Da, ulaz od autopraone.
Tu smo mi ko djeca bacali loptu niz ulicu da vidimo dokle ce ici, jedna zavrsila u Milji kod latinske cuprije. Gadna nizbrdica.
Da, ulaz od autopraone.
Ovaj k'o da je zalet uz'o sa Komatinadječak sa šibicama wrote: ↑16/08/2021 13:04Da, ulaz od autopraone.
Tu smo mi ko djeca bacali loptu niz ulicu da vidimo dokle ce ici, jedna zavrsila u Milji kod latinske cuprije. Gadna nizbrdica.
Ja sam se zaglavio uspješno u onoj ulici ispod Gonul Kahvesija, jer me je ludjacka navigacija odvela kroz one ulicice, i dosao sam na jedan od tih nagiba ogromnih. Nevjerovatna stvar. Sreca, domacini iz mahale su izasli i navigirali kako da sidjem niz "pad", jer sam na dnu vec bio na spicu auta. Kaze svake sedmice desetak komada strada, sto steta na autu, karteri i slicno. Nevjerovatni primjerci urbicida u sred grada. Cudi me da nema vise nesreca, svi ovi putevi po padinama su samo lokalcima poznati
Vjerovatno nije očekivao stepenice a prebrzo išao.Netom prije stepenica ja skretanje u lijevo.suspect_zero wrote: ↑16/08/2021 13:10Ovaj k'o da je zalet uz'o sa Komatinadječak sa šibicama wrote: ↑16/08/2021 13:04
Da, ulaz od autopraone.
Tu smo mi ko djeca bacali loptu niz ulicu da vidimo dokle ce ici, jedna zavrsila u Milji kod latinske cuprije. Gadna nizbrdica.![]()
niz čeljigoviće, oh jeste zeznuto ali je to OK...Revolucionar ★ wrote: ↑16/08/2021 13:12Ja sam se zaglavio uspješno u onoj ulici ispod Gonul Kahvesija, jer me je ludjacka navigacija odvela kroz one ulicice, i dosao sam na jedan od tih nagiba ogromnih. Nevjerovatna stvar. Sreca, domacini iz mahale su izasli i navigirali kako da sidjem niz "pad", jer sam na dnu vec bio na spicu auta. Kaze svake sedmice desetak komada strada, sto steta na autu, karteri i slicno. Nevjerovatni primjerci urbicida u sred grada. Cudi me da nema vise nesreca, svi ovi putevi po padinama su samo lokalcima poznati
Kovači, Mejdan, Pandurica...Pandurica najgora.mk ultra wrote: ↑16/08/2021 13:18niz čeljigoviće, oh jeste zeznuto ali je to OK...Revolucionar ★ wrote: ↑16/08/2021 13:12
Ja sam se zaglavio uspješno u onoj ulici ispod Gonul Kahvesija, jer me je ludjacka navigacija odvela kroz one ulicice, i dosao sam na jedan od tih nagiba ogromnih. Nevjerovatna stvar. Sreca, domacini iz mahale su izasli i navigirali kako da sidjem niz "pad", jer sam na dnu vec bio na spicu auta. Kaze svake sedmice desetak komada strada, sto steta na autu, karteri i slicno. Nevjerovatni primjerci urbicida u sred grada. Cudi me da nema vise nesreca, svi ovi putevi po padinama su samo lokalcima poznati
zamisli samo kako je bilo praviti i asfaltirati tu cestu, kad dođe valjak i sl...
ima u hrasnici jedna ulica - Pandurica, to je vertikala![]()
Ovo me podsjeti kad sam ja jednom isto tako, čini mi se da je Hošin brijeg bio.Sydnor wrote: ↑16/08/2021 13:22 Mene je navigacija bila odvela ovako među neke stepenice, ulica haos uska. Nemam gdje dalje, izađem iz auta gledam šta sad u pm
Stoji neki čiko ondje, kaže ovdje ih najmanje 10ak svaki mjesec zaglavi. Uze auto i gospodski me izvuče nazad 300 metara. Zahvalan sam mu do dan danas
Nije htio ni na kafu uzet.
takvo isto imas na alfakovcudarius_maximus wrote: ↑16/08/2021 14:00Ovo me podsjeti kad sam ja jednom isto tako, čini mi se da je Hošin brijeg bio.Sydnor wrote: ↑16/08/2021 13:22 Mene je navigacija bila odvela ovako među neke stepenice, ulica haos uska. Nemam gdje dalje, izađem iz auta gledam šta sad u pm
Stoji neki čiko ondje, kaže ovdje ih najmanje 10ak svaki mjesec zaglavi. Uze auto i gospodski me izvuče nazad 300 metara. Zahvalan sam mu do dan danas
Spuštaš se i sve uža ulica, kuće sve bliže.
Na kraju, ne može auto dalje, jedino retrovizor da sklopiš.
Izašla žena da vidi šta je ispred i vrijedi li se peglati, kad ono stepenice.
Kontao sam, majke mi, i preko stepenica, samo da se ne vraćam u rikverc.
Kaže, ne možeš, ima rukohvat u sredini, sve i da hoćeš
Jesam se izjebao u rikverc tada.![]()
Kontao sam lamelu ću spržiti...
Hahaha hosin brijeg basamaci. Ja sam znao, lije kisa, ne vidis stepenice, potok se napravio. Pjeske se penji da odradis posao. Sreca tad zivio kod zicare pa kuci zamjeni carape i patikedarius_maximus wrote: ↑16/08/2021 14:00Ovo me podsjeti kad sam ja jednom isto tako, čini mi se da je Hošin brijeg bio.Sydnor wrote: ↑16/08/2021 13:22 Mene je navigacija bila odvela ovako među neke stepenice, ulica haos uska. Nemam gdje dalje, izađem iz auta gledam šta sad u pm
Eh ovo je nocna mora za menedarius_maximus wrote: ↑16/08/2021 14:00Ovo me podsjeti kad sam ja jednom isto tako, čini mi se da je Hošin brijeg bio.Sydnor wrote: ↑16/08/2021 13:22 Mene je navigacija bila odvela ovako među neke stepenice, ulica haos uska. Nemam gdje dalje, izađem iz auta gledam šta sad u pm
jednom sam ostavio na tabiji i pješke
Mozda smo na istim stepenicama zaglavilidarius_maximus wrote: ↑16/08/2021 14:00Ovo me podsjeti kad sam ja jednom isto tako, čini mi se da je Hošin brijeg bio.Sydnor wrote: ↑16/08/2021 13:22 Mene je navigacija bila odvela ovako među neke stepenice, ulica haos uska. Nemam gdje dalje, izađem iz auta gledam šta sad u pm
Isao poslom, svaku ulicu u sg znao. Sad sam se kutarisao terena.drug_profi wrote: ↑16/08/2021 14:32 Ma ne idem po tim brdima odavno vise. Samo tamo gdje sam ranije isao.
Na vikendici sam napravio prilazni put sa 18% nagiba. Jeeeb... isto ko da sam sjeo u raketu i cekam lansiranje. Samo nebo vidim.
Gledam lijevo u ogradu da drzim pravac. Srećom samo 70 metara.
Ma šta je 18% ? Picin dimdrug_profi wrote: ↑16/08/2021 14:32 Ma ne idem po tim brdima odavno vise. Samo tamo gdje sam ranije isao.
Na vikendici sam napravio prilazni put sa 18% nagiba. Jeeeb... isto ko da sam sjeo u raketu i cekam lansiranje. Samo nebo vidim.
Ako se dobro sjecam, uspon na Vitu, Visocica, s jedne strane je 18 stepeni.drug_profi wrote: ↑16/08/2021 14:32 Ma ne idem po tim brdima odavno vise. Samo tamo gdje sam ranije isao.
Nagib 18 stepeni nije isto što i 18% nagib.Bloo wrote: ↑16/08/2021 17:26Ako se dobro sjecam, uspon na Vitu, Visocica, s jedne strane je 18 stepeni.drug_profi wrote: ↑16/08/2021 14:32 Ma ne idem po tim brdima odavno vise. Samo tamo gdje sam ranije isao.
Gledam lijevo u ogradu da drzim pravac. Srećom samo 70 metara.![]()