GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
palamuda
#4751 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Šta je Bašić uradio od petka, što nije poveo disciplinski postupak za tešku povredu radne dužnosti i napenačio ove nelegalne štrajkače na biro. On je dobio odrješene ruke od vlade, uđi sa policijom u kabinet i počni recimo od Himzanije, preko Porče, Hujdura i ostale svite koja se grebe od leđa GRAS i od kojih ne smije prnut niko.
-
Ja sam korisnik
#4752 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Vlada nece da ih posalje.
- NEOPLAN
#4753 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
postignut je dogovor, vozila krecu na linije.
-
Stojadin
#4754 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Moj korisnice, bas zato se i nadam da ovi "pobjede". I trebaju isto ovako i taksisti i doktori i profesori i svi ostali, a ne sjedit ko pic*e (sto rece neoplan)Ja sam korisnik wrote:Ako ovi pobjede i dobiju svoje, vlada treba podnijet ostavke, jer sjtra ce.taxisti.stati, bolnice, profesori itd. Toliko.
-
BlueBosnia
#4755 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pozdrav svima!Čitam šta forumaši imaju reći o ovoj temi,pa odlučih da i ja iznesem svoje mišljenje.Prvo,sindikalci.U javnim preduzećima i ustanovama oni uglavnom služe određenoj političkoj opciji da svoje nakane provede u djelo pod maskom radničkih zahtjeva.Ova klika u GRAS-u očito služi političarima za dizanje halabuke i smjenjivanje direktora.Tako ovi sindikalci imaju predodžbu da su oni ti koji odlučuju o postavljanju menadžmenta.E, sad se vraća direktor kojeg su već jednom smijenili
To je malo nezgodno,jer kad se direktor smjenjuje,svakakve se bljuvotine o njemu iznose u javnost,i što jest istina i što nije.Uvijek mi na lice izmami osmijeh pomisao na to šta bi bilo da se vrati bivši direktor ustanove u kojoj radim(ne što mi je nešto drag).Ova pobuna i šikaniranje građana je pokrenuta samo zbog zaštite guzica šačice sindikalaca koji se bave svime osim zaštitom prava radnika.Takvima je svaki čovjek koji se ponaša profesionalno na radnom mjestu,korektno sarađuje sa menadžmentom,ma ko to bio, automatski sumnjiv i meta za odstrjel.
Dakle,da zaključim,lanac krivaca za ovo stanje je toliki,da je nepotrebno nabrajati.Najveći krivac za stanje u firmi je njen vlasnik,pa očekujem da poduzme rigorozne mjere radi sređivanja situacije.
Dakle,da zaključim,lanac krivaca za ovo stanje je toliki,da je nepotrebno nabrajati.Najveći krivac za stanje u firmi je njen vlasnik,pa očekujem da poduzme rigorozne mjere radi sređivanja situacije.
- Lucazode
#4756 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
palamuda wrote:Šta je Bašić uradio od petka, što nije poveo disciplinski postupak za tešku povredu radne dužnosti i napenačio ove nelegalne štrajkače na biro. On je dobio odrješene ruke od vlade, uđi sa policijom u kabinet i počni recimo od Himzanije, preko Porče, Hujdura i ostale svite koja se grebe od leđa GRAS i od kojih ne smije prnut niko.
Vidim ovde dosta ljudi koji lupaju sa dezinformacijama i staju na stranu Bašića, a i ti si jedan od njih.
Lično znam Himzaniju i dosta radnika grasa, i mogu te samo pitati kakva je to firma gdje radnici od svojih para kupuju dijelove za tramvaje i trolejbuse i gdje plata kasni mehaničarima (koja je btw 800 sa toplim) po 2 mjeseca??? Svako ko komentariše "treba im otkaze dati" nije upoznat sa malverzacijama koje SDA kanalisala kroz Hasana Bašića i opet pokušava da to uradi.
Za svoje "palice" Bašić je provodio nonsens tendere, a jedan od tih je kupovina guma za trolejbuse gdje se u tenderu jasno navodi "nova" a realno stanje je polovna. Razlika u cijeni ide Bašiću koji kasnije "podamzuje" SDA vrhove.
Takođe firma je za Bašićeve ere po svim zakonima ekonomije i prava trebala ući u stečaj gje su potraživanja vanjskih lica iznosila višemilionske iznose, pa se tako našao u jednom momentu kupac iz Austrije da podmiri sva potraživanja i krene sa rehabilitacijom Grasa. Naravno vlada je odbila ponudu za kupovinu GRASA. Ima milion primjera poslovanja G.Bašića ovo su samo neki od njih. I kasnije kad stane trolejbus ili tramvaj se zapali, raja odma oplete po Grasu. Normalno bi bilo udarit po vladi koja pere pare preko Grasa i jebe joj se za radnike, ali na kraju nama je trn u oku Gras.
- NEOPLAN
#4757 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
DAKLE KAO STO REKOH, ODRZAN JE SASTANAK RADNIKA I MINISTARA U KRUGU GRASA I POSTIGNUT JE NEKI DOGOVOR, TE VOZILA POLAKO IZLAZE NA LINIJE.
Evo prve potvrde toga:
http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... u-u-promet
uskoro jos info...
Evo prve potvrde toga:
uskoro jos info...
- LeonardoAC
#4758 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Evo da predložimo odluku za Vladu.. forumaši su dio vlade / Skupštine KS, pa da glasamo:
Na osnovu Čl. 29 (AMANDMAN XXXII)Ustava Kantona Sarajevo, Zakona o Gradskom saobraćaju člana XX..., te opšteg haosa u Kantonu Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo kao osnivač i vlasnik J.P. "GRAS" na vanrednoj sjednici br. XX održanoj 13.1.2012. god. donosi sljedeću
O D L U K U
Član 1
Statut Javnog preduzeća "GRAS" (u nastavku "preduzeće") stavlja se van snage.
Član 2
Mandat Upravnom i nadzornom odboru preduzeća prestaje zaključno sa danom donošenja ove odluke.
Član 3
Imenuje se privremena uprava u J.P. "GRAS", a za v.d. direktora Vlada Kantona Sarajevo imenuje Prof. dr. NN, dekana saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu
Član 4
Vlada Kantona Sarajevo daje neograničena ovlaštenja privremenoj upravi.
Član 5
Svim vozačima autobuskog, tramvajskog i trolejbuskog saobraćaja te drugim radnicima J.P. GRAS koji su izazvali nezakonit prekid saobraćaja u Kantonu Sarajevo, uručiće se Rješenje o otkazu.
a) Istim licima uvodi se doživotna zabrana rada kao i prilaska 500m krugu "GRAS-a" kao i svim drugim javnim preduzećima čiji je osnivač Kanton Sarajevo.
Član 6
Nalaže se novoimenovaj privremenoj upravi da u roku od 15 dana raspiše konkurs za prijem upražnjenih radnih mjesta.
Član 7
Vlada Kantona Sarajevo formirat će posebnu komisiju za prijem novih radnika koju moraju sačinjavati stručnjaci iz saobraćajne struke sa minimalno 10 godina radnog iskustva u struci, diplomom magistra ili doktora saobraćajnih nauka sa Univerziteta u Sarajevu protiv kojih nije pokrenuta ili podignuta optužnica. Članovi Komisije ne mogu biti bivši uposlenici preduzeća.
Član 8
Svaka utvrđena nepravilnost prilikom provođenja konkursne procedure smatraće se napadom na ustavni poredak Kantona Sarajevo, aktom terorizma protiv građana Kantona Sarajevo, izazivanje opšte opasnosti u Kantonu Sarajevo pokušajem ubistva građana Kantona Sarajevo (dalje štiklajte sami), u smislu KZ BiH član XX, te će protiv počinitelja biti poduzete odgovarajuće mjere u smislu Krivičnog Zakona BiH.
Član 9
Do okančanja konkursne procedure, nalaže se svim penzionisanim / umirovljenim radnicima preduzeća koji su radno sposobni da se jave novoj upravi za raspoređivanje na privremeno upražnjenja radna mjesta
Član 10
Odluka stupa na snagu danom donošenja.
P R E M I J E R
FORUMAŠ: "PALAMUDA"
Na osnovu Čl. 29 (AMANDMAN XXXII)Ustava Kantona Sarajevo, Zakona o Gradskom saobraćaju člana XX..., te opšteg haosa u Kantonu Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo kao osnivač i vlasnik J.P. "GRAS" na vanrednoj sjednici br. XX održanoj 13.1.2012. god. donosi sljedeću
O D L U K U
Član 1
Statut Javnog preduzeća "GRAS" (u nastavku "preduzeće") stavlja se van snage.
Član 2
Mandat Upravnom i nadzornom odboru preduzeća prestaje zaključno sa danom donošenja ove odluke.
Član 3
Imenuje se privremena uprava u J.P. "GRAS", a za v.d. direktora Vlada Kantona Sarajevo imenuje Prof. dr. NN, dekana saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu
Član 4
Vlada Kantona Sarajevo daje neograničena ovlaštenja privremenoj upravi.
Član 5
Svim vozačima autobuskog, tramvajskog i trolejbuskog saobraćaja te drugim radnicima J.P. GRAS koji su izazvali nezakonit prekid saobraćaja u Kantonu Sarajevo, uručiće se Rješenje o otkazu.
a) Istim licima uvodi se doživotna zabrana rada kao i prilaska 500m krugu "GRAS-a" kao i svim drugim javnim preduzećima čiji je osnivač Kanton Sarajevo.
Član 6
Nalaže se novoimenovaj privremenoj upravi da u roku od 15 dana raspiše konkurs za prijem upražnjenih radnih mjesta.
Član 7
Vlada Kantona Sarajevo formirat će posebnu komisiju za prijem novih radnika koju moraju sačinjavati stručnjaci iz saobraćajne struke sa minimalno 10 godina radnog iskustva u struci, diplomom magistra ili doktora saobraćajnih nauka sa Univerziteta u Sarajevu protiv kojih nije pokrenuta ili podignuta optužnica. Članovi Komisije ne mogu biti bivši uposlenici preduzeća.
Član 8
Svaka utvrđena nepravilnost prilikom provođenja konkursne procedure smatraće se napadom na ustavni poredak Kantona Sarajevo, aktom terorizma protiv građana Kantona Sarajevo, izazivanje opšte opasnosti u Kantonu Sarajevo pokušajem ubistva građana Kantona Sarajevo (dalje štiklajte sami), u smislu KZ BiH član XX, te će protiv počinitelja biti poduzete odgovarajuće mjere u smislu Krivičnog Zakona BiH.
Član 9
Do okančanja konkursne procedure, nalaže se svim penzionisanim / umirovljenim radnicima preduzeća koji su radno sposobni da se jave novoj upravi za raspoređivanje na privremeno upražnjenja radna mjesta
Član 10
Odluka stupa na snagu danom donošenja.
P R E M I J E R
FORUMAŠ: "PALAMUDA"
Last edited by LeonardoAC on 13/01/2013 09:55, edited 1 time in total.
-
Hendrix
#4759 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Vidim ovde se raspravlja o radnicima GRASa, te nekad bilo bolje te ovo ono, a šta je s nama koji su mladost i studij proveli u jebenim tramvajima, trolejbusima, autobusima...?
Boli mene briga više ba ko je krao i kako, ja hoći za svoje pare koje sam davao da dobijem normalan prevoz, ne tražim New York metro, ali brate kad skontam koliko puta sam čekao bus tramvaj ili trolu na zimi i onda dođe taj familijarni čovjek za volanom i jebe po spisku putnicima sve. Sad sam ja kriv za tog direktora i neispravno vozilo? Svi ste krali pomalo ne serite, dali su vam šansu i krali ste, malo dijelova, malo regresa ( čuj regres ko to još ima u ovoj državi ) malo se goriva uzme i sve fercera, dok ne pukne tikva. I sad krivi svi osim GRASa.
Ne može mi niko pričati o GRASu jer sam iz prve ruke osjetio sve njegove pogodnosti i malverzacije. Tramvaj ujutro hladan -15 u njemu truckaš se ko 1945., trolejbusa nema kasniš na predavanja, šofer busa otvori jedna vrata a 200 ljudi ulazi i još gospodin ljut na mene što nešto kažem. Ja sam imao uredno mjesečnu kartu svo vrijeme vozanja, i zalibo me za priče što neko ne plaća, JA PLAĆAM!
Tretirali su nas i tretiraju i dalje kao stoku, i jedini san na faksu mi je bio da skupim koliko god para i uzmem auto da se oslobodim torture javnog prevoza. Ovo mogu razumjeti samo oni koji ga stalno koriste na dužim relacijama, kad dođeš kući slomljen od truckanja a skontaš valja ujutro opet isto sve se borit sa majmunima.
Boli mene briga više ba ko je krao i kako, ja hoći za svoje pare koje sam davao da dobijem normalan prevoz, ne tražim New York metro, ali brate kad skontam koliko puta sam čekao bus tramvaj ili trolu na zimi i onda dođe taj familijarni čovjek za volanom i jebe po spisku putnicima sve. Sad sam ja kriv za tog direktora i neispravno vozilo? Svi ste krali pomalo ne serite, dali su vam šansu i krali ste, malo dijelova, malo regresa ( čuj regres ko to još ima u ovoj državi ) malo se goriva uzme i sve fercera, dok ne pukne tikva. I sad krivi svi osim GRASa.
Ne može mi niko pričati o GRASu jer sam iz prve ruke osjetio sve njegove pogodnosti i malverzacije. Tramvaj ujutro hladan -15 u njemu truckaš se ko 1945., trolejbusa nema kasniš na predavanja, šofer busa otvori jedna vrata a 200 ljudi ulazi i još gospodin ljut na mene što nešto kažem. Ja sam imao uredno mjesečnu kartu svo vrijeme vozanja, i zalibo me za priče što neko ne plaća, JA PLAĆAM!
Tretirali su nas i tretiraju i dalje kao stoku, i jedini san na faksu mi je bio da skupim koliko god para i uzmem auto da se oslobodim torture javnog prevoza. Ovo mogu razumjeti samo oni koji ga stalno koriste na dužim relacijama, kad dođeš kući slomljen od truckanja a skontaš valja ujutro opet isto sve se borit sa majmunima.
-
pathyeshme
#4760 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Imaš li info kakav je dogovor?NEOPLAN wrote:DAKLE KAO STO REKOH, ODRZAN JE SASTANAK RADNIKA I MINISTARA U KRUGU GRASA I POSTIGNUT JE NEKI DOGOVOR, TE VOZILA POLAKO IZLAZE NA LINIJE.
Evo prve potvrde toga:
uskoro jos info...
Sent from my XT701 using Tapatalk 2
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#4761 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Konačno ! Konačno ! Sad svima momentalno odbiti 50 % plate ! Momentalno , a novac uplatiti u humanitarne svrhe.....NEOPLAN wrote:DAKLE KAO STO REKOH, ODRZAN JE SASTANAK RADNIKA I MINISTARA U KRUGU GRASA I POSTIGNUT JE NEKI DOGOVOR, TE VOZILA POLAKO IZLAZE NA LINIJE.
Evo prve potvrde toga:
uskoro jos info...
-
julisiz es grant
#4762 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Evo piše na TVSA isto da je postignut dogovor i da sve funkcioniše, osim trola (ali one ionako ne funkcionišu, trola u Sarajevu je mit, nešto kao Bigfoot
)
-
pathyeshme
#4763 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Funkcionišu i one, evo čujem ih kako prolaze..julisiz es grant wrote:Evo piše na TVSA isto da je postignut dogovor i da sve funkcioniše, osim trola (ali one ionako ne funkcionišu, trola u Sarajevu je mit, nešto kao Bigfoot)
-
The Realist
#4764 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kakve humanitarne svrhe, neka otplate dio duga.
Btw. ako vlada nikoga ovdje ne kazni, neka se odmah povuku.... Dosta je maltretiranja građana i to OPET iznenada, bez najave. Dosta mi je tog divljačkog ponašanja.
Btw. ako vlada nikoga ovdje ne kazni, neka se odmah povuku.... Dosta je maltretiranja građana i to OPET iznenada, bez najave. Dosta mi je tog divljačkog ponašanja.
-
Ja sam korisnik
#4765 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
E moj lucazode, pa himzanija upravlja firmom od odlaska Bime, sem u vrijeme Hasana kad je firma jedino i poslovala. Opet je pobjedio kriminal, jebiga. Ovo je bespravna drzava, svako moze radit sta hoce.
- adnansax
#4766 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ali opet, vlada je utvrdila je da STRAJK NELEGALAN, i sta sad??? Organizatori, zna se ko, da li snose sankcije ili ne??? Kako vidim smece poput tog himzanije je bog i batina u grasu, a ovako ispade i u gradu...jadnog li nam grada u pm
-
julisiz es grant
#4767 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pathyeshme wrote:Funkcionišu i one, evo čujem ih kako prolaze..julisiz es grant wrote:Evo piše na TVSA isto da je postignut dogovor i da sve funkcioniše, osim trola (ali one ionako ne funkcionišu, trola u Sarajevu je mit, nešto kao Bigfoot)
-
sijedi
#4768 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
da bas takoadnansax wrote:Ali opet, vlada je utvrdila je da STRAJK NELEGALAN, i sta sad??? Organizatori, zna se ko, da li snose sankcije ili ne??? Kako vidim smece poput tog himzanije je bog i batina u grasu, a ovako ispade i u gradu...jadnog li nam grada u pm
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#4769 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ooooooooooooooo nas narod skontao poentu strajka oooooooooooooooo
http://www.klix.ba/vijesti/bih/porca-uk ... /komentari
Danas se ne pljuje po radnicima... sta ce to biti
http://www.klix.ba/vijesti/bih/porca-uk ... /komentari
Danas se ne pljuje po radnicima... sta ce to biti
-
l33t
#4770 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
i sta sad, oni su poceli raditi i oprosteno im je sve ? gradjani ce to zaboraviti i preci nakon toga svaki put ?
kakav naivan narod jbt, pa treba sad njih strajkovat

kakav naivan narod jbt, pa treba sad njih strajkovat
- NEOPLAN
#4771 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Hasan je ostao VD direktor, to je jedono sto se zna, niko nista ne govori
-
hzsa22
#4772 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ko im poslije ovoga kupi kartu, nek' izadje i zapali se na sljedecoj stanici. Ja cu svoju mjesecnu poderat pred ocima revizora.
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#4773 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
http://www.klix.ba/vijesti/bih/krenuo-g ... /130113024
Vidis taj sam dio propustio
znaci frisko je
Svaka im cast, nadam se da se lopov nece vratiti na tudje mjesto.
Vidis taj sam dio propustio
Svaka im cast, nadam se da se lopov nece vratiti na tudje mjesto.
-
pathyeshme
#4774 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa koja je svrha štrajka onda? Mora da su im iz vlade zaprijetili i morali su se povući da sačuvaju vlastite guzice.NEOPLAN wrote:Hasan je ostao VD direktor, to je jedono sto se zna, niko nista ne govori
-
VjecitiStudent
#4775 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Agonija je opet odložena, samo ti razmaci su sve kraći i kraći.
Sarajevo će se i na ovom frontu vrlo brzo suočiti sa neminovnošću, godine loše uprave, korupcije, lopovluka dolaze na naplatu, posljedice već osjećamo mi svi, a bit će samo gore i gore, jer grad puca po svim šavovima.
Sarajevo će se i na ovom frontu vrlo brzo suočiti sa neminovnošću, godine loše uprave, korupcije, lopovluka dolaze na naplatu, posljedice već osjećamo mi svi, a bit će samo gore i gore, jer grad puca po svim šavovima.