Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
tempuser

#4751 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

Matris wrote:
tempuser wrote:
Bakir1 wrote:Sta si se svezo isplate stete po osiguranju lica...
Da li ti shvatas da je preduslov da ti dobijes isplatu bio da budes uposlenik?
Da li shvatas da je preduslov za tu policu da je auto kupljen kod toga trgovca koji ima uslov da ga isporuci ispravnog?
Ako si tamo pametan, zasto mi poslodavac nije isplatio stetu nego osiguranje?
Preduslov za zakljucivanje police je jedna stvar, ko isplacuje stetu je druga stvar. Stetu isplacuje osiguravatelj, cija je polica, Kramarova ili Eurohercova?
Kad dobijes osiguranje na novo auto, da li osiguranje ide provjeravati da li je auto bas novo?
Kad se osiguranju svi radnici u firmi, da li osiguranje izlazi na teren da broji radnike i provjerava da li su zaposleni?
Naravno da ne. Podrazumjeva se da je auto novo i podrazumjeva se da si zaposlen.
Isto tako podrazumjeva se da Kramar prodaje ispravno auto. Iz tog razloga osiguranje nece izaci da uradi uvidjaj da li je auto stvarno ispravno, ali u slucaju da trazis isplatu za nesto i oni utvrde to je bilo stanje u toku prodaje oni ce te poslati Kramaru zato sto to osiguranje ne pokriva. Kramar ce se praviti blesav i reci da si osiguran te da pricas Eurohercom.
Na polovnom autu ne mozes nista podrazumjevati. U konkretnom slucaju se ustanovilo prije prodaje da auto nije ispravan, pa ga je Euroherc opet osigurao. To je muljaza Euroherca jer je to za njih bila win-win situacija, prodao si osiguranje koje ne pokriva mehanicka ostecenja na autu koji je mehanicki osteceno. Bio ispravan- ne bio ispravan u trenutku prodaje nisu duzni da isplate odstetu.
Last edited by tempuser on 07/08/2019 15:56, edited 1 time in total.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4752 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by un1ted »

Bakir1 wrote:pa nije mogao osigurati nesto sto nije ispravno...
kako vam to nije jasno.
konkretan slucaj, hladnjak klime, ako nije bio ispravan a nije, osiguravatelj nece pokriti stetu nego se ta steta treba traziti direktno od onoga ko je prodao osiguranu stvar.
Mozda sam ja padobranac, ali ne kontam?

Kupim auto od prodavača, on mi ponudi dodatnu garanciju u kojoj je, eto i klima, koju daje eksterno osiguravajuce drustvo. Kako je prodavac uvezao usluge, ja potpisem osiguranje, u kojem je navedena i klima. Nakon 7 dana meni se pokvari klima, odbiju me jer je vec bila neispravna? Ne kontam kako su znali da je bila neispravna i kakve to veze ima? Ako su htjeli znati tačno stanje auta prije izdavanja osiguranja, onda se valjda odveze auto na njihov tehnički, pregleda sve i onda potpise ugovor o osiguranju.

U obje varijante, mene kao osobu koja je platila za osiguranje ne zanima da li je bilo ispravno ili ne, ako to osiguranje nije provjerilo, a ukljuceno u ponudu osiguranja.

Kazem, mozda sam nesto propustio..
Bakir1

#4753 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Bakir1 »

E cuj uslovi nemaju veze sa isplatom stete :lol:
Eto pijan slupaj kasko auto pa ces vidjeti imaju li
United jesi ovaj kvar s klimom se desio sutra, dan nakon preuzimanja vozila, s napomenom da je prodavac znao za isti i tvrdio da je nesto drugo reda veličine 50 KM.
tempuser

#4754 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

un1ted wrote:
Bakir1 wrote:pa nije mogao osigurati nesto sto nije ispravno...
kako vam to nije jasno.
konkretan slucaj, hladnjak klime, ako nije bio ispravan a nije, osiguravatelj nece pokriti stetu nego se ta steta treba traziti direktno od onoga ko je prodao osiguranu stvar.
Mozda sam ja padobranac, ali ne kontam?

Kupim auto od prodavača, on mi ponudi dodatnu garanciju u kojoj je, eto i klima, koju daje eksterno osiguravajuce drustvo. Kako je prodavac uvezao usluge, ja potpisem osiguranje, u kojem je navedena i klima. Nakon 7 dana meni se pokvari klima, odbiju me jer je vec bila neispravna? Ne kontam kako su znali da je bila neispravna i kakve to veze ima? Ako su htjeli znati tačno stanje auta prije izdavanja osiguranja, onda se valjda odveze auto na njihov tehnički, pregleda sve i onda potpise ugovor o osiguranju.

U obje varijante, mene kao osobu koja je platila za osiguranje ne zanima da li je bilo ispravno ili ne, ako to osiguranje nije provjerilo, a ukljuceno u ponudu osiguranja.

Kazem, mozda sam nesto propustio..
Nije nego jer polica ne pokriva mehanicka ostecenja, a hladnjak je bio mehanicki ostecen.
BadBoy

#4755 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by BadBoy »

Jest da je zanimljivo štivo ovako čitati, ali ljudi dragi de malo pročitajte Zakon o obligacionim odnosima, sve piše.

Poglavlje 3., odsjek 2., članovi 478. - 482.

Dovoljno za tužbe.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4756 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by un1ted »

tempuser wrote: Nije nego jer polica ne pokriva mehanicka ostecenja, a hladnjak je bio mehanicki ostecen.
Kako ti znas sta pise u MOJOJ polici?
un1ted

#4757 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by un1ted »

Bakir1 wrote:United jesi ovaj kvar s klimom se desio sutra, dan nakon preuzimanja vozila, s napomenom da je prodavac znao za isti i tvrdio da je nesto drugo reda veličine 50 KM.
Ja nisam imao previse dodora sa dodatnim osiguranjima, osim za zdravstvo, pa sam isčitao. Zato jesam imao vani, pa sam možda razmažen "no mather what warranty".

Prema tome, osiguranje valjda ima procedure:

1. pregleda auto, zakljucimo osiguranje, sutradan se pokvario dio koji je pod garancijom a oni su pregledali prije zakljucenja ugovora, oni pokirivaju taj dio.

2. ne pregledaju auto, zakljucimo osiguranje, sutradan se pokvari dio koji je pod garancijom oni pokrivaju garanciju za taj dio.

Mozes li mi reci na koji nacin bi me neko odbio u oba slučaja, ako nije fizički kvar (da sam negdje slupao, udario ili šta već).
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4758 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by konektovan »

Ljudi, ovo sve citaju kramarovci i covjek ce nakon ovoga dobiti novac na ruke ili popravku kvara, i plus bocu vina gratis. :mrgreen:
Znaci, samo plujte i Allah da vas nagradi... :mrgreen: :bih:
Bakir1

#4759 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Bakir1 »

@united
Da si npr namjerno presutio cinjenicu da ti je bio poznat kvar ili onaj koji ti je auto prodao.
Pise sve u uslovima osiguranja...
drndalo

#4760 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by drndalo »

Nego prchil ko sta ovdje ? Ocito ne, jer smo svi ovdje umjesto na temi o seXu na radnome mjestu... :evil:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#4761 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by sime_cipol »

Valjda zovne na kafu ili sokić :D
un1ted

#4762 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by un1ted »

Bakir1 wrote:@united
Da si npr namjerno presutio cinjenicu da ti je bio poznat kvar ili onaj koji ti je auto prodao.
Pise sve u uslovima osiguranja...
Ako se vodimo tako, onda se dosta kvarova moze ospravati?

Zaista je moguce da se klima pokvari dan nakon zakljucenja serivsa (ili bilo koji dio), na koji način ja mogu dokazati da NISAM znao za kvar, ili kako osiguranje moze dokazati da sam ZNAO? Zar nije rješenje da osiguranje pregleda auto i to je to?
Bakir1

#4763 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Bakir1 »

Nije jer pomenuti prodavac svojoj garancijom otvara sebi put za dodatnu garanciju koja se kupuje u osiguranju....
Dio rizika snosi sam prodavac sa garancijom da je vozilo ispravno.
Obrazloženje tipa mehanički kvar potpomaze u takvom tumacenju...
un1ted

#4764 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by un1ted »

Jbga ja i dalje ne razumijem....

Osiguranje ponudi uslugu, ja prihvatim, platim i desi se problem. Ja trebam da gledam šta je osiguranje, a šta prodavač usaglasio?

Ako pište da je klima osigurana, šta je mehanički kvar tu, odnosno na koji način osiguranje može odbiti da servisira taj osigurani dio ako nije uništen mojojm krivicom?
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#4765 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by sime_cipol »

Ne znam sta ceka klix, gdje je novi promo clanak za Kramara :?
NediM17

#4766 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by NediM17 »

Rezime svega, kramenjarko doveo kupca u zabludu. Slagao da klimu treba "samo dopuniti". Na kraju hladnjak supalj ko djevdjir. Treba da plate popravak i kako izgleda platice.
Throttle

#4767 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Throttle »

Ja bih tu zavrn'o rigips šaraf đe je rupa :lol:
isx

#4768 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by isx »

Tema puna seratora, a niko od njih nije kupio auto. :lol:
Matris

#4769 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Matris »

isx wrote:Tema puna seratora, a niko od njih nije kupio auto. :lol:
Nisi lud kupiti auto pa onda ici pitati da li je prodavac pouzdan?
Kratki opis
+387 63 958 000 Viber/ +387 39 830 000 Telefon/ www.askramar.com PISMENA GARANCIJA 24 MJESECA!
Kopirano sa OLX. Jes 24 mjeseca al u sumi.
zposao

#4770 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by zposao »

drndalo wrote:Nego prchil ko sta ovdje ? Ocito ne, jer smo svi ovdje umjesto na temi o seXu na radnome mjestu... :evil:
Nula bodova.. :cry:
drndalo

#4771 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by drndalo »

zposao wrote:
drndalo wrote:Nego prchil ko sta ovdje ? Ocito ne, jer smo svi ovdje umjesto na temi o seXu na radnome mjestu... :evil:
Nula bodova.. :cry:
Picija treba ovdje za moderatora... :mrgreen:
konektovan

#4772 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by konektovan »

Haj nama reci, koliko te zavrn'o karamarko?! :mrgreen:
NediM17

#4773 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by NediM17 »

Poslovna tajna. :izet:
isx

#4774 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by isx »

konektovan wrote:
Kad narasteš, reći će ti čiko. Nije problem.
konektovan

#4775 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by konektovan »

isx wrote:
konektovan wrote:
Kad narasteš, reći će ti čiko. Nije problem.
Naravno, i mene bi bilo stid reci.... :mrgreen:
Locked