Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sve ostaje po starom dok je N. Niksic na celu. Taj ideolog koji ne vidi dalje od nosa nema mam bas ni jednu crtu vodje. Lagumdzija ga instalirao da unisti SDP. Oko sebe okuio prcalice kao sto je i on a Dodik mu polako uvaljuje svoje ljude a on nista ne primjecuje.
Vidim... pljucno si malo na temi o NS-u, evo odmah sad na SDP-u, ranije sam primjetio da se pljucka po Utemeljitelju, Sebiju nenametljivo braniš... ko menađer je, a ne političar...... koja je stranka sljedeća... valja to upratit... odo te malo sačekat na DF i SDA...
Naravno imam pravo na kritiku. Nisam navijac, ne pripadam ni jednoj stranci, ne tvrdim "da mi moze suditi sud samo moje partije", koju napustise cim se ukazala prilika. Pljunuse po petokraki, otjerase sve sposobne, dovedose nesposobne koji citav svoj rani vijek sjede po raznim kancelarijma i ispijaju kafe, smisljajuci slogane za novo ustolicenje. Tamo gdje mogu drpnu novac kao npr. Krivaja Zavidovici gdje prodase sve a ranike ostaveise bez posla. I sad nice privatna fabrika u Konjicu. Zavedeni ce reci " pa od plate". Malo morgen sto rece jedan pokojnik. Sabiju nisam branio. Cinjenica je da se zena ne bavi politikom. To sto nastavnik crtanja F. Radoncic nekima farba mozak svojim kistom, nije moj problem, neko problem onih koje on farba. Kad budes sacekao opet ces dobiti odgovor radi pojasnjenja kako ne bi bilo zabune.
Haman2 wrote:Naravno imam pravo na kritiku. Nisam navijac, ne pripadam ni jednoj stranci, ne tvrdim "da mi moze suditi sud samo moje partije", koju napustise cim se ukazala prilika. Pljunuse po petokraki, otjerase sve sposobne, dovedose nesposobne koji citav svoj rani vijek sjede po raznim kancelarijma i ispijaju kafe, smisljajuci slogane za novo ustolicenje. Tamo gdje mogu drpnu novac kao npr. Krivaja Zavidovici gdje prodase sve a ranike ostaveise bez posla. I sad nice privatna fabrika u Konjicu. Zavedeni ce reci " pa od plate". Malo morgen sto rece jedan pokojnik. Sabiju nisam branio. Cinjenica je da se zena ne bavi politikom. To sto nastavnik crtanja F. Radoncic nekima farba mozak svojim kistom, nije moj problem, neko problem onih koje on farba. Kad budes sacekao opet ces dobiti odgovor radi pojasnjenja kako ne bi bilo zabune.
Nisam ja mislio ništa loše... Haman... nego nako ja...
Nisam ni ja, samo sam se trudio da neke stvari pojasnim, jer nisam ideoloski ofarban a nisam ni pristalica da me drugi farbaju posebno nastavnik crtanja itd,
To što Nermin Nikšić nema karakterne crte vođe može biti samo dobro za SDP. Do kad ćemo više zazivati velike vođe koje će nas ovce povesti u bolje sutra?
SDP je prepoznao momenat da je vrijeme da se transformišu jednu heterogenu stranku u kojoj nema nekakve stroge hijerarhije i stranačke discipline. Da je vrijeme za stranku u kojoj kruže različiti pogledi na mnoge stvari, u kojoj se slobodno iznosi mišljenje i u kojoj referendumom važne odluke donosi kompletno članstvo.
Zazivati velikog vođu mogu samo neinteligentne i osobe nesigurne u vlastitu moć rasuđivanja.
Dakle Nikšić je odličan vođa baš zato što nije Bog zna kakav vođa.
Banksy wrote:
Tačno. A nikad nisu imali bolju priliku. U trenutku kad je SDA desetkovana, rasuta u deset vanjskih i unutarnjih struja, trebao je zaista minimum pameti i napora da se nametneš kao lider opozicije, s novim licima i unutarnjim, bar kozmetičkim restartom. A ono rastjera Ljujićku, Pejanovića, Šućura, Pudarića, Lazovića. skoro sve istaknute stranačke nebošnjake, pa ode u IZ, A-SDA i Tokiću po podršku (edit: prepuštajući svoj teren Našoj stranci). Valjda računaju da mogu pobijediti SDA na njihovom terenu i njihovim oružjem i retorikom. Kakva greška, kakva glupost.
Kad sam zadnji put provjerio većina njih je bila u SDP-u, A provjerio sam prije 3 minute.
Lazović se ne skida na TV-a, svaki dan neka izjava o nečemu.
Mislim da su svi redom zadnjih mjeseci otovreno govorili kako ih je stranka degradirala nudeći im zadnja mjesta na izbornim listima. Izgleda da je odlaskom Lagumdžije 'omladina' odlučila sasvim očistiti stranku od starih kadrova. Nezgodno je što nisu obraćali pažnju na etničke balanse, pa se, uz Bećirovićeve predizborne bisere, može steći (pogrešan) dojam o novom pozicioniranju i usmjeravanju stranke.
edit: negdje sam čula da je Lazoviću nuđeno, čini mi se, 18. mjesto
Na toj se listi, saznajemo, trebala naći Tatjana Ljujić-Mijatović, nekadašnja članica Predsjedništva BiH te ovogodišnja dobitnica Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva. Međutim, ona je odbila mogućnost da se njeno ime nađe na kandidatskoj listi.
Listu SDP-a za Parlament FBiH u Izbornoj jedinici 7 (Hadžići, Ilidža, Novi Grad, Trnovo, Pale, Foča i Goražde) predvodit će Damir Mašić, aktuelni zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, koji je prije četiri godine prikupio 3.133 glasova.
Upravo je Mašić kao predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo povlačio konce pri kreiranju lista u izbornim jedinicama koje teritorijalno pokriva Kanton Sarajevo.
Da se nađu na listi SDP-a za Parlament FBiH u Izbornoj jedinici 11 (Ilijaš, Vogošća, Centar, Stari Grad, Novo Sarajevo), odnosno onim pozicijama koje im je Mašić namijenio, odbili su potpredsjednik SDP-a Miro Lazović i član Predsjedništva te stranke Mirko Pejanović.
Mašić je prvo mjesto na toj listi rezervirao za generalnog sekretara SDP-a i aktuelnog dopredsjedavajućeg Općinskog vijeća Stari Grad Irfana Čengića.
Listu SDP-a za Skupštinu Kantona Sarajevo predvodit će Segmedina Srna-Bajramović, a na njoj, za razliku od 2014. godine, neće biti ime Slaviše Šućura, istaknutog člana te stranke koji je, razočaran stanjem u stranci, odustao od kandidature na predstojećim izborima.
Svi ti nezadovoljnici su nebrojeno puta bili na listama, tzv. vječni kandidati, nisu osvajali dovoljan broj glasova i sada bi preko pozicije na listi da prigrabe koje poslaničko mjesto.
Ako su već uvjereni u toliki svoj kvalitet, ni posljednje mjesto na listi ne bi trebalo biti prepreka za prolazak na izborima. Cenzus od 20% posto jeste visok, ali za takav kvalitet kakvim se prikazuju ne bi trebao biti problem.
Leverage wrote:To što Nermin Nikšić nema karakterne crte vođe može biti samo dobro za SDP. Do kad ćemo više zazivati velike vođe koje će nas ovce povesti u bolje sutra?
SDP je prepoznao momenat da je vrijeme da se transformišu jednu heterogenu stranku u kojoj nema nekakve stroge hijerarhije i stranačke discipline. Da je vrijeme za stranku u kojoj kruže različiti pogledi na mnoge stvari, u kojoj se slobodno iznosi mišljenje i u kojoj referendumom važne odluke donosi kompletno članstvo.
Zazivati velikog vođu mogu samo neinteligentne i osobe nesigurne u vlastitu moć rasuđivanja.
Dakle Nikšić je odličan vođa baš zato što nije Bog zna kakav vođa.
Raja ovdje kuka kako se SDP nije odmaknuo od Zlajinog doba, a činjenice su sasvim druge. Iako neupitno i dalje SDP ima propusta, i to velikih, demokratizacija i standradi koje je SDP uveo u zadnjih par godina, ostale naše stranke mogu samo sanjati.
Bosanski_kralj wrote:
Raja ovdje kuka kako se SDP nije odmaknuo od Zlajinog doba, a činjenice su sasvim druge. Iako neupitno i dalje SDP ima propusta, i to velikih, demokratizacija i standradi koje je SDP uveo u zadnjih par godina, ostale naše stranke mogu samo sanjati.
Propusta ima zato što je još uvijek više politička stranka a manje radnički pokret. SDP ima šansu jedino kao heterogeni radnički pokret preko kojeg će radnici kroz političke predstavnike ispoljavati svoje interese. SDP mora biti stranka običnog radnika za običnu platu ili onog koji još uvijek ne može da nađe posao. SDP takođe mora biti stranka malih preduzetnika i startupa. SDP mora biti stranka ekologije. SDP mora biti stranka u kojoj su zdravstvo i prosvjeta stubovi društva.
Dakle SDP mora biti sve ono što nije bio za vrijeme Lagumdžije. Mislim da je SDP konačno krenuo tim putem, ali ne treba se niko zanositi, to je dug put u kojem će mnogi lažni ljevičari u međuvremenu da budu izolovani. Ali taj put nema alternativu.
Koalicija sa SDA/PDA je nemoguća jer članstvo to neće prihvatiti. Jednostavno nema šanse. SDA ide u opoziciju osim ako se ne složi šira koalicija SDA + otpaci + SBB + leteći, a protiv SDP-a. Mislim da nema ni 5% šanse da se ovo desi. Što se tiče TK, glasači SDP-a ne mogu smislit superhika iz RMU zamka i ta koalicija nema nikakvu šansu. Niko se neće usuditi da to radi. Opozicija je puno bolja varijanta ako ne bude matematike da se radi bez superhika.
Koalicija sa HDZ-om nije moguća osim na državnom nivou, a i tada samo u slučaju da SNSD pomete u RS-u. U Federaciji će SDP učiniti ama baš sve da izbaci HDZ iz vlasti, to je čak radio i za vrijeme Lagumdžije, sad pogotovo možeš očekivati da će se raditi na tome.
Koalicija sa SNSD-om moguća je samo ukoliko SNSD pomete u RS-u, a i tada to nije koalicija nego nekakav labavi dogovor i u tom slučaju od državnog nivoa ne treba očekivati mnogo. Ukoliko Savez bude imao matematiku da bude u vlasti biće izabran od strane SDP-a 100% kao partner.
tiha koalicija SDP PDA postoji
Nikšić i Kkukić piju kahvu,pardon Bijedić
u Lukavcu su već postavili jednog PDA direktora ,postoji mogućbnost još bar 2 PDA da dobiju fotelje-Načelnik SDP bi eventualno zauzvrat dobio bar 2 ruku u OV,o koaliciji SDP PDA će najbolje reći Osman Bilić iz Lukavca dugogodišnji član SDP od juče DF
Iz SDP negiraju vezu SDP-PDA iako su direktora Doma kulture postavili
Glasači SDP mrze KUKU ali Rukovodstvo mora da bira ili Kuko ili SDA ili Evntualno kombinacija DF NS NB NBL SBB SBIH BPS BOSS HDZ...+
I da SDP dobije vladu TK bez SDA i bez PDA u Banoviće ne smiju proviriti
SDP ako ponovi 2016 najači je na TK,ali sami Nemogu s nekim moraju(SDA,PDA ,OSTALO)
SDP i nije neka alternativa ali eto bar da ne bude više ona Predsjednik skupštine TK iz Sapne
DA RAZUMIJEM TE
Suština je torbu na rame i u Sloveniju ili Minhen
Upravu si ti,SDP će pokušati izbaciti HDZ i napraviti belaj,godine će proći bez vlade na FBIH nivou,prepucavanja,opstrukcije itd
Ako je sve što znamo otići u Njemačku i raditi fizičke poslove i poslove koje zahtijevaju nizak stepen obrazovanja, onda i ne zaslužujemo ništa bolje. Jel moguće da ama baš niti jedan građanin ove države nije kadar da bude nešto više od njegovatelja ili zidara?
Ovaj narod vrijedi više od toga i krajnje je vrijeme da to pokaže.
Žarko Vujović: Puna podrska druze.KO SDP BiH Tuzla je pobjednik i najjaca partija u kantonu.Ne obaziremo se na spinovanja i podmetanja kukavicijih jaja.Do pobjede!
putokaz1 wrote:Kojim putem ide SDP znat će se u Novembru
Da li će nestati zbog koalicije s SDAPDA HDZ SNSD
ili se izvući ko pobjednici što je manje vjerovatno
Znace se i zavisiti od licnih ambicija niksica, magazinovica, masica, cengica.
Isto kao sto je sdp zavisio kojim ce putem krenuti od ambicioznih foteljasa u svojim redovima u mandati 2010-2014.
Fotelja i licni interes je cudo.
putokaz1 wrote:tiha koalicija SDP PDA postoji
Nikšić i Kkukić piju kahvu,pardon Bijedić
u Lukavcu su već postavili jednog PDA direktora ,postoji mogućbnost još bar 2 PDA da dobiju fotelje-Načelnik SDP bi eventualno zauzvrat dobio bar 2 ruku u OV,o koaliciji SDP PDA će najbolje reći Osman Bilić iz Lukavca dugogodišnji član SDP od juče DF
Iz SDP negiraju vezu SDP-PDA iako su direktora Doma kulture postavili
Glasači SDP mrze KUKU ali Rukovodstvo mora da bira ili Kuko ili SDA ili Evntualno kombinacija DF NS NB NBL SBB SBIH BPS BOSS HDZ...+
I da SDP dobije vladu TK bez SDA i bez PDA u Banoviće ne smiju proviriti
SDP ako ponovi 2016 najači je na TK,ali sami Nemogu s nekim moraju(SDA,PDA ,OSTALO)
SDP i nije neka alternativa ali eto bar da ne bude više ona Predsjednik skupštine TK iz Sapne
Na TK se neće ništa znati do izborne večeri pa i poslije. I SDP i PDA i SDA rade udarnički. Za ove manje ne znam.
Ahaahahhahahaaaa. Pa jadovi populistički!!!! Gdje bi po vama trebalo da sjede predsjednik i premijer jedne države?!? Gdje sjede u drugim državama?!? Na kraju gdje bi ste vi sjedili da ste vlast? Fuuuuj, jade populističke! Našli nasljednici onih koji su i bivšoj državi uvijek koristili sve benefite da nešto prozivaju druge! Ebla vas sda a vi njih! Ahahahahaha