Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- mO k3
#4751 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
imal sta od CIK-a??
- Better Man
#4752 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Smijesno je, a prije svega jadno da HDZ-u smeta kada bosnjaci izaberu hrvata koji nije iz HDZ-a, vec je iz SDP-a ili neke druge stranke, a ne smeta im kad su ti isti bosnjaci izabrali Ivu Miru Jovica za clana predsjednistva. Tada za njih hrvati nisu bili ugrozeni, jer Ivo Miro Jovic je iz HDZ-a. Zaista nisam odavno vidio vece bagre, mafije i primitivaca od ovih iz oba HDZ-a. Jos imaju obraza da lazu da je za njih glasalo 90% hrvatskog birackog tijela, a znamo da nije vise od 50%. Zasluzeno su u opoziciji i nadam se da ce tu ostati zauvijek.
Last edited by Better Man on 21/03/2011 18:14, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#4753 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ruzno vrijeme vani jbg...ultima_palabra wrote:@Bosnolog:Danas si posebno inspirisan
Da vidimo malo sta Evropa radi danas...
4. EU finalizira pripreme za uspostavljanje ojačane, jedinstvene funkcije predstavnika EU u Bosni i Hercegovini koji će preuzeti vodstvo u pružanju podrške Bosni i Hercegovini u pitanjima koja se tiču EU. EU će poduzeti ove korake u koordinaciji sa širom međunarodnom zajednicom. Pomenuti predstavnik EU će imati širok i izbalansiran set instrumenata kako bi do maksimuma doveo poticaje koje pruža EU, u skladu sa uspostavljenim procedurama. Isti će uključivati kontinuiranu političku podršku u pogledu pitanja koja su vezana za proces integracije u EU, finansiranje iz IPA fondova te monitoring i podršku napretka na provođenju reformi preko tijela uspostavljenih Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju/Privremenim sporazumom.
- mO k3
#4754 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma HDZ-u je stalo do fotelja i to svi znamo sada pucaju na sve strane jer im je svako kriv... pogotovo Bosnjaci ...
-
tulio
#4755 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
CIK će reći da formiranje Doma Naroda, a time i Vlade, nije u skladu sa izbornim zakonom. Ustavni sud je upitan, ali ako radio objektivno reći će da je Vlada nelegalna. Pravo je onda pitanje hoće li akteri krivično odgovarati.Ženski Dr.Med wrote:imal sta od CIK-a??
- ReD aka Socijalista
#4756 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
CIK traži dokumentaciju o konstituirajućoj sjednici Doma naroda FBiHŽenski Dr.Med wrote:imal sta od CIK-a??
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110321097
-
tulio
#4757 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Točno. Dok je SDP-u i SDA stalo do naroda.Ženski Dr.Med wrote:Ma HDZ-u je stalo do fotelja
- Better Man
#4758 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da, stalo im je samo do fotelja i novca kako bi se mogli zastiti od sudskih procesa za kriminal i korupciju koji ih neminovno cekaju.Ženski Dr.Med wrote:Ma HDZ-u je stalo do fotelja i to svi znamo sada pucaju na sve strane jer im je svako kriv... pogotovo Bosnjaci ...
-
ivannn
#4759 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nije 50% ni 90%, HDZ90 nije na kantonalnom nivou bio s HSP-om pa se fini vidi da su zajedno dobili s HDZ nekih 65-70%, dok je HSP dobio 14.000 glasova, a dva HDZ 10x više od togaBetter Man wrote:Smijesno je, a prije svega jadno da HDZ-u smeta kada bosnjaci izaberu hrvata koji nije iz HDZ-a, vec je iz SDP-a ili neke druge stranke, a ne smeta im kad su ti isti bosnjaci izabrali Ivu Miru Jovica za clana predsjednistva. Tada za njih hrvati nisu bili ugrozeni, jer Ivo Miro Jovic je iz HDZ-a. Zaista nisam odavno vidio vece bagre, mafije i primitivaca od ovih iz oba HDZ-a. Jos imaju obraza da lazu da je za njih glasalo 90% hrvatskog birackog tijela, a znamo da nije vise od 50%. Zasluzeno su u opoziciji i nadam se da ce tu ostati zauvijek.
Last edited by ivannn on 21/03/2011 18:22, edited 1 time in total.
- spreca
#4760 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Covic je reko da ce odgovarati,a on kad kaze ima da bidne takotulio wrote:CIK će reći da formiranje Doma Naroda, a time i Vlade, nije u skladu sa izbornim zakonom. Ustavni sud je upitan, ali ako radio objektivno reći će da je Vlada nelegalna. Pravo je onda pitanje hoće li akteri krivično odgovarati.Ženski Dr.Med wrote:imal sta od CIK-a??
- Prpa.ba
#4761 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zar nije do jucer medju pripadnicima manjine na teritoriju FBiH kruzila prica kako CIK nece traziti ni dokumentaciju od Doma naroda FBiH, jer isti "prema dobro obavijestenim izvorima" za CIK nije uopce ni konstituisan?

-
samoyu
#4762 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ljudi ovih par dana sam bio izuzetno ponosan na covica i ljubica iz njihovih usta toliko se ovih dana cule rijeci moja BIH,i BIH je nasa zemlja, nece nam niko oduzeti BIH itd da sam pomalo bio ljubomoran na njihov patriotizam ali SIPAK sve je to demagogija zbog izgubljenih fotelja pa su postale najvece patriote BIH
jos jedna stvar mi je zapela za oko a to je da inace hercegovacko hrvatski portal POSKOK isto tako pun rijeci i nasa je BIH,nedamo BIH itd,a znajuci kako taj portal ni u sali ne spomene BIH nego samo hercegovina i hrvatska iznenadili su me svojim naknadnim laznim patriotizmom prema BIH sta sve ljudi nece reci zbog FOTELJE pa cak i toliko mrsku rijec BIH da je naprosto nevjerovatno
i na kraju sinoc gledam RED CARPTE na NOVA TV i bila neka dodjela vecernjakovih nagrada u NJEMACKOJ uspjesnim hrvatima u dijaspori i kaze voditeljica jedino joj zao sto na skupu nije bilo vise pravih hrvata nego su vecinom bili hercegovci tj hrvatske izbjeglice iz BIH koji kako voditeljica kaze treba da vise podupiru i vole zemlju u kojoj su rodeni
jos jedna stvar mi je zapela za oko a to je da inace hercegovacko hrvatski portal POSKOK isto tako pun rijeci i nasa je BIH,nedamo BIH itd,a znajuci kako taj portal ni u sali ne spomene BIH nego samo hercegovina i hrvatska iznenadili su me svojim naknadnim laznim patriotizmom prema BIH sta sve ljudi nece reci zbog FOTELJE pa cak i toliko mrsku rijec BIH da je naprosto nevjerovatno
i na kraju sinoc gledam RED CARPTE na NOVA TV i bila neka dodjela vecernjakovih nagrada u NJEMACKOJ uspjesnim hrvatima u dijaspori i kaze voditeljica jedino joj zao sto na skupu nije bilo vise pravih hrvata nego su vecinom bili hercegovci tj hrvatske izbjeglice iz BIH koji kako voditeljica kaze treba da vise podupiru i vole zemlju u kojoj su rodeni
- ReD aka Socijalista
#4763 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako ja znam, traze od predstavnickog doma i doma naroda, jelde?Prpa.ba wrote:Zar nije do jucer medju pripadnicima manjine na teritoriju FBiH kruzila prica kako CIK nece traziti ni dokumentaciju od Doma naroda FBiH, jer isti "prema dobro obavijestenim izvorima" za CIK nije uopce ni konstituisan?![]()
- ReD aka Socijalista
#4764 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To je sve inscinirano od par glupana sa hercegb portala, to su vecinom djeca van BiH pa kenjaju malo po forumima bla bla bla....hudnjaci. Cova im ko tata dodje...nesto kao ovaj Babo kod nas sa prebivalistem u Pulisamoyu wrote:ljudi ovih par dana sam bio izuzetno ponosan na covica i ljubica iz njihovih usta toliko se ovih dana cule rijeci moja BIH,i BIH je nasa zemlja, nece nam niko oduzeti BIH itd da sam pomalo bio ljubomoran na njihov patriotizam ali SIPAK sve je to demagogija zbog izgubljenih fotelja pa su postale najvece patriote BIH![]()
- ReD aka Socijalista
#4765 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kojizagazaga wrote:državnički.........što bi rek'o jedan novinarsamoyu wrote:ljudi ovih par dana sam bio izuzetno ponosan na covica i ljubica iz njihovih usta toliko se ovih dana cule rijeci moja BIH,i BIH je nasa zemlja, nece nam niko oduzeti BIH itd da sam pomalo bio ljubomoran na njihov patriotizam ali SIPAK sve je to demagogija zbog izgubljenih fotelja pa su postale najvece patriote BIH![]()
- Prpa.ba
#4766 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ReD aka Socijalista wrote:Kako ja znam, traze od predstavnickog doma i doma naroda, jelde
Prisjetimo se:
Dan kasnije:Za Središnje izborno povjerenstvo (SIP) Bosne i Hercegovine Dom naroda uopće ne postoji jer u njega nisu izabrani izaslanici iz svih županija i nisu popunjeni klubovi naroda te se stoga sve odluke oko navodnog izbora predsjednika i Vlade mogu smatrati ništavnima, rekao je za Večernjak dužnosnik SIP-a.
Prema riječima ovoga dužnosnika, koji je zatražio diskreciju jer bi se njegovo stajalište moglo smatrati prejudiciranjem konačne odluke, već u petak su iz SIP-a iz Zastupničkog doma zatražili relevantnu dokumentaciju oko procedure izbora predsjednika i Vlade Federacije. Upitan zašto nisu zatražili dokumentaciju iz Doma naroda, ovaj je dužnosnik opetovao da taj dom nije izabran te da ga zbog toga nisu niti konzultirali.
A ko je "visoki duznosnik CIK-a":Članovi CIK-a usvojili su i zaključak kojim su zatražili izjašnjavanje Doma naroda i Predstavničkog doma o podnescima koji su pristigli u CIK do 18. marta u vezi s "nezakonitim sazivanjem sjednice Doma naroda".
Nakon što je završena diskusija predsjednica Hadžiabdić zatražila je glasanje o dva zaključka, a član CIK-a Kudić bio je, kako je nakon glasanja objasnio, protiv jer je "nonsens da tražimo nešto od doma kojeg ne priznajemo".
- ReD aka Socijalista
#4767 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Teska budalastina, cekaju migPrpa.ba wrote:ReD aka Socijalista wrote:Kako ja znam, traze od predstavnickog doma i doma naroda, jelde
Prisjetimo se:
Dan kasnije:Za Središnje izborno povjerenstvo (SIP) Bosne i Hercegovine Dom naroda uopće ne postoji jer u njega nisu izabrani izaslanici iz svih županija i nisu popunjeni klubovi naroda te se stoga sve odluke oko navodnog izbora predsjednika i Vlade mogu smatrati ništavnima, rekao je za Večernjak dužnosnik SIP-a.
Prema riječima ovoga dužnosnika, koji je zatražio diskreciju jer bi se njegovo stajalište moglo smatrati prejudiciranjem konačne odluke, već u petak su iz SIP-a iz Zastupničkog doma zatražili relevantnu dokumentaciju oko procedure izbora predsjednika i Vlade Federacije. Upitan zašto nisu zatražili dokumentaciju iz Doma naroda, ovaj je dužnosnik opetovao da taj dom nije izabran te da ga zbog toga nisu niti konzultirali.
A ko je "visoki duznosnik CIK-a":Članovi CIK-a usvojili su i zaključak kojim su zatražili izjašnjavanje Doma naroda i Predstavničkog doma o podnescima koji su pristigli u CIK do 18. marta u vezi s "nezakonitim sazivanjem sjednice Doma naroda".Nakon što je završena diskusija predsjednica Hadžiabdić zatražila je glasanje o dva zaključka, a član CIK-a Kudić bio je, kako je nakon glasanja objasnio, protiv jer je "nonsens da tražimo nešto od doma kojeg ne priznajemo".
-
hercegovac_pravi
#4768 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Komšić ne predstavlja narod već predstavlja Državu BiH.Razumite te osnovne stvari pa tek onda ulazite u diskusijuexliberal wrote:Ja mislim da mnogi bosnjaci strepe od SDP-a i to zbog te "multietnicnosti" ( koju i sami bosnjaci vide kao politicku igru ne kao stvarnu teznju prema tome) . Pozivanje na neku platformu i kao dokaz da i druge stranke (sa hrvatskim predznakom) prihvataju to kao dokaz multietnicnosti nije dovoljno da se SDP izdigne iznad drugih.1gorstak wrote: Do sada su svi kljucni igraci otvoreno forsirali ili bar bez otpora prihvatali etnopodjelu. SDP je svojim dolaskom na scenu sve to poremetio i normalno da takav razvoj dogadjaja budi nadu. Da je SDP prihvatio ovo sto predlazu kvazineutralni intelektualci i analiticari, da je prihvatio ulogu bosnjacke stranke, ideja suzivota bi dobila veliki udarac. Ovako, ksenofobi su ti koji su u defanzivi.
SDP nije dokazao da je protiv etno podjela, sta vise diretnim udarom na najmanji narod ( izbor Komsica je jedan od primjera dok se za bosnjackog clana izbor ostavlja "negativnim" strankama ) potvrdjuju to sto mnogi znaju ali sute o tome. Da je taj isti Komsic pokazao razumjevanje i pokusao da se priblizi narodu kojeg bi trebao da predstavlja ( zajedno sa bosnajcima i srbima) ja bih rekao da je to neosnovana kritika ali kao sto znamo od toga nema nista.
Koliko god da se mnogima to nesvidjalo SDP dobija kritike sa svih strana i sa lijevice i sa desnice.....i od intelektualaca i od politicara...sad tvrdit da su svi oni neprijatelji i ksenofobi nije bas logicno....
- ReD aka Socijalista
#4769 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ponovo mi, ponovi mi...hocu da cujem jos jednom uz cigaru...čuj koji .......ne znaš za novinara koji samo sa državnicima i paravim patriJotama pravi intervjue
-
tulio
#4770 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jes' bolan i sasvim slučajno imamo tri poglavice ... da predstavljaju "državu". Ajd' bolan u to ni sam ne vjeruješ.hercegovac_pravi wrote:Komšić ne predstavlja narod već predstavlja Državu BiH.Razumite te osnovne stvari pa tek onda ulazite u diskusiju
-
hercegovac_pravi
#4771 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Evo ga opet...jeli vi stvarno mislite ako ponovite istu laž "meleon" putada će postati istina? Komšić nije predstavnik Hrvata ni ostalih. On je predstavnik DRŽAVE BiH.exliberal wrote:Dvije stvari...kad je SDP prvi put kandidirao i izabrao Komsica ja sam odmah rekao da su ga izabrali bosnjaci ne hrvati....nema sta nije postavljeno na forumu samo da mi dokazu da sam u krivu...kasnije se ispostavilo da sam bio u pravi... ok nema problema, izabran je demokratski nek bude na tom mjestu....(u medju vremenu taj isti kao predstavnik hrvata ali i ostalih nije uradio nista da opravda tu svoju poziciju ali to nije tema)1gorstak wrote:Prvo, ako dovodis u pitanje pravo SDP-a da kandiduje Komsica, onda negiras pravo SDP-a da bude multietnicka stranka. Kako (po tebi) SDP treba pokazati svoju multietnicku prirodu ? Tako sto ce kandidovati iskljucivo Bosnjaka i prihvatiti da nije multietnicka ? Vidis li kontradikciju ?exliberal wrote:
Koliko god da se mnogima to nesvidjalo SDP dobija kritike sa svih strana i sa lijevice i sa desnice.....i od intelektualaca i od politicara...sad tvrdit da su svi oni neprijatelji i ksenofobi nije bas logicno....
Drugo, sto se tice kritike od strane ljevice, znacajan dio otpada na one koji podrzavaju SDP, ali podilazenjem sovinistima samo zele izbjeci destabilizaciju i krvoprolice. Kada se pokaze da HDZ nije u stanju izazvati sukobe, ta ce kritika oslabiti.
Kad su bili zadnji izbori ja sam odmah rekao da sad SDP ima sansu da dokaze da je multi-multi partija...ok Komsic je ponovo na izbornoj list kao predstavnik hrvata ali ko je bio kao kandidat ispred bosnjaka ili srba?( istina kod srba nemaju sanse da prodju pa razumijem to astinenciju kandidata)....niko....mozemo reci da je SDP isao na sigurnu kartu ali ako je tako zasto onda nije nasao podobnog kandidata ispred bosnjaka i svoje glasove preusmjerio na tog kandidata?.....nisu imali kandidata? ....u to nemogu da vjerujem.....prije bih rekao da nisu zeljeli da razbijaju bosnjacki nacionalni korpus isticanjem svog kandidata...ostavljena je ta pozicija bosnjackim nacionalnim strankama (istim onim koje SDP pljuje ali sa kojim sad formira vlast!) dok je SDP opet demokratski izabrao hrvatima njihovog clana....jest legalno ali nije moralno.
Sto se tice kritike....slazem se da su mnogi sto kritikuju SDP zagovornici i sljedbenici lijevih ideja madjutim kritika SDP i Lagumdjije kao neprikosnovenog despota netreba da bude znak da se podilazi nekom drugom.
Pogledaj samo temu o vladi federacije...koliko je zuci proliveno u konstituisanju parlamenta i vlade i kad onda procitamo ko je sad izabran i sta 90% od ucesnika rasprave misli o toj vladi pitam se ko je onda ovdje lud.
-
hercegovac_pravi
#4772 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pročitaš Ustav i odkloniš sve nedoumice. Jednostavno zar ne?tulio wrote:Jes' bolan i sasvim slučajno imamo tri poglavice ... da predstavljaju "državu". Ajd' bolan u to ni sam ne vjeruješ.hercegovac_pravi wrote:Komšić ne predstavlja narod već predstavlja Državu BiH.Razumite te osnovne stvari pa tek onda ulazite u diskusiju
- ReD aka Socijalista
#4773 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne zna on sta je ustav, sta ga pritisces bolan...previse je sto jes jeshercegovac_pravi wrote:Pročitaš Ustav i odkloniš sve nedoumice. Jednostavno zar ne?tulio wrote:Jes' bolan i sasvim slučajno imamo tri poglavice ... da predstavljaju "državu". Ajd' bolan u to ni sam ne vjeruješ.hercegovac_pravi wrote:Komšić ne predstavlja narod već predstavlja Državu BiH.Razumite te osnovne stvari pa tek onda ulazite u diskusiju
- Komrad
#4774 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovaj CIK je cirkus izborna komsija .... cuj kazu da je dom naroda nelegalan a traze dokumentaciju od njega
o boze
o boze
- Komrad
#4775 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
kako se kaze Ustav na hrvatskom...?ReD aka Socijalista wrote:
Ne zna on sta je ustav, sta ga pritisces bolan...previse je sto jes jes