FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Smail Aga

#4751 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Smail Aga »

-LIBERO- wrote:Sada kada hladnije glave malo vise razmislim, mi smo fakticki ispali onog momenta kada nismo uspjeli materijalizovati jos jednim golom onih 30 minuta sa igracom vise na Kosevu.

Sve ovo drugo stoji. I kiksevi odbrane i neracionalno donesene odluke u i oko sesnesterca kada smo u napadu..ali kapitalni momenat je bilo tih 30setak minuta sa igracem vise na Kosevu.
Da,odlucujuca je bila prva na Kosevu,nije se izborilo 2 razlike,ni 3-1 ni jos boljih 2-0 .To nam Zeta ne bi stigla. Trebalo smo se poslije 2-0 zatvoriti ,zatvarati utakmicu,cekati priliku za treci,koji nije neophodan a kada smo vec primili gol glupo i nepotrebno,morali smo napasti za 3-1 jer sa 2-1 jedna frljoka moze odluciti,sto se i desilo. Sa jednim razlike je rizik ici i Vrbanjusi. Sto bi Ciro rekao : Sine,2-0 je nista,udze jedan slucajno i visis,nema te nigdje.
Nasa ekipa je neozbiljna ekipa,tek skrpljena 20-30 dana pred pocetak takmicenja,za takve ekipe su ovo normalne greske,kao Levski ,oni su isti bili,skrpljeni i neorganizovani,zato smo ih i dobili,sigurno ne na osnovu kvaliteta.
To je ono sto ocekujem od uprave da u sljedecu EL udzemo sa kosturom ekipe,uigranim i iskusnim. Ne treba previse zaliti,bice jos prilika,sada dalje od play-offa ne bi mogli . Treba nastaviti graditi ekipu,da se moze ozbiljno boriti za ulazak u grupu.
Reglan

#4752 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Reglan »

http://scsport.ba/vijest/41417

Dobar tekst ko zemlja
north

#4753 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by north »

arshavin wrote:http://scsport.ba/vijest/41417

Dobar tekst ko zemlja
Odličan, svako slovo potpisujem...naročito zadnji dio teksta...
just principe

#4754 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by just principe »

koji mozak moras biti pa da u 5-6 minuti krenu svi u napad glavom bez obzira iako imaju prednost iz prvog meca. :roll:
Da smo normalan gol primili pa hajd ali ono hej :-) :roll:
Muhamed Đakmić

#4755 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Muhamed Đakmić »

Ma nekako, ako se proba hladne glave izanalizirati, čitava atmosfera oko dvomeča je bila bolesna i ni nalik na onu prije dvomeča sa Levskim, a trebala je biti ista. I onaj muk na Koševu na kraju prve utakmice, i nervoza naših igrača nakon Zetinog slobodnjaka, i nemogućnost da im ozbiljnije ugrozimo gol, nije ništa mirisalo na laganu utakmicu koju su najavljivali i igrači, i stručni štab, a Boga mi i mi navijači.

Mi sa igračem više nismo ozbiljnije zaprijetili na Koševu, sve su to bile neke polušanse. Neko će trznuti sad onu statistiku po kojoj smo ih ubili, ali ako se malo podsjetimo, od tih naših milion šuteva najbolja prilika je bila Sesarov šut sa ivice šesnaesterca, ostalo je sve bilo jako tanko.

Postavili smo se totalno arogantno, baš kao Levski prema nama, i zbog tog smo platili. Još smo i Saida digli u nebesa, čovjek se počeo ponašati k'o Cristiano Ronaldo. Mene najviše boli što mi nećemo ništa iz ovoga naučiti, a trebali bi mnogo toga.

A ja stvarno ne pamtim da sam ikad vidio više fudbalera koji ne znaju lopte igrati na jednom mjestu, nego na sinoćnjoj utakmici. Kako možeš postati fudbaler, a ne znaš predriblati protivnika i da ne znaš uputiti pas od deset metara koji će biti precizan, to mi nikako nije jasno. Ovo pitanje vrijedi za većinu naših fudbalera, Belošević, Dupovac, Čomor, Zlatković, Tatomirović, Radan, Hadžić.

Mislim da je Torlak svojim Lucio stilom samo doprinosio podizanju nervoze u ekipi, istrči do 30 metara od njihovog gola i kad ne zna šta bi dalje, pošalje neku dubinsku loptu koja završi u drugom redu tribina. Sesar je puno zrelije odigrao od Torlaka, mislim da se nameće kao budući kapiten. Definitivno je opravdao poziv u reprezentaciju.
Pitarrr82

#4756 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

Pa bas zato sto je takva prva tekma bila onako se u drugoj nismo smjeli postaviti...
Pitarrr82

#4757 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

Zeta - PSV :)
Baltazar_khan

#4758 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Baltazar_khan »

zeta vs psv eindhoven kako bi tamo bilo dobro hordati :(
just principe

#4759 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by just principe »

ispada PSV :oops:
north

#4760 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by north »

PSV???? Šminka mrtva, naravno rastočili bi nas na proste faktore i gotovo sigurno ponizili, ko što će i crnogorce, ali ne treba biti pametan šta bi značilo da jedan holandski velikan gostuje na AFH..posjeta, tv prava......E moji igrači i moj treneru....gledajte ovaj par i gledajte naše snimke na tribini od sinoć i udarajte se satima glavom od zid dok se ne onesvijestite....ne možemo na zelenu granu, pa džaba....tobe jarabi, ko da smo ukleti...
Donau

#4761 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Donau »

ubiće ih psv 35-0 razlikom

nas bi samo 18-0
Muhamed Đakmić

#4762 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Muhamed Đakmić »

Donau wrote:ubiće ih psv 35-0 razlikom

nas bi samo 18-0
Sad se sigurno u PSV-u raduju što nisu izvukli divove.
frngla

#4763 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by frngla »

Sarajevo1946 wrote:

nas bi samo 18-0
Sad se sigurno u PSV-u raduju što nisu izvukli divove.
100%
Donau

#4764 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Donau »

kad bi im jović opalio neke čarlame ala kombinacija gvardiole i rehagela, pogubili bi se :dance:
Muhamed Đakmić

#4765 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Muhamed Đakmić »

Nije Messi, nije Mata, on je Žarko Karamata :-)
jazzer

#4766 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by jazzer »

Boli ove iz Zete i da ih ubiju 50:0. Jos 2 utakmice u evropi, lova za plasman, pa za TV prava...

Kol'ko ce love dobiti mogu Pedju Mijatovica nagovoriti da se ponovo aktivira :) .
zlajapravaraja

#4767 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by zlajapravaraja »

nas bi samo 18-0
Holandjani su nemilosrdni, sibaju do zadnje sekunde bez milosti ako mogu.

Mogao bi ovo biti rekordan rezultat u istoriji eurokupova.
Wiru Idane

#4768 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Wiru Idane »

Tuga..
marschall

#4769 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by marschall »

-LIBERO- wrote:Sada kada hladnije glave malo vise razmislim, mi smo fakticki ispali onog momenta kada nismo uspjeli materijalizovati jos jednim golom onih 30 minuta sa igracom vise na Kosevu.

Sve ovo drugo stoji. I kiksevi odbrane i neracionalno donesene odluke u i oko sesnesterca kada smo u napadu..ali kapitalni momenat je bilo tih 30setak minuta sa igracem vise na Kosevu.

Moje misljenje je da su napadi nepovezani, da je igra bez ideje. koliko se napada upropastilo za losim loptama koje ne stizu na cilj. posjed lopte od noge do noge katastrofa. svako pokusava spektakularna dodavanja onda ulazak u dvoboj protiv 2-3 protivnicka igraca itd....vani dok si jos u pelenama ucis jednu stvar a to je kad naprjed nemas slobodnih igraca da stanes na loptu, vratis nazad promjenis stranu napada, da igras sigurne lopte na 5-10 metera, da razmak izmedju blokova ne smije bit prevelik nego kompaktan, da odbranu vodi sredinu terena, sredina terena vodi napad, da imas svoju teritoriju i radijus kretenja....

Tehnicki mi ne zaostajemo mnogo iza ostalih ali mi nemamo disciplinu i pobjednicki mentalitet.
Zato mislim da treba ostavit 4-5 iskusnih igraca a ostalo popunit sa mladim talentima kojih sigurno imas u bosni dosta...I tim mladim talentovanim igracima onda mozak prat svaki traning i od njih onda pravit igrace/masine/pit bullove. U glavu im sadit da se do slave i para dolazi radom i trudom. Disciplina, zdrava ishrana, prfofeionalni pristup profesiji za koji si se odlucio itd......Te igrace onda vezat dugorocnim ugovorima za klub...

to je neko moje misljenje sve ostalo je zivot pod kirijom i krpljenje rupa od jednog do drugog mjeseca....
Muhamed Đakmić

#4770 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Muhamed Đakmić »

Gledam sinoć, krene u prodor Sesar ili Suljić, naniže dvojicu - trojicu i vraćaj loptu. Zašto? Zato što ostatak ekipe stoji i gleda kako akcija ide, nikome ne pada na um da se aktivira malo, da traži slobodan prostor gdje može primiti loptu. Igra bez lopte nula bodova.
johnny_blazze

#4771 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by johnny_blazze »

Jos cekam jovica sta ce reci....
Tomahawk11
Globalni moderator

#4772 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Tomahawk11 »

PSV?! Hajd i nije neka pljacka :roll:
Jes' da lazem sam sebe, al sta drugo da radim? :(
This time next year.....
fantashokata

#4773 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by fantashokata »

Komsinice poslije dzume ko poslije bajram namaza. Svi veseli nasmijani, presretni... Teze mi pada od poraza to sto Saraj'vo cini sretnim i one anamo tamo, svojom bjednom igrom.
Tuga obrukali smo se, i nije mi jasno da se ima neko izdvojiti od igraca.
Jedini koji zasluzuju svu paznju ovog svjeta su HORDE ZLA
ovo sve otjerati u 3 LPM
Pitarrr82

#4774 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

johnny_blazze wrote:Jos cekam jovica sta ce reci....

Sto se mene tice sto god da kaze ovu bol ne moze otkloniti a i ako kaze to ce biti uobicajne fraze tipa vrucina, umor, bla, bla...
frngla

#4775 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by frngla »

Ja čekam da kaže: "Pogazio sam obećanje (play off- o.p.a), stoga dajem neopozivu ostavku."
Post Reply