Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

johnnykola

#47576 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

pici wrote:
Image

jos jedan odlican film :thumbup:
Neloš, da.
karanana

#47577 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

Nelos, ali predvidiv.
BarbaDue

#47579 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by BarbaDue »

karanana wrote:Nelos, ali predvidiv.
Svejedno, dobija prolaznu ocjenu.
johnnykola

#47580 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

HBO 21.25.

Srbenka je na prošlogodišnjem Sarajevo Film Festivalu osvojila Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film te nagradu publike za najbolji dokumentarni film.

Svjetsku premijeru film je imao na festivalu Visions du Reel u Nyonu gdje je nagrađen Buyences-Chagoll nagradom, nakon čega mu je u Cannesu uručena nagrada Doc Alliance, koju dodjeljuje žiri sedam uglednih europskih dokumentarnih festivala. Europska filmska akademija ovaj je film uvrstila među petnaest najboljih europskih dokumentarnih ostvarenja u 2018. godini.

U zimu 1991. godine u Zagrebu je ubijena djevojčica srpske nacionalnosti Aleksandra Zec. Četvrt stoljeća kasnije redatelj Oliver Frljić u Rijeci postavlja pozorišnu predstavu o tom slučaju. Srbenka prati pripreme i probe za predstavu Aleksandra Zec, Olivera Frljića i dramaturga Mladena Blaževića u produkciji HKD Teatra iz Rijeke. Pozorišne probe ubrzo prerastaju u kolektivnu psihoterapiju za sve uključene, a dvanaestogodišnjoj glumici Nini se čini kao da rat nikada nije završio.
johnnykola

#47583 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

HBO 20.00.

Smrt fašizmu, sloboda narodu!
TAFKAP

#47584 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by TAFKAP »

Mississippi Burning (1988)

Image

Odličan film, odlična gluačka postava u filmu koji re rađen ispirisan istinitim događajima.
johnnykola

#47585 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

Cinemax 2 17.15.

Prikaz jednog dana u životu dvojice ležernih i neopterećenih trgovaca.

Dante je trgovac koji radi u lokalnoj samoposluzi u New Jerseyju. Iako jednog dana nije trebalo raditi, šef ga moli da zamjeni kolegu koji je opravdano odsutan. Nezadovoljan što mora raditi, ipak, dolazi na posao, ali mu se cijeli dan po glavi vrzma misao da danas nije trebao biti na radnom mjestu. Iako Randal radi u susjednom video-klubu, gotovo čitav dan provodi kod Dantea.

Kako bi im što prije prošlo vrijeme, razgovaraju o filmovima iz Ratova zvjezda. Danteova djevojka Veronica, također ga često obilazi i uvjerava kako bi trebao napustiti neambiciozan posao i upisati koledž. Kako se bliži kraj radnog vremena, Dante i Randal upadaju u sve luđe i  nezamislive situacije,  praćene nezaobilaznim crnim humorom Kevin Smitha.

Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu G1:

Image
karanana

#47586 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

da. clerks mi je jedan od najsmijesnijih filmova koje sam ikad gledao. ako se sjecam i clerks 2 mi je bio isto haos smijesan i dobar.
generalno mi smithovi filmovi bas sjedaju. volim tu vrstu sex i toalet humora.
kakavdanakneiskustvu

#47588 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

TAFKAP wrote:Mississippi Burning (1988)

Image

Odličan film, odlična gluačka postava u filmu koji re rađen ispirisan istinitim događajima.

davno ga gledao,bas dobar film,imam namjeru ponovo
TAFKAP

#47589 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by TAFKAP »

.
Last edited by TAFKAP on 24/06/2019 22:06, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#47590 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

karanana wrote:da. clerks mi je jedan od najsmijesnijih filmova koje sam ikad gledao. ako se sjecam i clerks 2 mi je bio isto haos smijesan i dobar.

odličan,pojavljuju li se jay i silent bob u ovom filmu?
karanana

#47591 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

kakavdanakneiskustvu wrote:
karanana wrote:da. clerks mi je jedan od najsmijesnijih filmova koje sam ikad gledao. ako se sjecam i clerks 2 mi je bio isto haos smijesan i dobar.

odličan,pojavljuju li se jay i silent bob u ovom filmu?
naravno. nista bez njih,
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#47593 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by suad-sarajevo »

https://www.imdb.com/title/tt2070649/?ref_=ttls_li_tt

Image

"Do-ga-ni", možda poznatiji kao "Silenced", južnokorejska je drama snimljena prema noveli "The Crucible" iz 2009. godine. Priča je to o zlostavljanju djece s posebnim potrebama u školi za gluhe osobe. Film se u Južnoj Koreji često koristi kao 'medij' za kritiziranje vlasti, društva i raznih državnih službi, a jedan od ciljeva filma "Silenced" je bio upoznati naciju s ovom strašnom istinitom pričom. Nakon izlaska filma 2011. godine, pokrenute su brojne peticije, otvorena je istraga, a uključila se i vlada koja je preuzela rješavanje situacije u svoje ruke.

"Silenced" počinje simbolično. Glavni lik Kang In Ho, mladi profesor likovnog, dolazi u gradić Mujin kako bi predavao u školi Gwangju Inhwa. Dolazi rano ujutro u grad, dok je još mrak. Vani je gusta magla i vidljivost je jako slaba, ali ističu se dva izvora svjetlosti. Jedan je onaj od svjetala sa njegovog auta, a drugi s jurećeg vlaka koji prolazi u blizini. Nepoznati dječak staje na prugu, svjetla se čine sve bliže i postaje izvjesno da će dječak smrtno stradati pod naletom vlaka. U trenutku dok se jedan mladi život gasi, javlja se novi tračak nade kojeg predstavlja dolazak profesora. Već na početku filma vidljiva je redateljeva želja da nas odmah baci u vatru. Posljedice su vrlo teške, a uzroke ćemo tek saznati.

Na nečiju preporuku sa foruma odgledah i vrijedilo je svake minute zaista.

:thumbup:
mayab

#47594 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by mayab »

johnnykola wrote:Image

HBO 20.00.

Smrt fašizmu, sloboda narodu!
Pogledao ga, sa velikom rezervom, ali iznenadjujuće dobar, zanimljiv napet, preporuka :thumbup:
Rootboi

#47596 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Rootboi »

Meni je lično Clerks 2 extra ne znam što su ga popljuvali u nekim segmentima čak i zreliji od prethodnika a opet ima gluposti Randal je naravno kralj :oops:

johnnykola

#47597 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

HRT2 22.50.

Odličan, najtoplije preporuke.

Film je 2014. godine na dvadesetom SFF-u prikazan u okviru programa Sarajevo Laško Nights. Iz biltena festivala:

Image

Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu E2:

Image

Image

HRT3 20.05.

Od režisera Levijatana, Изгнание i najnovijeg Lovelessa vrlo dobar, pače odličan debitantski.

Dva maloljetna brata, Ivan (I. Dobronravov) i Andrej (V. Garin), žive s majkom (N. Vdovina) u ruskom gradiću. Iznenada se pojavi njihov prije dvanaest godina nestali otac (K. Lavronenko) kojemu se potpuno zameo trag i želi živjeti s njima. Ne bi li se zbližio s potpuno nepoznatim sinovima, povede ih na izlet na obližnje jezero. Iako je svjestan da je djeci od početka mrzak i odbojan, otac se ni ne trudi da pridobije njihove simpatije, već ih pokušava “naučiti disciplini” pretjeranom strogošću i grubošću. Izlet će se svima pretvoriti u neviđenu noćnu moru.
Last edited by johnnykola on 25/06/2019 08:37, edited 1 time in total.
mayab

#47598 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by mayab »

johnnykola wrote:Image

HRT2 22.50.

Odličan, najtoplije preporuke.

Film je 2014. godine na dvadesetom SFF-u prikazan u okviru programa Sarajevo Laško Nights. Iz biltena festivala:
Beha glumac Adnan Haskovic ima jednu od uloga

Image
kakavdanakneiskustvu

#47600 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

oba filma odlična
Post Reply