BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
naseroric

#47576 Re: BHTelecom All About

Post by naseroric »

jedno pitanje uzeo sam tel u telekomu ostale su mi jos tri rate jos da li ja to odmah mogu isplatiti i da li cu morati platiti onaj popust sto sam dobio prvi kupovini aparata
Adi-g

#47577 Re: BHTelecom All About

Post by Adi-g »

naseroric wrote:jedno pitanje uzeo sam tel u telekomu ostale su mi jos tri rate jos da li ja to odmah mogu isplatiti i da li cu morati platiti onaj popust sto sam dobio prvi kupovini aparata
Platit ces posljednje 3 rate bez popusta. Vidi koliko je kostao telefon koji si uzeo pa skontaj da li ti se isplati
kakaljin

#47578 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Napokon da je dosla veca ponuda televizora

https://www.bhtelecom.ba/tv-list.html

Sada jos da se pocnu ubacivati dodatni kanali i da bude sve na svom mjestu.
made_in_sarajevo

#47579 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

jesu vala sa tv kanalima nidje veze. nabacali zenica, visoko, kakanj, pa oni sto zive tamo ne gledaju to. slabo HD kanala, ono sto naplacuju dodatno je smijesno, hayat i bht mi dodatno naplacuje :roll: . ma ne moze telekom 2 dobra sastaviti nikako, vazda nesto mora kasniti. nije ni telemach nesto pretjerano bolji sa ponudom ali jesu bolji od telekoma. gdje su ti filmski jaci kanali, dokumentarci neki, nesto, vidim negdje telemach i history 2 uveo ili ce uvesti, pickbox stancaju uveliko kroz pakete, akcije nude 24 mjeseca dzaba,a telekom se pinkova nafato i eto. pinkovi jesu dobri kad bas nista na tv-u nema pa se nadje neka repriza reprize filma,a ostalo nista :mrgreen: . nema foxova HD, history HD, national geography HD... dobri nas stari HS, imao bruku kanala, kanala sto sam ja pratio stalno ili povremeno jedno 20 i sve u sklopu paketa, sad ovi sto upalim TV naplate 1KM :mrgreen:
kakaljin

#47580 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

made_in_sarajevo wrote:jesu vala sa tv kanalima nidje veze. nabacali zenica, visoko, kakanj, pa oni sto zive tamo ne gledaju to. slabo HD kanala, ono sto naplacuju dodatno je smijesno, hayat i bht mi dodatno naplacuje :roll: . ma ne moze telekom 2 dobra sastaviti nikako, vazda nesto mora kasniti. nije ni telemach nesto pretjerano bolji sa ponudom ali jesu bolji od telekoma. gdje su ti filmski jaci kanali, dokumentarci neki, nesto, vidim negdje telemach i history 2 uveo ili ce uvesti, pickbox stancaju uveliko kroz pakete, akcije nude 24 mjeseca dzaba,a telekom se pinkova nafato i eto. pinkovi jesu dobri kad bas nista na tv-u nema pa se nadje neka repriza reprize filma,a ostalo nista :mrgreen: . nema foxova HD, history HD, national geography HD... dobri nas stari HS, imao bruku kanala, kanala sto sam ja pratio stalno ili povremeno jedno 20 i sve u sklopu paketa, sad ovi sto upalim TV naplate 1KM :mrgreen:
Vjerovatno je tako jer za HD kanale treba protok dobar, a ako imas tehnicku mogucnost, korisnik svakako uzme HD kanale, jer se mora zahtjev napraviti, a jos sada su HD kanale stavili u ove pakete tako da imas ih svakako.

Naravno da bi bilo bolje makar BHRT i HAYAT da budu u osnovnom, ali vjerovatno korisnici nemaju TM da bi imali mogucnost da gledaju, jer primjer je kod mene na drugoj adresi gdje sam uveo Moja tv phone paket, ali ne mogu HD kanale jer nemam TM da ih imam, dok ostalo sve radi kako treba.

Slazem se da trebaju povecati broj HD kanala makar za pocetak ove koji vec imaju u ponudi koji imaju HD verziju.

Nadam se da ce i to uskoro poceti ubacivati u ponudu.
joske

#47581 Re: BHTelecom All About

Post by joske »

kakaljin wrote:
made_in_sarajevo wrote:jesu vala sa tv kanalima nidje veze. nabacali zenica, visoko, kakanj, pa oni sto zive tamo ne gledaju to. slabo HD kanala, ono sto naplacuju dodatno je smijesno, hayat i bht mi dodatno naplacuje :roll: . ma ne moze telekom 2 dobra sastaviti nikako, vazda nesto mora kasniti. nije ni telemach nesto pretjerano bolji sa ponudom ali jesu bolji od telekoma. gdje su ti filmski jaci kanali, dokumentarci neki, nesto, vidim negdje telemach i history 2 uveo ili ce uvesti, pickbox stancaju uveliko kroz pakete, akcije nude 24 mjeseca dzaba,a telekom se pinkova nafato i eto. pinkovi jesu dobri kad bas nista na tv-u nema pa se nadje neka repriza reprize filma,a ostalo nista :mrgreen: . nema foxova HD, history HD, national geography HD... dobri nas stari HS, imao bruku kanala, kanala sto sam ja pratio stalno ili povremeno jedno 20 i sve u sklopu paketa, sad ovi sto upalim TV naplate 1KM :mrgreen:
Vjerovatno je tako jer za HD kanale treba protok dobar, a ako imas tehnicku mogucnost, korisnik svakako uzme HD kanale, jer se mora zahtjev napraviti, a jos sada su HD kanale stavili u ove pakete tako da imas ih svakako.

Naravno da bi bilo bolje makar BHRT i HAYAT da budu u osnovnom, ali vjerovatno korisnici nemaju TM da bi imali mogucnost da gledaju, jer primjer je kod mene na drugoj adresi gdje sam uveo Moja tv phone paket, ali ne mogu HD kanale jer nemam TM da ih imam, dok ostalo sve radi kako treba.

Slazem se da trebaju povecati broj HD kanala makar za pocetak ove koji vec imaju u ponudi koji imaju HD verziju.

Nadam se da ce i to uskoro poceti ubacivati u ponudu.
dzaba hd kad nemaju svi tu mogucnost gldanja neka prvo naprave optiku svakome korisniku neka ubace par dobri kanala zasto nema kod moja tv History 2, Viasat Nature, AMC, ABC, LIFE TIME,FX SYFY to su pravi kanali sta bi sa sportklubom pojela maca ili sta vec idemo prvi dajemo vise :D :-D :bih: :-D
irac300

#47582 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Za SportKlub i vrapci na grani više znaju, nema potrebe BH Telecom kriviti. Ali za paket Viasat kanala, i History 2 se slažem. O HD-u i ne razmišljam.
made_in_sarajevo

#47583 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

znam da HD ne moze svako imati. koliko god se iz telekoma opirali sa pricom jebo HD, sta ce ti HD, sta ce ti 20,50,100mbita internet i slicno nece biti napretka u ovom pogledu. ja sam misljenja i ako nije u nadleznosti telekoma ali opet da se to odradi, nove instalacije i ostala zajebancija. jebiga kad je mogao nekad HS, sad telemach doci i razvuci nove kablove nek onda i telekom pici po ovim starim zgradama.

prica koja otvara pandorinu kutiju tipa sta ce telemach, bandera firma i slicno, samo sto nas korisnike to plaho na kraju krajeva i ne zanima ali eto moramo se zaliti malo :mrgreen:
jarobot

#47584 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

irac300 wrote:Za SportKlub i vrapci na grani više znaju, nema potrebe BH Telecom kriviti. Ali za paket Viasat kanala, i History 2 se slažem. O HD-u i ne razmišljam.
History 2 je ustvari repriza sa History . Slažem se da treba ubaciti Viasat explorer i history i od filmskih ScFy i AXN

Poslano sa mog 6045K koristeći Tapatalk
drug_profi

#47585 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

jarobot wrote:
irac300 wrote:Za SportKlub i vrapci na grani više znaju, nema potrebe BH Telecom kriviti. Ali za paket Viasat kanala, i History 2 se slažem. O HD-u i ne razmišljam.
History 2 je ustvari repriza sa History . Slažem se da treba ubaciti Viasat explorer i history i od filmskih ScFy i AXN

H2 nije repriza H.
H2 nudi pravi dokumentarni i naučno popularni program, dok na H ide standardni format reality show emisija tipa lovci na kofere i sl.
irac300

#47586 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

drugi profil wrote:
jarobot wrote:

H2 nije repriza H.
H2 nudi pravi dokumentarni i naučno popularni program, dok na H ide standardni format reality show emisija tipa lovci na kofere i sl.
Upravo tako. Gledam History 2 preko IPTV liste na android boxu, i puno je bolji od originala. Juče sam baš odgledao odličan dokumentarac o usponu trećeg rajha. Onaj History i ne gledam, sa historijom ima veze jedino naziv kanala.
joske

#47587 Re: BHTelecom All About

Post by joske »

made_in_sarajevo wrote:znam da HD ne moze svako imati. koliko god se iz telekoma opirali sa pricom jebo HD, sta ce ti HD, sta ce ti 20,50,100mbita internet i slicno nece biti napretka u ovom pogledu. ja sam misljenja i ako nije u nadleznosti telekoma ali opet da se to odradi, nove instalacije i ostala zajebancija. jebiga kad je mogao nekad HS, sad telemach doci i razvuci nove kablove nek onda i telekom pici po ovim starim zgradama.

prica koja otvara pandorinu kutiju tipa sta ce telemach, bandera firma i slicno, samo sto nas korisnike to plaho na kraju krajeva i ne zanima ali eto moramo se zaliti malo :mrgreen:
pusti 20mbs jedva i 5 mbs Izguraju :-D ide treba ulagati u infrastrukturu ali nije samo Sarajevo nego i druge gradove ljepe nase :bih: mene cudi kako telemach preko kabla dogura do 200MBS a TELEKOM nista jel ima ko da ima ovaj paket 100MBS od telekoma :roll:
joske

#47588 Re: BHTelecom All About

Post by joske »

History 2 je zakon dokumentarci i ostala cuda Nije los ni Crime &investigation steta sto ga nema u ponudi mada bi mogao telekom ponovo da ga ubaci u ponudu :-D sto ne bi napravili neku anketu ovdje koje kanale bi zeljeli po izboru korisnika moja tv bez ovi lokalni :D
kakaljin

#47589 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

joske wrote:
made_in_sarajevo wrote:znam da HD ne moze svako imati. koliko god se iz telekoma opirali sa pricom jebo HD, sta ce ti HD, sta ce ti 20,50,100mbita internet i slicno nece biti napretka u ovom pogledu. ja sam misljenja i ako nije u nadleznosti telekoma ali opet da se to odradi, nove instalacije i ostala zajebancija. jebiga kad je mogao nekad HS, sad telemach doci i razvuci nove kablove nek onda i telekom pici po ovim starim zgradama.

pusti 20mbs jedva i 5 mbs Izguraju :-D ide treba ulagati u infrastrukturu ali nije samo Sarajevo nego i druge gradove ljepe nase :bih: mene cudi kako telemach preko kabla dogura do 200MBS a TELEKOM nista jel ima ko da ima ovaj paket 100MBS od telekoma :roll:
Kod mene je taj paket interneta 100 i radi perfektno sve :-D
joske

#47590 Re: BHTelecom All About

Post by joske »

kakaljin wrote:
joske wrote:

fakat si sretnik jel to blizu centrale pa ti ide na vdsl ili kod tebe onda :brmbrm:
AFEni

#47591 Re: BHTelecom All About

Post by AFEni »

Ima li telefona u telecomu,nedavno nista nije bilo,mrsko mi ici opet,kada sam onda zvala 1444 nista mi nije znala reci
kakaljin

#47592 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

joske wrote:
kakaljin wrote:
joske wrote:pusti 20mbs jedva i 5 mbs Izguraju :-D ide treba ulagati u infrastrukturu ali nije samo Sarajevo nego i druge gradove ljepe nase :bih: mene cudi kako telemach preko kabla dogura do 200MBS a TELEKOM nista jel ima ko da ima ovaj paket 100MBS od telekoma :roll:
fakat si sretnik jel to blizu centrale pa ti ide na vdsl ili kod tebe onda :brmbrm:
Optika je kod mene dosla direktno u stan :-D :-D :-D :-D :-D
kakaljin

#47593 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Laki Je Nervozan wrote:
kakaljin wrote:
Optika je kod mene dosla direktno u stan :-D :-D :-D :-D :-D
de optičar uslikaj nam brzinu i postavi
Nisam ja od onih da postavljam da se hvalim kolika mi je brzina.

Vecina ovdje mi vjeruje jer nepisem gluposti po forumu
joske

#47594 Re: BHTelecom All About

Post by joske »

@kakaljin

novogradnja ili :-D :-D :-D ja cu s e jos nacekat optike :roll: :run:
joske

#47595 Re: BHTelecom All About

Post by joske »

Laki Je Nervozan wrote:
kakaljin wrote:

evo da ja podjelim s tobom, nemoj se ljutit

Image
jel to preko vpn servera :razz: :lol:
kakaljin

#47596 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

joske wrote:@kakaljin

novogradnja ili :-D :-D :-D ja cu s e jos nacekat optike :roll: :run:
Novogradnja iz '85 :-D :-D

Proveli su prije skoro 2 godine optiku kroz naselje
kakaljin

#47597 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Laki Je Nervozan wrote:
kakaljin wrote:

evo da ja podjelim s tobom, nemoj se ljutit

Image
Radi ovakvih ne postavljam speed test
nmiro

#47598 Re: BHTelecom All About

Post by nmiro »

Dali ce uskoro doci do povecanja brzina na internetu jer koliko vidim brzine kod drugih operatora su mnogo vece . Ovaj paket 10/0,512 koji imam vec je 5 godina i cijena od 30 KM je pretjerana . U drugom stanu sam za 44 km uveo telemah i dobio brzinu 80/4 i digitalni paket TV sa 160 kanala. Mislim da bi bilo vrijeme da i telekom nesto pocne radati na poboljsanju interneta.
Interesuje me dali kao korisnik BHtelekoma(internet,telefon i mobitel) mogu pratiti moju Web televiziju u inostranstvu .
Bavarac94

#47599 Re: BHTelecom All About

Post by Bavarac94 »

nmiro wrote: Interesuje me dali kao korisnik BHtelekoma(internet,telefon i mobitel) mogu pratiti moju Web televiziju u inostranstvu .
Ne mogu.
kakaljin

#47600 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Bavarac94 wrote:
nmiro wrote: Interesuje me dali kao korisnik BHtelekoma(internet,telefon i mobitel) mogu pratiti moju Web televiziju u inostranstvu .
Ne mogu.
Moze samo BHT Premijer ligu u fudbalu

https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M524bc4212e5.html

Iako bi bilo dobro da svi operateri mogu da se gledaju na uredjaju korisnika bez obzira na lokaciju, ali to sprecavaju autorska prava za regiju koju su dobili.
Locked