HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
The Realist

#4751 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

dmagic2 wrote: Ako sam nesto selektivno vadio,to su samo poredjenja i cijene koje su sada na njihovim stranicama. A ti si mogao napisati i da ti je Enes licno dao modem na koristenje. To me ne interesuje. O onome sta oba operatera SADA nude i kome sta od paketa odgovara se da raspravljati. Samo vise ne stoji argument da je HS jeftin. Da,analogna im je par maraka jeftinija ali zato i ima manje kanala.

I da dodam jos,posto je tema foruma uglavnom bila oko sporosti uvodjenja novih kanala. Pogledao sam kanale koje Telemach ima u analognoj ponudi. Za tu razliku od 3.5 KM za koju se HS toliko hvali da je jeftin oni imaju ove:
CineStar TV
SK Prime
Crime & Investigation
Sport Klub
Sport Klub +
Viasat Nature
Travel
FOX Movie
Comedy Central
Fox su izgleda dobili umjesto Fox Crime pa ga nisam ni naveo,VH1 classic umjesto VH1,i da, HS ima jednu arenu. Da li ovi kanali vrijede 3.5 KM? Ja bih im rado platio za to!
Sportklubove zaboravi, jer to apsolutno nema veze sa HS-om. HS tu ima Arenu, ali dobro, ovi daju tu 3 kanala, oni jedan. Za ostale kanale se slažem, tu HS nešto treba uraditi, mada opet, neka to uradi na digitalnoj, jer tu imaju više prostora, dok analognu neka ostave penzionerima, koje ionako zanimaju domaći kanali više, nego strani.

PS
I zar nisu na Telemachu izbacili Fox Crime?
Last edited by The Realist on 23/10/2012 12:59, edited 1 time in total.
The Realist

#4752 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

plemba wrote:da i ja priupitam...

naime, imam onaj hema resiver, ali nema mi arenasport hr...

morel se to đe naći?
Ne na tom recieveru. Treba ti HD reciever, ili modul.
plemba

#4753 Re: HS kablovska

Post by plemba »

The Realist wrote:
plemba wrote:da i ja priupitam...

naime, imam onaj hema resiver, ali nema mi arenasport hr...

morel se to đe naći?
Ne na tom recieveru. Treba ti HD reciever, ili modul.
znaci, taj kanal je samo u HD rezolucjij... cuj to :shock:

hvala drug
The Realist

#4754 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Da, samo u HD.
TheWatcher

#4755 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

The Realist wrote:
dmagic2 wrote: Ako sam nesto selektivno vadio,to su samo poredjenja i cijene koje su sada na njihovim stranicama. A ti si mogao napisati i da ti je Enes licno dao modem na koristenje. To me ne interesuje. O onome sta oba operatera SADA nude i kome sta od paketa odgovara se da raspravljati. Samo vise ne stoji argument da je HS jeftin. Da,analogna im je par maraka jeftinija ali zato i ima manje kanala.

I da dodam jos,posto je tema foruma uglavnom bila oko sporosti uvodjenja novih kanala. Pogledao sam kanale koje Telemach ima u analognoj ponudi. Za tu razliku od 3.5 KM za koju se HS toliko hvali da je jeftin oni imaju ove:
CineStar TV
SK Prime
Crime & Investigation
Sport Klub
Sport Klub +
Viasat Nature
Travel
FOX Movie
Comedy Central
Fox su izgleda dobili umjesto Fox Crime pa ga nisam ni naveo,VH1 classic umjesto VH1,i da, HS ima jednu arenu. Da li ovi kanali vrijede 3.5 KM? Ja bih im rado platio za to!
Sportklubove zaboravi, jer to apsolutno nema veze sa HS-om. HS tu ima Arenu, ali dobro, ovi daju tu 3 kanala, oni jedan. Za ostale kanale se slažem, tu HS nešto treba uraditi, mada opet, neka to uradi na digitalnoj, jer tu imaju više prostora, dok analognu neka ostave penzionerima, koje ionako zanimaju domaći kanali više, nego strani.
mislis ako neko ima 65-70 da ne zna sta je kvalitetan kanal i da ga treba jebati u mozak kao sto radi debil gazda hs-a svim svojim korisnicima (bila analogna il digitalna) :?:
The Realist

#4756 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

TheWatcher wrote: mislis ako neko ima 65-70 da ne zna sta je kvalitetan kanal i da ga treba jebati u mozak kao sto radi debil gazda hs-a svim svojim korisnicima (bila analogna il digitalna) :?:
Da, to baš mislim :roll: i ne samo to, nego treba još i povećati cijene usluge, a smanjiti nam broj kanala :roll: !
dmagic2

#4757 Re: HS kablovska

Post by dmagic2 »

CineStar TV
SK Prime
Crime & Investigation
Sport Klub
Sport Klub +
Viasat Nature
Travel
FOX Movie
Comedy Central
Fox su izgleda dobili umjesto Fox Crime pa ga nisam ni naveo,VH1 classic umjesto VH1,i da, HS ima jednu arenu. Da li ovi kanali vrijede 3.5 KM? Ja bih im rado platio za to![/quote]

PS
I zar nisu na Telemachu izbacili Fox Crime?[/quote]

Za Fox Crime sam rekao vec,a i za Sport klubove se zna zasto su izbaceni iz ponude. Ono sto sam nabrojao je "visak"
koji Telemach nudi svojim korisnicima za te famozne 3.5 KM koje HS toliko reklamira (jer su jeftiniji?!).
Ja cu razumjeti njihovu "zabrinutost" za prosjecan penzionerski dzep,i ne zele poskupiti osnovnu analognu ponudu, ali ne razumijem zasto nisu nista u digitali ponudili novo?
P.S. Da li postoji jos neki od sportskih kanala koji bi se mogao uvesti...nisu valjda arene i sport klubovi jedini?
The Realist

#4758 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Ima još sportskih kanala, ali je pitanje šta bi dobili time. Spominjao se problem oko TV prava i dobili bi situaciju gdje imamo neke sport kanale, ali su uglavnom zatamnjeni, jer neko drugi drži prava za određeno takmičenje.
charrrmed

#4759 Re: HS kablovska

Post by charrrmed »

Hoce li uvoditi FOX ili ne?
Dj_Doboj

#4760 Re: HS kablovska

Post by Dj_Doboj »

charrrmed wrote:Hoce li uvoditi FOX ili ne?
Prije TV Vratnik, nego FOX :D
charrrmed

#4761 Re: HS kablovska

Post by charrrmed »

Dj_Doboj wrote:
charrrmed wrote:Hoce li uvoditi FOX ili ne?
Prije TV Vratnik, nego FOX :D
Pa je li istina da svi ostali imaju FOX osim HS-a?
The Realist

#4762 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Jaguar84 wrote:da li se mora platiti modul ako uzmem kid paket
Ne!
mystique

#4763 Re: HS kablovska

Post by mystique »

ima li ko onaj novi program fox na kablovskoj?
ustvari,hoće li ga uopće bit na hs-u?
charrrmed

#4764 Re: HS kablovska

Post by charrrmed »

mystique wrote:ima li ko onaj novi program fox na kablovskoj?
Izgleda da jedini nemamo i jos uvijek se ne zna hocemo li ga imati!
Saka

#4765 Re: HS kablovska

Post by Saka »

Nema ni ASK. :)
dmagic2

#4766 Re: HS kablovska

Post by dmagic2 »

charrrmed wrote:
mystique wrote:ima li ko onaj novi program fox na kablovskoj?
Izgleda da jedini nemamo i jos uvijek se ne zna hocemo li ga imati!

Telemach ga ima ali su zato izgubili Fox Crime. Ni to nije dobro! :shock:
mixone1995

#4767 Re: HS kablovska

Post by mixone1995 »

Raja radi li vama kanal Nat Geo HD? :-)
TheWatcher

#4768 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

budi sretan da ti radi bilo sta kod dedbila :D
TheWatcher

#4769 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

i sada ima i life i crime al nema fox :dance:
TheWatcher

#4770 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

nisi u tiJeku problema vidim ja :mrgreen:
bosnian1873

#4771 Re: HS kablovska

Post by bosnian1873 »

Saznao sam da je HS trebao ubaciti HRT 3 na 466.0 mHz 08.oktobra ali su odustali zbog nečega.
AdrianMole

#4772 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

bosnian1873 wrote:Saznao sam da je HS trebao ubaciti HRT 3 na 466.0 mHz 08.oktobra ali su odustali zbog nečega.
Zbog sunčevih pjega? Vampirskih zagrljaja? :D Trolaš žestoko i valjaš gluposti.Nikakvih novih programa nema na HS-u ,a po svemu sudeći neće ih ni biti za vrlo,vrlo duuuugo vremena...
The Realist

#4773 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

mixone1995 wrote:Raja radi li vama kanal Nat Geo HD? :-)
Radi, ali je problem što i kada poprave signal, Arene i Eurosport će ti odlično raditi, dok ostali će biti onako, sa čestima štekanjem.
riko-ga

#4774 Re: HS kablovska

Post by riko-ga »

Pitanj za ove sto imaju Hemin resiver.Jel imate problem sa daljinskim?.Cesto mi se desi da pokusavam prebaciti kanal sa Nap. 55 na 54 al on prebaci na 56.Pa pokusam da pojacam ton a on prebaci kanal :shock: .Znaci ponasa se kao da je popio gajbu pive :D
nookey

#4775 Re: HS kablovska

Post by nookey »

riko-ga wrote:Pitanj za ove sto imaju Hemin resiver.Jel imate problem sa daljinskim?.Cesto mi se desi da pokusavam prebaciti kanal sa Nap. 55 na 54 al on prebaci na 56.Pa pokusam da pojacam ton a on prebaci kanal :shock: .Znaci ponasa se kao da je popio gajbu pive :D
Nije to do resivera, nego do daljinskog, ja sam zamijenio dalvi za hema i rekli su mi da ostaje isti daljinski i naravno to mi se dešava... jedino što sam provalio je da kad ga ne naginješ radi ispravno, ako ga nagneš popizdi :) čudan neki lik :D
Locked