Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
ld

#4751 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ld »

Prema zvanicnim podacima http://www.rzs.rs.ba/Latinica.htm u rs zivi preko 1,4 miliona stanovnika (ne pise koliko srba, ali je nemoguce da ima pola miliona nesrba) - sto znaci da prvi navod nije tacan.
prema ovim podacima starijih od 50 godina ima 37% - drugi navod netacan.
treci navod ne mogu argumentovati mada cisto sumnjam da ima 200 hiljada alkosa sa dijagnozom.
treci navod nije sigurno tacan jer podaci od 4500 upisane djece su podaci za 82 osnovne skole (od ukupno 203 u rs - ostale nisu dostavile podatke)

ps. sve ove statisticke podatke svakako treba uzeti sa rezervom jer popisa nije bilo od 91, ali su podaci na sajtu ipak puno sadrzajniji i obradjeniji pa su samim tim i mjerodavniji od necije pausalne procjene
koji crni zvanicni podatci
oni vode podatke starom metodologijom,gdje se popisuju i oni koji ne zive u rs,tj dobar dio srba koji posjeduje licnu kartu bosne i hercegovine,ali je izbjegao ili zivi u srbiji,tom metodom se pod taj broj od 1.4 miliona,da budemo precizniji 1.470.000 stanovnika rs

u federaciji su bar precizniji 2.8 miliona stanovnika u federaciji,500.000 su izbjegli vani,2.3 naseljeni u federaciji
to je nova metodologija

da bi tih malo pojasnio sve ovo
po popisu iz 1991 srba u bosni je bilo 1.360.000
od toga 200.000 se iselilo u srbiju,to je njihov podatak,i to zvanicni i oni su vec odavno uveli novu metodlogiju popisa i prate migaracije,te su poprilicno precizni
24.000 mrtvih srba u ratnim dejstvima,od toga nekih 22.000 cetnika u najboljim godinama
posto je u zadnjim godinama prirastaj u minusu,moze se uzeti da je prirodni prirastaj u odnosu na 91 na nuli
izmedju 50 i 100.000 se iselilo za ameriku,australiju i evropu
i doselilo se nekih 30.000 kninskih srba
u federaciji zivi oko 100.000 srba
da ti otprilike sracunam,u rs zivi od 900.000 do 1.000.000 maks
na taj broj dodaj 100.000 bosnjaka i hrvata

ministar iz dodikove vlade je nedavno izjavio da u rs 50% stanovnistva je starije od 50 godina

u prosjeku godisnje za srbiju se iseli izmedju 5.000 do 10.000 srba,i to su uglavnom mladi

pa sad ti skontaj gdje ce biti srbi i rs za 20 godina
dallton

#4752 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

hajd da ne idemo dalje u "koga ima vise i ostale stvari"..dzaba ti to id pricas, kad su ljudi u boljem entitetu sretni samim tim sto su konacno svoji na tudjem u tudjoj zemlji
vivaldi

#4753 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vivaldi »

ja ne namecem nikome misljenje, ali sasvim sigurno niko ni mene nece ubjedjivati koliko se u koju zemlju odselilo, a koliko doselilo, ni gdje je zavrsilo 350 hiljada jugoslovena i ostalih ili sta ce biti za 20 godina. Svaka zemlja na svijetu pravi popis svakih 10 godina, a kod nas ga nije bilo 18. Uzimajuci u obzir sta se sve desavalo u tom periodu svaka procjena bez novog popisa je krajnje subjektivna.
Sensei

#4754 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Sensei »

vee-jay wrote:prvo pogledah ovu tugu
-> http://tiim.info/rbih/web/trnovo_execution_video.php

pa onda ovu
-> http://sarajevo-x.com/forum/viewtopic.p ... &start=250

pa onda procitah
-> http://img13.imageshack.us/i/jpegrqb.jpg/
BHDani: Nepodnošljiva lakoća negacionizma
pa onda dodje ovo
-> http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... -ratu.html
Nebojša Radmanović: Dosta je priča o sukobima i ratu
da bih u istom trenutku procitao i ovo
-> http://www.nezavisne.com/ekonomija/vije ... -u-RS.html
Jeftini traktori od utorka u RS
i sta, jesam ja sad nacionalista, fasista ili srbomrzitelj....
Image
kiky

#4755 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

pitanje je kako če dodo finansirat te traktore i sutra funta kad mora da pravi rebalans buđeta ...
odgovor je vrlo jednostavan ...
taj posao je i naštiman da bi se lova od mmf-a izvukla u srbiju i time subvencionirala prozvodnja srbskog smeča pošto srbija za to nema love ...
sve što dobije od mmf-a dodo če da izvuče u srbiju ...
uostalom to je njegov zadatak u bih ...
pljačka i izvlačenje u srbiju gdje če da pobjegne kad dođe vrijeme ...
dallton

#4756 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

kiky wrote:pitanje je kako če dodo finansirat te traktore i sutra funta kad mora da pravi rebalans buđeta ...
odgovor je vrlo jednostavan ...
taj posao je i naštiman da bi se lova od mmf-a izvukla u srbiju i time subvencionirala prozvodnja srbskog smeča pošto srbija za to nema love ...
sve što dobije od mmf-a dodo če da izvuče u srbiju ...
uostalom to je njegov zadatak u bih ...
pljačka i izvlačenje u srbiju gdje če da pobjegne kad dođe vrijeme ...
Adil Osmanović, potpredsjednik entiteta: "Ne očekujte da volim Republiku Srpsku!"
15. 07. 2009. • 07:58 A. B.
Veličina slova: Standardna veličina slova Srednja veličina slova Najveća veličina slova
image Adil Osmanović / press

*** SPAM *** - Ne slažem se sa institucijama Republike Srpske jer one ne pokazuju spremnost da doprinesu ravnopravnosti tri konstitutivna naroda, riječi su Adila Osmanovića, potpredsjednika Republike Srpske.

Osmanović kaže da je legalista i da prihvata činjenicu da je BiH sastavljena od dva multietnička entiteta, ali da ne treba od njega očekivati da voli Republiku Srpsku. Osmanović tvrdi da se u RS sprovodi političko nasilje nad Bošnjacima, između ostalog i u Ustavnom sudu RS, koji odluke donosi preglasavanjem bošnjačkih sudija!
adil osmanovic dodo...hajde bolan ne vole ni oni bih, stavise je mrze iz dna duse, al su oni u prednosti - imaju i traktore na kredit a sad ce i nove pasose
mosfet

#4757 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mosfet »

Evo za ove što šire histeriju i teorije zavjere oko pasoša Srbije danas je objavljena zvanična informacija. Oko 2350 državljana RS ima dvojna državljanstva BiH i Srbije. Gdje nestade ostalih 347650?
dallton

#4758 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

mosfet wrote:Evo za ove što šire histeriju i teorije zavjere oko pasoša Srbije danas je objavljena zvanična informacija. Oko 2350 državljana RS ima dvojna državljanstva BiH i Srbije. Gdje nestade ostalih 347650?
u novom sadu...i kakva je histerija, danas su dali izjavu iz srbije da ce svi iz pca dobiti pasose bez problema , i tako i treba, ciji ce pasos uzeti nego svoje maticne zemlje
mosfet

#4759 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mosfet »

Histerija je kad se priča da 350000 Srba iz Rs ima dvojna državljanstva i da će Bošnjaci ostati jedini koji će čekati vize. Meni je jasno da neki ljudi žele vjerovati u takve budalaštine, i da im je džaba navoditi tačne podatke koji sve to demantuju. Srbija može pričati šta hoće, sve dok je procedura minimalno 15 mjeseci to ništa ne vrijedi. A da bi se to promijenilo oni moraju donijeti odluku u skupštini, što ne ide ni lako ni brzo, a najmanje je lišeno političkih konotacija. Ja sam protiv toga, kao što sam i protiv da Hrvati dobijaju državljanstva RH. Da imam neku moć ja bih uslovio da se državljani BiH kada su u pitanju Srbija i Hrvatska moraju odlučiti za jedno državljanstvo. Sad kada su se prevarili sa Hrvatima niko Srbima iz RS ne može reći da je u pitanju druga stvar. Sve je odluka Srbije, a ko želi da vjeruje u naučno fantastične priče o 350000 dvojnih državljanstava neka vjeruje.
Na kraju svima nama su odgovorne naše vlasti, ko je kriv retardima što nisu ispunili uslove? Krivi smo mi što im sve tolerišemo ali to je sad preširoka priča.Nije niko izašao da protestuje u Rs zbog toga, ali nisam nešto vidjeo ni da je u Federaciji. Zašto je tako? Zar to nije važna stvar?
dallton

#4760 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

mosfet wrote:Histerija je kad se priča da 350000 Srba iz Rs ima dvojna državljanstva i da će Bošnjaci ostati jedini koji će čekati vize. Meni je jasno da neki ljudi žele vjerovati u takve budalaštine, i da im je džaba navoditi tačne podatke koji sve to demantuju. Srbija može pričati šta hoće, sve dok je procedura minimalno 15 mjeseci to ništa ne vrijedi. A da bi se to promijenilo oni moraju donijeti odluku u skupštini, što ne ide ni lako ni brzo, a najmanje je lišeno političkih konotacija. Ja sam protiv toga, kao što sam i protiv da Hrvati dobijaju državljanstva RH. Da imam neku moć ja bih uslovio da se državljani BiH kada su u pitanju Srbija i Hrvatska moraju odlučiti za jedno državljanstvo. Sad kada su se prevarili sa Hrvatima niko Srbima iz RS ne može reći da je u pitanju druga stvar. Sve je odluka Srbije, a ko želi da vjeruje u naučno fantastične priče o 350000 dvojnih državljanstava neka vjeruje.
Na kraju svima nama su odgovorne naše vlasti, ko je kriv retardima što nisu ispunili uslove? Krivi smo mi što im sve tolerišemo ali to je sad preširoka priča.Nije niko izašao da protestuje u Rs zbog toga, ali nisam nešto vidjeo ni da je u Federaciji. Zašto je tako? Zar to nije važna stvar?
a sto to tebi smeta toliko, nek ljudi uzmu jos jedno drzavljanstvo, tamo gdje je dusa i domovina tamo nek su i papiri ...
ekvivalent

#4761 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ekvivalent »

dallton wrote:
mosfet wrote:Histerija je kad se priča da 350000 Srba iz Rs ima dvojna državljanstva i da će Bošnjaci ostati jedini koji će čekati vize. Meni je jasno da neki ljudi žele vjerovati u takve budalaštine, i da im je džaba navoditi tačne podatke koji sve to demantuju. Srbija može pričati šta hoće, sve dok je procedura minimalno 15 mjeseci to ništa ne vrijedi. A da bi se to promijenilo oni moraju donijeti odluku u skupštini, što ne ide ni lako ni brzo, a najmanje je lišeno političkih konotacija. Ja sam protiv toga, kao što sam i protiv da Hrvati dobijaju državljanstva RH. Da imam neku moć ja bih uslovio da se državljani BiH kada su u pitanju Srbija i Hrvatska moraju odlučiti za jedno državljanstvo. Sad kada su se prevarili sa Hrvatima niko Srbima iz RS ne može reći da je u pitanju druga stvar. Sve je odluka Srbije, a ko želi da vjeruje u naučno fantastične priče o 350000 dvojnih državljanstava neka vjeruje.
a sto to tebi smeta toliko, nek ljudi uzmu jos jedno drzavljanstvo, tamo gdje je dusa i domovina tamo nek su i papiri ...
daltone vuces mi na Latica :-D
:thumbup:
dallton

#4762 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

ekvivalent wrote:
dallton wrote:
daltone vuces mi na Latica :-D
:thumbup:
ne vucem, nemoj me bogati mjesati s njim :D samo iznosim cinjenice, da ne bude opet da ja zagovaram - a ovo danas je cinjenica, htjeo ja to ili ne htjeo

sad da ja ovdje krenem pricati ne trebaju srbi (hrvati) imati dvojno drzavljanstvo, oni su valjda prvo drzavljani bih, nasao bi se neko da kaze "sta ti nama odredjujes, imamo mi pravo na to, pokusava nas se pretvoriti u bosance, hoce se bosnjacka dominacija, ugrozenost, islamska drzava blablablabl"...znaci ovako mi je jeftinije
ekvivalent

#4763 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ekvivalent »

pa i latic je otprilike tako pragmatican :-D
mada se u biti i ne bi bilo posteno petljat nikome u pravo na izbor domovine
ako se ljudima ne dopada Banja Luka i Bosna i Hercegovina,treba im omuguciti da dobiju sto zele,brate oko Cacka sljiva rodila,bice veselo,bice im bolje tamo
nema niko pravo nikoga da frustrira :D
pragmaticno,posteno,ljudski brate :D
dallton

#4764 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

ekvivalent wrote:pa i latic je otprilike tako pragmatican :-D
ako se ljudima ne dopada Banja Luka i Bosna i Hercegovina,treba im omuguciti da dobiju sto zele,brate oko Cacka sljiva rodila,bice veselo,bice im bolje tamo
pa sad da je posteno bas i nije, al samo da dodam da sve ovo skupa nije moj izbor

i nemoj mi molim te latica spominjati :D
behavac

#4765 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

Kome se ne dopada ?
Meni recimo BL je jedan od najljepsih gradova, znam subjektivan sam...i ne nemam namjeru da se selim igdje iako imam mogucnosti...:)
vee-jay

#4766 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

behavac wrote:
Kome se ne dopada ?
Meni recimo BL je jedan od najljepsih gradova, znam subjektivan sam...i ne nemam namjeru da se selim igdje iako imam mogucnosti...:)
budi mi silan i dobro mi stoj... eto, od 1.1 ces imati mogucnosti da se nagledas GRADOVA :D
Abacija

#4767 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

behavac wrote:
Kome se ne dopada ?
A bice jos ljepsa kas se Banjalucani vrate iz izbjeglistva. :bih:
dallton

#4768 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

behavac wrote:
Kome se ne dopada ?
ma dobro lijep je tebi @behavac, nego nema tu zivota dugorocno s ovim balijama u ovoj vjestackoj tvorevini bih, i nek djeca vide recimo malo boljeg nocnog zivota negdje drugo, nemogu samo u banja luci visiti....nesto kontam bosnjaci su krenuli da uniste bih, to ce konstantno biti trusno podrucje s prijetnjom rata, terorizma (znas kako muslimani na balkanu i to), svasta nesto, vidis da se stalno naoruzavaju, trgovina drogom i ljudima, oruzjem, svasta nesto...nego treba se pc odcijepiti, ja mislim da je to bosnjacima krajnji cilj ....
Abacija

#4769 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

dallton wrote:
ma dobro lijep je tebi @behavac, nego nema tu zivota dugorocno s ovim balijama u ovoj vjestackoj tvorevini bih, i nek djeca vide recimo malo boljeg nocnog zivota negdje drugo, nemogu samo u banja luci visiti....nesto kontam bosnjaci su krenuli da uniste bih, to ce konstantno biti trusno podrucje s prijetnjom rata, terorizma (znas kako muslimani na balkanu i to), svasta nesto, vidis da se stalno naoruzavaju, trgovina drogom i ljudima, oruzjem, svasta nesto...nego treba se pc odcijepiti, ja mislim da je to bosnjacima krajnji cilj ....
Znas kako se kaze: kad nece @behavac Kravitzu doci ce Kravitz @behavcu. Ups, kad ce ono Kravitz odrzati koncert? :oops: :-)
dallton

#4770 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Abacija wrote:
dallton wrote:
Znas kako se kaze: kad nece @behavac Kravitzu doci ce Kravitz @behavcu. Ups, kad ce ono Kravitz odrzati koncert? :oops: :-)
kravitz nastupa noc poslije gostovanja baje malog knindze, u okviru istog festivala pod nazivom "my home: srpska" (dodo u pozadini plakate)- za baju vise nema karti, za kravitza jos ima puno
>Asim<

#4771 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by >Asim< »

U Banja Luci i nema pravih Banja Lucana, jedino sad ova dva mijeseca.
dallton

#4772 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

>Asim< wrote:U Banja Luci i nema pravih Banja Lucana, jedino sad ova dva mijeseca.
nemoj tako, ima prva generacija srpske useljenika, i oni ce nekad postati banja lucani, a djeca im beogradjani...multikultura i multivitamini
behavac

#4773 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

Abacija wrote:
behavac wrote:
Kome se ne dopada ?
A bice jos ljepsa kas se Banjalucani vrate iz izbjeglistva. :bih:
To stoji... :bih:
dallton wrote: ma dobro lijep je tebi @behavac, nego nema tu zivota dugorocno s ovim balijama u ovoj vjestackoj tvorevini bih, i nek djeca vide recimo malo boljeg nocnog zivota negdje drugo, nemogu samo u banja luci visiti....nesto kontam bosnjaci su krenuli da uniste bih, to ce konstantno biti trusno podrucje s prijetnjom rata, terorizma (znas kako muslimani na balkanu i to), svasta nesto, vidis da se stalno naoruzavaju, trgovina drogom i ljudima, oruzjem, svasta nesto...nego treba se pc odcijepiti, ja mislim da je to bosnjacima krajnji cilj ....
Ma ne smetaju nama Bosnjaci...tako da necemo da se necemo otcjepiti...

A ako postanu radikalni opet cemo ostati... jbg ovi iz EU insitiraju da ostanemo da ih kontrolisemo...nisu im pouzdani da ih ostave same... :D
>Asim< wrote:U Banja Luci i nema pravih Banja Lucana, jedino sad ova dva mijeseca.
Ko sto ni u Sarajevu nema pravih Sarajlija...bi bila odgovarajuca replika...
nokia6170

#4774 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

behavac wrote:
Kome se ne dopada ?
il mi se cini, il' si i ti jedan od dejtonskih banjalucana, pa ti je super i high u danasnjoj bl
dallton

#4775 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Narodna skupština RS
Prihvaćena odluka o zaduženju kod MMF-a
Narodna skupština Republike Srpske prihvatila je danas Odluku o kreditnom zaduženju kod Međunarodnog monetarnog fonda po trećem stand-by aranžmanu sa BiH po kojem RS-u pripada jedna trećina ili oko 400 miliona eura od ukupno 1,2 milijarde eura odobrenih BiH.
Sredstva kredita, koja bi se trebala odobravati u naredne tri godine, koristit će se za podršku budžetima u RS i BiH u cilju ublažavanja efekata svjetske ekonomske krize, očuvanja kontinuiteta aranžmana valutnog odbora, uz istovremeno usvajanje politika za rješavanje fiskalnog debalansa i jačanje finansijskog sektora, rekao je ministar finansija RS-a Aleksandar Džombić.

Svaka tranša bit će utvrđena i doznačena nakon ocjene MMF-a o uspješnosti provođenja programa, putem kvartalnih pregleda kvantitativnih kriterija izvršenja i strukturnih reformi.

Rok otplate kredita je pet godina, svaka tranša se otplaćuje u osam jednakih kvartalnih rata nakon isteka grejs perioda, a kamatna stopa je promjenljiva, određuje je MMF i trenutno je 1,45 posto godišnje

Tokom rasprave opozicija je tražila da Vlada RS-a objasni građanima u kakvom je ekonomskom stanju taj entitet i zbog čega je neophodno zaduženje kod MMF-a, te gdje je novac najavljen od fiskalizacije u RS-u.

Iako je Narodna skupština RS-a jučer usvojila i Rebalans budžeta RS-a za ovu godinu po hitnom postupku, te danas odluku od zaduženju kod MMF-a, ovi, kao i drugi skupštinski akti neće moći stupiti na snagu, ukoliko ne budu potvrđenu u Vijeću naroda RS-a, odnosno u svakom od klubova konstitutivnih i ostalih naroda.

Međutim, Klub Bošnjaka Vijeća naroda RS-a je prije dva dana obustavio daljnji rad, sve dok Ustavni sud RS-a ne uskladi poslovnik o svom radu sa entitetskim Ustavnom kako se ne bi dešavala preglasavanja Bošnjaka.

Do te odluke najvjerovatnije neće ukoro doći, jer su sudije Ustavnog suda RS-a od jučer na kolektivnom godišnjem odmoru do kraja augusta
.
vidi sad ovo, nema ni regresa ni plate do kraja avgusta, ah ti "neustavni potezi bosnjaka", znao sam ja da nema zivota s njima, cccc

al sad ce junak dodo da izvadi zastekane pare i podijeli narodu, kad je bal nek je maskenbal
Locked