Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
commendatore

#4751 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by commendatore »

cuje se WO_WOWOWOWO :lol: iz prednjeg trapa - je l moguce da je lezaj tocka rikno (a zamijenjen majku jebo prije 2g i to isti tocak) :lol:
Ned071

#4752 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

Normalno da je moguce...
commendatore

#4753 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by commendatore »

Ned071 wrote:Normalno da je moguce...
ma znam da je - nego da podijelim utjehu ulaganja oko 150-200 marona u komad smecarskog zeljeza :lol:
kontam da je guma - al klinca graha - nova je i guma i lezaj :-)
Koshpa

#4754 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Koshpa »

Otiso mi nosac motora patosni, Mozda je malo glupo pitanje al kad se covjek ne razumije, Da li je funkcija polovnog ( sa nekog auto otpada ) i novog nosaca ista ? Ne mogu da svarim u sebi da li da stavim polovan ili da kupim nov, i da li je 50 km puno za nov nosac motora. Hvala :D
quarterback

#4755 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by quarterback »

Koshpa wrote:Otiso mi nosac motora patosni, Mozda je malo glupo pitanje al kad se covjek ne razumije, Da li je funkcija polovnog ( sa nekog auto otpada ) i novog nosaca ista ? Ne mogu da svarim u sebi da li da stavim polovan ili da kupim nov, i da li je 50 km puno za nov nosac motora. Hvala :D
zavisi da li je rijec o golfu 2 ili drugom autu ? :D

dok sam imao dvojku kupim nosac motora, kaze onaj u panexu 32 marke, hajd odnesem nosac, majstor ugradi, nije proslo malo opet nosac motora
ja opet u panex, reko kupio sam nosac motora ovdje i evo opet otisao nije proslo par mjeseci
kaze on koliko ste platili, rekoh 32 KM
kaze on hocete ovaj kvalitetniji od 35

:lol: :lol: :lol: :lol:
i fakat taj je posluzio godinama
Last edited by quarterback on 25/04/2016 23:08, edited 1 time in total.
Koshpa

#4756 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Koshpa »

Znaci nosac 35+ km uzeti :lol:

U pitanju je Reno scenic
zdruzdjo

#4757 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by zdruzdjo »

Koshpa wrote:Znaci nosac 35+ km uzeti :lol:

U pitanju je Reno scenic
Pa provari cjenu. Kod mene je 115 km. Koliko bih ja sode bikarbone trebao popiti pa da provarim.
Warashii

#4758 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Warashii »

Koshpa wrote:Znaci nosac 35+ km uzeti :lol:

U pitanju je Reno scenic
Pa ako je hudraulicni dat ces x2 toliko.
ranger

#4759 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by ranger »

cime ocistiti (plasticnu) usisnu granu i EGR?
cuo sam da moze sprejom za kocnice?
Ned071

#4760 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

Egr mozes i benzinom...
ranger

#4761 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by ranger »

Ned071 wrote:Egr mozes i benzinom...
kakim benzinom nisam ga vidio od kosevine... danas sve dizeli :D
eno ima neki sprejeva wurth, LM itd.. pa cu s tim :thumbup:
duga puska

#4762 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by duga puska »

Autu zvekne alnaser (nisam neki ekspert, ali recimo neke piksne se poyebu).Autorektricar ne uspije taj dan zbog zurbe reparirati postojeci alnaser, nego nadje zamjenski.Dovucemo auto kuci (u medjuvremenu kod njega palio desetak puta bez problema) i kad se ohladio nece ni mukajet.Zamo cak i tu je kraj.Zvuk znaci kratki, bez ikakvih drugih zvukova koji navode na neke druge probleme.Cak i to je to.Nakon desetak puta upali...Ujutru ista stvar, nece.Iz dosta pokusaja opet sastavi...Auto se koristi u poslu i radilo je nekih tri sata, palilo (cesta su zaustavljanja).Kasnije nakon nesto duze stanke (cca pola sata) nece, nema sanse...Guranje...Tad ustanovimo da se auto tih dana pocelo i zagrijavati i nenormalno gubiti vodu.Odemo elektricaru, covjek skine taj drugi alnaser, stavi treci.Isto, upali kod njega ko mina, nakon par sati i pokusaja da se upali, hafa.Ovaj cak poceo da dimi (mislim na alnaser) nakon opet nekoliko pokusaja i istih kratkih zvukova bez ikakvog verglanja...U medjuvremenu repariramo prvi alnaser, stavimo njega (treca sreca) i isto...U medjuvremenu smo kod mehanicara ustanovili da je zviznuo dihtung glave, da se motor mora raditi.E sad, ima li kakve veze izmedju ova dva slucaja na motoru.Previse istovremeno problema da je povjerovati da bas nikakve veze nemaju.Ostavili smo auto da se radi glava i sta bude trebalo, ali sta sa ovim kinom.Je li se kad kome ovo desilo...
commendatore

#4763 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by commendatore »

duga puska wrote:Autu zvekne alnaser (nisam neki ekspert, ali recimo neke piksne se poyebu).Autorektricar ne uspije taj dan zbog zurbe reparirati postojeci alnaser, nego nadje zamjenski.Dovucemo auto kuci (u medjuvremenu kod njega palio desetak puta bez problema) i kad se ohladio nece ni mukajet.Zamo cak i tu je kraj.Zvuk znaci kratki, bez ikakvih drugih zvukova koji navode na neke druge probleme.Cak i to je to.Nakon desetak puta upali...Ujutru ista stvar, nece.Iz dosta pokusaja opet sastavi...Auto se koristi u poslu i radilo je nekih tri sata, palilo (cesta su zaustavljanja).Kasnije nakon nesto duze stanke (cca pola sata) nece, nema sanse...Guranje...Tad ustanovimo da se auto tih dana pocelo i zagrijavati i nenormalno gubiti vodu.Odemo elektricaru, covjek skine taj drugi alnaser, stavi treci.Isto, upali kod njega ko mina, nakon par sati i pokusaja da se upali, hafa.Ovaj cak poceo da dimi (mislim na alnaser) nakon opet nekoliko pokusaja i istih kratkih zvukova bez ikakvog verglanja...U medjuvremenu repariramo prvi alnaser, stavimo njega (treca sreca) i isto...U medjuvremenu smo kod mehanicara ustanovili da je zviznuo dihtung glave, da se motor mora raditi.E sad, ima li kakve veze izmedju ova dva slucaja na motoru.Previse istovremeno problema da je povjerovati da bas nikakve veze nemaju.Ostavili smo auto da se radi glava i sta bude trebalo, ali sta sa ovim kinom.Je li se kad kome ovo desilo...
nek ti je rahmet jarane - sad moremo ko vidovide dzemile i mi nagadjat sta se desilo.... al ako vergla pa tek upali nakon 10og pokusaja onda ti provjeri nazubljenost remena - je li remen strado ili lanac sta je vec... moguce je da je glava stradala zbog lose nazubljenosti motora, je l preskocio pa nece da upali - ko ce znat..... a ti sto su ti radili alnaser - mi sumnjivo zvuci da se poceo pregrijavat.... i da nakon 3 reparacije na valjaju - ili alnaser pokrece strasnu silu da okrene motor.... je l sve pregledano ostalo - ulje ovo ono? neam blage nako biflam sta mi padne napamet :run:
duga puska

#4764 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by duga puska »

commendatore wrote:
duga puska wrote:Autu zvekne alnaser (nisam neki ekspert, ali recimo neke piksne se poyebu).Autorektricar ne uspije taj dan zbog zurbe reparirati postojeci alnaser, nego nadje zamjenski.Dovucemo auto kuci (u medjuvremenu kod njega palio desetak puta bez problema) i kad se ohladio nece ni mukajet.Zamo cak i tu je kraj.Zvuk znaci kratki, bez ikakvih drugih zvukova koji navode na neke druge probleme.Cak i to je to.Nakon desetak puta upali...Ujutru ista stvar, nece.Iz dosta pokusaja opet sastavi...Auto se koristi u poslu i radilo je nekih tri sata, palilo (cesta su zaustavljanja).Kasnije nakon nesto duze stanke (cca pola sata) nece, nema sanse...Guranje...Tad ustanovimo da se auto tih dana pocelo i zagrijavati i nenormalno gubiti vodu.Odemo elektricaru, covjek skine taj drugi alnaser, stavi treci.Isto, upali kod njega ko mina, nakon par sati i pokusaja da se upali, hafa.Ovaj cak poceo da dimi (mislim na alnaser) nakon opet nekoliko pokusaja i istih kratkih zvukova bez ikakvog verglanja...U medjuvremenu repariramo prvi alnaser, stavimo njega (treca sreca) i isto...U medjuvremenu smo kod mehanicara ustanovili da je zviznuo dihtung glave, da se motor mora raditi.E sad, ima li kakve veze izmedju ova dva slucaja na motoru.Previse istovremeno problema da je povjerovati da bas nikakve veze nemaju.Ostavili smo auto da se radi glava i sta bude trebalo, ali sta sa ovim kinom.Je li se kad kome ovo desilo...
nek ti je rahmet jarane - sad moremo ko vidovide dzemile i mi nagadjat sta se desilo.... al ako vergla pa tek upali nakon 10og pokusaja onda ti provjeri nazubljenost remena - je li remen strado ili lanac sta je vec... moguce je da je glava stradala zbog lose nazubljenosti motora, je l preskocio pa nece da upali - ko ce znat..... a ti sto su ti radili alnaser - mi sumnjivo zvuci da se poceo pregrijavat.... i da nakon 3 reparacije na valjaju - ili alnaser pokrece strasnu silu da okrene motor.... je l sve pregledano ostalo - ulje ovo ono? neam blage nako biflam sta mi padne napamet :run:
Znaci ne vergla, samo klik se cuje, bez ikakvog verglanja.Vec rekoh da smo u medjuvremenu saznali (ne vozim ja licno auto, nego vozac koji ga vozi rece da mu je poceo gubiti vodu u zadnjih par dana-znaci kao svaki odgovoran vozac nije na vrijeme reagovao) da je otisao dihtung sigurno, a upravo mu se motor skida i glava je upitna.Ulja imao, remen mu je (Reno Kangoo).Ima teorija da mu je zamajac ostecen (sto je izgleda prilicno malo vjerovatno), a mene interesuje jer sam laik velik za aute, moze li biti veza ova sa pregrijavanjem i alnaser.To me interesuje.Sa majstorima to ide znate vec kako, pet ljudi tri teorije...
commendatore

#4765 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by commendatore »

duga puska wrote: Znaci ne vergla, samo klik se cuje, bez ikakvog verglanja.Vec rekoh da smo u medjuvremenu saznali (ne vozim ja licno auto, nego vozac koji ga vozi rece da mu je poceo gubiti vodu u zadnjih par dana-znaci kao svaki odgovoran vozac nije na vrijeme reagovao) da je otisao dihtung sigurno, a upravo mu se motor skida i glava je upitna.Ulja imao, remen mu je (Reno Kangoo).Ima teorija da mu je zamajac ostecen (sto je izgleda prilicno malo vjerovatno), a mene interesuje jer sam laik velik za aute, moze li biti veza ova sa pregrijavanjem i alnaser.To me interesuje.Sa majstorima to ide znate vec kako, pet ljudi tri teorije...
ako je puno gasi pali voznje - onda sto da ne - alnaser podlozniji habanju kudikamo.... alnaser je elektricni starter motora koji je grubo rekući
pokretan strujom iz akumulatora koji cini to da zarotira motor da se upali (kad ne radi onda guras auto u brzini da okrenes motor da upali) i to nije dio samog motora.... a kad glava ode i izgubi tekucinu - znaci da je nekog da izvines hladno bolio ku+**c za auto i ubijao ga je kad je god mogao (nasa vajna savjest o sluzbenim vozilima - a ne sredstvima za zaradjivanje plate).....
duga puska

#4766 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by duga puska »

commendatore wrote:
duga puska wrote: Znaci ne vergla, samo klik se cuje, bez ikakvog verglanja.Vec rekoh da smo u medjuvremenu saznali (ne vozim ja licno auto, nego vozac koji ga vozi rece da mu je poceo gubiti vodu u zadnjih par dana-znaci kao svaki odgovoran vozac nije na vrijeme reagovao) da je otisao dihtung sigurno, a upravo mu se motor skida i glava je upitna.Ulja imao, remen mu je (Reno Kangoo).Ima teorija da mu je zamajac ostecen (sto je izgleda prilicno malo vjerovatno), a mene interesuje jer sam laik velik za aute, moze li biti veza ova sa pregrijavanjem i alnaser.To me interesuje.Sa majstorima to ide znate vec kako, pet ljudi tri teorije...
ako je puno gasi pali voznje - onda sto da ne - alnaser podlozniji habanju kudikamo.... alnaser je elektricni starter motora koji je grubo rekući
pokretan strujom iz akumulatora koji cini to da zarotira motor da se upali (kad ne radi onda guras auto u brzini da okrenes motor da upali) i to nije dio samog motora.... a kad glava ode i izgubi tekucinu - znaci da je nekog da izvines hladno bolio ku+**c za auto i ubijao ga je kad je god mogao (nasa vajna savjest o sluzbenim vozilima - a ne sredstvima za zaradjivanje plate).....
Hvala u svakom slucaju
vješalica

#4767 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by vješalica »

imam jedno pitanje za ove što se razumiju u našeg svagdašnjeg golf dvojku
za šta služi ona mala kao ručkica sa lijeve strane kod volana što se može izvući pa kao izgleda kao šipkica ne znam kako da objasnim
posudila sam krntiju i prčkala po tabli i to izvukla i vratila jesam šta pokvarila?
Bakir1

#4768 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Bakir1 »

Jesi, saug
junior3

#4769 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by junior3 »

Da nije čok?
Znači sjebala ga je Bakire? :mrgreen:
vješalica

#4770 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by vješalica »

eh hvala :mrgreen:
Bakir1

#4771 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Bakir1 »

junior3 wrote:Da nije čok?
Dok je toplo nije dok zazimi jest :D
Samo izvaliti saug za to treba biti talenat prirodni :lol:
junior3

#4772 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by junior3 »

:lol: :lol:
vješalica

#4773 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by vješalica »

Bakir1 wrote:
samo izvaliti da sam izvalila fizički sauh je talenat vanserijski

nisam golfa nikad vozala a u svom autu ga nemam kao mehaničkog

znači izvadila kako se vadi jedno 5cm i vratila nazad nisam ga iščupala iz table fizički
auto je poslije radilo normalno mislim nije bilo nikakvih problema
i ko da šta more biti golfu2

klocevi jedni klocasti
Danguba

#4774 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Danguba »

vješalica wrote:

znači izvadila kako se vadi jedno 5cm i vratila nazad nisam ga iščupala iz table fizički

klocevi jedni klocasti
:lol: :lol:
Krastavica

#4775 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Krastavica »

vješalica wrote:
Bakir1 wrote:

klocevi jedni klocasti
Ne vadi ga tolko' , a cupanje ne preporucujem .
Mislim fizicki :D :D
Post Reply