Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Moderator: anex
- shmizlica
#4751 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
beštija je bila fina do unazad par dana, ustajao kad ja ustanem.....sad mu padne na pamet da se mazi u pola 5 ujutro

- fortaleza
#4752 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Pa onda je mazis u pola pet ujutro. Macka zadovoljna, ti zad... ups, what?shmizlica wrote:beštija je bila fina do unazad par dana, ustajao kad ja ustanem.....sad mu padne na pamet da se mazi u pola 5 ujutro![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4753 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
shmizlica wrote:beštija je bila fina do unazad par dana, ustajao kad ja ustanem.....sad mu padne na pamet da se mazi u pola 5 ujutro![]()
ma sta ti fali u pola pet izjutra... ko rano rani macu ceska po glavi
- pici
#4754 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
pici wrote:shmizlica wrote:beštija je bila fina do unazad par dana, ustajao kad ja ustanem.....sad mu padne na pamet da se mazi u pola 5 ujutro![]()
ma sta ti fali u pola pet izjutra... ko rano rani macu ceska po glavi
mene tiki budi ujutro gricne me za nos i legne na mene i mazi materti, a micka krenem leci eto je meni uz bok ufati mi ruku i ceskaj po trbuhu materti
- Kaligrafija
#4755 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Tako ti je samo prvih pet godina, poslije se naviknes...!shmizlica wrote:beštija je bila fina do unazad par dana, ustajao kad ja ustanem.....sad mu padne na pamet da se mazi u pola 5 ujutro![]()
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#4756 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ja sam čitao da su mačke najaktivnije u zoru i predveče, a zora ti baš dođe tako nekako, između 4:30 i 5:00h
- shmizlica
#4757 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
jeste me utješili 
- pici
#4758 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
nista nebrini... naviknut ces se

- shmizlica
#4759 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
znam
koliki god zijan naprave nemo'š se naljutiti na njih 
- pici
#4760 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
stvar je u tome sto macke nas dresiraju 
- fortaleza
#4761 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Konta u glavi gdje mi je onaj sluga, batler da me nahrani?
- Kal El
#4762 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Je li moj macak jedini koji kad se mazi toliko uziva da mu nos postane tako vlazan da curi i da bali iz usta?
Jos kad kihne dok ga mazim...okupa me sviju mi.
- shmizlica
#4763 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ponudi mu maramicu 
- pici
#4764 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
vlazan nosic mora biti, sto je vlazniji to je zdravija maca al ne bas tolko, da mu cure bale i da kise... mozda ga to iritira mazenje mislim pozitivno pa se sav izbali, manje ga onda mazi...
- Kal El
#4765 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ma ne mazim ga cesto, niti puno.pici wrote:vlazan nosic mora biti, sto je vlazniji to je zdravija maca al ne bas tolko, da mu cure bale i da kise... mozda ga to iritira mazenje mislim pozitivno pa se sav izbali, manje ga onda mazi...
Dodje mi u krilo i vec bali...
-
jasmind
#4766 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Da nije alergican na nesto od odjece tvoje. Moguce kod macaka kao i kod ljudiKal El wrote:Je li moj macak jedini koji kad se mazi toliko uziva da mu nos postane tako vlazan da curi i da bali iz usta?![]()
- shmizlica
#4767 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
jutros smo imali sesije maženja u 3 pa u 5
moj dobar san je otišao u nepovrat 
- pici
#4768 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
shmizlica wrote:jutros smo imali sesije maženja u 3 pa u 5moj dobar san je otišao u nepovrat
- shmizlica
#4769 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Osim palice original
- shmizlica
#4770 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
ej ljudi, ima li neko iskustva sa macama koje borave u stanu kako reaguju kad ih se povremeno iznese negdje vani? kontam žuću odnijeti u baštu (što bi rekli na ranč
) kad idem i vraćati ga u stan al kontam hoće li mu biti gore tako ili da je stalno u stanu....u smislu, ako ga koji dan ne odvedem hoće li se osjećati zatočeno i to....žao mi ga da je stalno zatvoren, nekako ne mogu da se otresem onog da je maci ljepše vani (barem gledajući po miciki, ona ko luda u stanu, samo gleda gdje je odškrinuto da zbriše)...a ne usuđujem se da ga ostavljam ni vani, kontam onako tronog hoćel moći da zbriše od nečeg ili ako se pofajta s nekom mačorinom.....et' sam baš u dilemi
a kontam ga za vikend do bašte pa da vidim kako se ponaša....ako bude vrijeme fino, a trebalo bi 
- bushido
#4771 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Vrlo dobro pitanje jer i pored svega sto sam napravio za mace ,savjest me grize sto im je zivotni prostor ogranicen na par prostorija.Medjutim mislim da je opasnost vani prevelika,pogotovo za Zucu,procitao sam vise puta da je prosjecni zivot macaka vani oko dvije godine.Macka koja je odrasla vani se snalaze dosta dobro ali ipak cesto nastradaju a ovi moji,sto rek'o Pici, k'o pudliceshmizlica wrote:ej ljudi, ima li neko iskustva sa macama koje borave u stanu kako reaguju kad ih se povremeno iznese negdje vani? kontam žuću odnijeti u baštu (što bi rekli na ranč) kad idem i vraćati ga u stan al kontam hoće li mu biti gore tako ili da je stalno u stanu....u smislu, ako ga koji dan ne odvedem hoće li se osjećati zatočeno i to....žao mi ga da je stalno zatvoren, nekako ne mogu da se otresem onog da je maci ljepše vani (barem gledajući po miciki, ona ko luda u stanu, samo gleda gdje je odškrinuto da zbriše)...a ne usuđujem se da ga ostavljam ni vani, kontam onako tronog hoćel moći da zbriše od nečeg ili ako se pofajta s nekom mačorinom.....et' sam baš u dilemi
a kontam ga za vikend do bašte pa da vidim kako se ponaša....ako bude vrijeme fino, a trebalo bi
- shmizlica
#4772 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
e pa da, zato i ne bih da ga ostavim nego malo da ga luftam povremeno, al kontam da mu se ne osladi
pa da mi bude klautrofobičan poslije u stanu....
baštenzi mi je 10 minuta od stana, poprilično je sklonjeno od ceste, prije sam imala macu 14 godina je doživila....i mici se dobro navikla, ja je obidjem svaki dan i nahranim, ljeti je baštica pa smo duže gore, zimi kad nas nema malo se komši prikloni...
vidjeću kako se ponaša i kako mu godi....baraba se oporavila i divlja po stanu, samo gleda kud da se ispentra
nekad imam utisak da tačno zna šta ne smije i kad hoće da skrene pažnju na sebe to dira i čeka reakciju
mislim da sam ga upuščala 
baštenzi mi je 10 minuta od stana, poprilično je sklonjeno od ceste, prije sam imala macu 14 godina je doživila....i mici se dobro navikla, ja je obidjem svaki dan i nahranim, ljeti je baštica pa smo duže gore, zimi kad nas nema malo se komši prikloni...
vidjeću kako se ponaša i kako mu godi....baraba se oporavila i divlja po stanu, samo gleda kud da se ispentra
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4773 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
ako je full kućna maca onda će vjerovatno cmizdriti prvi put kad ga izvedeš
ova moja je u panic modeu čim je van kuće duže od 30s
- shmizlica
#4774 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
pa bio je vani dok nije nogu slomioVelkoski wrote:ako je full kućna maca onda će vjerovatno cmizdriti prvi put kad ga izvedešova moja je u panic modeu čim je van kuće duže od 30s
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4775 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
probaj
samo budi spremna da trčiš za njim