Hajduk na proslavi 25 godina postojanja (1937).
Tako piše, ne znam zaista. Ali Hajduk je imao svoj stadion, slao sam ti hrasno slike sa otvaranja stadiona novog 1928. godine. Mislim da si i tu okačio jednu. Trebate imati u vidu da se prostor menja sa vremenom i doista je nekad teško prepoznati kako je nekad izgledalo nešto. A i pojmovi i lokacije pojmova se takođe menjaju to treba imati u vidu.
Paradoksalno, ali sa dobom početka 1920ih bolje stojim nego sa onim kasnijim dobom jer mi nedostaju novine tog doba, tj glavne dnevne Sarajevske novine koje kriju sve informacije a to su Jugoslovenska pošta koje su izlazile od 1929. do 1941. godine i u isto vreme bile službeni organ podsaveza (znači da je Sarajevski nogometni podsavez tu objavljivao svoje službene vesti iz upravnog, poslovnog i kaznenog odbora kao i delgeiranje sudija) a takođe novine su donosile i vesti iz klubova.
No pošto je forum ovo sa slikama evo i ja da se otvorim za jednu (nemam bolju)

U pitanju je tim SAŠK-a iz sezone 1927/28, a na slici su
Stoje: Fritz Wassner (desni bek), Fritz Cetušić (levi half), Filip Tomičić (desno krilo), Dragutin/Karlo Sieber (desna spojka), Viktor "Vicky" Götz (centrafor), August Sopijanac (leva spojka), Stjepan König (levo krilo), Stjepan Bevanda (levi bek) i u sredini malo se slabije vidi pozadi je načelnik fudbalske(nogometne) sekcije Petar Drago Zovko.
Kleče: August Pogačnik (stariji brat Antuna Tonija Pogačnika, inače levi half), Josip "Stanko" Bulat (centarhalf), Stjepan Lovrenović (desni half)
Sede: Frane Kovačić (desni bek), Vjekoslav Giljanović (golman) i Ivan Pidin (levi bek, jedan od legendi SAŠKa igrao sve do 1941e).
Kao što se vidi stoje u standardnoj formaciji tog doba 1 golman - 2 beka - 3 halfa - 5 napadača