11.03.
Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
-
svi u napad
#47502 Re: Utakmice.
Nista strasno. Moras neku tekmu i izgubiti. Gol je greska golmana ali sve je to ljudski. Mi imamo igru i to je najvaznije. Na terenu djelujemo mocno za razliku od ranijih sezona. Licno mislim da mi kod kuce trebamo igrati sa Turkesom u spicu bez obzira na njegovu nekvalitetu i sa Menalom i Kerom na krilima. Ovo sa Kerom na spicu ne ide ii to se vidi iz helikoptera. U drugom poluvremenu kad je Kera presao na krilo imao je nekoliko finih prodora, Nas najslabiji igrac je Kupresak i nema mjest a u prvih jedanaest. Znam da ce ga velika vecina braniti kako ima dobar sut i centarsut ali zaboravljate da je spor i los u odbrani. Veceras je napravio i penal koji nije dosudjen za Velez kao sto nije ni dosudjen ni penal za nas. No bez obzira na poraz ja sam optimista u vezi naseg prolaska dalje jer cemo mi pobjediti u revansu. Zivjeli.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#47503 Re: Utakmice.
Meni ovaj dio nije jasan. Ne znam, mozda ja ne razumijem fudbal ili sta.svi u napad wrote: ↑25/02/2026 23:56 Nista strasno. Moras neku tekmu i izgubiti. Gol je greska golmana ali sve je to ljudski. Mi imamo igru i to je najvaznije. Na terenu djelujemo mocno za razliku od ranijih sezona. Licno mislim da mi kod kuce trebamo igrati sa Turkesom u spicu bez obzira na njegovu nekvalitetu i sa Menalom i Kerom na krilima. Ovo sa Kerom na spicu ne ide ii to se vidi iz helikoptera. U drugom poluvremenu kad je Kera presao na krilo imao je nekoliko finih prodora, Nas najslabiji igrac je Kupresak i nema mjest a u prvih jedanaest. Znam da ce ga velika vecina braniti kako ima dobar sut i centarsut ali zaboravljate da je spor i los u odbrani. Veceras je napravio i penal koji nije dosudjen za Velez kao sto nije ni dosudjen ni penal za nas. No bez obzira na poraz ja sam optimista u vezi naseg prolaska dalje jer cemo mi pobjediti u revansu. Zivjeli.
Ali ako ti se ekipa povuce u dupli blok, tj uvuce se u svoj 16 fakticki, imas jedina 2 nacina da to razbijes, a to je centarsut ili sut sa distance. Tesko ces iskreirati kombinatorikom neku sansu, jednostavno premalo je prostora a nemas Mesija i Iniestu u ekipi.
I mi onda uvedemo Turkesa u zadnjih 10 minuta utakmice. Ne znam ne razumijem majke mi koja je logika da ti Keremeh bude u spicu na postavljenu odbranu. Nije vise stvar ni u kakvoj je formi, nego jednostavno treba ti neko visok na koga ce ici centarsutevi, ko ce skakati i povlaciti za sobom Serbecica i Hrkaca u svoj peterac pa ti onad ostane prostor na ivici 16 da Menalo ili Elezi naprave nesto.
Ostalo je sve perfekcija samo mi ovaj dio nije jasan nikako.
-
svi u napad
#47504 Re: Utakmice.
Mozda nisam dobro formulisao moju misao ali ako pazljivije procitas vidjeces da isto mislimo. Znaci bez obzira na Turkesovu kvalitetu posto samo njega imamo kao spica tekme kod kuce se po meni (kao i po tebi) trebaju poceti sa njim u napadu a Kera i Menalo sa strana. Ovaj dio tvog komentara koji sam podebljao je sustinski isti onom dijelu koji si ti meni podebljao (posto si pisao komentar ujutro i zurio nisi razmisljao da isto mislimoF&N wrote: ↑26/02/2026 08:29Meni ovaj dio nije jasan. Ne znam, mozda ja ne razumijem fudbal ili sta.svi u napad wrote: ↑25/02/2026 23:56 Nista strasno. Moras neku tekmu i izgubiti. Gol je greska golmana ali sve je to ljudski. Mi imamo igru i to je najvaznije. Na terenu djelujemo mocno za razliku od ranijih sezona. Licno mislim da mi kod kuce trebamo igrati sa Turkesom u spicu bez obzira na njegovu nekvalitetu i sa Menalom i Kerom na krilima. Ovo sa Kerom na spicu ne ide ii to se vidi iz helikoptera. U drugom poluvremenu kad je Kera presao na krilo imao je nekoliko finih prodora, Nas najslabiji igrac je Kupresak i nema mjest a u prvih jedanaest. Znam da ce ga velika vecina braniti kako ima dobar sut i centarsut ali zaboravljate da je spor i los u odbrani. Veceras je napravio i penal koji nije dosudjen za Velez kao sto nije ni dosudjen ni penal za nas. No bez obzira na poraz ja sam optimista u vezi naseg prolaska dalje jer cemo mi pobjediti u revansu. Zivjeli.
Ali ako ti se ekipa povuce u dupli blok, tj uvuce se u svoj 16 fakticki, imas jedina 2 nacina da to razbijes, a to je centarsut ili sut sa distance. Tesko ces iskreirati kombinatorikom neku sansu, jednostavno premalo je prostora a nemas Mesija i Iniestu u ekipi.
I mi onda uvedemo Turkesa u zadnjih 10 minuta utakmice. Ne znam ne razumijem majke mi koja je logika da ti Keremeh bude u spicu na postavljenu odbranu. Nije vise stvar ni u kakvoj je formi, nego jednostavno treba ti neko visok na koga ce ici centarsutevi, ko ce skakati i povlaciti za sobom Serbecica i Hrkaca u svoj peterac pa ti onad ostane prostor na ivici 16 da Menalo ili Elezi naprave nesto.
Ostalo je sve perfekcija samo mi ovaj dio nije jasan nikako.
- Logovan
#47505 Re: Utakmice.
Centralni događaj subotnjeg programa je duel između Borca i Sarajeva koji se igra u Banjaluci s početkom u 18:30 sati. Pravdu na ovom susretu dijelit će Armin Kukić iz Bugojna, uz pomoćnike Gorana Ilinčića iz Prijedora i Demira Mirzu iz Kaknja, dok će u VAR sobi sjediti Dragan Todić iz Doboja i Aleksandar Smiljanić iz Laktaša.
-
sencobih
#47506 Re: Utakmice.
kad hoće da te karaju nađu nekog Armina da sudi, a za svaki slučaj u Var kombiju sjedi doboj i laktašiLogovan wrote: ↑26/02/2026 12:27Centralni događaj subotnjeg programa je duel između Borca i Sarajeva koji se igra u Banjaluci s početkom u 18:30 sati. Pravdu na ovom susretu dijelit će Armin Kukić iz Bugojna, uz pomoćnike Gorana Ilinčića iz Prijedora i Demira Mirzu iz Kaknja, dok će u VAR sobi sjediti Dragan Todić iz Doboja i Aleksandar Smiljanić iz Laktaša.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#47507 Re: Utakmice.
Doslo je do nesporazuma. Isto mislimo obojica nisam ti replicirao niti te na neki "pobijati", ja sam se htio samo nastaviti na tvoj komentarsvi u napad wrote: ↑26/02/2026 10:59Mozda nisam dobro formulisao moju misao ali ako pazljivije procitas vidjeces da isto mislimo. Znaci bez obzira na Turkesovu kvalitetu posto samo njega imamo kao spica tekme kod kuce se po meni (kao i po tebi) trebaju poceti sa njim u napadu a Kera i Menalo sa strana. Ovaj dio tvog komentara koji sam podebljao je sustinski isti onom dijelu koji si ti meni podebljao (posto si pisao komentar ujutro i zurio nisi razmisljao da isto mislimoF&N wrote: ↑26/02/2026 08:29Meni ovaj dio nije jasan. Ne znam, mozda ja ne razumijem fudbal ili sta.svi u napad wrote: ↑25/02/2026 23:56 Nista strasno. Moras neku tekmu i izgubiti. Gol je greska golmana ali sve je to ljudski. Mi imamo igru i to je najvaznije. Na terenu djelujemo mocno za razliku od ranijih sezona. Licno mislim da mi kod kuce trebamo igrati sa Turkesom u spicu bez obzira na njegovu nekvalitetu i sa Menalom i Kerom na krilima. Ovo sa Kerom na spicu ne ide ii to se vidi iz helikoptera. U drugom poluvremenu kad je Kera presao na krilo imao je nekoliko finih prodora, Nas najslabiji igrac je Kupresak i nema mjest a u prvih jedanaest. Znam da ce ga velika vecina braniti kako ima dobar sut i centarsut ali zaboravljate da je spor i los u odbrani. Veceras je napravio i penal koji nije dosudjen za Velez kao sto nije ni dosudjen ni penal za nas. No bez obzira na poraz ja sam optimista u vezi naseg prolaska dalje jer cemo mi pobjediti u revansu. Zivjeli.
Ostalo je sve perfekcija samo mi ovaj dio nije jasan nikako.). Pozdrav i ne hatori na ovaj odgovor. Idemo mi dalje abd za dvije hefte. Bit ce tesko jer su jaki dole u odbrani ali mislim da cemo ih dobiti na penale.
![]()
![]()
A ono podebljano je bas ono sto i ja mislim.
-
svi u napad
#47508 Re: Utakmice.
Super. Sve je ok i jedna stvar je najvaznija: zelimo samo dobro nasem voljenom klubu. Ziv i zdrav mi bio.

- van Basten
#47509 Re: Utakmice.
Rezultat je realan za igru koju prikazujemo odavno. Kontrolisani pritisak pa kad uleti uleti. S tim što jw jučer uletila nama. Na sudijsko govance ne treba trošiti riječi. Više se ni ne bunimo, nii s klupe, a ni s tribina vala. Navikli se valjda, žaba je skuhana. Zato je bitno ispaliti 30ak topovskih udara kao da je došla najmrskija zvezda i puno Koševo.
- Logovan
#47510 Re: Utakmice.
U nedjelju nas na stadionu Asim Ferhatović Hase očekuje juniorski derbi između Sarajeva i Željezničara.
Utakmica se igra od 13:00 sati, a ulaznice će biti dostupne na dan susreta od 10:00 do 13:00 sati u FKS Official Store na stadionu.
Cijena ulaznice iznosi 3,00 KM, a sav prihod ide u humanitarne svrhe – za prikupljanje pomoći za liječenje Amele Puzić koja boluje od neuroendokrinog tumora na jetri, a za njeno liječenje potrebna su značajna finansijska sredstva.
"Vidimo se na Koševu", poručili su iz bordo kluba.
Podsjetimo, Amela Puzić je supruga Amira Puzića - Džineta, legendarnog navijača Sarajeva i jednog od osnivača Hordi zla.
- emigrazione
#47513 Re: Utakmice.
Joj beganoviću kako si glup
- liyf
#47514 Re: Utakmice.
Komšije ima li iko link ne radi mi ništa
- Logovan
-
mond
#47516 Re: Utakmice.
Tvrdo i rekao bih ozbiljno prvo poluvrijeme. Odlično poluvrijeme Karlosa
- armin071
#47517 Re: Utakmice.
Izgleda na prvu ovaj Carlos dobar samo slabo ga hrane loptama. Generalno slabi gore, Adem izgleda ne može sam… Kuprešak nije haman nijednom prošao a Amar ko da i ne igra…
- Logovan
#47518 Re: Utakmice.
Turkeš ugledaj se na Carlosa. Lik makar nešto radi na terenu, otkriva se, izbori se za loptu, itd.
-
mirza_15
#47519 Re: Utakmice.
Dosta dobro. Imamo loptu više u nogama i ne dopuštamo puno pozadi. Imamo adute i na klupi. Treba malo bolja zadnja lopta ili centaršut kako bi se iskoristila prednost na sredini terena i ne dozvoliti neku kontru ili glupost pozadi. Marudža mi je dosta nesiguran. Svaki put kada dobije loptu mene strah neke greške. Ne reaguje dobro na pritisak.
Last edited by mirza_15 on 28/02/2026 19:31, edited 1 time in total.
-
mond
#47520 Re: Utakmice.
Aha. Fali jedan u napadu. Kuprešak najgori u prvom
- Logovan
#47521 Re: Utakmice.
Meni Maroodza najgori
- vicious
#47523 Re: Utakmice.
Naivno.
Ne kontam sta se Ristovski buni tamo
Ne kontam sta se Ristovski buni tamo
- Maharadza
#47524 Re: Utakmice.
Odbrana baš amaterski odreagovala...
Ne znam samo zašto su se ovako prepali ovih levata, pa nisu Galaktikosi grobtejebo...
Ne znam samo zašto su se ovako prepali ovih levata, pa nisu Galaktikosi grobtejebo...
-
mond
#47525 Re: Utakmice.
Jao Marudže ovo proljeće. Katastrofa