Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Logovan

#47501 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

mond wrote: 25/02/2026 21:31 Nisam neki štovatelj ovog takmičenja... eto vidjet ćemo. Kad je uzvrat? Iduće il za 15 dana?
Više me interesuje reakcija ekipe
11.03.
svi u napad

#47502 Re: Utakmice.

Post by svi u napad »

Nista strasno. Moras neku tekmu i izgubiti. Gol je greska golmana ali sve je to ljudski. Mi imamo igru i to je najvaznije. Na terenu djelujemo mocno za razliku od ranijih sezona. Licno mislim da mi kod kuce trebamo igrati sa Turkesom u spicu bez obzira na njegovu nekvalitetu i sa Menalom i Kerom na krilima. Ovo sa Kerom na spicu ne ide ii to se vidi iz helikoptera. U drugom poluvremenu kad je Kera presao na krilo imao je nekoliko finih prodora, Nas najslabiji igrac je Kupresak i nema mjest a u prvih jedanaest. Znam da ce ga velika vecina braniti kako ima dobar sut i centarsut ali zaboravljate da je spor i los u odbrani. Veceras je napravio i penal koji nije dosudjen za Velez kao sto nije ni dosudjen ni penal za nas. No bez obzira na poraz ja sam optimista u vezi naseg prolaska dalje jer cemo mi pobjediti u revansu. Zivjeli.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#47503 Re: Utakmice.

Post by F&N »

svi u napad wrote: 25/02/2026 23:56 Nista strasno. Moras neku tekmu i izgubiti. Gol je greska golmana ali sve je to ljudski. Mi imamo igru i to je najvaznije. Na terenu djelujemo mocno za razliku od ranijih sezona. Licno mislim da mi kod kuce trebamo igrati sa Turkesom u spicu bez obzira na njegovu nekvalitetu i sa Menalom i Kerom na krilima. Ovo sa Kerom na spicu ne ide ii to se vidi iz helikoptera. U drugom poluvremenu kad je Kera presao na krilo imao je nekoliko finih prodora, Nas najslabiji igrac je Kupresak i nema mjest a u prvih jedanaest. Znam da ce ga velika vecina braniti kako ima dobar sut i centarsut ali zaboravljate da je spor i los u odbrani. Veceras je napravio i penal koji nije dosudjen za Velez kao sto nije ni dosudjen ni penal za nas. No bez obzira na poraz ja sam optimista u vezi naseg prolaska dalje jer cemo mi pobjediti u revansu. Zivjeli.
Meni ovaj dio nije jasan. Ne znam, mozda ja ne razumijem fudbal ili sta.
Ali ako ti se ekipa povuce u dupli blok, tj uvuce se u svoj 16 fakticki, imas jedina 2 nacina da to razbijes, a to je centarsut ili sut sa distance. Tesko ces iskreirati kombinatorikom neku sansu, jednostavno premalo je prostora a nemas Mesija i Iniestu u ekipi.

I mi onda uvedemo Turkesa u zadnjih 10 minuta utakmice. Ne znam ne razumijem majke mi koja je logika da ti Keremeh bude u spicu na postavljenu odbranu. Nije vise stvar ni u kakvoj je formi, nego jednostavno treba ti neko visok na koga ce ici centarsutevi, ko ce skakati i povlaciti za sobom Serbecica i Hrkaca u svoj peterac pa ti onad ostane prostor na ivici 16 da Menalo ili Elezi naprave nesto.

Ostalo je sve perfekcija samo mi ovaj dio nije jasan nikako.
svi u napad

#47504 Re: Utakmice.

Post by svi u napad »

F&N wrote: 26/02/2026 08:29
svi u napad wrote: 25/02/2026 23:56 Nista strasno. Moras neku tekmu i izgubiti. Gol je greska golmana ali sve je to ljudski. Mi imamo igru i to je najvaznije. Na terenu djelujemo mocno za razliku od ranijih sezona. Licno mislim da mi kod kuce trebamo igrati sa Turkesom u spicu bez obzira na njegovu nekvalitetu i sa Menalom i Kerom na krilima. Ovo sa Kerom na spicu ne ide ii to se vidi iz helikoptera. U drugom poluvremenu kad je Kera presao na krilo imao je nekoliko finih prodora, Nas najslabiji igrac je Kupresak i nema mjest a u prvih jedanaest. Znam da ce ga velika vecina braniti kako ima dobar sut i centarsut ali zaboravljate da je spor i los u odbrani. Veceras je napravio i penal koji nije dosudjen za Velez kao sto nije ni dosudjen ni penal za nas. No bez obzira na poraz ja sam optimista u vezi naseg prolaska dalje jer cemo mi pobjediti u revansu. Zivjeli.
Ali ako ti se ekipa povuce u dupli blok, tj uvuce se u svoj 16 fakticki, imas jedina 2 nacina da to razbijes, a to je centarsut ili sut sa distance. Tesko ces iskreirati kombinatorikom neku sansu, jednostavno premalo je prostora a nemas Mesija i Iniestu u ekipi.

I mi onda uvedemo Turkesa u zadnjih 10 minuta utakmice. Ne znam ne razumijem majke mi koja je logika da ti Keremeh bude u spicu na postavljenu odbranu. Nije vise stvar ni u kakvoj je formi, nego jednostavno treba ti neko visok na koga ce ici centarsutevi, ko ce skakati i povlaciti za sobom Serbecica i Hrkaca u svoj peterac pa ti onad ostane prostor na ivici 16 da Menalo ili Elezi naprave nesto.

Mozda nisam dobro formulisao moju misao ali ako pazljivije procitas vidjeces da isto mislimo. Znaci bez obzira na Turkesovu kvalitetu posto samo njega imamo kao spica tekme kod kuce se po meni (kao i po tebi) trebaju poceti sa njim u napadu a Kera i Menalo sa strana. Ovaj dio tvog komentara koji sam podebljao je sustinski isti onom dijelu koji si ti meni podebljao (posto si pisao komentar ujutro i zurio nisi razmisljao da isto mislimo :D ). Pozdrav i ne hatori na ovaj odgovor. Idemo mi dalje abd za dvije hefte. Bit ce tesko jer su jaki dole u odbrani ali mislim da cemo ih dobiti na penale. :izet: :thumbup:
Logovan

#47505 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Centralni događaj subotnjeg programa je duel između Borca i Sarajeva koji se igra u Banjaluci s početkom u 18:30 sati. Pravdu na ovom susretu dijelit će Armin Kukić iz Bugojna, uz pomoćnike Gorana Ilinčića iz Prijedora i Demira Mirzu iz Kaknja, dok će u VAR sobi sjediti Dragan Todić iz Doboja i Aleksandar Smiljanić iz Laktaša.
sencobih

#47506 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Logovan wrote: 26/02/2026 12:27
Centralni događaj subotnjeg programa je duel između Borca i Sarajeva koji se igra u Banjaluci s početkom u 18:30 sati. Pravdu na ovom susretu dijelit će Armin Kukić iz Bugojna, uz pomoćnike Gorana Ilinčića iz Prijedora i Demira Mirzu iz Kaknja, dok će u VAR sobi sjediti Dragan Todić iz Doboja i Aleksandar Smiljanić iz Laktaša.
kad hoće da te karaju nađu nekog Armina da sudi, a za svaki slučaj u Var kombiju sjedi doboj i laktaši
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#47507 Re: Utakmice.

Post by F&N »

svi u napad wrote: 26/02/2026 10:59
F&N wrote: 26/02/2026 08:29

Mozda nisam dobro formulisao moju misao ali ako pazljivije procitas vidjeces da isto mislimo. Znaci bez obzira na Turkesovu kvalitetu posto samo njega imamo kao spica tekme kod kuce se po meni (kao i po tebi) trebaju poceti sa njim u napadu a Kera i Menalo sa strana. Ovaj dio tvog komentara koji sam podebljao je sustinski isti onom dijelu koji si ti meni podebljao (posto si pisao komentar ujutro i zurio nisi razmisljao da isto mislimo :D ). Pozdrav i ne hatori na ovaj odgovor. Idemo mi dalje abd za dvije hefte. Bit ce tesko jer su jaki dole u odbrani ali mislim da cemo ih dobiti na penale. :izet: :thumbup:
Doslo je do nesporazuma. Isto mislimo obojica nisam ti replicirao niti te na neki "pobijati", ja sam se htio samo nastaviti na tvoj komentar :mrgreen:
A ono podebljano je bas ono sto i ja mislim.
svi u napad

#47508 Re: Utakmice.

Post by svi u napad »

Super. Sve je ok i jedna stvar je najvaznija: zelimo samo dobro nasem voljenom klubu. Ziv i zdrav mi bio. :kiss: :thumbup:
van Basten

#47509 Re: Utakmice.

Post by van Basten »

Rezultat je realan za igru koju prikazujemo odavno. Kontrolisani pritisak pa kad uleti uleti. S tim što jw jučer uletila nama. Na sudijsko govance ne treba trošiti riječi. Više se ni ne bunimo, nii s klupe, a ni s tribina vala. Navikli se valjda, žaba je skuhana. Zato je bitno ispaliti 30ak topovskih udara kao da je došla najmrskija zvezda i puno Koševo.
Logovan

#47510 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

U nedjelju nas na stadionu Asim Ferhatović Hase očekuje juniorski derbi između Sarajeva i Željezničara.

Utakmica se igra od 13:00 sati, a ulaznice će biti dostupne na dan susreta od 10:00 do 13:00 sati u FKS Official Store na stadionu.

Cijena ulaznice iznosi 3,00 KM, a sav prihod ide u humanitarne svrhe – za prikupljanje pomoći za liječenje Amele Puzić koja boluje od neuroendokrinog tumora na jetri, a za njeno liječenje potrebna su značajna finansijska sredstva.

"Vidimo se na Koševu", poručili su iz bordo kluba.

Podsjetimo, Amela Puzić je supruga Amira Puzića - Džineta, legendarnog navijača Sarajeva i jednog od osnivača Hordi zla.
mond

#47511 Re: Utakmice.

Post by mond »

Sretno i bez bespotrebnih žutih
chino

#47512 Re: Utakmice.

Post by chino »

Ima li neko link za prenos?
emigrazione

#47513 Re: Utakmice.

Post by emigrazione »

Joj beganoviću kako si glup
liyf

#47514 Re: Utakmice.

Post by liyf »

Komšije ima li iko link ne radi mi ništa
Logovan

#47515 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

liyf wrote: 28/02/2026 18:57 Komšije ima li iko link ne radi mi ništa
Nemam link, ali ako nisi pokušaj gledati na "utakmice uživo". Zna biti dobar link.

Dobri u odbrani, loši u napadu.
mond

#47516 Re: Utakmice.

Post by mond »

Tvrdo i rekao bih ozbiljno prvo poluvrijeme. Odlično poluvrijeme Karlosa
armin071

#47517 Re: Utakmice.

Post by armin071 »

Izgleda na prvu ovaj Carlos dobar samo slabo ga hrane loptama. Generalno slabi gore, Adem izgleda ne može sam… Kuprešak nije haman nijednom prošao a Amar ko da i ne igra…
Logovan

#47518 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Turkeš ugledaj se na Carlosa. Lik makar nešto radi na terenu, otkriva se, izbori se za loptu, itd.
mirza_15

#47519 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Dosta dobro. Imamo loptu više u nogama i ne dopuštamo puno pozadi. Imamo adute i na klupi. Treba malo bolja zadnja lopta ili centaršut kako bi se iskoristila prednost na sredini terena i ne dozvoliti neku kontru ili glupost pozadi. Marudža mi je dosta nesiguran. Svaki put kada dobije loptu mene strah neke greške. Ne reaguje dobro na pritisak.
Last edited by mirza_15 on 28/02/2026 19:31, edited 1 time in total.
mond

#47520 Re: Utakmice.

Post by mond »

Aha. Fali jedan u napadu. Kuprešak najgori u prvom
Logovan

#47521 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Meni Maroodza najgori
mond

#47522 Re: Utakmice.

Post by mond »

Bježi Rile u kurac
vicious

#47523 Re: Utakmice.

Post by vicious »

Naivno.
Ne kontam sta se Ristovski buni tamo
Maharadza

#47524 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

Odbrana baš amaterski odreagovala...

Ne znam samo zašto su se ovako prepali ovih levata, pa nisu Galaktikosi grobtejebo...
mond

#47525 Re: Utakmice.

Post by mond »

Jao Marudže ovo proljeće. Katastrofa
Post Reply