Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

johnnykola

#47551 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

90minut wrote:
johnnykola wrote:
90minut wrote:Sve mi bi mrsko da gledam hereditary bio na racunaru baš dugo ne volim nešto horrore posebno jer su vecinom oni glupi trzaji bez ikakvog povoda samo eto onako da te trzne..

Samo ovo je kad kazem savršenstvo onda to stvarno i mislim 10 od 10 bukvalno film bez greške.

A od istog lika u julu ovo ide

https://www.youtube.com/watch?v=I0UWIya-O0s
Nije džaba ovdje.;) Na Film na TV-u stranici pogledajte emisiju Posebni dodaci o Rubenu Ostlundu predsjedniku žirija Takmičarskog programa ovogodišnjeg SFF-a, a i trailer Crnog ogledala čija cjelokupna peta sezona od tri epizode izlazi sutra. San Junipero će vam leći kao budali šamar da ga pregledate prije no što bacite oko na nove lude Sci-Fi momente u koje se uplela, među ostalima, i Majli Cajrus.

Sviđa mi se lista osim Patersona, Paterson se previše trudio da ostavi uber umjetnicki dojam.

Ostali s liste ostavljaju taj dojam, al' s dozom konkretnije i zanimljivije price.
Al' dobro ako ti se toliko svidio da bude među ovima to je ok.

Inace ako nisi gledao, a vjerovatno jesi pogledaj ovaj https://www.imdb.com/title/tt0981072/

Na isti kalup kao last flag flying i ne moze da ti se ne svidi.

https://www.imdb.com/title/tt2994190/

Ovaj nije na isti kalup, al' mi pade na pamet da ga mozda nisi gledao.
Hvala na preporukama.

Film na TV-u
johnnykola

#47552 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

AMC 11.55.

Komedija o dvojici prevaranata koji žive na račun bogatih žena sve dok ne nalete na nekog ko je pametniji od njih dvojice. Freddy Benson (Steve Martin) sitan je prevarant koji tužnim pričama o svojoj teškoj sudbini izvlači novac od naivnih žena. Tokom jednog "posla" upoznaje Lawrenca Jamiesona (Michael Caine), prevaranta koji radi isto što i on, ali na višem nivou i s daleko bogatijim ženama. Lawrence Freddyja podučava finim društvenim manirima, ali nakon nekog vremena mali gradić na francuskoj obali postaje pretijesan za njih obojicu. Oklade se da će onaj ko prvi izvuče 50 000 dolara od Amerikanke Janet Colgate (Glenne Headly) ostati u gradu, a onaj koji izgubi morat će otići. Počinje bitka za pobjedu u kojoj su sva sredstva dopuštena.

Na mapi Movielanda film se nalazi u kvadrantu H2:

Image

Image

Prva 23.00.

Drama s elementima trilera o dvodnevnom lutanju liječnika koji, potaknut ljubomorom, upoznaje mračne strane New Yorka. Bill Harford (Tom Cruise) bogati liječnik, sa svojom ženom Alice (Nicole Kidman) odlazi na božićnu zabavu kod pacijenta i prijatelja Victora Zieglera (Sydney Pollack). Nakon zabave na kojoj su se oboje upustili u flert, Alice otkriva Billu da ju je nedavno snažno privukao nepoznati muškarac i da je zbog njega bila spremna riskirati brak. Šokiran i ljubomoran, Bill se pokušava zbog ženine zamišljene nevjere osvetiti stvarnom avanturom i u svome lutanju New Yorkom nailazi na društvo koja tajno organizira orgije.

Na mapi Movielanda film se kao remek-djelo nalazi u kvadrantu G4:

Image

Film na TV-u
pepeljara

#47553 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by pepeljara »

Mombai Hotel.

:thumbup:
Lincoln-Burrows

#47554 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Lincoln-Burrows »

pepeljara wrote:Mombai Hotel.

Film se zove Hotel Mumbai.
90minut

#47555 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

:lol:

https://www.imdb.com/title/tt5253294/

Ja sam prije par godina svaki put kad sam šaltao tv gledao najavu za ovaj film, i maloprije naletim i sjetim se.
Uletim bez bilo kakvih ocekivanja zbog ocjene koju ima kad ono vrh komedija kao i svaka od glavnog glumca.

Baš preporuka.
johnnykola

#47556 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

HRT3.
Njemački redatelj došao je 20-ih godina prošloga stoljeća u Amerikuo te zauzeo jedno od najviših mjesta među tamošnjim redateljima. Jedan je od najistaknutijih predstavnika klasičnog fabularnog stila, majstor komedije. ERNST LUBITSCH je u zvijezda filmskog maratona u kojem prikazujemo satiru BITI ILI NE BITI iz 1942. te komedije OSMA ŽENA MODROBRADOG iz 1938. i NACRT ZA ŽIVOT iz 1933.

Kroz Lubitchev opus vode vas: filmolozi Tomislav Šakić i Bruno Kragić te filmski kritičar Živorad Tomić.
Image

HRT3 20.25.

Odlična lajt komedija. Iako crno-bijeli film, star sedamdeset i dvije godine ,"brz" je i za svaku je najtopliju preporuku.

Image

:))) :ppp

Na mapi Movielanda se nalazi kao remek-djelo u kvadrantu H1:

Image

P.S. Do filma sam došao zahvaljujući Slavujku na sljedećem linku.

Image

O velikom režiseru Ernst Lubitschu odlična emisija Posebni dodaci na sljedećem linku.
90minut

#47557 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

https://www.imdb.com/title/tt0091605/?ref_=rvi_tt

Godinama i godinama sam ga preskakao, savršenstvo od filma.
johnnykola

#47558 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Skinite Torinskog konja, odličan je to film.

Image

Fino o Rakonji Tarru piše imenjak mi Nikola na stranici daljnjeg mi rođaka Jerge:

Bela Tarr ili o ljudskom dostojanstvu

Image

Image

Film je prikazan na sedamnaestom SFF-u 2011. godine.

Image

Katalog sedamnaestog SFF-a možete preuzeti na sljedećem linku, a žurnal na ovom linku.
Last edited by johnnykola on 21/06/2020 06:40, edited 2 times in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#47560 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by pici »

:thumbup: odlican film, poslastica za obozavaoce ove grupe i Fredija koji je imao raspon glasa od cetri oktave :thumbup: Rami Malek zasluzeno oskara dobio :thumbup:
Optimus09

#47561 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Optimus09 »

Moram ponovo gledati,ovo je legendarna scena :lol:
johnnykola

#47563 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

HRT3 22.15.

Film ceste. Film prati Star (S. Lane), tinejdžericu iz problematične obitelji, koja pobjegne s mladim trgovcima koji putuju američkim Srednjim zapadom i od vrata do vrata prodaju pretplatu na časopise. Menadžera ekipe glumi odlično Shia Labeouf. U filmu ide i bruku novije odlične muzike:

Na festivalu u Cannesu 2016. scenaristica i redateljica Andrea Arnold dobila je nagradu žirija, nagradu ekumenskog žirija i nominirana je za Zlatnu palmu. Emisiju Posebni dodaci o Andrei Arnold (u kojoj se spominju između ostalih i Harrmony Korine s Gummom<3 i Mike Leigh<3) i u kojoj se ponajviše govori o American Honey možete pogledati na sljedećem linku.

Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu B6:

Image

Ako volite Kidse (koji je za zeru bolji i isto tako ga toplo preporučujem), ovaj film vuče na njega.

Film na TV-u
Last edited by johnnykola on 16/06/2019 05:59, edited 2 times in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#47568 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

Bohemian rhapsody :shock: :shock:

Preko kurca sam upalio da gledam i eto radi reda, a ostao sam paf :shock:
kakavdanakneiskustvu

#47569 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

tovarish wrote:https://m.imdb.com/title/tt2582782/

Hell or high water

dobar
johnnykola

#47570 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Listu najboljih koje sam pogledao u 2018. godini definitivno je predvodio mađarski film On Body and Soul. Pomalo dijabolik (ili malo više) ljubavna priča o šefu finansija i novopridošloj kontrolorki kvaliteta u jednoj klaonici. Ima tu Dumonta iz L'Humanite, moguće da mi se zato toliko svidio. Ali nije samo to. Veliku ulogu igraju u mom sviđanju i svi odreda odlični glumci, način na koji se režiser igra sa staklenim površinama, kako prikazuje učenje dijaloga i igranje uloga u kontrolerke, zalošenje kako u brade tako i u kontrolerke lijeve ruke, nelovca već jelena i košutu u snovima glavnih likova, stradavanje dušeka i krompir-pirea itd. itd. Odličan film koji će ići na RTS2 u ponoć.

Image

Film je 2017. godine osvojio Zlatnog medvjeda na Berlinaleu, a, također, na dvadeset i trećem SFF-u je prikazan u okviru programa U fokusu.Iz kataloga festivala.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#47571 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by pici »

uhhh odlican fim :thumbup:

Image
johnnykola

#47572 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Češki film Dugmetari. Odlična komedija o ljudima koji po kući lete preodjeveni u zrakoplove, koji leže na tračnicama i u pravi sat pljuju u onaj prednji krug na lokomotivi vlakića kad ovaj naiđe te bat čikovima otkidaju gumbe na trosjedima kad dođu nekom u goste.:)

Image

JoeBonaWho

#47573 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by JoeBonaWho »

pici wrote:

uhhh odlican fim :thumbup:

Image
"fuck you, let's go..."
O'zone
Globalni moderator

#47574 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima