BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
jarobot

#47501 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

doktor_seha wrote:Danas je 21 dan kakobsam podnio zahtjev za net prikljucak... Danas sam zvao i rekli su da se strpim jos koji dan jer je kao danas odobrena tehnicka mogucnost... Da li je neko imao ovakvo iskustvo? Da li lazu? Preko glave mi je cekanja :(

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Čekao sam skoro mjesec dana da priključe mojatv net usput mi u čekanju sjebali netflat10 prepolovili brzinu. Sad već 2 mjeseca u 8 dana čekam na dodatni paket 1 kažu da je nalog poslan 5_tog jula u realizaciju znači prije mjesec i pol i sad su mi isto brzinu sa 14 Mb/s sjebali pa nemože ni 10...
To ti je BH Telekom. Ja da sam znao da je to toliko komplikovano nebi ih zahmetio nema tih para za taj dodatni paket 1. Ima samo jedna dobra stvar idu mi HD i pink+ paketi džaba dok ne realiziraju paket do kraja.

Poslano sa mog 6045K koristeći Tapatalk
drunken tiger

#47502 Re: BHTelecom All About

Post by drunken tiger »

Situacija sljedeća:
Mobilni telefon koji je kupljen u BH Telecomu još pod garancijom i pokvario se. Odnesem da urade servis i dobijem zamjenski telefon koji je bio isključen jer je baterija telefona prazna a nije bilo punjača u poslovnici. Nakon punjenja i pokretanja telefona displej (touch screen ne pihvata komande) telefona ne radi baš najbolje. Nakon dva dana skroz prestao da radi. Odnesem telefon u poslovnicu i sada moram platiti popravak zamjenskog telefona koji mi je dodijeljen neispravan. Platio sam popravak i čekam na svoj telefon.
Samo da kažem da nema veće gamadi od ove stoke iz BH Telecoma. Čekam dan kada će ih privatizirati. Više mi nije žao ni onih koji će ostati bez posla. Gade mi se i počela mi se gaditi i narandžasta boja zbog njih. Fuj! I nije mi prvi put da imam problema s njima. Mafija obična.
joske

#47503 Re: BHTelecom All About

Post by joske »

drunken tiger wrote:Situacija sljedeća:
Mobilni telefon koji je kupljen u BH Telecomu još pod garancijom i pokvario se. Odnesem da urade servis i dobijem zamjenski telefon koji je bio isključen jer je baterija telefona prazna a nije bilo punjača u poslovnici. Nakon punjenja i pokretanja telefona displej (touch screen ne pihvata komande) telefona ne radi baš najbolje. Nakon dva dana skroz prestao da radi. Odnesem telefon u poslovnicu i sada moram platiti popravak zamjenskog telefona koji mi je dodijeljen neispravan. Platio sam popravak i čekam na svoj telefon.
Samo da kažem da nema veće gamadi od ove stoke iz BH Telecoma. Čekam dan kada će ih privatizirati. Više mi nije žao ni onih koji će ostati bez posla. Gade mi se i počela mi se gaditi i narandžasta boja zbog njih. Fuj! I nije mi prvi put da imam problema s njima. Mafija obična.
sledeci put pre uzimanja zamjenskog uredaja kontrolis isti na licu mjesta tako da ne bi imao posledica nisi trebao uzimati isti ako nema punjaca znaci da je imao neki feler ili gresku :-D
EasyWay

#47504 Re: BHTelecom All About

Post by EasyWay »

Pozdrav svima. Pitanje za mirzu, ing-ecc-a i ostale forumaše. Korisnik sam toptim grupe, zvanični naziv paketa Toptim Tim10. Potrošio sam 400 MB mobilnog interneta i došla mi je poruka da sam potrošio 80% mobilnog saobračaja, što se zaključuje da imam ukupno 500 MB.
Malo me to zbunilo, zar ne bi trebao imati 2 gige na osnovu one odluke od 1.avgusta (500MB start + 1,5 giga u sklopu paketa). Zvao sam 1444 i kaže mi mlađa ženska osoba da kontaktiram menađera za toptim grupu. Molim za pojašnjenje. Da li imam 2 gige neta ili samo 500 MB? Hvala
nemezis

#47505 Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by nemezis »

drugi profil wrote:
nemezis wrote:
drugi profil wrote:E jebem ga...
Sad ces ti mene ubjedjivati da su profit i one telefonske centrale koje su placene 30 miliona i koje su tehnoloski zastarjele i nisu nikad montirane.
profit je višak para, kratko i jasno. Nikakvi ormari, klupe, splavarenja....
Keš koji se može podijeliti vlasniku, neto dobit, ili ti kajmak...
Ne kontam to svadjalacko raspoloženje. Dobit nije novac koji se može podijeliti, dobit je knjigovodstvena kategorija i na dobit ne utiče kupovina nečega što se amortizuje. Firma može biti na kraju godine bez para a da ima dobit a moze i imati para ali je u gubitku. To su osnove ekonomije.
Ma ne svađam se. Upireš na ono što nije poenta, a poenta je: dobit im je pala. Značajno.

Uglavnom:
Bruto profit (engl. pre-tax profit, njem. Vorsteuerprofit, Vorsteuergewinn) je izvedena veličina koja odražava uspješnost poslovanja. Dobiva se kao razlika svih prihoda (poslovnih, financijskih i izvanrednih) i svih rashoda (poslovnih, financijskih i izvanrednih) poslovanja određenog razdoblja.
Prvo, ja sam komentarisao da kupovina opreme nije razlog za pad dobiti. Tražio sam pojašnjenje upućenijih da preciznije pojasne cifre, nisam očekivao da ćemo diskutovati o definicijama.

Drugo, ovaj citat, ja nisam ni rekao nešto suprotno. Ono što je bitno je da u rashode ne ulazi novac potrošen na kupovinu nečega što se amortizuje. Ti si počeo tvrditi da je dobit novac koji je na raspolaganju, što nije tačno.
drug_profi

#47506 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

neise, loše sam se izrazio.
made_in_sarajevo

#47507 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

jesi odnio u servis direktno ili na salter bh telecoma da onda oni nose na servis?

ako je prvo telekom veze sa tim nema,a ako je drugo upravu si ali opet te navukli na tanak led jer nisi odma pregledao mobitel. naravno da tog sto je dao pokvaren mobitel isto treba po usima debelo opaliti i sefa mu jer pokvarene mobitele vrte u opticaju.
FrozenCastle

#47508 Re: BHTelecom All About

Post by FrozenCastle »

Da li se vama dešava da kada zovete nekoga da je signal slab tj. sa smetnjama kad je osoba u zatvorenom prostoru?
drunken tiger

#47509 Re: BHTelecom All About

Post by drunken tiger »

made_in_sarajevo wrote:
jesi odnio u servis direktno ili na salter bh telecoma da onda oni nose na servis?

ako je prvo telekom veze sa tim nema,a ako je drugo upravu si ali opet te navukli na tanak led jer nisi odma pregledao mobitel. naravno da tog sto je dao pokvaren mobitel isto treba po usima debelo opaliti i sefa mu jer pokvarene mobitele vrte u opticaju.
Odnio sam direktno na šalter na kojem sam i podigao telefon a onda oni poslali telefon u servis s kojim rade. Ja sam mamlaz ispao što sam uopće potpisao bilo kakav ugovor s njima. Nakon ovoga definitivno sve prekidam i otkazujem s BH telecomom.
jarobot

#47510 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

zateznistub wrote:
rimano wrote:Uz moju tv dobio sam daljinski koji bi trebao moci se podesiti tako da se pomocu njega moze kontrolisati TV i to samo neke osvnovne funkcije upali/ugasi kontrola zvuka prebacivanje kanala i sl.
Daljinski izgleda ovako:
Image
The SceneGate 8073 comes with a slim Remote Control featuring learnable keys for the main TV function typically used while watching TV: TV Power On / Standby, Volume up/down, Mute. This way only one remote control is required for daily operations. The Remote control is also available optionally for all other SceneGate models.
https://www.albis-elcon.com/products/se ... trols.html
Problem je sto ne mogu da pronadjem uputstvo o tome kako podesiti ovaj daljinski. Da li neko moze objasniti proceduru ili postaviti link za uputstvo?
Pa uputstvo ti je u pakovanju daljinskog, pod uslovom da si dobio nov. I ja sam dobio isti i probao programirati i nije išlo za rukom...
Ovo je albis 8073 imaš uputstvo na 12_toj stranici u uputstvi koje si dobio uz STB. Ja programirao Samsung LCD ove osnovne funkcije palenje gašenje,pojačavanje i stišavanje ...
Otprilike ovako
Jedan prema drugom daljinske od STB_a i TV_a
Na daljincu od STB_a stisne istovremeno OK i tipku osam kad se upali na N TV oznaci na daljincu od stb_a crveno svjetlo pusti tipke.
Zatim stisneš tipku naprimjer TV na daljincu od stb_a i jednom blinkne tad stisneš tipku na daljincu od TV za paljenje i gašenje i kad prihvati kod 2 puta zablinka na daljincu od STB_a i ponoviš za sve tipke koje možeš naučiti i izađeš na OK.
Ako ne uspije od prvog puta ponovi nekoliko puta..
E jesam zapetljo ali nadam se da ćeš shvatiti
nemezis

#47511 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by nemezis »

drugi profil wrote:neise, loše sam se izrazio.
[emoji106]
salebih2016

#47512 Re: BHTelecom All About

Post by salebih2016 »

Naručio telefon u BH Telecomu prije 7 dana. Nisu imali telefon koji želim u njihovoj poslovnici i rekli su da će naručiti iz druge, no eto prođe 7 dana ni traga ni glasa o njima. Rekli su nazvat će kad stigne i da mogu doći preuzeti.

Je li iko imao ovakvu situaciju i koliko stvarno treba njima da jedan telefon prenesu u drugu poslovnicu da bi njihov korisnik to preuzeo? haha.. Moj bh telekome :evil: :-x
jarobot

#47513 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

salebih2016 wrote:Naručio telefon u BH Telecomu prije 7 dana. Nisu imali telefon koji želim u njihovoj poslovnici i rekli su da će naručiti iz druge, no eto prođe 7 dana ni traga ni glasa o njima. Rekli su nazvat će kad stigne i da mogu doći preuzeti.

Je li iko imao ovakvu situaciju i koliko stvarno treba njima da jedan telefon prenesu u drugu poslovnicu da bi njihov korisnik to preuzeo? haha.. Moj bh telekome :evil: :-x
Šta se čudiš otišao čovjek što treba da izvadi telefon iz sefa na godišnji.
Vraća se za 15 dana... :D
ing-ecc

#47514 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

EasyWay wrote:Pozdrav svima. Pitanje za mirzu, ing-ecc-a i ostale forumaše. Korisnik sam toptim grupe, zvanični naziv paketa Toptim Tim10. Potrošio sam 400 MB mobilnog interneta i došla mi je poruka da sam potrošio 80% mobilnog saobračaja, što se zaključuje da imam ukupno 500 MB.
Malo me to zbunilo, zar ne bi trebao imati 2 gige na osnovu one odluke od 1.avgusta (500MB start + 1,5 giga u sklopu paketa). Zvao sam 1444 i kaže mi mlađa ženska osoba da kontaktiram menađera za toptim grupu. Molim za pojašnjenje. Da li imam 2 gige neta ili samo 500 MB? Hvala
Sta znaci 1,5 Giga u sklopu paketa? Koji je ustvari tvoj paket kao clana TopTima?
sencobih

#47515 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

A eto nek se telefon kupljen u bh telekomu u garanciji pokvario onako sam od sebe, dobijes drugi i normalno taj je vec bio pokvaren. Naravno da do tebe nije ništa, ti ništa nisi dirao i gadi ti se narandzasta boja. Ovi u telekomu samo otpakuju telefone i namjerno kvare i podvaljuju ljudima. Koje jeftino šupljiranje. Inače su punjači danas rijetkost i za svaki telefon je drugačiji, pa se nije mogao naći
HardCore

#47516 Re: BHTelecom All About

Post by HardCore »

Jel ovo bht pustio 4G, kod prijatelice na fonu stimao postavke i napravio mobilni internet, kad ono 4G upaljen WTF. Note3 je mobitel lokacija S.Kolonija
Ali_G

#47517 Re: BHTelecom All About

Post by Ali_G »

I meni je kod zene na G2 prosle godine pokazivalo da je na 4g, al kol'ko znam kod nas toga jos nema.

Sent from my iPhone using Tapatalk
doktor_seha

#47518 Re: BHTelecom All About

Post by doktor_seha »

Bio danas u tehnickoj sluzbi i kazu nema naloga za prikljucenje, ne znaju kad ce im proslijediti.... Boze pomozi, 22. Dan cekanja..........

jarobot

#47519 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

doktor_seha wrote:Bio danas u tehnickoj sluzbi i kazu nema naloga za prikljucenje, ne znaju kad ce im proslijediti.... Boze pomozi, 22. Dan cekanja..........

Možda mi nevjeruješ da ja dodatni paket 1 čekam već 2 mjeseca i 8 dana stim što je nalog poslan na izvršenje prije 1 mjesec i 18 dana , zaista su nevjerovatni dami barem nisu razvalili to što sam imao ... :-D
Dobrodošao u klub !!! :D
niho92

#47520 Re: BHTelecom All About

Post by niho92 »

Ali_G wrote:I meni je kod zene na G2 prosle godine pokazivalo da je na 4g, al kol'ko znam kod nas toga jos nema.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Bio je neki članak o tome kad se pricalo o uvođenju nekih promjena pa kao do kraja ove godine bice i 4G , znaci moguce da bude u Sarajevu, Tuzli... ono za pocetak, sad ne znam jel to to, ali citao sam haman u Avazu
Radar71

#47521 Re: BHTelecom All About

Post by Radar71 »

Moja TV Multiscrean samo Arene u HD lede, negledljivo. Može li se ovo kako popraviti? Koristim preko android box-a, wi fi je u pitanju.
Možda kablom da skopčam?
drunken tiger

#47522 Re: BHTelecom All About

Post by drunken tiger »

sencobih wrote:
A eto nek se telefon kupljen u bh telekomu u garanciji pokvario onako sam od sebe, dobijes drugi i normalno taj je vec bio pokvaren. Naravno da do tebe nije ništa, ti ništa nisi dirao i gadi ti se narandzasta boja. Ovi u telekomu samo otpakuju telefone i namjerno kvare i podvaljuju ljudima. Koje jeftino šupljiranje. Inače su punjači danas rijetkost i za svaki telefon je drugačiji, pa se nije mogao naći
Uhljebe. Pokvario se sam od sebe, pokvario se utor za sim karticu, sam izbacuje karticu. Ja ti kažem da sam platio 120KM za popravak pokvarenog telefona. Da sam htio šta muljati ne bih platio sigurno. A gadi mi se narandžasta boja i ti mi se gadiš s takvim razmišljanjem. Fuj i ti. Nabijem i tebe i BH telecom pa neka me banuju!!!
sencobih

#47523 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Ponašaj se kulturno, i ne mlati po tastaturi opet ce biti ja nisam ništa , ustaljeno opravdanje kod svih kvarova kad odeš u servis . "Samo se pokvarilo"
rimano

#47524 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by rimano »

jarobot wrote:
zateznistub wrote:
rimano wrote:Uz moju tv dobio sam daljinski koji bi trebao moci se podesiti tako da se pomocu njega moze kontrolisati TV i to samo neke osvnovne funkcije upali/ugasi kontrola zvuka prebacivanje kanala i sl.
Daljinski izgleda ovako:
Image Problem je sto ne mogu da pronadjem uputstvo o tome kako podesiti ovaj daljinski. Da li neko moze objasniti proceduru ili postaviti link za uputstvo?
Pa uputstvo ti je u pakovanju daljinskog, pod uslovom da si dobio nov. I ja sam dobio isti i probao programirati i nije išlo za rukom...
Ovo je albis 8073 imaš uputstvo na 12_toj stranici u uputstvi koje si dobio uz STB. Ja programirao Samsung LCD ove osnovne funkcije palenje gašenje,pojačavanje i stišavanje ...
Otprilike ovako
Jedan prema drugom daljinske od STB_a i TV_a
Na daljincu od STB_a stisne istovremeno OK i tipku osam kad se upali na N TV oznaci na daljincu od stb_a crveno svjetlo pusti tipke.
Zatim stisneš tipku naprimjer TV na daljincu od stb_a i jednom blinkne tad stisneš tipku na daljincu od TV za paljenje i gašenje i kad prihvati kod 2 puta zablinka na daljincu od STB_a i ponoviš za sve tipke koje možeš naučiti i izađeš na OK.
Ako ne uspije od prvog puta ponovi nekoliko puta..
E jesam zapetljo ali nadam se da ćeš shvatiti
Hvala uspio sam. Mogu li se iste tipke koristiti i za stb i za tv, npr pojacavanje i smanjivanje? Pise li u tom uputstvu kako se daljinski vraca na tvornicke postavke.

Sent from my A0001 using Tapatalk
EasyWay

#47525 Re: BHTelecom All About

Post by EasyWay »

ing-ecc wrote:
EasyWay wrote:Pozdrav svima. Pitanje za mirzu, ing-ecc-a i ostale forumaše. Korisnik sam toptim grupe, zvanični naziv paketa Toptim Tim10. Potrošio sam 400 MB mobilnog interneta i došla mi je poruka da sam potrošio 80% mobilnog saobračaja, što se zaključuje da imam ukupno 500 MB.
Sta znaci 1,5 Giga u sklopu paketa? Koji je ustvari tvoj paket kao clana TopTima?
Pa moj paket je mini 15 uz neki popust od 5 % (koji je sad ukinut od 01.08.). Kad uđem preko moba da provjerim stanje, pise mi toptim tim 10. Vidjet cu u računovodstvu koji tačno paket imam, al morao bi biti mini 15, jer koliko ja znam manjeg nema.
Locked