nikad_vise wrote:
aha..jos jedan od akademika koji gura ideju o sandzaklijama..i normalno da cu se na kraju svake recenice smijati jer ovakvi postovi jednostavno i jesu za smijanje

mislim procitati ovu tvoju hrpu gluposti i uzeti za ozbiljno bi bilo stetno po zdravlje..
sto se pak tice sandzaklija to je dio bosnjackog naroda koji trenutno zivi van bih i svaki pripadnik sandzaklija mi je drag isto kao i bosnjak u BIH..
Što se tiče Srba muslimanske vjeroispovjesti - (tako piše u pasošu Republike Srbije), čiji su oni državljani (u našem narodu popularno, Sandžaklije) oni već žive u BiH u velikom broju (kao doseljenici), i to je uredu. Zato, ne razumijem zašto kažeš "trenutno". Puno ih već živi ovdje, a oni koji su ostali u Srbiji i Crnoj Gori, ti nisu nikad ni bili Bosanci (možda jesu Bošnjaci, od '93), ali to opet nema veze sa državom Bosnom i Hercegovinom.
Što se tiče smajlija, Ti si taj koji ih koristi u svakoj rečenici, što opet, meni govori da se u oskudici bosanskih riječi, pokušavaš artikulisati mišljenje sitnim animiranim crtežima. Ili nisi ozbiljan u (političkoj) raspravi ili si nepismen. E sad, druga je stvar što su "Bošnjaci" podrijeklom iz Raške oblasti (popularno Sandžak) u BiH poznati i po tome što se vole baviti trgovinom droge, ljudi i velikim i malim kriminalom. Ima i onih koji pošteno zarađuju svoj hljeb, ali Radončić Fahrudin, popularno Šćepo to sigurno nije. Neko ko dođe u ratom razrušenu siromašnu zemlju i za par godina postane veoma bogat čovjek ili je jako sposoban u onome što radi (novinar sa srednjom likovnom) ili je lopov.
A uz to, Bosanci su jako merhametli narod, zar ne. Fino smo ugostili protjerane (ratom) Srbe iz Hrvatske i otjerane (ekonomski) Srbe iz Srbije. Pa eto, čak mogu biti i predsjednici naše nam države, prekrajati je i govoriti nam šta je za nas najbolje. To je samo plus za Bosance, valjda. Ne?
P.S. Što god mislio o Lagumdžiji (i SDP-u), Ti, ja, bilo ko, za njega nikad nisam čuo da je srpski čovjek (popularno KOSovac) i da radi na rasturanju države. Pa ni Radončić ga nikad nije tako nazvao, ni SDA, ni bilo ko drugi. A za Radončića, pa kad znaš samo činjenicu da se druži (i posluje) sa Keljmendijem, sve Ti se samo kaže. (Ako imaš mozak i isti koristiš). Ili, da Ti prevedem na tvoj jezik: