Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
AC Milan
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- mumi80
#4751 Re: AC Milan
E jest nasao ko ce pricat o moralu
Znaci i realu se "siljilo" 
-
LSD
- Atticus Finch
#4753 Re: AC Milan
2006. je medijskim spinovanjem sva krivica prebačena na Moggija i Girauda. I na taj način se prividno stvarao ''novi calcio''. Dotičnih više nema, a stanje u italijanskom fudbalu nikad gore. U svakom pogledu. Sinoćnja utakmica je najbolji pokazatelj. Toliko.
-
LSD
#4754 Re: AC Milan
Nije ni Juve repa bez korijena, to znaš i sam....krimogeni klub kao i Milan, Moggi je stari dokazani kriminalac koji je u muriji završio zbog marifetluka.Atticus Finch wrote:2006. je medijskim spinovanjem sva krivica prebačena na Moggija i Girauda. I na taj način se prividno stvarao ''novi calcio''. Dotičnih više nema, a stanje u italijanskom fudbalu nikad gore. U svakom pogledu. Sinoćnja utakmica je najbolji pokazatelj. Toliko.
Samo je problem što se Milan izvukao iz te afere 2006, a trebao je i on u drugu ligu, kao i još neki klubovi.
jbt ispade Morati svetac na kraju
- Atticus Finch
#4755 Re: AC Milan
Ja govorim o ''Moggi sistemu'', koji pažljivo kreiran u milanskim ofisima te na vrijeme iskorišten zarad dvostrukog cilja: obračunavanja sa konkurencijom i skretanja pažnje sa istinskog žarišta. Dobro, kriminalac Moggi je procesuiran, kako figurina više ne postoji. Moje pitanje je: gdje su drugi Moggiji i kada će biti oboreni, jer dešavanja slična onom od sinoć su i aktualnija post 2006.
Ili je to sve samo slučajnost? Pa se tako Milan slučajno uspio spasiti, a Morattijevi marifetluci redovno zastarjevaju itd.
Ili je to sve samo slučajnost? Pa se tako Milan slučajno uspio spasiti, a Morattijevi marifetluci redovno zastarjevaju itd.
- skenderija04
#4756 Re: AC Milan
Ovaj Causevic je supalj da ne znas gdje vise pusta. Najgori su zakljucci iz statistika izvedenih polovicno a to radi kroz citav tekst. Milan je istorija svjetskog fudbala i na svaku mrlju naci ces pet sjajnih prica. Analizira od osamdesetih na ovamo da bi Mlana ironicno nazvao "najtrofejniji klub na svijetu" Strasno. Milana mogu napadati samo oni koji su cisti i nevini a takvih u fudbalu jednostavno nema.LSD wrote:http://scsport.ba/vijest/55124.html
što ovaj pokenja Milan u svom tekstu, nazva ih kriminalcima
-
LSD
#4757 Re: AC Milan
slažem se, moralo je biti procesuirano mnogo više "Moggija" od onog JuventusovogAtticus Finch wrote:Ja govorim o ''Moggi sistemu'', koji pažljivo kreiran u milanskim ofisima te na vrijeme iskorišten zarad dvostrukog cilja: obračunavanja sa konkurencijom i skretanja pažnje sa istinskog žarišta. Dobro, kriminalac Moggi je procesuiran, kako figurina više ne postoji. Moje pitanje je: gdje su drugi Moggiji i kada će biti oboreni, jer dešavanja slična onom od sinoć su i aktualnija post 2006.
Za ozdravljenje talijanskog fudbala je neophodan Calciopoli vol.2, 3, 4....koliko god bude potrebno
- mumi80
#4758 Re: AC Milan
Ma ja mi bi se kao trebali stidjeti zbog sinocnje utakmice, a vama dokazano i opet izmisljate teorije zavjer i masete brojem 31Atticus Finch wrote:2006. je medijskim spinovanjem sva krivica prebačena na Moggija i Girauda. I na taj način se prividno stvarao ''novi calcio''. Dotičnih više nema, a stanje u italijanskom fudbalu nikad gore. U svakom pogledu. Sinoćnja utakmica je najbolji pokazatelj. Toliko.
- mumi80
#4759 Re: AC Milan
+1skenderija04 wrote:Ovaj Causevic je supalj da ne znas gdje vise pusta. Najgori su zakljucci iz statistika izvedenih polovicno a to radi kroz citav tekst. Milan je istorija svjetskog fudbala i na svaku mrlju naci ces pet sjajnih prica. Analizira od osamdesetih na ovamo da bi Mlana ironicno nazvao "najtrofejniji klub na svijetu" Strasno. Milana mogu napadati samo oni koji su cisti i nevini a takvih u fudbalu jednostavno nema.LSD wrote:http://scsport.ba/vijest/55124.html
Kakav portal takvi i novinari, jako objektivni
-
Ali_G
#4760 Re: AC Milan
A jbt kako ste zagraktali na penal, a nije da ga nije vukao. Prosle godine Barci se isti svirao, al ne sjecam se da je tad bilo neke hajke.
S druge strane, ako Milaj treba da ide u CL zasto se onda prepustilo sve slucaju i cekalo zadnjih 5min? Meni to nema logike, al hajd.
S druge strane, ako Milaj treba da ide u CL zasto se onda prepustilo sve slucaju i cekalo zadnjih 5min? Meni to nema logike, al hajd.
- Atticus Finch
#4761 Re: AC Milan
Naivan si ako misliš da se Calciopolijima želi ozdraviti italijanski fudbal. Raznorazni poliji su, nažalost, samo poligoni za razračunavanja i raskusurivanja i kao što sam već rekao spin iz vrhunskih marketinških labosa. Ništa osim farse, čemu su godine nakon najbolji svjedok. Zar ne?LSD wrote:Za ozdravljenje talijanskog fudbala je neophodan Calciopoli vol.2, 3, 4....koliko god bude potrebno
I upravo dok je ovih gore pomenutih, italijanskom fudbalu neće biti bolje, jer su u njihovim rukama zakoni, čija je promjena neophodna da se može govoriti o ozdrvaljenju. Politička klima u Italiji već godinama sjajno prati stanje u fudbalu.
Toliko, neću više zbog offa.
Last edited by Atticus Finch on 20/05/2013 20:59, edited 1 time in total.
- nedim81
#4762 Re: AC Milan
jarane jel se meni cini ili ti znas vise cinjenica od Italijanskog fubalskog saveza i Vrhovnog suda te zemlje ?? Ako znas brate ne drzi ljude i neizjesnosti nego dokaze u ruke i trk da to prijavis !!!!!Atticus Finch wrote:Ja govorim o ''Moggi sistemu'', koji pažljivo kreiran u milanskim ofisima te na vrijeme iskorišten zarad dvostrukog cilja: obračunavanja sa konkurencijom i skretanja pažnje sa istinskog žarišta. Dobro, kriminalac Moggi je procesuiran, kako figurina više ne postoji. Moje pitanje je: gdje su drugi Moggiji i kada će biti oboreni, jer dešavanja slična onom od sinoć su i aktualnija post 2006.
- burgundy
#4763 Re: AC Milan
Hvala Bogu pa ne pratim to smeće od portala.Vidi se da je navijac Juventusa citajuci ostale tekstove doticnog.Sto se tice ovih hejtera sto dolaze ovdje,neka malo prelistaju stranice svojih klubova na ovom forumu iz ove sezone pa da vide koliko su "cisti".mumi80 wrote:+1skenderija04 wrote:Ovaj Causevic je supalj da ne znas gdje vise pusta. Najgori su zakljucci iz statistika izvedenih polovicno a to radi kroz citav tekst. Milan je istorija svjetskog fudbala i na svaku mrlju naci ces pet sjajnih prica. Analizira od osamdesetih na ovamo da bi Mlana ironicno nazvao "najtrofejniji klub na svijetu" Strasno. Milana mogu napadati samo oni koji su cisti i nevini a takvih u fudbalu jednostavno nema.LSD wrote:http://scsport.ba/vijest/55124.html
Kakav portal takvi i novinari, jako objektivni
- mumi80
#4764 Re: AC Milan
+1nedim81 wrote:jarane jel se meni cini ili ti znas vise cinjenica od Italijanskog fubalskog saveza i Vrhovnog suda te zemlje ?? Ako znas brate ne drzi ljude i neizjesnosti nego dokaze u ruke i trk da to prijavis !!!!!Atticus Finch wrote:Ja govorim o ''Moggi sistemu'', koji pažljivo kreiran u milanskim ofisima te na vrijeme iskorišten zarad dvostrukog cilja: obračunavanja sa konkurencijom i skretanja pažnje sa istinskog žarišta. Dobro, kriminalac Moggi je procesuiran, kako figurina više ne postoji. Moje pitanje je: gdje su drugi Moggiji i kada će biti oboreni, jer dešavanja slična onom od sinoć su i aktualnija post 2006.
- BHF_Manijak
#4765 Re: AC Milan
Generalno ne gotivim italijanski fudbal, stavise mrski su mi haos, kako repka tako i klubovi, ali blatiti institucije kakve su Milan i Juventus, pa to je strasno, pa to moze samo neko ko prati fudbal od 2008. ili kasnije cak!
Ustat pa reci Milan, Juventus. Cast ostalim klubovima, ali...
(ovo se "ostalim klubovima" se odnosi na ostatak Italije)
Last edited by BHF_Manijak on 20/05/2013 22:58, edited 2 times in total.
- mumi80
#4766 Re: AC Milan
+1BHF_Manijak wrote:Generalno je gotivim italijanski fudbal, stavise mrski su mi haos, kako repka tako i klubovi, ali blatiti institucije kakve su Milan i Juventus, pa to je strasno, pa to moze samo neko ko prati fudbal od 2008. ili kasnije cak!![]()
![]()
![]()
Ma nije prvi put da na ovom portalu valjaju gluposti
- ganjeta
#4767 Re: AC Milan
skenderija04 wrote:Ovaj Causevic je supalj da ne znas gdje vise pusta. Najgori su zakljucci iz statistika izvedenih polovicno a to radi kroz citav tekst. Milan je istorija svjetskog fudbala i na svaku mrlju naci ces pet sjajnih prica. Analizira od osamdesetih na ovamo da bi Mlana ironicno nazvao "najtrofejniji klub na svijetu" Strasno. Milana mogu napadati samo oni koji su cisti i nevini a takvih u fudbalu jednostavno nema.LSD wrote:http://scsport.ba/vijest/55124.html
Kurva o poštenju...
- skafiskafsnjak
#4768 Re: AC Milan
Hocete da kazete da ovdje nema istine ? 
- mumi80
#4769 Re: AC Milan
Kako nema, istina je da je Milan najtrofejniji klub 
- burgundy
#4770 Re: AC Milan
Sve vise se cuju glasine da bi Seedorf mogao biti moguci nasljednik Allegrija.Seedorf ima karizmu,inteligentan je ali trenerskog iskustva nema,ali Berluskoni se zadnji pita.Jos dva imena se pominju Devis Mengia trener U21 Italije i Mancini.Moguce je da i Allegri ostane,bice zanimljivo ovih par dana kada bi se moglo iskristalisati pitanje trenera.
- ultima_palabra
#4771 Re: AC Milan
Nisu naštimali sa Sienom, nego je sudija podlegao pritisku velikog kluba.wannabe_ultra wrote:Pa valjda bi bilo logicnije da ako su vec nastimali protiv Siene da to bude 0:3 HT i onda lagano, kao sto je to Firenza uradila.Nije da branim kriminalce ali tesko da je ono nastimano
- mumi80
#4772 Re: AC Milan
Eh to je ono sto meni nije jasno. Kako ljudi ne mogu shvatit da je to moglo bit rijeseno na poluvremenu da se stimalo.wannabe_ultra wrote:Pa valjda bi bilo logicnije da ako su vec nastimali protiv Siene da to bude 0:3 HT i onda lagano, kao sto je to Firenza uradila.Nije da branim kriminalce ali tesko da je ono nastimano
-
Rob_Atl
#4773 Re: AC Milan
ma hajde ba ko da bi bilo zanimljivije gledati fiorentinu u ligi prvaka 
- Mendoza
#4774 Re: AC Milan
Na kraju ce biti-Mancini nazad u Inter a Mazzari kod nas. Iskreno volio bih Waltera kod nas da vidim
- mumi80
#4775 Re: AC Milan
+1Mendoza wrote:Na kraju ce biti-Mancini nazad u Inter a Mazzari kod nas. Iskreno volio bih Waltera kod nas da vidim