Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
GangEvil
- Logovan
#4752 Re: Reprezentacija BiH
Ovo su trebali biti poeni za nas.
Dobro je pa su faul napravili.
Dobro je pa su faul napravili.
- guber90
#4753 Re: Reprezentacija BiH
Evo i Tele se pojavio na terenu
, samo sudije pojedose govno, ne znam kako mogu ne vidjeti onakvu silaznu putanju, pa kada se jos odbije lopta od tablu moras vidjet, medjutim samo nastaviti ovako i bit ce dobro.
- phillie
#4754 Re: Reprezentacija BiH
Djedovica samo u odbrani koristiti, a jel predje centar ne davati mu loptu
- phillie
#4755 Re: Reprezentacija BiH
to je to, jbg
- Janjicar
#4756 Re: Reprezentacija BiH
Koliko su sve ovo najavljivali i na kraju nista..
Sreca pa ne odoh u Sloveniju
Sreca pa ne odoh u Sloveniju
-
semirizsvemira
#4757 Re: Reprezentacija BiH
Znaci riknuli od mozda najslabije reprezentacije . Srbiju mozemo dobiti ali ne Crnu Goru i Litvaniju . Mozda mozemo dobiti Makedoniju ali sa ovakvim trenerom i igracima tesko
- guber90
#4758 Re: Reprezentacija BiH
Sve je meni jasno ali sto on povede igraca (citaj Sinanovica) koji ocito ni sekunde nece dobiti na terenu.
Ja za razliku od drugih nikakvih posebnih ocekivanja nisam imao, ispunili su glavni kriterij, a to je da dadnu sve od sebe, ocito je da mozemo bolje ukoliko nas trica ide, a ako ne ide ovo je nas limit.
Ja za razliku od drugih nikakvih posebnih ocekivanja nisam imao, ispunili su glavni kriterij, a to je da dadnu sve od sebe, ocito je da mozemo bolje ukoliko nas trica ide, a ako ne ide ovo je nas limit.
- BHF_Manijak
#4759 Re: Reprezentacija BiH
Naguzise nas ljudi bez da se oznoje. Fuj hebo ih caca. Radi kakvih parmaka se ja nerviram! Ako te sut stane, gotova je utkamice, jebo te ttakva "igra", akcije nismo za 40 minuta napravili - AKCIJE!
- Bosanski_kralj
#4760 Re: Reprezentacija BiH
Zašto ja uopšte ovo gledam??? 
-
mega_mashcine
#4761 Re: Reprezentacija BiH
Uzas! Nisam ocekivao neki veliki uspjeh na prvenstvu, ali sam se barem nadao da smo dovoljno jaki da dobijemo Latviju, pa onda mozda iznenadimo i dobijemo jos jednu ili dvije utakmice. ovako, nakon ovog poraza se mogu vec poceti pakovati.. Samo se bezveze nerviram. 
- Janjicar
#4762 Re: Reprezentacija BiH
Eh jesu i dali sve od sebe. Nisu se oznojiliguber90 wrote:Sve je meni jasno ali sto on povede igraca (citaj Sinanovica) koji ocito ni sekunde nece dobiti na terenu.
- LoveIsGone
#4763 Re: Reprezentacija BiH
Mirza pored svog silovanja lopte koje nastavlja, djeluje jako sporo i tromo.. ona igra 1 na 1, nikakve eksplozivnosti.. ništa.
- It_is_a_Leclerc
#4764 Re: Reprezentacija BiH
Pa još smo ga mogli uzjahati...Zahvaljujući njemu smo i stigli na -4... A to što promašuje, Bože moj. Ne može se sve ni pogoditi...LoveIsGone wrote:Mirza pored svog silovanja lopte koje nastavlja, djeluje jako sporo i tromo.. ona igra 1 na 1, nikakve eksplozivnosti.. ništa.
- hrastov žižak
#4765 Re: Reprezentacija BiH
nije baš da sam očekivo da doslovno ne možemo rotacije u odbrani napravit. kikan i teletović su izgledali zaista jadno kad je protivnik imao loptu u posjedu. jebiga, bez centra i trenera koji iole konta odbranu ovo će nastavit da bude smijurija. svaka čast latviji na ovoj fleks igri.
- agent_zero
#4766 Re: Reprezentacija BiH
Ovo nam je ili najgora ili jedna od najgorih utakmica pod acinim vođstvom.
Uzroci poraza:
1. Ne može se od reprezentacije koja ima 2-3 igrača s napadačkim potencijalom (mirza, nihad, upiši trećeg po volji) graditi napadački stil igre, kad niko mimo 3 igrača nema taj napadački potencijal;
2. Treba nam odbrambeni selektor, kod kojeg će se sva filozofija zasnivati ne na dobroj, nego na odličnoj odbrani. Iz takve odbrane je onda lako da dva ili tri pojedinca u napadu iskoriste svoj napadački potencijal.
3. Treba nam selektor koji u svojoj filozofiji ima zacrtane napadačke akcije i koji zna da uigra tim da te akcije na parketu sprovedu u djelo. Ovo što gledamo je neki "freestyle" basket, ono kreni u napad, pa šta se izrodi. Ne ide to tako, pogotovo ne na eurobasketu.
Uzroci poraza:
1. Ne može se od reprezentacije koja ima 2-3 igrača s napadačkim potencijalom (mirza, nihad, upiši trećeg po volji) graditi napadački stil igre, kad niko mimo 3 igrača nema taj napadački potencijal;
2. Treba nam odbrambeni selektor, kod kojeg će se sva filozofija zasnivati ne na dobroj, nego na odličnoj odbrani. Iz takve odbrane je onda lako da dva ili tri pojedinca u napadu iskoriste svoj napadački potencijal.
3. Treba nam selektor koji u svojoj filozofiji ima zacrtane napadačke akcije i koji zna da uigra tim da te akcije na parketu sprovedu u djelo. Ovo što gledamo je neki "freestyle" basket, ono kreni u napad, pa šta se izrodi. Ne ide to tako, pogotovo ne na eurobasketu.
- shake69
#4767 Re: Reprezentacija BiH
Pravi navijaci nece pasti u ocaj i nadati se da onako lose ne mozemo odigrati sutra, cak i ako opet ne bude Stipanovica a i ne mozes Mirzu zaustaviti tako cesto. Latviji je danas islo sve a mi smo ispucali, nadam su tu jednu ocajnu utakmicu.
Steta da poslije onakvih priprema, skupih za jednu siromasnu zemlju, pet sedmica intenzivnog druzenja i treninga nama fali osnovnih postavki kosarkaske igre: nedostatak kolektivnog pristupa (samo 4 assist.!?), nervoza i bezvoljnost da se stigne rezultat dok se jos moglo.
Nadam se iznenadjenju protiv Srbije.
Steta da poslije onakvih priprema, skupih za jednu siromasnu zemlju, pet sedmica intenzivnog druzenja i treninga nama fali osnovnih postavki kosarkaske igre: nedostatak kolektivnog pristupa (samo 4 assist.!?), nervoza i bezvoljnost da se stigne rezultat dok se jos moglo.
Nadam se iznenadjenju protiv Srbije.
-
kakavdanakneiskustvu
#4768 Re: Reprezentacija BiH
je li edin avdić prenosio našu tekmu?
- shake69
#4769 Re: Reprezentacija BiH
dakakavdanakneiskustvu wrote:je li edin avdić prenosio našu tekmu?
- Arteta
#4770 Re: Reprezentacija BiH
Da.kakavdanakneiskustvu wrote:je li edin avdić prenosio našu tekmu?
Al opet nije valjalo zbog seljaka sa FTV-a.
-
kakavdanakneiskustvu
#4771 Re: Reprezentacija BiH
Arteta wrote:Da.kakavdanakneiskustvu wrote:je li edin avdić prenosio našu tekmu?
Al opet nije valjalo zbog seljaka sa FTV-a.
jbg
- Renta
- Renta
#4773 Re: Reprezentacija BiH
Prije 20-tak dana u ovoj temi....nakon odgledane utakmice sa Slovenijom...
Molim, i drugi put.
Renta wrote:Gledao cijelu utakmicu....obje repke još u fazi priprema, vidi se neuigranost, puno grešaka. S jednom velikom razlikom, BiH nije ozbiljna reprezentacija, premalo tu ima talenta, kvalitete.
Dok, s druge strane, Slovenija je na putu da tek postane ozbiljna reprezentacija.
Konačno, obje repke nemaju šanse za bolji plasman na EP, drugi su prejaki.
It_is_a_Leclerc wrote:Laž je da nema kvaliteta u bh. reprezentaciji. Bezočna laž, da budem precizniji.
Hvala.
Molim, i drugi put.
- Muhamed Đakmić
#4774 Re: Reprezentacija BiH
Fakat nema kvaliteta, ja pasivno pratim prilično, ali ovo danas je preloše.
- It_is_a_Leclerc
#4775 Re: Reprezentacija BiH
Omašio si, oko moje, omašio... Reći da su Teletović, Wright ili Đedović nekvalitetni može samo neko s vrlo slabim poznavanjem košarkaške igre. Međutim, ne igraju samo oni.Renta wrote:Prije 20-tak dana u ovoj temi....nakon odgledane utakmice sa Slovenijom...
Renta wrote:Gledao cijelu utakmicu....obje repke još u fazi priprema, vidi se neuigranost, puno grešaka. S jednom velikom razlikom, BiH nije ozbiljna reprezentacija, premalo tu ima talenta, kvalitete.
Dok, s druge strane, Slovenija je na putu da tek postane ozbiljna reprezentacija.
Konačno, obje repke nemaju šanse za bolji plasman na EP, drugi su prejaki.It_is_a_Leclerc wrote:Laž je da nema kvaliteta u bh. reprezentaciji. Bezočna laž, da budem precizniji.
Hvala.
Molim, i drugi put.