FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

LSD

#47601 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

tufahija12345 wrote:Ma nije pointu dosadna Barcelona, jer da jeste ne bi uopce spominjo talijansku ligu đe je još uvijek katenačo posljednja faza evolucije fudbala, vec ne podnosi dominaciju u svijetu i divljenje, bas kao sto ne podnosi sto spanci generalno dominiraju. Dakle, nije mu dosadno nego mu je krivo, smeta mu to
:thumbup:

Ali koga boli q šta Point voli ili ne voli, šta mu se sviđa ili ne sviđa, šta podnosi ili ne podnosi, jeli mu krivo ili nije, kome kuka i kome se žali i slicna pitanja

Lik je definicija termina Attention Whore :-) mada mu se mora odati priznanje da je uspio rutinski istrolati temu i navuci raju na šuplju :thumbup: :mrgreen:

dajete mu i previše pažnje sa svojim replikama
Saian

#47602 Re: FC Barcelona

Post by Saian »

Bom' se neko u zadnje 3,4 stranice Point-ima izbori na vrh ignore-liste :D no ne bih spominjao imena.
Point.

#47603 Re: FC Barcelona

Post by Point. »

LSD samo potvrdjuje konstataciju da na ovoj temi vlada coporski mentalitet, pa se poslije ljutite sto ima takav epitet. Jednostavno ne podnosite nista negativno protiv Barce pa i spanskog fudbala generalno da se kaze, a i kad neko pokusa onda krene prica da su to gluposti i slicno. Pa i zadrti kriscanski republikanski redneck sa samog juga Luizijane ima vise razumjevanja u drugacije misljenje od vas. :wink:

Catalunya bosniacos per la independencia! :bih:
Point.

#47604 Re: FC Barcelona

Post by Point. »

Zivio drug Kim Jong Un! :-)
NK33

#47605 Re: FC Barcelona

Post by NK33 »

Point. wrote:LSD samo potvrdjuje konstataciju da na ovoj temi vlada coporski mentalitet, pa se poslije ljutite sto ima takav epitet. Jednostavno ne podnosite nista negativno protiv Barce pa i spanskog fudbala generalno da se kaze, a i kad neko pokusa onda krene prica da su to gluposti i slicno. Pa i zadrti kriscanski republikanski redneck sa samog juga Luizijane ima vise razumjevanja u drugacije misljenje od vas. :wink:

Catalunya bosniacos per la independencia! :bih:
A molim te objasni nam po cemu se to ti razlikujes od 'nas'? Samo zato sto si sam - nesto kao coporski mentalitet u tijelu vuka samotnjaka?
Branis svoj 'stav' (tesko da se moze tako nazvati al et da te malo pripazim :D) koji nema veze sa zdravom pameti, kao sto i mi branimo svako svoj stav koji je za razliku od tvog potkrijepljen cinjenicama.
Kako je to tvoje misljenje vrijednije od mog ili bilo cijeg na toj temi pa nas nazivas coporom a ti ne pripadas isto tako nekom svom coporu?

I nije mi jasno zasto dolazis na teme gdje vlada "coporski mentalitet" ako ti to vec smeta, sto ce samo potvrditi cinjenicu koju je LSD iznio a to je da si attention whore.
Point.

#47606 Re: FC Barcelona

Post by Point. »

Po stoti put, samo sam rekao da mi je La Liga dosadna i samim tim Barca, pa je nastala hajka copora i usporedjivanje liga, dominacija i slicne gluposti, koje ja nisam ni spominjao prvi. Da, ponavljam, meni je dosadno kad Real razbije Celtu 7-1 ili Valjekana 10-0, da dosadno mi je kad Barca svaku drugu dobije sa 4-0, 5-1. Tu ja ne vidim nikakvu draz fudbala niti takmicarsku neizvjesnost. Pa onda opet pocnu nebuloze kako Juve dominira, jeste, dominira ali Juve a niti jedna druga talijanska ekipa nema zagarantovano 4-0, recimo. I sta je sad tu lose sto sam napisao? Jebote koda sam vam mater dirno. Eto ti cinjenica. Cinjenica je i da spanski timovi dobro guraju u EL, ali opet to ne znaci da je Sevilla-Villarreal zanimljivija utakmica od Napoli-Fiorentina, ko sto vi smatrate golim faktom i cinjenicom.
p206

#47607 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Ovdje trebaju plavi šljemovi na hodniku.Jedni udaraju iz dnevne sobe,a drugi iz spavaće.
Hamuš: Sad će da bude ratovanje i kod nas.
Đasmin: Neeeće, nije upućen,sad će da dođu plavi šljemovi,ekonomka blokada...
NK33

#47608 Re: FC Barcelona

Post by NK33 »

Point. wrote:Po stoti put, samo sam rekao da mi je La Liga dosadna i samim tim Barca, pa je nastala hajka copora i usporedjivanje liga, dominacija i slicne gluposti, koje ja nisam ni spominjao prvi. Da, ponavljam, meni je dosadno kad Real razbije Celtu 7-1 ili Valjekana 10-0, da dosadno mi je kad Barca svaku drugu dobije sa 4-0, 5-1. Tu ja ne vidim nikakvu draz fudbala niti takmicarsku neizvjesnost. Pa onda opet pocnu nebuloze kako Juve dominira, jeste, dominira ali Juve a niti jedna druga talijanska ekipa nema zagarantovano 4-0, recimo. I sta je sad tu lose sto sam napisao? Jebote koda sam vam mater dirno. Eto ti cinjenica. Cinjenica je i da spanski timovi dobro guraju u EL, ali opet to ne znaci da je Sevilla-Villarreal zanimljivija utakmica od Napoli-Fiorentina, ko sto vi smatrate golim faktom i cinjenicom.
Da opet ponovim pitanje koje vjesto izbjegavas, kako je Roma - Fiorentina 4:1 zanimljiva? Ja vjerujem da si ugasio tv cim si vidio da su pala 2 gola na utakmici?
I ti dosao ovdje kukati na Barcinih 5:1 ko da su ti mater dirnuli a ne Rayo ;)
Ko da si zatvoren u nekoj sobi pa te neko prosiljava da uopste gledas stvari koje ti se ne svidjaju.
Romanista 101%

#47609 Re: FC Barcelona

Post by Romanista 101% »

Zanimljivije je jedno kolo u Italiji, nego svih 38 u Spaniji.
supercali

#47610 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

Nisu ni barvi zagarantovani 5:0 i sl
Jel ono celta ih razguli 4:1
A to sto zadnjih 30+ utakmica nisu izgubili i rasturaju po 5 razlike je samo dokaz da je to najbolji tim danasnjice a mozda i duzeg vremenskog perioda
To sto na megdan dodje real pa ih barca otrese 4:0 je dokaz moci
Isto tako ako ne i gore bi prolazili verone palerma fiorentine i sl da barca kojim slucajem u ovom sastavu i ovom filozofijom igra u italiji

Zar je tesko priznati dominaciju jedne barcel9ne u svjetskom fudbalu
Romanista 101%

#47611 Re: FC Barcelona

Post by Romanista 101% »

Nije rijec o Barci, vec o zanimljivosti cijele lige.

Ovi rezultati 5:1, 7:0, 10:1...nisu samo ove sezone. Ovo se ponavlja iz sezone u sezonu. Jednostavno tamo se vrti sve, ali bas sve samo oko Reala i Barcelone. Kakva je to onda liga? Smijurija, jednom rijeci. Jedini klub koji zasluzuje moju paznju i respect je Atletic Bilbao i kad ponekad pogledam spansku ligu obicno je neka utakmica ovog kluba. Ostali nisu vrijedni da se spomenu.
Point.

#47612 Re: FC Barcelona

Post by Point. »

NK33 wrote:
Point. wrote:Po stoti put, samo sam rekao da mi je La Liga dosadna i samim tim Barca, pa je nastala hajka copora i usporedjivanje liga, dominacija i slicne gluposti, koje ja nisam ni spominjao prvi. Da, ponavljam, meni je dosadno kad Real razbije Celtu 7-1 ili Valjekana 10-0, da dosadno mi je kad Barca svaku drugu dobije sa 4-0, 5-1. Tu ja ne vidim nikakvu draz fudbala niti takmicarsku neizvjesnost. Pa onda opet pocnu nebuloze kako Juve dominira, jeste, dominira ali Juve a niti jedna druga talijanska ekipa nema zagarantovano 4-0, recimo. I sta je sad tu lose sto sam napisao? Jebote koda sam vam mater dirno. Eto ti cinjenica. Cinjenica je i da spanski timovi dobro guraju u EL, ali opet to ne znaci da je Sevilla-Villarreal zanimljivija utakmica od Napoli-Fiorentina, ko sto vi smatrate golim faktom i cinjenicom.
Da opet ponovim pitanje koje vjesto izbjegavas, kako je Roma - Fiorentina 4:1 zanimljiva? Ja vjerujem da si ugasio tv cim si vidio da su pala 2 gola na utakmici?
I ti dosao ovdje kukati na Barcinih 5:1 ko da su ti mater dirnuli a ne Rayo ;)
Ko da si zatvoren u nekoj sobi pa te neko prosiljava da uopste gledas stvari koje ti se ne svidjaju.
Koliko cesto Roma pobijedi nekog 4-1 a koliko cesto Barca ili Real? Hvatas se za slamku spasa, znas to i sam.
NK33

#47613 Re: FC Barcelona

Post by NK33 »

Romanista 101% wrote:Jedini klub koji zasluzuje moju paznju i respect je Atletic Bilbao i kad ponekad pogledam spansku ligu obicno je neka utakmica ovog kluba. Ostali nisu vrijedni da se spomenu.
Potpuni ispravno misljenje i razmisljanje s kojim se slazem 110%. I meni je Bundesliga dosadna i ne gledam je nikako skoro, ali nisam attention whore ko Point pa da odem na temu Bayerna i spamam ljudima temu o tome kako Bundesliga ne valja ;)
NK33

#47614 Re: FC Barcelona

Post by NK33 »

Point. wrote: Koliko cesto Roma pobijedi nekog 4-1 a koliko cesto Barca ili Real? Hvatas se za slamku spasa, znas to i sam.
U pocetku si bio i zanimljiv jer sam mislio da si to svoje 'misljenje' na necemu i bazirao a ustvari samo sipas besmislicu za besmislicom.
Prosvijetli nas molim te koliko cesto Juve uopste izgubi u toj super zanimljivoj ligi, i koliko puta u zadnje vrijeme neko drugi osvoji titulu osim Juvea u toj super zanimljivoj i neizvjesnoj ligi? I ko ce ono ove godine osvojit - ah da opet Juve :lol:
sizifinho

#47615 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

romanista i point.

prvi je primjer iznosenja svog vlastitog misljenja
drugi je primjer nametanja svog vlastitog misljenja kao neceg objektivnog.
Point.

#47616 Re: FC Barcelona

Post by Point. »

NK33 wrote:
Point. wrote: Koliko cesto Roma pobijedi nekog 4-1 a koliko cesto Barca ili Real? Hvatas se za slamku spasa, znas to i sam.
U pocetku si bio i zanimljiv jer sam mislio da si to svoje 'misljenje' na necemu i bazirao a ustvari samo sipas besmislicu za besmislicom.
Prosvijetli nas molim te koliko cesto Juve uopste izgubi u toj super zanimljivoj ligi, i koliko puta u zadnje vrijeme neko drugi osvoji titulu osim Juvea u toj super zanimljivoj i neizvjesnoj ligi? I ko ce ono ove godine osvojit - ah da opet Juve :lol:
Sa tobom bas ne vrijedi diskutovati jer ne kontas poentu. Hajmo ponovo dakle....Ja kazem da mi je dosadna iz tog razloga sto je u ligi precesto fifa igrica rezultati tipa 7-1, 6-0 i slicno i to mi nije zanimljivo a ne iz razloga sto jedna je jedna ekipa preplacena na titulu. To ti tvrdis, ne ja.
sizifinho

#47617 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

garant nisi ni fife igrao cim spominjes rezultate 7-1
kao ceste.

Znaci ti ne pricas o Barci, vec o primeri?
Imas danas priliku prosiriti svoje ogranicene vidike, dosta utakmica u primeri koje su interesantne.
Mada ne vjerujem da ce tebi biti zanimljive, ko kad si zakucan u svoja cetiri zida, sa italijanskom ligom koja je ono lajk, tooooootalno zanimljiva
avetinja

#47618 Re: FC Barcelona

Post by avetinja »

Ljudima koji vole talijansku ligu ne leži nači igre koji se igra u Primeri. I sam takav. Tvrdim da je talijanska liga zanimljivija, ali ne toliko zbog visokih pobjeda Barcelone i Reala, već zbog toga što prvenstvo nema napetost. Ove sezone, u Italiji, Juventus je bio na 13. mjestu, pa se lagano penjao do vrha. Inter je imao sjajne rezultate, ali je pao. Sad se Napoli bori za titulu sa Juventusom. U Primeri nema te napetosti, već se zna ko će osvojiti prvenstvo, i rijetko se dešava da favoriti izgube. Jedino iznenađenje je što je Atletico ispred Reala. Liga se svela na dvoboj između dva čovjeka, Ronalda i Messija, kao i čitava fudbalska scena. Sad ima malih promjena jer su tu Suarez i Neymar, ali i dalje je prilično monotono. Uostalom, sve je stvar ukusa., neka svako prati šta želi.
tzipiripi

#47619 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

Point. wrote:Svaka vam cast sto gledate ovu, uz Ligue 1, najdosadniju ligu u Evropi.
Dođeš na temu Barce i lupiš ovo gore. I kad ti mi nacrtamo da je dominacija, odnosto izostanak neizvjesnosti u osvajanju titula u Serie A sasvim jednaka Primeri onda ovdje jednoumlje :lol:
Meni nikad nije na pamet palo da dođem na vašu temu i da lupam o korupciji Juvea i ostalih mafijoza. Ono zaboli me za tu ljigu. Nikad me nije interesovala, nit me interersuje zašto to neko voli. Ono ko voli nek izvoli...
Romanista 101% wrote:Nije rijec o Barci, vec o zanimljivosti cijele lige.

Ovi rezultati 5:1, 7:0, 10:1...nisu samo ove sezone. Ovo se ponavlja iz sezone u sezonu. Jednostavno tamo se vrti sve, ali bas sve samo oko Reala i Barcelone. Kakva je to onda liga? Smijurija, jednom rijeci. Jedini klub koji zasluzuje moju paznju i respect je Atletic Bilbao i kad ponekad pogledam spansku ligu obicno je neka utakmica ovog kluba. Ostali nisu vrijedni da se spomenu.
A ovo vama zanimljivo :lol: I ovo malo pa si još i namiještaju...
Image
4 godine tambura Juve a i ove će. Prije toga omakne se jednom Milanu, prije toga Inter tambura 4 godine, pa Juve ... Zanimljivo u ... :lol:

A to što Juve i ostali nisu sposobni zabijat golova koliko Barca i Real ne znači da su utakmice španske lige dosadne. Barem nama koji to volimo pogledat. Nikad talijani to nisu znali niti umjeli toliko zabijat, neće ni znat. To je do načina igranja. Nije ni do Barce ni i Reala.

Nađite vi izjave bilo kojeg igrača vrhunske svjetske klase, onih koji su znali igrat ovaj sport, pa pročitajte njihova mišljenja o igri Barce.
Više volim sekundu Barcine majstorije nego sve golove talijanske lige. Hebi ga, ono talijansko polufinale i finale CL 2003 mi je ostavilo trajne posljedice. :mrgreen:
groove

#47620 Re: FC Barcelona

Post by groove »

Romanista 101% wrote:Zanimljivije je jedno kolo u Italiji, nego svih 38 u Spaniji.
zanimljivija je jedna utakmica bundeslige nego svih 380 serije a 8-)
tzipiripi

#47621 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

avetinja wrote:Ljudima koji vole talijansku ligu ne leži nači igre koji se igra u Primeri. I sam takav. Tvrdim da je talijanska liga zanimljivija, ali ne toliko zbog visokih pobjeda Barcelone i Reala, već zbog toga što prvenstvo nema napetost. Ove sezone, u Italiji, Juventus je bio na 13. mjestu, pa se lagano penjao do vrha. Inter je imao sjajne rezultate, ali je pao. Sad se Napoli bori za titulu sa Juventusom. U Primeri nema te napetosti, već se zna ko će osvojiti prvenstvo, i rijetko se dešava da favoriti izgube. Jedino iznenađenje je što je Atletico ispred Reala. Liga se svela na dvoboj između dva čovjeka, Ronalda i Messija, kao i čitava fudbalska scena. Sad ima malih promjena jer su tu Suarez i Neymar, ali i dalje je prilično monotono. Uostalom, sve je stvar ukusa., neka svako prati šta želi.
:thumbup: To se mi kolega ovdje satrasmo nacrtat nekim. Neka gleda šta god ko hoće. Al' kad ti dođe neko pametovat da je ono što ja volim sranje a on što gleda dobro :-) I još ti tupi o jednoumlju, trebamo sad svi prihvatit što on bubne :lol:
tzipiripi

#47622 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

Uzbuđenje do ... :lol:
Sezona 2014/15 - Juve prvi s 87, Roma 70, 17 bodova razlike, dali 72 gola. Graške znoja do zadnjeg zvižduka sudije.
Sezona 2013/14 - Juve prvi s 102, Roma s 85, jope boba 17 razlike, dali 80. Neizvjesno do zadnje sekunde.
Sezona 2012/13 . Juve prvi s 87, Napoli 78, dali 71. Ultranapeto, samo 9 bodova.

Ove godine Juve loše otvorio sezonu i odmah kuku lele, frka ...
sizifinho

#47623 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

ali ljudi mili, manite se point.-a, zajedno s mnom
ignorišite ga, dosadit će mu pisat gluposti pa će otić neđe drugo. Eno na temi premiershipa piše da ništa nema bez italijana ( u smislu da su lisice tu gdje jesu zahvaljujući italijanu).
Toliko o njegovom poznavanju nogometa.

Nego, kakva su danas predviđanja?
Mislim, nema neizvjesnosti. Zna se ko će pobijediti :P
Point.

#47624 Re: FC Barcelona

Post by Point. »

tzipiripi wrote:
Point. wrote:Svaka vam cast sto gledate ovu, uz Ligue 1, najdosadniju ligu u Evropi.
Dođeš na temu Barce i lupiš ovo gore. I kad ti mi nacrtamo da je dominacija, odnosto izostanak neizvjesnosti u osvajanju titula u Serie A sasvim jednaka Primeri onda ovdje jednoumlje :lol:
A jebo te Tito vise pa ko ti spominje dominaciju? Vi je spominjete, jer vam je to jedini izgovor sto nema veze sa onim sto ja mislim a to je da primera nije zanimljiva jer su cesti rezultati 5-0, 6-1 i slicno nezanimljivi i da je liga pretvorena u individualnu bitku Messija i Ronalda. A to ti i @avetinja govori.

Al haj ti malo trubi o dominaciji.
ascari

#47625 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Sastav za danasnji dosadni mec: Bravo - Alves Pique Mascherano Alba - Rakitic Busquets Arda - Messi Suarez Munir

Neymar konacno na klupi.
Post Reply