Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post Reply
Bosnolog

#4751 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Bosnolog »

PRIPADNICI MUP-A SRBIJE PRELAZE U KOSOVSKU POLICIJU?

24.02.2013. Izvor: Tanjug

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije koji ilegalno deluju na severu Kosova, a koji su građani Kosova, prema dogovoru iz Brisela, postaće deo Policije Kosova, piše danas prištinski list Koha ditore...

Beograd i Priština su, kako tvrdi prištinski list Koha ditore, postigli tokom dijaloga saglasnost da jedan deo pripadnika MUP-a Srbije koji ilegalno deluju na severu Kosova pređe u komandni lanac kosovske policije.

Pozivajući se na neimenovane izvore, dnevnik navodi da na severu Kosova deluje oko 500 naoružanih pripadnika MUP-a Srbije koji su zvanično primljeni u službi u Kraljevu.

"Pripadnici MUP-a Srbije koji ilegalno deluju na severu Kosova će promeniti uniforme, komandni lanac i postaće pripadnici Policije Kosova", tvrdi Koha ditore i navodi da će se to odnositi samo na one koji su građani Kosova, ali ne i za "građane Srbije ili one Kosovare koji su odgovorni za neki zločin".

Izvori za koje dnevnik navodi da su uključeni u proces dijaloga o Kosovu, kazali su da je postignuta "saglasnost dveju strana da se jedan deo ilegalnih struktura transformiše u organe reda".

“Na severu se nalazi bezbednosna struktura koja je dobro organizovana i koja se po hijerarhiji kontroliše iz Beograda. Srbija je prihvatila da se odrekne ove organizacije i očekujemo da se na sledećem sastanku (dvojice premijera) iznađe rešenje za njihovo uključivanje u komandni lanac Policije Kosova”, rekao je izvor dnevnika.

Prema Koha ditore, na Kosovu su dve bezbednosne struktura koje mogu da se tranformišu, a to su pripadnici MUP-a i pripadnici Civilne zaštite koji su formacija Ministarstva odbrane Srbije.
VULIN: SRBIJA NEMA BEZBEDNOSNE STRUKTURE NA KOSOVU

25.02.2013. 14:30 Izvor:Tanjug
Image

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija nema bezbednosne strukture na severu Kosova i Metohije jer bi ih, da one postoje, kontrolisala i ne bi bilo toliko nasilja na Kosovu i Metohiji...

"Da ih imamo mi bismo ih kontrolisali i ne bi se dešavalo da imamo ovoliko nasilja na Kosovu i Metohiji i da to nasilje uvek prolazi bez krivaca i kažnjavanja. Mi to nemamo, mi poštujemo rezoluciju 1244 SBUN", kazao je Vulin.

Vulin je poručio da izjava prištinskog koordinatora u dijalogu Bljerima Šalje da je već postignut dogovor o uklanjanju bezbednosnih struktura ne pomaže procesu dijaloga već služi tome da zastane i da do dogovora u krajnjoj liniji i ne dođe.

Upitan o kojim je bezbednosnim strukturama uopšte reč Vulin je novinarima u palati Srbija, gde se sastao sa ambasadorima zemalja koje nisu priznale Kosovo, rekao da su za Prištinu sve što postoji na Kosovu i Metohiji bezbednosne strukture, a da za Beograd one ne postoje.

On je dodao da se ljudi koji žive na prostoru Kosova i Metohije a pripadnici su, kako je rekao, ovog ili onog ministarstva, smatraju neraspoređenima i da je to zvaničan stav Srbije.

On je zamolio domaću javnost da ima poverenja u sopstvenu vladu i da "manje vodi računa o tome šta albanski političari rade da bi zadovoljili svoje birače.

"Da smo se mi oko svega dogovorili ne bismo išli u Brisel da se dogovaramo, nešto bismo potpisali, neki papir bi se pojavio pred nekim...Nije ovo stvar koja se krije i od koje treba da se krije, naprotiv, o svemu će se dogovarati da bi se postigla celina rešenja", kazao je Vulin i naglasio da se ni o jednoj stvari neće i ne može razgovarati parcijalno.

"Ili će se postići celovito rešenje ili rešenja neće biti", poručio je Vulin i dodao da se ne može govoriti o bezbednosti i pravosuđu a istovremeno ne govoriti o prosveti, lokalnoj samoupravi i u krajnjoj liniji zajednici srpskih opština.

Vulin je pozvao sve učesnike u dijalogu da manje igraju za svoju političku publiku a da više vode računa o interesima ljudi koji žive na Kosovu i Metohiji.
http://www.tvmost.com/
Helikopter

#4752 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

sherbett wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Image
Ilustracija Prizrena iz djela "Travels in the Slavonic provinces of Turkey-in-Europe" ("Putovanja po slavenskim zemljama Turske u Evropi"), autorica Miss Irby i Miss Mackenzie.

još kad bi Prizren ovako danas izgledao.... :roll:
Sta fali danas gradu Prizren-u u odnosu na ranije?

Uvecana slika: http://i1.wp.com/amateurtraveler.com/wp ... 1000%2C503
Image

U blizini grada Prizrena su i ogromni zimski i ljetni turisticki potencijali Sar planine kao i planinskih turistickih zona izmedju Kosova i Albanije kao sto su Nacionalni Park Kosovske/Albanske Alpe

Vise slika na: http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 2&page=104
Image

Tropoje:
Image

Kosovsko-Albanske Alpe
Image

A danas kroz grad Prizren prolazi i moderna autocesta koja povezuje kosovski grad Pristinu sa autoputevima kroz Albaniju do gradova Tirane, Draca i juga Albanije.
Last edited by Helikopter on 04/03/2013 01:00, edited 3 times in total.
hercegovac_pravi

#4754 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by hercegovac_pravi »

sherbett wrote:Ne kažem da mu nešto fali nego je drugačiji.
Inače, lijep je grad, ima znamenitosti za vidjeti, nakon rata dosta toga se obnovilo, i još uvijek se obnavlja. Ima još one stare kaldrme, ckve, đamije, zadužbine..jedini problem je smeće. To je problem cijelog Kosova i ne znam da li itko o tome tamo razmišlja. sve je puno smeća..inače bi bio puno lijepši! Ne znam kako Njemci to ne urede malo kad su već tamo...

Ove slike koje si stavio su predivne, a u živo je još lijepše. Malo dalje od Prizrena kada se ide prema Šari, odnosno spušta sa Šare je predivan kraj! tamo je i Brezovica, park prirode, u ex Yu jedno od poznatijih skijališta i izletišta. u vrijeme rata se sve to nekako zapustilo, ali kreću neke investicije, koliko sam upućena.
Inače, mene su fascinirale Prokletije. kad dođeš do kraja i nema dalje..nikad prije nisam bila na kraju neke zemlje :-D
Gledam ove slike..fakat prelijepo. Puno sreće Albanskom narodu u Repulici Kosova. :thumbup:
radostan dan

#4755 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

Image

fantazija...
radostan dan

#4756 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

UHAPŠENI MONSTRUMI: Ubice petorice Makedonaca privedene
CRNA HRONIKA, 21:08, 03.03.2013.

SKOPLJE - Makedonski mediji javili su večeras da je kosovska policija oko 19 časova uhapsila dvojicu osumnjičenih za ubistvo petorice kod Smiljkovskog jezera u okolini Skoplja u aprilu prošle godine!

Image

Drugi detalji oko hapšenja Afrima Ismailovića i Alila Demirija koji su optuženi da su dvojica od trojice direktnih izvršioca svirepog ubistva na Veliki petak prošle godine, nisu saopšteni. U Osnovnom sudu u Skoplju 20. decembra prošle godine počeo je sudski proceš protiv osumnjičenih u slučaju "Monstrum" za izvršavanje i za pomaganje ubistva i za terorizam. Ismailoviću i Demiriju se do sada sudilo u odsustvo. Od samog početka sumnjalo se da su njih dvojica na Kosovu.
Bosnolog

#4757 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Bosnolog »

Naziv teme bi uskoro trebao biti "Preko 100 zemalja priznalo nezavisnost,...

Image
http://www.kosovothanksyou.com/

Rumunija će priznati nezavisno Kosovo? http://www.naslovi.net/tema/478710
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4758 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by PipiDugaDevetka »

Image
Jel' to taj manastir sa freskama svjetske kulturne baštine nulte kategorije kako ljudi lete svemirom?
CungaLunga

#4759 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CungaLunga »

danas vam history channel i ancient aliens prestavljaju;

Manastir Dečani, gdje se nalazi dokaz da je jedan nebeski narod
sletio na Kosovo polje u letećim tanjirima :mrgreen:
CungaLunga

#4760 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CungaLunga »

sherbett wrote:to je manastir, odnosno crkva u manastiru Visoki Dečani, koji je zbog umjetničke vrijednosti uvršten u UNESC-vu svjetsku baštinu, navodeći njegove freske kao "najvrijednije primjere tzv. renesanse Palaeologa u bizantskom slikarstvu" i "vrijedne zabilješke života u 14. stoljeću", a 2006 i na popis ugroženih mjesta svjetske baštine zbog mogućih napada Albanaca, kao što je bio slučaj 2004. g. u martovskim pobunama. i danas ga čuva KFOR.

ima tih freska, ali mene je zanimalo nešto drugo, pa ih nisam tražila po zidovima. inače, fotografiranje je strogo zabranjeno, ali eto, ni taj monah nije mogao da odoli mojim molbama, pa mi je dopušteno da uslikam freske iz prednjeg djela crkve..ako te zanima, stavit ću ih...al, nekako sumnjam :D

A šta si to tražila? :-D Šta može biti više interesantno od vanzemaljaca :?
Baš sam radoznao, možeš staviti, ako nije previše posla :)
CungaLunga

#4761 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CungaLunga »

sherbett wrote:
CungaLunga wrote:danas vam history channel i ancient aliens prestavljaju;

Manastir Dečani, gdje se nalazi dokaz da je jedan nebeski narod
sletio na Kosovo polje u letećim tanjirima :mrgreen:

jel ti znaš di je Kosovo polje od Dečana? :-)
Ne :D
CungaLunga

#4762 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CungaLunga »

sherbett wrote:
budući da nit sam Srpkinja, nit Pravoslavka, nisam ni zagrijana za srpsku eventualnu mitologiju...inače, mene zanima umjetnost, a osobito ona iz srednjeg vijeka i to baš crkvena...pa sam eto, išla da upraznim svoju potrebu za istom :-D
ček minut dva da postavim slike

Moze i na pp :-D
vivace

#4763 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by vivace »

pa stavi javno,i mene interesuje.. :) mozes da stavis i na desavanja u srbiji topic
Last edited by vivace on 04/03/2013 18:45, edited 1 time in total.
CungaLunga

#4764 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CungaLunga »

@Sherbett, hvala na divne slike i na trud :thumbup:

Dobro je da ova tema nije samo o politici, neka se i vide sve ljepote :)
vivace

#4765 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by vivace »

hvala, jako lepe freske. da cula sam za to vizantijski plavo...cini mi se da su i snimili film koji se tako zvao. hajde pusti i gracanicu, sve sto imas...
vivace

#4766 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by vivace »

ma super su slike...
CungaLunga

#4767 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CungaLunga »

Jesu :)
Mracnost samo dodaje atmosferi :)
vivace

#4768 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by vivace »

zao mi je sto to cudo nisam videla uzivo..bilo je prilika,ali ja nisam bila u svesti pobozni covek niti sam bila srpkinja mislim jesam srpkinja ali me to ne zanima, i te reklame nisu mi mogle doci glave,,,a sad mi dodje zao sto nisam bila. koja glupa pakost . divne su slike. ne nogu ni da zamislim kakve su bile. mada ja vise volim zapadno slikarstvo..kao i muziku.
radostan dan

#4769 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

CungaLunga wrote:Jesu :)
zamisli greškm si unutra, a ja iz stuba, dreknem - BUU... :mrgreen:
CungaLunga

#4770 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CungaLunga »

radostan dan wrote:
CungaLunga wrote:Jesu :)
zamisli greškm si unutra, a ja iz stuba, dreknem - BUU... :mrgreen:
I ako jos stavis bijelu kapicu na glavu, iskocis i dreknes BUU, bit ce opca trka prema izlazu :D
radostan dan

#4771 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

onda bi rekao - bljuu.
CungaLunga

#4772 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CungaLunga »

radostan dan wrote:onda bi rekao - bljuu.
:lol:
CSKA

#4773 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CSKA »

Ma ovo je svjetska kulturna bastina i nema veze sta si,ko si,treba otici vidjeti,pogotovo sto je u nasoj blizini.Nisam ni jevrej,ni musliman,ali bi volio jednog dana da vidim zid placa,da posjetim Meku i Medinu.To su sve svjetska blaga koja su veca i od religije i od patriotizma,a pogotovo nacionalizma.
radostan dan

#4774 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

svako normalan tako razmišlja.
vivace

#4775 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by vivace »

sherbett wrote:
vivace wrote:zao mi je sto to cudo nisam videla uzivo..bilo je prilika,ali ja nisam bila u svesti pobozni covek niti sam bila srpkinja mislim jesam srpkinja ali me to ne zanima, i te reklame nisu mi mogle doci glave,,,a sad mi dodje zao sto nisam bila. koja glupa pakost . divne su slike. ne nogu ni da zamislim kakve su bile. mada ja vise volim zapadno slikarstvo..kao i muziku.

čuj ti nju! ja sam Katolkinja pa sam htjela da vidim, što ne bi ti, ako i nemaš vjerske osjećaje....čak se raspravljala sa KFOR vojnicima da me puste van vremena dozvoljenog za posjetioce, jer vidjet ću Dečane sad il ko zna kad :)
problem je što se previše poistovjećuje patriotizam (nacionalizam) i vjera, odnosno sveto pravoslavlja..pa ti ako se ne slažeš s "mitologijom", po defaultu nisi ni vjernica. Gluposti!
Meni su pričali Srbi iz Gračanice kako polude kada za Vidovdan dođe 10 autobusa sa zvezdinim šalovima, i kokardama, otpjevaju par borbenih ispred manastira, pokupe beogradska dupenca nazad u bus, a ovi jadni neka jedu njihova govna! Da prostite!i oni kao daju podršku Srbima sa Kosova... pojma nemaju!
Ne znam di živiš, ali dok sam ja boravila u BG na skoro svakoj banderi oni oglasi za jednodnevne posete Kosovu, kao dostojanstveno i mirno, da idu oni koji ne prave nerede..OK ima i takvih, sigurno koji idu da vide baštinu, ali većinom su napaljeni klinci.

ja sam to moje putesestvje i zamislila kao umetnicki dozivljaj..nista drugo...kao gradjanin nih ga posetila. nema veze vezine sto sam kao neka srpkinja ili religiozna maLO SUTRA.samo me umetnicki da vidim . ne mogu da podnesem napaljene klince. dobila bih po labrnji od njih.
Post Reply