FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Point.

#47526 Re: FC Barcelona

Post by Point. »

NK33 wrote:
Point. wrote:Jao vidi ih sto su se upalili, tacno sekta kad im dirnes velikog vodju. :)
Bolan, Napoli se bori za titulu u sampionatu, sto je misaona imenica za Vilajreal, Sevilju, Bilbao koji jedino mogu EL da osvoje. Tu lezi razlog ispadanja Napolija.

No, ja iskljucivo govorim o zanimljivosti, random gledalac ce prije pogledati Fiorentina-Napoli nego Viljareal-Sevilja recimo. Ko moze uzivati kad Barca ili Real igraju protiv Eibara ili sta ja znam Las Palmasa, kad je cetvorka najmanje zagarantovana? Sta je tu zabavno?
A ti shvatas forum kao ono dodjes nesto napises i niko ti nista ne odgovori, ili mozda kao svi se samo sloze s tim? Jeb'ga ne funkcionise to tako kod svih. I zasto bi Primera bila nekome veliki vodja, ljudi se pale kada napises neku glupost, a uz duzno postovanje ovo sto si ti napisao je poprilicno velika :D
I ja bih radije pogledao Fiorentina - Napoli nego Viljareal - Sevilja, ali samo zbog Higuaina, Hamsika i Reine iako ti garantujem da ce bolja utakmica uvijek biti ova druga.

A ono sto gledas kad Barca igra protiv Eibara je - Barca. Gledas kako ljudi igraju nogomet i uzivas, ili ti mozda gledas nogomet samo zbog rezultata? Mozes onda pogledati i na livescore ne moras pratiti utakmicu na tv-u.
Zasto ti shvatas forum kao jednoumlje pa svaki drugi pogled na stvar smatras gluposti?

Ako ce Sevilja vs Viljareal biti bolja, zasto je ne gledas? I po cemu garantujes da ce biti bolja? Bolje igre, bolje atmosfere, boljeg navijanja, sta?

Ja fudbal gledam iskljucivo radi tog takmicarskog duha, gdje je pobjednik neizvjestan, a ne da gledam samo jednu ekipu na terenu dok je druga tu eto reda radi. Sigurno ne gledam utakmicu da se divim yet another hettricku Suareza, 65 sezonskom golu Ronalda odnosno Messija, ili kako Neymar i kompanija vec u 32 minuti imaju 4-0. Shvatio bih tu ocaranost da mi je, recimo, 15 godina.
supercali

#47527 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

Pa svaka utakmica u seriji je neizvjesna kad su rezultati svi skoro 0:0 1:0 0:1
Point.

#47528 Re: FC Barcelona

Post by Point. »

To je samo mit, zaostao pocetkom 90-tih.
Dr. Kuca

#47529 Re: FC Barcelona

Post by Dr. Kuca »

Pa dobro, reko bi neizvjesna utakmica Juventus dobije 1:0 a protivnik ne prodje golu.
NK33

#47530 Re: FC Barcelona

Post by NK33 »

Point. wrote:Zasto ti shvatas forum kao jednoumlje pa svaki drugi pogled na stvar smatras gluposti?
Ne smatram gluposti svaki drugi razuman pogled na stvari, kao sto rekoh ova tvoja izjava je daleko od razumne. Jer to sto je Barca uvijek u polufinalu LP i sto redovno pobjedjuje sampione iz svih drugih liga ne znaci da Primera nije zanimljiva nego da bi Barca osvojila bilo koju drugu ligu kao sto osvoji Primeru.
Point. wrote:Ako ce Sevilja vs Viljareal biti bolja, zasto je ne gledas? I po cemu garantujes da ce biti bolja? Bolje igre, bolje atmosfere, boljeg navijanja, sta?
Bice bolja utakmica u smislu akcija, broja golova, driblinga, atraktivnih poteza - ukratno svega onog sto se smatra dobrim i zanimljivim u nogometu.
Point. wrote: Ja fudbal gledam iskljucivo radi tog takmicarskog duha, gdje je pobjednik neizvjestan, a ne da gledam samo jednu ekipu na terenu dok je druga tu eto reda radi. Sigurno ne gledam utakmicu da se divim yet another hettricku Suareza, 65 sezonskom golu Ronalda odnosno Messija, ili kako Neymar i kompanija vec u 32 minuti imaju 4-0. Shvatio bih tu ocaranost da mi je, recimo, 15 godina.
Razumljivo je onda zasto gledas Serie A, jer skoro svaka utakmica je 0:0, 0:1, 1:0. Meni je to dosadno i ne gledam fudbal zbog toga da vidim kako talijanski stoperi iznose napadace u korner ili kako nabijaju loptu na tribine - to je najdosadniji dio fudbala.

Ono zbog cega ja gledam fudbal je - tehnika, driblinzi, promisljene i dobro izvedene akcije, atraktivni potezi i golovi, ukratko - sve ono cega u Serie A vidis tek svaku petu utakmicu :D
MOSALJOZE

#47531 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

Prošle sezone Italijani najefikasniji,proslo je vrijeme tih 1:0 rezultata u Seriji A.
NK33

#47532 Re: FC Barcelona

Post by NK33 »

Pogledaj rezulate Intera ove sezone, i s tim rezultatima je bio kandidat za titulu. Taj prosjek golova jedino Juve popravlja.
sizifinho

#47533 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

ama ljudi mili što se raspravljate

vidite da ovi proletarci što dolete tu na temu ne znaju šta je pojam "rasprave" pa kad im argumentiraš zašto nisu upravu odmah krenu pričati o "jednoumlju" "sektašima" itd.
Mislim, dajte molim vas.
Ako pointu nije interesantna primera, nek je ne gleda i to je to. Ha ya, on će svakako bubat ko maksum po diviziji.
MOSALJOZE

#47534 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

Kao prvo,pratim Bundesligu,i nisam ovde da branim talijane.
ČINJENICA je da su bili najefikasnija liga prošle godine,jel to argument ili?
sizifinho

#47535 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

kao prvo...
što se ti pronalaziš uvrijeđen, nisam tebe spominjao, nisam čak ni pročitao tvoj komentar.

kao drugo...
zaboravljate pojam lične preferacije, svako ima pravo na mišljenje i te politike koja inače karakteriše civilizovane zemlje

Da li su bili najefikasniji ili nisu, ne znam. Ako ti kažeš tako, reću ću OK, nema razloga da lažeš.
Ali šta to meni znači kad ne volim italijane.
Na kraju krajeva, mogu oni biti najefikasnija liga, kad se dođe španskim klubovima na megdan, zna se gdje im je mjestoi.

Da li je Primera najzanimljivija? Nije. Veliki je jaz između Barce, Reala, Atletico-Madrida i ostalih klubova. No ja volim španski nogomet, ja ću rado pogledat Rayo Vallecano, uvijek prije jedne Genove, pa ako ćeš iskreno i jednog Intera.
Ali da je najkvalitetnija.. eh to je već nešto o čemu možemo raspravljati. Jer sam gotovo 100% siguran da bi jedan Rayo hladno razbucao Fiorentinu ili Inter.
NK33

#47536 Re: FC Barcelona

Post by NK33 »

MOSALJOZE wrote:Kao prvo,pratim Bundesligu,i nisam ovde da branim talijane.
Zato sto su u Serie A usli nekakvi Frosinone i slicne smijesne ekipe pa Juve i Napoli nabijali gol razliku, eto i argument kontra je Inter (kandidat za titulu do prije par kola) ove sezone. I opcenito talijanski fudbal je na takvom glasu da se samo gleda kako braniti svoj gol pa ima 1000 ispucavanja lopte na tribine po jednoj utakmici, ko voli nek izvoli ali ja zbog toga ne pratim fudbal, to moze svaki levat na seoskom turniru raditi - napucavati loptu.

U posljednje vrijeme su neki klubovi poceli malo da igraju nogomet pa imas Napoli, Fiorentinu, Juve koji igraju za golove a ne za nabijanje lopte na tribine i igraca u korner, to su ekipe koje im malo popravljaju prosjek s brojem golova ali vecina lige je jos uvijek nabijanje samo.
sumirprimus

#47537 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Samo mu izbacit onu tabelu spanci kontra ostatka evrope u svim takmicenuima..
Kolko spanske ekipe primise golova? :mrgreen:
tufahija12345

#47538 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

Ovi vaši argumenti tipa 4-1, 5-1, 6-1 bi bili sasvim Ok da jedan Real Madrid po tradiciji najveći klub u historiji nije popušio 4-0 od Barcelone da da Juventus u finalu samo suarezovi čudni promašaji i Bufonove bravure nisu dijelile katastrofe od 5 - 0 već u prvom poluvremenu. Dakle, Barcu izdvoji iz lige, i španska će ti ostat opet najjaca liga na svijetu.
MOSALJOZE

#47539 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

NK33 wrote:
Zato sto su u Serie A usli nekakvi Frosinone i slicne smijesne ekipe pa Juve i Napoli nabijali gol razliku, eto i argument kontra je Inter (kandidat za titulu do prije par kola) ove sezone. I opcenito talijanski fudbal je na takvom glasu da se samo gleda kako braniti svoj gol pa ima 1000 ispucavanja lopte na tribine po jednoj utakmici, ko voli nek izvoli ali ja zbog toga ne pratim fudbal, to moze svaki levat na seoskom turniru raditi - napucavati loptu.

U posljednje vrijeme su neki klubovi poceli malo da igraju nogomet pa imas Napoli, Fiorentinu, Juve koji igraju za golove a ne za nabijanje lopte na tribine i igraca u korner, to su ekipe koje im malo popravljaju prosjek s brojem golova ali vecina lige je jos uvijek nabijanje samo.
Ne bih da ulazim u to kakav je fudbal,ja samo kazem kako to nije neefikasna liga kako ti kazes,što pokazuju i brojke.
Tomahawk11
Globalni moderator

#47540 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Moj Pointe, gdje ces na Rusiju :D :D
Ja sam ovdje samo na ispomoci iz blancosa :D
Al ne mozes pratiti Seria A, a reci da je Primera dosadna, nezanimljiva.
Zanimljivija je u svakom slucaju od talijanske lige.
O odnosu jacine spanske spram svih drugih top liga je beskorisno i raspravljati.
Rezultati medjusobnih dvoboja su dovoljan argument nadmoci Spanaca.
skenderija04

#47541 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Glupa rasprava ali zasto ja volim La Ligu je bas zbog ovih malih. Zato sto nikada u L.S. ni protiv "velikih" ekipa " neces vidjeti da se Barcelona nadje u situaciji kao sinoc :D :D :D :D

Image
Point.

#47542 Re: FC Barcelona

Post by Point. »

sizifinho wrote:kao prvo...
što se ti pronalaziš uvrijeđen, nisam tebe spominjao, nisam čak ni pročitao tvoj komentar.

kao drugo...
zaboravljate pojam lične preferacije, svako ima pravo na mišljenje i te politike koja inače karakteriše civilizovane zemlje

Da li su bili najefikasniji ili nisu, ne znam. Ako ti kažeš tako, reću ću OK, nema razloga da lažeš.
Ali šta to meni znači kad ne volim italijane.
Na kraju krajeva, mogu oni biti najefikasnija liga, kad se dođe španskim klubovima na megdan, zna se gdje im je mjestoi.

Da li je Primera najzanimljivija? Nije. Veliki je jaz između Barce, Reala, Atletico-Madrida i ostalih klubova. No ja volim španski nogomet, ja ću rado pogledat Rayo Vallecano, uvijek prije jedne Genove, pa ako ćeš iskreno i jednog Intera.
Ali da je najkvalitetnija.. eh to je već nešto o čemu možemo raspravljati. Jer sam gotovo 100% siguran da bi jedan Rayo hladno razbucao Fiorentinu ili Inter.
Ova zadnja recenica te odbacuje kao ozbiljnog sagovornika.
Point.

#47543 Re: FC Barcelona

Post by Point. »

NK33 wrote:
MOSALJOZE wrote:Kao prvo,pratim Bundesligu,i nisam ovde da branim talijane.

Stani, je li ti pratis Serie A pa znas da je tako, ili onako rekla-kazala pricas?
sumirprimus

#47544 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Meni je talijanska ligA ko elif na televizji...osim ako igra roma .al i ono je muka patnja glib :skoljka:
sumirprimus

#47545 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Realno ko odgleda 90minut tal.lige...
Daleko po zanimljivosti iza spanske engleske i njemacke lige....po meni...
sumirprimus

#47546 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Dok kod barse brate mili uzivas u igri perfekciji....
Prsti pljusti na sve strane....nema ni na pis pauzu otic a da se nesto ne desi...
Vratis se 2 :0 :lol:
Point.

#47547 Re: FC Barcelona

Post by Point. »

Tomahawk11 wrote:Moj Pointe, gdje ces na Rusiju :D :D
Ja sam ovdje samo na ispomoci iz blancosa :D
Al ne mozes pratiti Seria A, a reci da je Primera dosadna, nezanimljiva.
Zanimljivija je u svakom slucaju od talijanske lige.
O odnosu jacine spanske spram svih drugih top liga je beskorisno i raspravljati.
Rezultati medjusobnih dvoboja su dovoljan argument nadmoci Spanaca.
Opet kazem, mozda je vama koji brijete na Real i Barcu jeste zanimljiva, jer vam je zanimljivo gledati ko ce dati prvi go Ronaldo ili Benzema, Messi ili Suarez pa to otici na 3-0 vec nakon 25-30 minuta. Mislis da je nekom navijacu Espanyola ili Deportiva zanimljivo kada im je jedino bitno da sacuvaju svoju mrezu do 10 minute i da ne budu teniske cifre? Izvini, ali meni to nije zanimljivo kad se unaprijed zna pobjednik. U Italiji bas nije tako, Juve moze zijaniti i od Rome i od Napolija, Fiorentine. O jacinama dvaju liga pricaju samo ovi espanolo bosniacos, jer su Barca i Real nadmocni. A kako i nebi kad imaju 50% od tv prava a sirotinja nek dijeli ostali 50%. Lako se tad busati u prsa.
sumirprimus

#47548 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Point ba .sta bi sad i u euroligi i u lp?
Spanci. Vs.ostatak evrope.

O cemu ti?
Tv prava?pa imaju englezi do barnlija najbolju i najvecu podjelu.al opet nalete na spance i hvala prijatno.
A tek repka.
groove

#47549 Re: FC Barcelona

Post by groove »

skenderija04 wrote:Glupa rasprava ali zasto ja volim La Ligu je bas zbog ovih malih. Zato sto nikada u L.S. ni protiv "velikih" ekipa " neces vidjeti da se Barcelona nadje u situaciji kao sinoc :D :D :D :D

Image
ne znam sta na spanskom pise.
ali ovo direktno cuvanje igraca je koristio i pep u prvoj utakmici protiv barce.
skenderija04

#47550 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

groove wrote:
skenderija04 wrote:Glupa rasprava ali zasto ja volim La Ligu je bas zbog ovih malih. Zato sto nikada u L.S. ni protiv "velikih" ekipa " neces vidjeti da se Barcelona nadje u situaciji kao sinoc :D :D :D :D
ne znam sta na spanskom pise.
ali ovo direktno cuvanje igraca je koristio i pep u prvoj utakmici protiv barce.
Upravo to. Fol je sto Rayo koji je mali tim igra taj fudbal i nikome se ne prilagodjava. :D

Osim Pepa, niko ovo Barsi nije napravio.
Post Reply