FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

sizifinho

#47576 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

Point. wrote:
sizifinho wrote:ma point samo buba ba šta vam je ljudi
i vi se lovite na te njegove bubotine ko muhe na voće

manite ga se, spama temu, bolje da mi međusobno raspravljamo o stvarima. Glava me boli od likova kao što je on,
Ti ako ne mozes da trpis drugacije misljenje i nazivas to spamanje, slobodno napravi svoj forum. Mozes ga recimo nazvati The Holly Forum Of Holly Barca i staviti na sjevernokorejski domen, da se bezveze ne zamaras drugacijim misljenjem. Moze li tako?
ja volim rasprave
uživam u njima

ali kad se ne pišu gluposti
što se ne može reći u ovom slučaju
Point.

#47577 Re: FC Barcelona

Post by Point. »

Znaci glupost je ako ja tvrdim da ce 8 od 10 Barcinih utakmica zavrsiti sa 3-0 vec nakon poluvremena sto se za Juve ne moze reci, iako su dominantni?
NK33

#47578 Re: FC Barcelona

Post by NK33 »

Point. wrote:Znaci glupost je ako ja tvrdim da ce 8 od 10 Barcinih utakmica zavrsiti sa 3-0 vec nakon poluvremena sto se za Juve ne moze reci, iako su dominantni?
Znaci tebi je liga dosadna zato sto u njoj igra najbolji svjetski klub koji bi u bilo kojoj ligi isto harao kao i u Primeri? Jako cudno razmisljaje moram priznati, doduse mozda i ne tako cudno za nekog kome je najzanimljivija Seria A.
sizifinho

#47579 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

Point. wrote:Znaci glupost je ako ja tvrdim da ce 8 od 10 Barcinih utakmica zavrsiti sa 3-0 vec nakon poluvremena sto se za Juve ne moze reci, iako su dominantni?
pa jeste to glupost

naravno da je glupost. Šta hoćeš da ti kažem? Barcine utakmice ne završavaju 3-0 8 od 10 puta zato što su druge ekipe LOŠE, već zato što je Barca jednostavno dominantna.
A opet, vjerujem da vam je Barca trn u oku.
tufahija12345

#47580 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

pointe kad neko kaže da je nebo zeleno to ne znači da on ima mišljenje (što ti ovdje tvrdiš) nego da je čorav. eto toliko :D

ljudi su te ubili uporedbom statistika obje lige. nema se tu šta više reći.
Point.

#47581 Re: FC Barcelona

Post by Point. »

NK33 wrote:
Znaci tebi je liga dosadna zato sto u njoj igra najbolji svjetski klub koji bi u bilo kojoj ligi isto harao kao i u Primeri? Jako cudno razmisljaje moram priznati, doduse mozda i ne tako cudno za nekog kome je najzanimljivija Seria A.
Da. Dosadno je kad gledas jednu ekipu koji igra jedan specifican fudbal i ne zna drugacije. Jesi li pogledo jednu utakmicu Barce, gledo si ih sve. Znas sta ces dobiti, jedino uzbudjenje je ko ce od MSN trojca zabiti prvi gol. Neka hvala. Upravo zbog te dominantnosti je dosadno. Mislim, navijaj za Deportivo recimo, pa bih te pitao je li zanimljivo ili ne.
tufahija12345 wrote:pointe kad neko kaže da je nebo zeleno to ne znači da on ima mišljenje (što ti ovdje tvrdiš) nego da je čorav. eto toliko :D

ljudi su te ubili uporedbom statistika obje lige. nema se tu šta više reći.
Ne citas uopste. Ja nikad nisam ni poceo usporedjivati lige, to su tvoji poceli. Moja poenta nije koja je liga jaca, nego da je La Liga meni smor, jer se vec nakon prvog poluvremena zna pobjednik, posebno ako igraju Real ili Barca.
NK33

#47582 Re: FC Barcelona

Post by NK33 »

Point. wrote: Da. Dosadno je kad gledas jednu ekipu koji igra jedan specifican fudbal i ne zna drugacije. Jesi li pogledo jednu utakmicu Barce, gledo si ih sve. Znas sta ces dobiti, jedino uzbudjenje je ko ce od MSN trojca zabiti prvi gol. Neka hvala. Upravo zbog te dominantnosti je dosadno. Mislim, navijaj za Deportivo recimo, pa bih te pitao je li zanimljivo ili ne.
:lol:
Jako zanimljiv nacin razmisljanja moram priznati. Isto da kazes vidi onog Djokovica levata, djaba mu sto osvoji sve zivo kad igra samo jedan stil tenisa i ne zna drugacije :lol:

Kao da druge ekipe imaju 10 razlicitih nacina igranja, zanimljivo nema sta.
tzipiripi

#47583 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

NK33 wrote:
Point. wrote: Da. Dosadno je kad gledas jednu ekipu koji igra jedan specifican fudbal i ne zna drugacije. Jesi li pogledo jednu utakmicu Barce, gledo si ih sve. Znas sta ces dobiti, jedino uzbudjenje je ko ce od MSN trojca zabiti prvi gol. Neka hvala. Upravo zbog te dominantnosti je dosadno. Mislim, navijaj za Deportivo recimo, pa bih te pitao je li zanimljivo ili ne.
Jako zanimljiv nacin razmisljanja moram priznati. Isto da kazes vidi onog Djokovica levata, djaba mu sto osvoji sve zivo kad igra samo jedan stil tenisa i ne zna drugacije :lol:

Zaključak tipa da je fudbal igra u kojoj 22 tipa gonjaju loptu po meraji i pokušavaju je ugurat preko crte između dvije bandere :mrgreen:
E hebi ga, ovo prvi put čujem. Da ako pogledaš jednu utakmicu Barce pogled'o si ih sve :D
Point.

#47584 Re: FC Barcelona

Post by Point. »

tzipiripi wrote:
NK33 wrote:

Zaključak tipa da je fudbal igra u kojoj 22 tipa gonjaju loptu po meraji i pokušavaju je ugurat preko crte između dvije bandere :mrgreen:
E hebi ga, ovo prvi put čujem. Da ako pogledaš jednu utakmicu Barce pogled'o si ih sve :D
Inace cesto vidimo Barcelonu kako igra na kontru :-)
Mene ne interesuju titule inace bih i ja navijao za Barcu, meni je bitno da je tu neizvjesnost pred i za vrijeme utakmice, da se unaprijed ne zna pobjednik. To sa Barcelonom ne mozes dobiti.
Last edited by Point. on 05/03/2016 11:34, edited 1 time in total.
tufahija12345

#47585 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

Vidi pointe, fin si covjek ali...to sto ti govoris vazi u spaniji samo za barcelonu, nikako za Real i za nikoga drugog. ALI TO STO GOVORIS ZA BARCELONU VAZI ISTO I ZA JUVENTUS. IMALI SU NIZ OD 14 ili 15 POBJEDA U NIZU DO NEDAVNOG REMIJA. TO BARCELONA NIJE USPJELA. ZNACI TO STO TI GOVORIS VAZI VISE ZA ITALIJANSKU LIGU NEGO ZA SPANSKU.
Point.

#47586 Re: FC Barcelona

Post by Point. »

Ja govorim da Juve nikad ne pobjedjuje sa 5-1 na strani ili 4-0, 7-0 itd kao Barca. Oni su mozda upali u neki pobjednicki trans ali sve je to knap.
supercali

#47587 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

Juventus nije na nivou barcelone da svaku dobije 5:1 i sl
Za to je dokaz i finale prrosle godine
sizifinho

#47588 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

Point. wrote: Inace cesto vidimo Barcelonu kako igra na kontru :-)
Mene ne interesuju titule inace bih i ja navijao za Barcu, meni je bitno da je tu neizvjesnost pred i za vrijeme utakmice, da se unaprijed ne zna pobjednik. To sa Barcelonom ne mozes dobiti.
nama je svima jasno da ti uopšte ne pratiš nogomet, ne pratiš špansku primeru i definitivno ne pratiš Barcine utakmice, a ova izjava te zakucala u ovoj pretpostavci.
Lupaš ko maksum po diiviziji.

TIpa, evo ja sam počeo navijat za Barcu u sezoni u kojoj je završila iza valencije:
Image

tad sam imao deset godina.

Od tad, Barca je imala par teških sezona, ali sam navijao idalje.
Onda je došao Ronaldinho, poslije njega Pep, pa Messi, sad Lucho.

Ovo su ljudi odgovorni za uspinjanje Barce ka vrhu.
Znači, sad ja trebam prestat navijat za njih, jer igraju superiorno i osvajaju titule?
Mene ne interesuju titule inace bih i ja navijao za Barcu
jer ja ne znam gdje svrstat ovu izjavu. Očito svi navijamo za titule naše ekipe, ali je karakteristično za nas navijače barse da volimo dobre utakmice, dobru igru.
Nije jednom ovdje bila rasprava, kada barca uzme na guzove, koliko bismo radije da je izgubila igrajući dobro.

Ali hajd, pointe, bitno je da pričaš, makar i nebuloze. Garant imaš oopkladu s nekim oko nabijanja postova, jer gluposti koje nekad pišeš stvarno frapiraju.
Point.

#47589 Re: FC Barcelona

Post by Point. »

sizifinho wrote:
Point. wrote: Inace cesto vidimo Barcelonu kako igra na kontru :-)
nama je svima jasno da ti uopšte ne pratiš nogomet, ne pratiš špansku primeru i definitivno ne pratiš Barcine utakmice, a ova izjava te zakucala u ovoj pretpostavci.
Lupaš ko maksum po diiviziji.

TIpa, evo ja sam počeo navijat za Barcu u sezoni u kojoj je završila iza valencije:
Image

tad sam imao deset godina.

Od tad, Barca je imala par teških sezona, ali sam navijao idalje.
Onda je došao Ronaldinho, poslije njega Pep, pa Messi, sad Lucho.

Ovo su ljudi odgovorni za uspinjanje Barce ka vrhu.
Znači, sad ja trebam prestat navijat za njih, jer igraju superiorno i osvajaju titule?
Mene ne interesuju titule inace bih i ja navijao za Barcu
jer ja ne znam gdje svrstat ovu izjavu. Očito svi navijamo za titule naše ekipe, ali je karakteristično za nas navijače barse da volimo dobre utakmice, dobru igru.
Nije jednom ovdje bila rasprava, kada barca uzme na guzove, koliko bismo radije da je izgubila igrajući dobro.

Ali hajd, pointe, bitno je da pričaš, makar i nebuloze. Garant imaš oopkladu s nekim oko nabijanja postova, jer gluposti koje nekad pišeš stvarno frapiraju.
Jok, eto ti jedini pratis fudba :kiss:
Na ovoj temi tacno vlada sektaska sjevernokorejska pravila. Znaci moras izdrkavati nad Barcinom dominacijom, ne smijes reci kako je njihova igra d o s a d i l a, inace ne pratis fudbal, neznas nista o istom, pricas gluposti i slicne djecje fore. Pola vas se ne sjeca ni Kluiverta ni Ronalda u Barci, ali eto vi znate sve o fudbalu ili nogometu kako je to sad popularno.
Bas ko copor. :)
Dobro me podsjeti da Barca gradi svoju igru na kontri a ne na dozlaboga dosadnom dodavanju. :-)
drugtito2011

#47590 Re: FC Barcelona

Post by drugtito2011 »

Point. wrote: Dobro me podsjeti da Barca gradi svoju igru na kontri a ne na dozlaboga dosadnom dodavanju. :-)
Pogledaj video https://www.youtube.com/watch?v=xkIDWq2eFBs - datum je 06.06.2015 (18+)

Savršeni fubal protiv dosadnog dodavavanja. Uživaj
sizifinho

#47591 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

Point. wrote: Jok, eto ti jedini pratis fudba :kiss:
Na ovoj temi tacno vlada sektaska sjevernokorejska pravila. Znaci moras izdrkavati nad Barcinom dominacijom, ne smijes reci kako je njihova igra d o s a d i l a, inace ne pratis fudbal, neznas nista o istom, pricas gluposti i slicne djecje fore. Pola vas se ne sjeca ni Kluiverta ni Ronalda u Barci, ali eto vi znate sve o fudbalu ili nogometu kako je to sad popularno.
Bas ko copor. :)
Dobro me podsjeti da Barca gradi svoju igru na kontri a ne na dozlaboga dosadnom dodavanju. :-)
ali izdrkavam nad Barcinom dominacijom, nego sta

opet te napominjem - smijes ti reci da je barcina igra dosadila
tebi
to je subjektivno, i postujem to.
Ali ti pricas kao da je to uopceno misljenje ljudi, objektivno, a nije tako.

No hajd, upravu si, sta ja znam - celjade- ne sjecam se nekog ko je igrao kad sam ja imao desetak godina.
Ne sjecam se ni maradone, jbg, nisam bio ziv, pa nemam pravo na misljenje

znas za youtube? i da se ne sjecam- mogu vidjeti.
Point.

#47592 Re: FC Barcelona

Post by Point. »

Ja govorim da je meni dosadna barcina igra. Pa sam napadnut dzes to reci, kakav si ti neznalica itd. Isto da sam u neciju majku dirno.

Toliko.
supercali

#47593 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

Point. wrote:Ja govorim da je meni dosadna barcina igra. Pa sam napadnut dzes to reci, kakav si ti neznalica itd. Isto da sam u neciju majku dirno.

Toliko.
Nije toliko prvo si tvrdio da je primera dosadna a ne barca pojedinacno i tek kasnije da ti je dosadno jer barca dere po 5 komada a nisi govorio o dosadi igre
Tek sada si se presaltao da ti je dosadna barcina igra sto je ok jer je to tvoje misljenje
NK33

#47594 Re: FC Barcelona

Post by NK33 »

Ma lupa lik ne zna vise ni sta prica, svaki put kad ga poklopis on okrene sljedecu glupost. Naredao ih je 10 do sad, ne znas koja je veca izvala.
dinty2

#47595 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

Point. wrote:Inace cesto vidimo Barcelonu kako igra na kontru :-)
Image

Image

Image

mada nije nikakvo mjerilo ali barselona pod enrikeom igra na kontre vise nego ikad :-)
sizifinho

#47596 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

sto bi znao neko bilo ko je gledao barcu ove sezone vise od dva puta...
tufahija12345

#47597 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

Ma nije pointu dosadna Barcelona, jer da jeste ne bi uopce spominjo talijansku ligu đe je još uvijek katenačo posljednja faza evolucije fudbala, vec ne podnosi dominaciju u svijetu i divljenje, bas kao sto ne podnosi sto spanci generalno dominiraju. Dakle, nije mu dosadno nego mu je krivo, smeta mu to
Point.

#47598 Re: FC Barcelona

Post by Point. »

Jao jao cuj katenacio i sadasnja Serie A. Pa ti bas lupas ko pjan. Dominacija i ti fazoni su za djecu generalno.
Evo Real otrese Celtu 7-1. Jako interesantno i uzbudljivo, nema sta. :thumbup:
Crvena Tifoza

#47599 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Kad su bili Martino i Tito, Barça je na kontre primala golove i imali su velikih problema sa bunkerima. Ove kontre koje je Lucho uveo su donijele neku novu dimenziju u igri Barçe. Da i dalje igraju samo na presing bilo bi i grehota da se ne iskoristi potpuni potencijal najboljeg napada u fudbalu danas.
NK33

#47600 Re: FC Barcelona

Post by NK33 »

Point. wrote:Jao jao cuj katenacio i sadasnja Serie A. Pa ti bas lupas ko pjan. Dominacija i ti fazoni su za djecu generalno.
Evo Real otrese Celtu 7-1. Jako interesantno i uzbudljivo, nema sta. :thumbup:
Roma otrese Fiorentinu 4:1, jako zanimljivo prvenstvo nema sta.
Post Reply