskim srpskim i hrvatskim stanovništvom, veoma je tesko napraviti proboj na tom prostoru u vremenu ekstremnog nacionalizma kojim se prikriva ekstremni kriminal.
Kako pridobiti nekog Srbina u Prnjavoru kada SDA naziva Pedju Kojovica, koji zeli unitarnu BiH, slavi ABiH i ide na mezar Aliji I., CETNIKOM, izdajnikom, petokolonasem, krmojedom, vlahom i sta ne. Nisi ti glup momak, jasno je tebi ovo, kristalno jasno, ali...
PS
I Vojina Mijatovica, koji osudjuje zlocine VRS, priznaje sve zlocine ukljucujuci genocid u Srebrenici, priznaje sve haske presude, SDA-ovci nazivaju najgorim imenima. I kakva je to poruka ostalim Srbima? Da se Vojin naguzi da ga izjebu svi SDA-ovci, da izjavi sve sto mu pod nos stave, on ce uvijek za njihA biti cetnik. Neki tako zaista osjecaju a neki radi po zadatku da prikriju kriminal i korupciju.
PSS
I Dragana Bursaca SDA portali poput FOX BH Magaza nazivaju CETNIKOM? Za SDA glasilo STAV Bursaca je cetnik. Za STAV je i Jovan Divjak cetnik. O cemu pricamo?
SDA svakom pokusaju SDP-a i NS-a da prodre u srpsko i hrvatsko biracko tijelo gurne ne klip vec eksploziv u tockove.
Last edited by Kikibombona on 06/02/2021 19:51, edited 1 time in total.
-
mousrcu
#47625 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tesko ce eliminirat hdz iz vlade, ali bar doc do pozicije da covic ne postavlja uvjete za formiranje vlade je dobro za pocetak. Cova je svjestan toga i zato pokusava progurat izborni zakon koji ce mu omogucit dugovjecno vegetiranje u politici. Prvi korak je odstranit karcinom zvani sda na sljedecim izborima, a onda pomalo pokusat pridobit hrvate na svoju stranu nekom normalnom retorikom, a ne nas etiketirat kao uzpovce i slicno i da placamo radi grijeha iz proslosti. Nama hrvatima je eu i zapad jedini izlaz, s jedne strane utjecaj rusije, s druge strane turske i ostalih kozojeba, bilo kakva politika koja ce nas povuci u eu bi bila za nas ogroman plus, sve ostalo bi nam znacilo katastrofu jer bi ostali odsjeceni od zapadne europe kojoj svjetonazorski pripadamo.Kikibombona wrote: ↑06/02/2021 17:54 Nasa stranka u Mostaru ima win - win situaciju.