SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
MAN-lion's coach

#4751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by MAN-lion's coach »

NeyDan wrote:OVO SAMO KOD NAS:

Vracam se maloprije sa pauze i idem prema officu kad jedan tramvaj udari u drugog koji je stajao na semaforu. Pa ovo ima samo kod nas. Ovaj sto je udario je poprilicno ostecen i onaj je stariji, a ovaj udareni je onaj novi SATRA2 (il' kako se vec zove). Vjerovatno ima povrijedjenih.

Da ne zaboravim napisati, pomenuto iznad se desilo na Socijalnom.

Maloprije gužva se razišla tramvaji dalje i rade i nikom ništa.
zateznistub

#4752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

[ Ovo dijete i svakog mladog prestupnika zakona treba prije svega socijalizirati. Otpremiti ga u odgojno-obrazovnu ustanovu u kojoj će steći drukčije pogleda na život oko sebe, u kojoj će naučiti koristan zanat i steći pozitivne radne navike. Vjerujem da bi i oni tako više volili neko da životare iz dana u dan.

Nema niko pravo uzimati zakon u svoje ruke ("noge"), pa ni policija. Ako su tako premlatili bespomoćno dijete - sve ih treba protjerati iz policije :x[/quote]

Jedno suptilno pitanje, JESI LI TI NORMALAN/NORMALNA???
Ovo dijete je nekoga povrijedilo, bez razloga i potrebe...
minjonja

#4753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by minjonja »

koliko dijete ima godina?
Boom71

#4754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Boom71 »

Citam da ce ga tuziti za nanosenje povreda ili tako nesto bezveze.

Da mu zveknu pokusaj ubistva i nakite jos sa predumisljajem,bilo bi to pravo poucno za ostale cakijase.
bullmastiff

#4755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by bullmastiff »

ultra@rajvosa wrote:Jutros sam pricao sa jednim policajcem,kaze da ovom Ismaru kad izadje iz zatvora nece past napamet nkad vise da uzme noz u ruke,10-tak policajaca je igralo picigena sa njim,bugrege su mu odbili,to se trazi,svaka cast :dance:

iz pouzdanih izvora cuo sam da je taj mali "mangup" plakao u policiji .....sto je glumio, glumio je...
Urban B.

#4756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Urban B. »

koga boli briga sta je ko cuo ili zamislio da je cuo,pusti mahalske rekla-kazala price!
on je na slobodi sada a to sta si ti cuo presuti,jer koristi nikakve nema,on ce opet harat ulicama grada!!

al jedna stvar mi nije jasna,znaci desio se ovaj problem u tramvaju i pucanje u bezistanu i ovdje se sva raja nalozila na ovaj primjer jer su "navijaci" u pitanju,a za rokanje po bezistanu gdje smo haman svi mi mogli zavrsiti kao ovo troje ranjenih koga briga!
sada je vazno podgrijavat atmosferu i pricat iz supljeg u prazno koje sta cuo!

ajmo sad navalite :bih:
(ne)forumas

#4757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by (ne)forumas »

bullmastiff wrote:
ultra@rajvosa wrote:Jutros sam pricao sa jednim policajcem,kaze da ovom Ismaru kad izadje iz zatvora nece past napamet nkad vise da uzme noz u ruke,10-tak policajaca je igralo picigena sa njim,bugrege su mu odbili,to se trazi,svaka cast :dance:

iz pouzdanih izvora cuo sam da je taj mali "mangup" plakao u policiji .....sto je glumio, glumio je...
i najhrabriji su se usrali u wc-u pa ih to nije sprijecilo da nakon toga prave sranja...
plejka2

#4758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by plejka2 »

Svaka cast policiji ako su ga namarali.Pozlatila im se. 8-)
Pa nek dalje masu cakijama 8-)
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#4759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Privatna poruka »

MAN-lion's coach wrote:
NeyDan wrote:OVO SAMO KOD NAS:

Vracam se maloprije sa pauze i idem prema officu kad jedan tramvaj udari u drugog koji je stajao na semaforu. Pa ovo ima samo kod nas. Ovaj sto je udario je poprilicno ostecen i onaj je stariji, a ovaj udareni je onaj novi SATRA2 (il' kako se vec zove). Vjerovatno ima povrijedjenih.

Da ne zaboravim napisati, pomenuto iznad se desilo na Socijalnom.

Maloprije gužva se razišla tramvaji dalje i rade i nikom ništa.
Evo kad jarana na fejsu slika:

Image
ultima_palabra

#4760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ultima_palabra »

:lol: Ovo treba na onaj failblog poslati :oops:
slavkoimamodilera

#4761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by slavkoimamodilera »

Totalna glupost... čuj samo kod nas? Nedavno se vrlo sličan slučaj desio u Zagrebu, na sred Jelačićevog... :roll:

Mislim, taj GRAS je totalni očaj... ali izvaljivati ovakve gluposti, e to ima samo kod nas...
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#4762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by 1946 »

Ovaj plavi ga je baš SATRAo :lol:
alibaba_i_30_godina

#4763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by alibaba_i_30_godina »

slavkoimamodilera wrote:Totalna glupost... čuj samo kod nas? Nedavno se vrlo sličan slučaj desio u Zagrebu, na sred Jelačićevog... :roll:

Mislim, taj GRAS je totalni očaj... ali izvaljivati ovakve gluposti, e to ima samo kod nas...
A to je kao Zagreb neki mega ultra moderan i miljama dalek grad od Sarajeva ... :roll: :-)
Pa sta ako se desilo u Zagrebu, ne interesuje me, interesuje me sta se desilo u mom gradu i drzavi.

Uostalom, na slikama se vidi da je steta velika, znaci da je ovaj sto je vozio tramvaj isao brzo pa nije mogao zakociti. Uostalom, kako se ovako blizu priblizio ovom prvom tramvaju, oni uvijek drze odstojanje i stanu i sacekaju da se pomakne onaj ispred. Mozda je i vozac bio pijan, bolestan ... :roll: :-)

Sto se tice ovog slucaja u Zenici, sta reci nego rahmet dusi ovom jadnom covjeku. Oni sto su prelazili cestu su negdje udijelili dobru sadaku.
alibaba_i_30_godina

#4764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Admir_1984 wrote:
Pera Trta wrote:Stvarno, ovakvi prizori tjeraju čovjeka da se zamisli...koliko smo svi svaki dan blizu smrti, a nismo ni svjesni.
Voziš biciklo svojom trakom...prelaziš ulicu na pješačkom prelazu kada je vozilima crveno...voziš auto svojom trakom, normalnom brzinom. Poštuješ sva pravila, i očekuješ da svi tako rade...ni na kraj pameti ti nije da se nešto može desiti, sve dok radiš kako treba. Kad odjednom naleti tako neka budala, i u slijedećoj sekundi te više nema.
:(
Ja se bukvalno tresem kad stojim na tramvajskoj stanici, al fakat
Maloprije vozim, vracam se kuci kad lik ispred mene odjednom poce da ide po sredini ulice a bili smo relativno blizu, mogao sam ga vidjeti. Ja mu blicam (necu da sviram jer je bilo vec iza 22 sata) on nista i dalje tako nastavio, pise poruku na mobitel, al' bitno je da se on vozi u Audiu i to sto je najgori nekakav puter tek polozio. :x :x

Da se razumijemo, nemam nista protiv vozaca Audia ili nekog drugog boljeg auta, kao ni protiv putera al' svako treba da zna kako treba da se ponasa ... pa necu da zaginem radi nekog. :roll: :roll:
Last edited by alibaba_i_30_godina on 01/09/2010 23:23, edited 1 time in total.
slavkoimamodilera

#4765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by slavkoimamodilera »

NeyDan wrote:A to je kao Zagreb neki mega ultra moderan i miljama dalek grad od Sarajeva ... :roll: :-)
Pa sta ako se desilo u Zagrebu, ne interesuje me, interesuje me sta se desilo u mom gradu i drzavi.
U odnosu na Sarajevo, naravno da je moderan i miljama daleko u svim segmentima života, počevši od gradskog prijevoza... i moja reakcija je bila na "ovo samo ima kod nas"... opet ti kažem, tako glupi komentari - e to samo ima kod nas... dva tramvaja u sudaru... jao strašno... kao da nije bilo sve gotovo za pola sata... ajmo se čudit sutra kad se dva auta sudare... autobus i auto... auto i motor...
(ne)forumas

#4766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by (ne)forumas »

dok rece sta bi ovo ce se zaboraviti i onda cemo se opet vratiti temama poput kako zajebat radar, kameru, voziti malo iznad ogranicenja, treba li stati na narandzasto i kako od ilidze do carsije proci 160 kroz zeleni val
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

(ne)forumas wrote:dok rece sta bi ovo ce se zaboraviti i onda cemo se opet vratiti temama poput kako zajebat radar, kameru, voziti malo iznad ogranicenja, treba li stati na narandzasto i kako od ilidze do carsije proci 160 kroz zeleni val
da, da... punimo budžet :roll: :-)
cappy_tempo

#4768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

(ne)forumas wrote:dok rece sta bi ovo ce se zaboraviti i onda cemo se opet vratiti temama poput kako zajebat radar, kameru, voziti malo iznad ogranicenja, treba li stati na narandzasto i kako od ilidze do carsije proci 160 kroz zeleni val
a hoce nafurani balavci kojem je tata kupio auto dok je 16 godina imao pa konta da je lud,brz i da mu niko nista ne moze ( skoro svaki dan slusam pricu kako ce on zajebat muriju,kako ce prolazit izmedju auta,kako ce biti najbrzi u gradu),al svako ko imalo mozga ima vozit ce normalno,pa cak ce i hodat normalno.

jebote poslje ovoga aj stisni muda pa sjedi na bajk i opleti nedje cestom ili na planinu (Salko),sad ce me bit strah i trotoarom voziti :x
zateznistub

#4769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

Imam prijedlog:
Unijeti u zakon o saobracaju-"na svim granicnim prelazima dijasporcima oduzeti svako motorno vozilo, bez izuzetka, pa po povratku isto vratiti"

@slavko...
Zagreb je ipak puno blizi nego sto ti zelis da bude...
campa_xxx

#4770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by campa_xxx »

Sjecate li se ovoga?

A sto se tice ovoga u Zenici...nemam rijeci stvarno :( Kao sto neko gore rece, kada sam procitao informaciju i ja sam pomislio da je rijec o nesretnom slucaju i da je djevojka bila u soku pa je pobjegla...Samo je Bog dragi spasio one pjesake
alibaba_i_30_godina

#4771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

slavkoimamodilera wrote:
NeyDan wrote:A to je kao Zagreb neki mega ultra moderan i miljama dalek grad od Sarajeva ... :roll: :-)
U odnosu na Sarajevo, naravno da je moderan i miljama daleko u svim segmentima života, počevši od gradskog prijevoza... i moja reakcija je bila na "ovo samo ima kod nas"... opet ti kažem, tako glupi komentari - e to samo ima kod nas... dva tramvaja u sudaru... jao strašno... kao da nije bilo sve gotovo za pola sata... ajmo se čudit sutra kad se dva auta sudare... autobus i auto... auto i motor...
Ne bih se slozio sa tobom, al' to svakako nije tema sad za raspravu. Bilo je i kod nas sudara tramvaja, al' odavno nije bilo ovako velikog. Vjerovatno je neko ko je bio na zadnjem dijelu tramvaja povrijedjen, na slikama se vidi da je ovaj sto je udario dobro zasao u krajnji dio prvog tramvaja ... nadam se da niko nije stajao na kraju tramvaja, a znam da mnogi to imaju obicaj pa cak i ja sam kad se nekad vozim. :sad:

Steta je velika, da se priblizavao polako ne bi mogao napraviti onoliku stetu. Odavno znamo da se nije sigurno ni u tramvaju voziti, sad znamo da i kad nema nekog da te zbode ili upuca, opet postoji ogromna opasnost u ovom gradu ... ne da u drugim ne postoji, ali previse je u ovako kratkom vremenskom periodu

@campa_xxx
Sjecam se i tog sudara tramvaja, al' mi je taj bio pomalo smijesan zbog same situacije, tj. u vezi price ovog iz Grasa. :D
(ne)forumas

#4772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by (ne)forumas »

cappy_tempo wrote:
a hoce nafurani balavci kojem je tata kupio auto dok je 16 godina imao pa konta da je lud,brz i da mu niko nista ne moze ( skoro svaki dan slusam pricu kako ce on zajebat muriju,kako ce prolazit izmedju auta,kako ce biti najbrzi u gradu),al svako ko imalo mozga ima vozit ce normalno,pa cak ce i hodat normalno.

jebote poslje ovoga aj stisni muda pa sjedi na bajk i opleti nedje cestom ili na planinu (Salko),sad ce me bit strah i trotoarom voziti :x
sta ces ljudi stil voznje sa kompjutera prenijeli na cestu, valjda ih malo ponijeo toca, test drive ili collin mcrae... samo nikako da skontaju da u rl nema ni god modova a ni poslije game over nema press start to continue
amir79

#4773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amir79 »

kurty wrote:a danas, nas par bezze nesto prica i kontamo poslije ramazana i ispita s biciklima n malo dalju tura, sva tri dana...
e moj Boze... strah me sjest u avliji sad na biciklo

uhvati se brdskog biciklizma, zaboravi ceste...
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#4774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by 1946 »

(ne)forumas wrote:
johnny_blazze wrote:fkt pogotovo ovi mladji narastaji sto su odrasli tamo,sto po svom selu ne voze tako :? mozda nemaju ceste u svom selu ?
imaju bola, nego tamo policija usi zavrce
A još prošle godine recesija naletila, valjalo je krv propišati da se skupi za ljetovanja ove godine kod familije, pa se i to mora istresti nekako, a ku'ćeš bolje nego na cesti.

@amir79 valja i do brda doći, najčešće na bajku ;-)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#4775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ladyblue18 »

Tema o nesreci u Ze se nastavlja http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=79787 tu, dok se sve pocisti.
Do tada, bez price ovdje.
Locked