Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Haris.ba

#4751 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

Prije 10 godina sam imao posla sa njima. Daleko im kuća.

Eno oni su radili dolaznu stanicu na Trebeviću. Otiđi i pogledaj.
dzipalo

#4752 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by dzipalo »

:thumbup:
Znaci nasa posla :D Hvala na info.
lissics

#4753 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by lissics »

Tibra se izbirikala dobro sa radovima, Nova Otoka je OK, kvalitet dobar
VladaFBiH

#4754 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by VladaFBiH »

lissics wrote:Tibra se izbirikala dobro sa radovima, Nova Otoka je OK, kvalitet dobar
sačekaj par godina pa ponovi ovo što si napisao :)
abdulazizsarajevo

#4755 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by abdulazizsarajevo »

jel ko uselio u K37 i K36 na Sipu kod nove skole? izgleda gotove zute zgrade...kvalitet?
Haris033

#4756 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris033 »

lissics wrote:
dzipalo wrote:Ima li neko malo vise informacija o zgradi Dijamant koja se gradi u Dzemala Bijedica? Konkretno kvalitet gradnje i koliko su kvalitetne zgrade koje Dzekos pravi? Hvala.
Dobro im ide prodaja pa malo krivudaju i prave ustede gdje god mogu. Nasa posla
Koliko je kvadrat?
lissics

#4757 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by lissics »

2300 KM/m2 juzna strana
2150 za sjever
Haris.ba

#4758 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

2150 za užitak da ti voz tutnji ispod prozora. :D
Haris033

#4759 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris033 »

Haris.ba wrote:2150 za užitak da ti voz tutnji ispod prozora. :D
Ako si mislio na onu prugu koja bodi za velepekaru, onda to nije nikakva tutnjaža. Rođen sam i odrastao u Kvadrantu, tako da sam se navikao na zvuk voza koji prođe 10-tak x godišnje.. :izet:
Haris.ba

#4760 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

Ma navikne se. Ali, ima neko da ne zna. Sada i rjedje ide voz tom trasom.
Kaligrafija

#4761 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Kaligrafija »

Najsmjesnije su mi ove novogradnje na Otoci, tipa Meandar i ostali, naplacuju u kvadraturu stana lodju, terasu itd...gdje to ima!?? :skoljka: :lol:
VladaFBiH

#4762 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by VladaFBiH »

Kaligrafija wrote:Najsmjesnije su mi ove novogradnje na Otoci, tipa Meandar i ostali, naplacuju u kvadraturu stana lodju, terasu itd...gdje to ima!?? :skoljka: :lol:
pa recimo da mi imamo sreću jer se naplaćuje "neto" kvadratura a ne "bruto" kao npr. u Bugarskoj - znači plaćaš vanjske zidove a ne unutrašnje kvadrate (kao kod montažnih kuća)...
selma 83

#4763 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by selma 83 »

konektovan wrote:
Haris033 wrote:
konektovan wrote:Tibra nije samo sramota Sarajeva, vec cijele BiH. U 21 vijeku dozvoliti onakvu gradnju, divlja je blaga rijec, kakvu zasluzuje.....
:thumbup:

Image

"Malta Complex"
Sviđa mi se lokacija, kakvi li su stanovi? Većina nema lođe (balkona) :?

Kolega je kupio u startu. Lokacija je odlixna ali i cijena je bila visoka, ne mogu se sjetiti tacno koliki je m2 bio...
gdje je tačno ova zgrada, je li izgrađena. jel uz "kiflu" ona ...
high_volume

#4764 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by high_volume »

"Malta Complex"

Image
Siva prizemlja ružno izgledaju, i bit će ružnija protokom vremena, kad se sve isprlja od kiše, snijega i smoga. A i protivnik sam gradnje stambeno-poslovnih objekata, posebno ovakvih, u kojima nije odvojeno stanovanje od prometa poslovnih ljudi. Uvijek je prevelika koncentracija buke, previše je automobila za ionako malo parking prostora, itd. Stanari ovdje nemaju mir, malo je tišine za odmor.

Mislim da sam jedan od rijetkih koji zagovara stambenu gradnju "Grbavica", iako su i obje Grbavice danas postale previše prometne automobilima i ljudima, i previše bučne i prljave i izašle iz planirane ideje stanovanja, i posebno strogo poslovnu zonu sa svim potrebnim servisima.
Tuzla111

#4765 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Tuzla111 »

Kaligrafija wrote:Najsmjesnije su mi ove novogradnje na Otoci, tipa Meandar i ostali, naplacuju u kvadraturu stana lodju, terasu itd...gdje to ima!?? :skoljka: :lol:
sa-tower takodjer racuna lodju al ne punu kvadraturu vec x0.75
Haris.ba

#4766 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

Lođa 0,75

Balkon 0,5.

A može naplaćivati kako hoće - jer kupcu ako se ne sviđa ne mora ni kupiti
NoviStan55

#4767 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by NoviStan55 »

Image
Image
Image
Image
Image

Prošle sedmice sam išao da se raspitam oko novog projekta na Stupu pod nazivom "Bulevar". Cijena 2000 KM/m2. 10% avansa traže.

Poslaše mi i ove slike na mail. Prvi put rješavam stambeno pitanje pa ne znam.. Meni djeluje obećavajuće :?
Haris.ba

#4768 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

Prolazim skoro svaki dan pored te zgrade, i ne kontam da stvarno ima mjesta ovoliko do glavne gradske magistrale. Haj, možda i ima.

To ti je mač sa dvije oštrice. Moraš uzeti sjeverniju stranu koja gleda na cestu sa 6 traka i tramvaj, inače ako uzmeš južniju - možda ti slijedeća zgrada iz projekta zakloni ne samo pogled - već i sunce.

Ako želiš neki nivo kvaliteta života - treba ti parking. Jer parkinga oko ovolike zgrade džabnog neće biti ništa specijalno.

Pa ti tu uračunaj i parking mjesto koliko košta.

Ako ti odgovara Stup, imaš novogradnje još nekoliko zgrada, i ne baš starih stanova nedavnim projektima. Pa pogledaj.

Jesu ti poslali raspored stanova?
Kaligrafija

#4769 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Kaligrafija »

VladaFBiH wrote:
pa recimo da mi imamo sreću jer se naplaćuje "neto" kvadratura a ne "bruto" kao npr. u Bugarskoj - znači plaćaš vanjske zidove a ne unutrašnje kvadrate (kao kod montažnih kuća)...

Znaci kad budem ja prodavao stan ili kucu, trebam naplatiti i terase...!? Hsj ba, nikad se terase i lodje nisu naplacivale, sta da mi napalati, pod i ogradu!? To je uvijek ulazilo u kvadraturu stana i nije se racunalo...Vidjet ces belaja kad on tu nekretninu bude prodavao nakon nekog vremena, mislim na lice koje je kupilo stan, pa kad nekom zaracuna terasu, zatjerat ce ga u tri lijepe materine, taj koji bi kupio stan...! I plus garant nije u ZK u kvadraturi stana, i ako jeste cista budalastina, jer ce onaj ko kupuje morati i za to platiti PDV!!!
neki

#4770 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by neki »

NoviStan55 wrote:
Prošle sedmice sam išao da se raspitam oko novog projekta na Stupu pod nazivom "Bulevar". Cijena 2000 KM/m2. 10% avansa traže.

Poslaše mi i ove slike na mail. Prvi put rješavam stambeno pitanje pa ne znam.. Meni djeluje obećavajuće :?
Jesi li pogledao malo dispozicije stanova? Ono je čista sramota sta ljudima prodaju
neki

#4771 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by neki »

Kaligrafija wrote:
VladaFBiH wrote:

Znaci kad budem ja prodavao stan ili kucu, trebam naplatiti i terase...!? Hsj ba, nikad se terase i lodje nisu naplacivale, sta da mi napalati, pod i ogradu!? To je uvijek ulazilo u kvadraturu stana i nije se racunalo...Vidjet ces belaja kad on tu nekretninu bude prodavao nakon nekog vremena, mislim na lice koje je kupilo stan, pa kad nekom zaracuna terasu, zatjerat ce ga u tri lijepe materine, taj koji bi kupio stan...! I plus garant nije u ZK u kvadraturi stana, i ako jeste cista budalastina, jer ce onaj ko kupuje morati i za to platiti PDV!!!
Pa naravno da se računa površina lodje/balkona/terase...sta misliš, da će investitor napraviti balkon i dzaba ti ga pokloniti? :lol:
I ulazi u površinu koja se upisuje u zki, nije to nikakva novotarija, definisano pravilnicima jos krajem 80tih
VladaFBiH

#4772 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by VladaFBiH »

Kaligrafija wrote:
VladaFBiH wrote: pa recimo da mi imamo sreću jer se naplaćuje "neto" kvadratura a ne "bruto" kao npr. u Bugarskoj - znači plaćaš vanjske zidove a ne unutrašnje kvadrate (kao kod montažnih kuća)...

prodaješ/kupuješ kvadraturu koja je u ZK i to je to
VladaFBiH

#4773 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by VladaFBiH »

neki wrote:
Kaligrafija wrote: Znaci kad budem ja prodavao stan ili kucu, trebam naplatiti i terase...!? Hsj ba, nikad se terase i lodje nisu naplacivale, sta da mi napalati, pod i ogradu!? To je uvijek ulazilo u kvadraturu stana i nije se racunalo...Vidjet ces belaja kad on tu nekretninu bude prodavao nakon nekog vremena, mislim na lice koje je kupilo stan, pa kad nekom zaracuna terasu, zatjerat ce ga u tri lijepe materine, taj koji bi kupio stan...! I plus garant nije u ZK u kvadraturi stana, i ako jeste cista budalastina, jer ce onaj ko kupuje morati i za to platiti PDV!!!
Pa naravno da se računa površina lodje/balkona/terase...sta misliš, da će investitor napraviti balkon i dzaba ti ga pokloniti? :lol:
I ulazi u površinu koja se upisuje u zki, nije to nikakva novotarija, definisano pravilnicima jos krajem 80tih
upravo
Kaligrafija

#4774 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Kaligrafija »

@neki samo sto se nikad nije upisivala u ZK, to je novotarija...! Znaci sad fino, citava drzava treba izvesti komisije, da dopisu terase i lodje u ZK i kao takve ih prodavati!??!
bilic

#4775 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bilic »

kiki-miki wrote:
neki wrote:
NoviStan55 wrote:

Jesi li pogledao malo dispozicije stanova? Ono je čista sramota sta ljudima prodaju
Stanovi su solidni i raspored je ok.

Ali na onom prostoru je predvidjeno 5 onakvih zgrada.
Tako da novi krkljanac :-)
BULEVAR
A4 i A5 bit će dobre i prema Igmanu pogled preko kuća . Znaci spreko 3 sprata ići sa stanom
Ne znam ovdje postavit slike .. Proceduura ...
slike 5 i 6

https://www.olx.ba/artikal/24592076/ulj ... uokvirene/
Post Reply