Koji levati, kupuju Creeda za goleme pare, a mogu kupiti 20 ovih
testera i do kraja života mirisati

. Nekada, stvarno se pitam šta ja radim u životu, kada ovakva budalaština ima skoro 14 hiljada pratilaca na fb. Ljudima kapa do poda, jer im budale plaćaju da budu prevareni i još se osjećaju dobro poslije svega.
A što se tiče diskusije EDP, EDT, ništa nije uklesano u kamenu. U principu, sve se ravna prema prvoj verziji parfema koji je izašao, bilo to EDP ili EDT, EDC... Prva verzija može početi u bilo kojoj koncentraciji, ali sve poslije što dolezi su zapravo novi parfemi.
Upravo zato, EDP najčešće nije samo pojačana verzija edt-a, kako se najčešće misli, već parfem razvijen za sebe, sa određenim sličnostima sa prvom verzijom. Dior homme, Intense i Parfum su najbolji primjer. Guerlain La Petite Robe Noir isto, Shalimar... U principu, dizajneri odlučuju kako nazvati novu verziju i na koju kartu će igrati. Eau Sauvage i Sauvage imaju jako malo sličnosti i nekih 50ak godina između, ali je očigledno da je Dior htio poslati poruku da su napravili novi proizvod vrijedan starog klasika. Drugi dizajner će dodati-oduzeti neke note i uraditi potpuno suprotno, dodati Fraiche, Intense u naziv, ali je to u suštini sličan ali ipak drugi parfem, a ne razblažena ili pojačana verzija.
Isto je i sa pričom da je EDP najkvalitetnija verzija. Moj omiljeni ljetni parfem je Diptyque L'eau de Neroli, koji je EDC i koji na meni rastura bolje od nekih EDP verzija. Većina Acqua di Parma Colonia su EDC, što ih ne čini inferiornim, dapače. Sama projekcija parfema koju je dizajner htio postiže se na različite načine, tako da jače-više ne znači i automatski bolje i dugotrajnije.
Suština je da parfeme treba stalno isprobavati i istraživati kako djeluju na vlastitoj koži. Ono što je na nekome monstrum, na drugome će biti neprimjećeno i obrnuto ili će potpuno drugačije mirisati, a ništa ne mora imati veze sa time da li je EDP, EDT, EDC...