LIBIJA

Post Reply
muhafuca

#4751 Re: LIBIJA

Post by muhafuca »

cudo samo kako se NATO sad ne izorganizuje opet
i opali po ovim svojim frendovima
jer im je prica bila da je intervencija u Libiji
bila akcija spasavanja civila od Gadaffijevog ubijanja

Vjerovatno misle da ove u Beni Validu ocekuje med i mlijeko
kad ovi njihovi jarani ulete tamo
Klavikula

#4752 Re: LIBIJA

Post by Klavikula »

Image
na slici su navodno vozila koja su zaplijenile snage u Ban Walidu

inace, osim plemena warfalla u BW-u su navodno prisutni i borci iz plemena gaddafa, forjan, varsahvana, tarhouna. prema nekim informacijama, "osloboditelji" su u subotu cak usli u grad, ali to je bila sacekusa, pa su se uz velike gubitke povukli. osim toga konstantno granatiraju grad, vjerovatno koriste i hemijsko oruzje, bolnica u BW je prepuna, ne mogu primiti vise ranjenika a ni sa lijekovima i hranom ne stoje bas najbolje. iskreno se nadam da ce se ovo sto prije rijesiti.
sumirprimus

#4753 Re: LIBIJA

Post by sumirprimus »

:lol: :lol:
oce oce rijesit ce se..
samo,neces to onda ovde postirat... :)
vjerovatno ce ih ovi satrat,daleko od kamera,ociju,srca,...
Klavikula

#4754 Re: LIBIJA

Post by Klavikula »

naravno posoji opcija da ce ovi uci u BW, al jasno je da se to nece desiti ubrzo, cini mi se da sam negdje procitao da je grad u okruzenju sa tri strane, tako da i dalje postoji jedan izlaz, nadam se da ce ubrzo unijeti oruzja, hrane i lijekova, ako nisu zaista sami sebi prepusteni.
uglavnom vidjecemo i nadajmo se najboljem.
aldinjo

#4755 Re: LIBIJA

Post by aldinjo »

Klavikula wrote:naravno posoji opcija da ce ovi uci u BW, al jasno je da se to nece desiti ubrzo, cini mi se da sam negdje procitao da je grad u okruzenju sa tri strane, tako da i dalje postoji jedan izlaz, nadam se da ce ubrzo unijeti oruzja, hrane i lijekova, ako nisu zaista sami sebi prepusteni.
uglavnom vidjecemo i nadajmo se najboljem.
A šta je to najbolje?
Klavikula

#4756 Re: LIBIJA

Post by Klavikula »

da se BW odbrani :thumbup:

a ako pitas zasto, i na to cu odgovoriti, zato sto bi ova stoka kad bi usla u BW vjerovatno pobila sve sto stignu, cim koriste hemijskog oruzje to im je vjerovatno i cilj.
aldinjo

#4757 Re: LIBIJA

Post by aldinjo »

Klavikula wrote:da se BW odbrani :thumbup:

a ako pitas zasto, i na to cu odgovoriti, zato sto bi ova stoka kad bi usla u BW vjerovatno pobila sve sto stignu, cim koriste hemijskog oruzje to im je vjerovatno i cilj.
E "stoka" će ih srušiti do temelja!
Klavikula

#4758 Re: LIBIJA

Post by Klavikula »

stoka ih vec rusi do temelja, samo ne mogu uci u grad.
Opetja033

#4759 Re: LIBIJA

Post by Opetja033 »

Klavikula wrote:stoka ih vec rusi do temelja, samo ne mogu uci u grad.
Pa prije ce predstavnici demokratski izabrane libijske vlasti u Bani Walid nego Assadovi nacionalsocijalisti u Halep.
aldinjo

#4760 Re: LIBIJA

Post by aldinjo »

Ući će ako Bog da,samo polako,i Sirt je odolijevao dva mjeseca pa je poravnat. :-D
Klavikula

#4761 Re: LIBIJA

Post by Klavikula »

cim je poravnat i koga je poravnjo?
Klavikula

#4762 Re: LIBIJA

Post by Klavikula »

Opetja033 wrote:
Pa prije ce predstavnici demokratski izabrane libijske vlasti u Bani Walid nego Assadovi nacionalsocijalisti u Halep.
Assad je vec u Alepu :thumbup:
aldinjo

#4763 Re: LIBIJA

Post by aldinjo »

Klavikula wrote:cim je poravnat i koga je poravnjo?
Artiljerijom i avijacijom.A artiljerija najbolje ravna.
Klavikula

#4764 Re: LIBIJA

Post by Klavikula »

aldinjo wrote:
tacno, avijacijom, a ne odgovori ko je poravnjo Sirt.
vrbas1979

#4765 Re: LIBIJA

Post by vrbas1979 »

Opetja033 wrote:
Ja i demokratske vlasti... pa ni vojsku nemaju, sve nekakve grupice u pick-upovima i u japankama, niti se zna ko pije, ko plaća, ko naređuje, ko puca, ko komanduje...

Država i vlast pod broj jedan znači sigurnost koja se između ostalog ogleda i kroz sigurnosne snage. Te tvoje demokratski izabrane vlasti i sama država je obična skalamerija i šprdancija!
aldinjo

#4766 Re: LIBIJA

Post by aldinjo »

Klavikula wrote:
aldinjo wrote:
Ja znam ko je ušao,Muslimani.
Klavikula

#4767 Re: LIBIJA

Post by Klavikula »

aldinjo wrote:Ja znam ko je ušao,Muslimani.
moje pitanje je bilo ko je sravnio Sirt, zasto izbjegavas odgovor.

a muslimani su sirok pojam, muslimana imas i kod nas pa nisu ulazili u Sirt, bar ne s losom namjerom kao ovi. a evo ja cu ti reci ko je sravnio, sravnili ga NATO fasisti, a uso bjelosvjetski olos. i sad zbog toga ispastaju stanovnici Libije, vecinom muslimani.
aldinjo

#4768 Re: LIBIJA

Post by aldinjo »

Klavikula wrote:

a muslimani su sirok pojam, muslimana imas i kod nas pa nisu ulazili u Sirt, bar ne s losom namjerom kao ovi. a evo ja cu ti reci ko je sravnio, sravnili ga NATO fasisti, a uso bjelosvjetski olos. i sad zbog toga ispastaju stanovnici Libije, vecinom muslimani.
Nije samo avijacija gađala nego i artiljerija,ušli vjernici i istjerali tagutsko smeće.Nemaš potrebe vrijeđati muslimane ali s obzirom da kostantno podržavaš one nevjernike alevite na čelu sa bijednikom Bašarom onda nije ni čudno takvo razmišljanje. :roll:
Smail Aga

#4769 Re: LIBIJA

Post by Smail Aga »

Opetja033 wrote:
Zar su bili izbori u Libiji :? :shock: :?
Klavikula

#4770 Re: LIBIJA

Post by Klavikula »

aldinjo wrote:
Klavikula wrote:

Nije samo avijacija gađala nego i artiljerija,ušli vjernici i istjerali tagutsko smeće.Nemaš potrebe vrijeđati muslimane ali s obzirom da kostantno podržavaš one nevjernike alevite na čelu sa bijednikom Bašarom onda nije ni čudno takvo razmišljanje. :roll:
svak svoje podrzava, ja neki dan bio u dzamiji, hodza me i zvanicno prebacio u alavite, samo mislim da ti malo brkas stvarni uzrok rata, al eto kako ti kazes.
aldinjo

#4771 Re: LIBIJA

Post by aldinjo »

svak svoje podrzava, ja neki dan bio u dzamiji, hodza me i zvanicno prebacio u alavite, samo mislim da ti malo brkas stvarni uzrok rata, al eto kako ti kazes.[/quote]
Kako tebi nije jasno da je u svim tim zemljama u kojima je izbila revolucija ugnjetavan narod od strane diktatora decenijama i da su isti bili kao faraoni,da je narod trpio sve to decenijama,da je taj isti narod najviše odgovoran za takvo stanje jer se okrenuo od vjere i da je zaostao taj arapski narod tako da će im trebati godiname da dostignu neki napredak.Ljudi žele šerijat u onim zemljama u kojima su srušeni diktatori i to je većina koja tako misli.Zamisli da imaš komšiju koji te maltretira 20 godina a ti šutiš i ne smiješ mu ništa jer je jači,snažniji od tebe.Ali jednog dana će ti dosaditi i uzvratiti ćeš mu istom mjerom samo što si čekao 20 godina da skupiš hrabrosti da to učiniš.Kompleksna je ovo materija pa bi se moglo puno duže pisati ali nemam puno vremena i želje raspravljati.
Klavikula

#4772 Re: LIBIJA

Post by Klavikula »

kako su bili ugnjetavani, nisu imali izbore, garant zbog toga. pa oni su imali uglavnom sve osim toga, u Libiji pogotovo, a vjera im nije bila zabranjena, samo su to bile moderne, sekularne drzave.

sad kad im dodju ovi jadnici, tesko se njima, nece oni napretka vidjeti nikad, naprotiv, lagano ce kliznuti u kameno doba. nek im je sa srecom, trebace im.

al i dalje ovo nije stvarni uzrok tzv. revolucije.
hrastov žižak

#4773 Re: LIBIJA

Post by hrastov žižak »

aldinjo wrote:
Klavikula wrote:
aldinjo wrote: Artiljerijom i avijacijom.A artiljerija najbolje ravna.
Ja znam ko je ušao,Muslimani.
Isti oni muslimani što su srušili džamiju u Sirtu. Budi ponosan.
Klavikula

#4774 Re: LIBIJA

Post by Klavikula »

hrastov žižak wrote: Isti oni muslimani što su srušili džamiju u Sirtu. Budi ponosan.
ma nisi ti dobro vidio, to su bili Gadafijevi muslimani a oni u sustini i nisu muslimani tako da :-)

:D :D
aldinjo

#4775 Re: LIBIJA

Post by aldinjo »

Isti oni muslimani što su srušili džamiju u Sirtu. Budi ponosan.[/quote]
Naravno ponosan sam što sam Musliman.Ne znam na koju džamiju misliš i što je srušiše iz čista mira. :roll:
Post Reply