Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Lex11

#4751 Re: FK Sarajevo

Post by Lex11 »

nema potrebe ;-)
Obuca9

#4752 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Lex11 wrote:nema potrebe ;-)
Vjeruj mi da ima ;)

Možda onda naučiš razlikovati šta je naziv kolekcije, a šta ime kluba. Pa ćeš onda vidjeti da imaju i kolekcije koje se zovu Gotebeorg, Dubai, Liverpool (Sarajevo igralo u njima u šampionskoj sezoni), Grenoble (Željezničar igrao u njima u Izraelu), Madrid (Željetničar igrao u njima na Koševu protiv Hapoela), Colonia (bijeli dres repke), Coimbra (plavi dres repke), Scozia, Kiev, Chelsea, Brasov...
Lex11

#4753 Re: FK Sarajevo

Post by Lex11 »

to znam ali info je da ce dresovi zaista i biti ovakvi ;-)
north

#4754 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Baltazar_khan wrote:Vi ne znate? Tad Ibraković njihov trener ide na nekakav seminar pa ovi ne žele da ih vodi pomoćni trener. Uglavnom cirkus se nastavio.
Utakmica se neće igrati samo zato što njihov vrli stručnjak "mlati" po nekakvim seminarima????????
Je li moguće da je to jedini razlog?
Obuca9

#4755 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Lex11 wrote:to znam ali info je da ce dresovi zaista i biti ovakvi ;-)
Ne valja ti info, jer ovakvi dresovi ne postoje u Legea-inom katalogu već par godina. A i dok su postojali, nije bilo varijante sa bordo bojom, nego samo sa crvenom.

Ako ne vjeruješ, odeš fino na legea.it, imaš katalog za sezonu 2010/11 pa se sam uvjeri ;)

@north
Opet ti kažem, Čelik je mogao kao razlog na nepristanak odigravanja utakmice navesti i to što je malom što skuplja lopte umrla zlatna ribica, odgađanje bi opet dobili. Jednostavno, ne možeš zakazati termin odigravanja utakmice koji ne odgovara protivniku.
Omerovim_Koracima

#4756 Re: FK Sarajevo

Post by Omerovim_Koracima »

Nasi su lijepsi 8-) nema ovdje tog fazona,ovaj je posbeno za fk Sarajevo 8-) 8-)
north

#4757 Re: FK Sarajevo

Post by north »

hz__semir wrote:
Lex11 wrote:to znam ali info je da ce dresovi zaista i biti ovakvi ;-)
Ne valja ti info, jer ovakvi dresovi ne postoje u Legea-inom katalogu već par godina. A i dok su postojali, nije bilo varijante sa bordo bojom, nego samo sa crvenom.

Ako ne vjeruješ, odeš fino na legea.it, imaš katalog za sezonu 2010/11 pa se sam uvjeri ;)

@north
Opet ti kažem, Čelik je mogao kao razlog na nepristanak odigravanja utakmice navesti i to što je malom što skuplja lopte umrla zlatna ribica, odgađanje bi opet dobili. Jednostavno, ne možeš zakazati termin odigravanja utakmice koji ne odgovara protivniku.
Pa jesu li naši mogli reći nećemo ni mi 11.08., iftar nam je u 8, pa ne možemo stići, i hajmo odgađati do beskonačnosti.....

Hvala tebi što se trudiš da odgovoriš, ali nema smisla, presmiješan razlog i opet nekako mi popuštamo....
Bordolini

#4758 Re: FK Sarajevo

Post by Bordolini »

a_sta_da_radim wrote:
Suhovina wrote:
karanana wrote:fino pitam, ne znam kako provociram, osim ako nesto ne znam pa nehoticno provociram....ali jednostavno me interesovalo ako su manijaci isli na turnir, pito sam jesu li i horde isle.
nismo isli.razlog nebitan.nismo isli :D
.
ti NACUO? :lol: idi ostri cakiju strumfe mali
Baltazar_khan

#4759 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

ne nasjedajte na provokacije novonastalih trolova.
north

#4760 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Ja garantujem da ovo dijete što je NAČULO nema više od 16 godina, i zato ne spuštati se na nivo ovih dječaka koji veze o životu nemaju....
Omerovim_Koracima

#4761 Re: FK Sarajevo

Post by Omerovim_Koracima »

Hahahahahaha. Kad pomislis da ne mogu biti smijesniji,oni te demantuju :lol: :lol: :lol: :lol: ...
ultima_palabra

#4762 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

Baltazar_khan wrote:ne nasjedajte na provokacije novonastalih trolova.
:D
north

#4763 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Jeste li čuli za ovo:
"Bivši asovi Sarajeva dobrodošli Grbavicu, ali ne i na Koševo
Sada i da nas zovu, da nam daju besplatno ne želimo. Žalosno je što na Grbavici imamo besplatan ulaz
„Nekorektno je što nas niko iz nove Uprave nije pozvao na sastanak. Priča se kako sa novim ljudima sve cvjeta, a poručili su nam da na stadion možemo samo ako kupimo godišnje, izuzetno skupe VIP ulaznice. Da je Nijaz Merdanović u Upravi ovako se nešto ne bi moglo desiti. Sada i da nas zovu, da nam daju besplatno ne želimo. Žalosno je što na Grbavici imamo besplatan ulaz“, prenosi sarajevski „San“ stav bivših igračkig legendi tima sa Koševa Fuada Muzurović, Vahidina Musemića, Ibre Biogradlića, Fahrudina Prljače, Refika Muftića... nakon što je predsjednik Sarajeva Zijad Blekić nedavno na presici javno poručio da bivši asovi više ne mogu besplatno ulaziti na tribine stadiona Koševo. Teško je zamisliti sličnu situaciju negdje vani. Recimo, da Real na presici javno poruči Alfredu di Stefanu da kupi kartu ako hoće da gleda neku utakmicu na Brenabeu, to bi sigurno bio skandal. No, ovo je ipak BiH"!

U potpunosti podržavam stav nove uprave da svi moraju kupiti ulaznicu ako misle ući na stadion, dosta je bilo guzovače, besplatnog hlađenja muda u VIP loži, žderanja i pijančenja u istoj, palamuđenja kako ništa u klubu ne valja, a kad treba pogurati, nigdje ih!!!

Ako ja mogu kupiti kartu, možete i vi gospodo, koliko god da ste vi zadužili Sarajevo, i vama je Sarajevo dalo još više, Sarajevo Vas je proslavilo, i preko Sarajeva se za Vas čulo.....
Pokažite svoju ljubav prema Sarajevu tako što ćete kao i obični navijači kupiti ulaznicu.....
NEMA VIŠE GUZOVAČE!!!
Impavidus

#4764 Re: FK Sarajevo

Post by Impavidus »

zar jos ima neko da cita san?! ;-)
north

#4765 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Impavidus wrote:zar jos ima neko da cita san?! ;-)
Ne znam odakle je ovo jarane, u životu nisam tu novinu pročitao, samo sam ovo prenio sa drugog portala i iznio svoje mišljenje ako je sve to eventualno tačno....
radijator

#4766 Re: FK Sarajevo

Post by radijator »

A vala ne znam ni šta je problem da zamjenimo domaćinstva? Svejedno moramo igrat u Zenici, a ako bi morao birat, mnogo bitnije bi mi bilo da dobro krenemo na proljeće, nego sad na jesen. Zajebano gostovanje što jes jes, al bi zato spektakularno bilo pobjedit u Zenici odmah na početku prvenstva, dok s druge strane ne bi bila tolika tragedija remizirat ili izgubit.
Za ovu situaciju jedini krivac je usrana opština Centar i taj kurac od firme koja upravlja stadionom. Stoga ne treba kriviti ni Čelik ili Ibrakovića, niti Savez, a najmanje našu Upravu.
Obuca9

#4767 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Izmišljotina, vjeruj mi ;-)

Još jedan u nizu naručenih tekstova Nijaza Merdanovića i kompanije.
north

#4768 Re: FK Sarajevo

Post by north »

hz__semir wrote:Izmišljotina, vjeruj mi ;-)

Još jedan u nizu naručenih tekstova Nijaza Merdanovića i kompanije.
ok, ako je sigurno foluška, zanemarite prethodno rečeno.....
Obuca9

#4769 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Vjeruj mi da je izmišljeno, informacija je od sina jednog od pomenutih u tekstu.
Bordolini

#4770 Re: FK Sarajevo

Post by Bordolini »

Nijaze, moj dobri Nijaze :lol:
0038733

#4771 Re: FK Sarajevo

Post by 0038733 »

Ako ja, koji sam na birou sa fakultetskom diplomom vec dvije godine, mogu odvojiti za godišnju, onda i oni mogu od svoje penzije, ili ti ne znam čega...prema tome ZDRAO!!!

P.S. mada, San je karina od novine, prema tome, vjerovatno izmisljotina... ;-) Vjerujemo gosp. Blekiću...ostalo je ne bitno!!!
Mikado

#4772 Re: FK Sarajevo

Post by Mikado »

Image

Povodom nemilih događaja koji su se desili pred finalnu utakmicu memorijalnog turnira "Kenan Memija" u Fojnici, u nedjelju 25. jula, izražavamo svoje žaljenje i zgražavanje. Huligani su još jednom zloupotrijebili fudbalski sport i navijačke skupine za ispoljavanje nasilja i vandalizma.

Obzirom da se radi o starom problemu bh. društva, pozivamo sve organe reda da konačno posvete maksimalnu pažnju bezbjednosti na našim stadionima, koje huligani redovito zloupotrebljavaju i ugrožavaju sigurnost svih aktera, od publike do samih igrača. Koliko je opasno potcjenjivanje ozbiljnosti ovog problema pokazuje upravo slučaj iz Fojnice, gdje organi bezbjednosti i snage reda nisu bili na visini zadatka, ni u preventivi ni u intervenciji tokom incidenta koji se dogodio pred početak utakmice između Željezničara i našeg kluba.

Obzirom na skori početak prvenstva u Premijer ligi, kada će masa navijača ponovo pohrliti na stadione, pozivamo sve nadležne institucije i organe da organizaciji utakmica i sigurnosti njihovih aktera posvete maksimalnu pažnju. Zbog budućnosti fudbalskog sporta, navijačima i njihovim skupinama treba omogućiti potpuno navijačko iskazivanje, ali organizovanim aktivnostima treba izolovati i onemogućiti huligane koji se kriju pod klupskim zastavama i obilježjima, kao što je to bio slučaj u nedjelju u Fojnici.

Igrači, stručni štab i Upravni odbor FK Sarajevo koriste ovu priliku da se zahvale gospodinu Sejfi Šehoviću iz Sarajeva, koji je svojom hrabrom intervencijom spriječio da se u Fojnici dogodi tragedija. Gospodin Šehović sa tribine je utrčao u teren kada je vidio da jedan od huligana koji su se probili na igralište poteže nož i kreće prema igračima FK Sarajevo, koji su se zagrijavali za predstojeći meč. Samo njegovom prisebnošću, vještinom i požrtvovanjem huligan je spriječen da povrijedi nekog od naših fudbalera, koji su intervenciju gospodina Šehovića iskoristili da se udalje sa igrališta.

Nadamo se, takođe, da će organi gonjenja identifikovati i sankcionisati ponašanje pomenutog huligana, koji je nožem pokušao povrijediti gospodina Šehovića, kao i ostalih izgrednika koji su u nedjelju u Fojnici još jednom pokazali koliko su nasilje i vandalizam prisutni oko našeg fudbala i sporta općenito.

fcsarajevo.ba
kamen spoticanja

#4773 Re: FK Sarajevo

Post by kamen spoticanja »

north wrote:
Pa jesu li naši mogli reći nećemo ni mi 11.08., iftar nam je u 8, pa ne možemo stići, i hajmo odgađati do beskonačnosti.....

Hvala tebi što se trudiš da odgovoriš, ali nema smisla, presmiješan razlog i opet nekako mi popuštamo....
nije razlog presmjesan nego uprava celika jednostavna koristi situaciju u kojoj se nalazi fk sarajevo...sarajevo je prijavilo kosevo za odigravanje utakmica...31.jula pjeva cola i sarajevo ne moze odigrati tekmu...dakle sarajevo ima problem...naravno celiku vise odgovara 11. od 5.augusta i to ljudi koriste...jer opet ponavljam sarajevo ima problem ne celik :wink:
no jeste za sjest i plakat cola pjeva i liga se ne igra...to samo kod nas moze :-)
tcz

#4774 Re: FK Sarajevo

Post by tcz »

Treba ovo nasilje sto prije zaustaviti.
Ako je neko blizak vrhu Hz i TM neka apeluje kod njih da sjednu i da donesu kodeks kojim ce se sprijeciti dalje sirenje mrznje. Znaci javno i zajedno na TV i sve novine smiriti strasti.
Gde si sad cica maco

#4775 Re: FK Sarajevo

Post by Gde si sad cica maco »

najbolje su tekme uvijek bile za ramazan
Locked